Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
login55
Member

Повідомлення

Вітаю, спільнота!
останнім часом особливо не слідкував за ринком смартів та звернулися знайомі з проханням щось порадити. тож, надайте за можливістю пораду стосовно обрання смартфона. використання звичайне, дзвінки, інтернет, соц.мережи, прості ігри. вимоги до якості фото/відео другорядні, такий собі середньостатичний апарат. бюджет у межах 20+/-т.грн. поки що зупинився на Poco F7 Pro та Xiaomi 14T, можливо є якась специфіка у даних девайсів, може існують більш оптимальні моделі?
Vlaad13
Member

Повідомлення

login55: 12.09.2025 09:02 Вітаю, спільнота!
останнім часом особливо не слідкував за ринком смартів та звернулися знайомі з проханням щось порадити. тож, надайте за можливістю пораду стосовно обрання смартфона. використання звичайне, дзвінки, інтернет, соц.мережи, прості ігри. вимоги до якості фото/відео другорядні, такий собі середньостатичний апарат. бюджет у межах 20+/-т.грн. поки що зупинився на Poco F7 Pro та Xiaomi 14T, можливо є якась специфіка у даних девайсів, може існують більш оптимальні моделі?
Моторола еДж 60
login55
Member

Повідомлення

водоспад нажаль не підходить. можливо що й проца на років 4 буде недостатньо
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

DuckRider: 11.09.2025 23:38 Вскрыл сегодня. Ну шо, 2/2 пикселя 6 про с датами покупки 2022-23 и 24 год рефы. Первый куплен в магазине, где дегрод менеджер мне заявлял, что это не серяк - элмир. Экран показал пятно через пару дней после года гарантии. Второй с цифры очень быстро меня покинул, ибо был спален на том, что он паль. Первый брался за 18 или 21тыс, не помню уже, второй - 17999. Просто бинго собрал, передаю привет тому, кто сидит тут и уже два года советует брать 6-7 пихель в этой стране
спойлер
20250911_224614418.JPG
Це шо, магазини продають рефи і всякі юзані телефони під виглядом нових? Нє, ну це мєрзость...

Я брав восени 23 року 7 про з рук за 21к, і це був фактично новий телефон, чоловік купив собі на заробітках, не користувався і продав мені через місяць, як приїхав сюди. Я пробив по IMEI, то телефон виготовили в травні, активували (ввімкнули вперше) в серпні, в через місяць я собі його купив. Без жодної подряпинки.
А татові взяв 6 про з Америки. Рефаб, але десь там де їх роблять. З новим екраном, задньою кришкою і батареєю, але зовнішній обід корпуса мав сліди користування. Але ціна була всього 190$, тому норм, ну і доставка і розмитнення кілька сотень.

То я вже 2 роки користуюсь, тато своїм півтора, і обоє задоволені. Фото гарно виходять, я навіть поставив Lightroom на комп, і деколи пресети застосовую)
Тільки чорного сусідського кота телефон чомусь деколи робив чорним, деколи темно-синім)
DuckRider
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 12.09.2025 12:17
DuckRider: 11.09.2025 23:38 Вскрыл сегодня. Ну шо, 2/2 пикселя 6 про с датами покупки 2022-23 и 24 год рефы. Первый куплен в магазине, где дегрод менеджер мне заявлял, что это не серяк - элмир. Экран показал пятно через пару дней после года гарантии. Второй с цифры очень быстро меня покинул, ибо был спален на том, что он паль. Первый брался за 18 или 21тыс, не помню уже, второй - 17999. Просто бинго собрал, передаю привет тому, кто сидит тут и уже два года советует брать 6-7 пихель в этой стране
спойлер
20250911_224614418.JPG
Це шо, магазини продають рефи і всякі юзані телефони під виглядом нових? Нє, ну це мєрзость...
Так, їх хтось завозить в країну і магазини як посередник цей хлам продають. Цифра ні сном ні духом була про ситуацію, як я зрозумів, тому отримавши телефон на свій сервіс, вони його завернули через тиждень
Rucha
Member

Повідомлення

Тому таке краще купувати в країнах, де вони продаються офіційно та відправляти посередниками. По грошах буде майже те саме (навіть з урахуванням мита), але це буде точно новий апарат. Ну і треба враховувати рік випуску апарата на ринок - дуже наївно чекати новий 7-й піксель в 2025 році.
Donate
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.09.2025 12:54
Piter Cantrope: 12.09.2025 12:17

Так, їх хтось завозить в країну і магазини як посередник цей хлам продають. Цифра ні сном ні духом була про ситуацію, як я зрозумів, тому отримавши телефон на свій сервіс, вони його завернули через тиждень
Вы с таким вариантом можете купить абсолютно любой телефон. Рефабов сяоми/рилми/айфонов и т.п. с гарантией в 7 дней на проверку которые покупает магазин полным полно. Подсунуть вам его проблем не составляет никаких, вы его не отличите, а магазин получает наварчик :rotate: А в случае ЧП когда они отправляют в свой СЦ они могут столкнутся что ремонт очень дорогой по тому будут пытаться любыми силами вас отфутболить. Зарядочка умерла? Ну наверно у вас был скачёк напряжения. Телефон наверное кидали и брали мокрыми руками? И т.п.

Added in 1 minute 54 seconds:
Rucha: 12.09.2025 13:06 Тому таке краще купувати в країнах, де вони продаються офіційно та відправляти посередниками. По грошах буде майже те саме (навіть з урахуванням мита), але це буде точно новий апарат. Ну і треба враховувати рік випуску апарата на ринок - дуже наївно чекати новий 7-й піксель в 2025 році.
Вам надо покупать в официальном магазине где вам 100% продадут именно официала покупающего у импортёра. Иначе нет никаких гарантий что магазин например продаёт 9 телефонов белых, а 1 серый. Ну так чисто к примеру. Навар с серяка значительно больше чем у официалов. По тому магазины мелкие кормят серяки и переферия в виде стёклышок и каких то услуг... Продать чехол + стекло + настройку для телефона, будет более профитно чем продать сам телефон.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.09.2025 12:54
Piter Cantrope: 12.09.2025 12:17 Це шо, магазини продають рефи і всякі юзані телефони під виглядом нових? Нє, ну це мєрзость...
Капець... Я вже давно переконався, що часто краще взяти в перевіреного камрада на форумі з манібеком, ніж в наших магазинах з їх гарантією...
MSiAventador
Member

Повідомлення

спойлер
20250911_224614418.JPG
Наліпка котика "Чао мучачо" зробила мій день. :laugh:
P.S. Все ж таки добре мати окрему фотокамеру і не страждати на дурню купівлі б/в смартфонів. :shuffle:
Rucha
Member

Повідомлення

Donate: 12.09.2025 14:15 Вам надо покупать в официальном магазине где вам 100% продадут именно официала покупающего у импортёра.
Не підкажете офіціала Google Pixel в Україні?
Donate
Member

Повідомлення

Rucha: 12.09.2025 15:23
Donate: 12.09.2025 14:15 Вам надо покупать в официальном магазине где вам 100% продадут именно официала покупающего у импортёра.
Не підкажете офіціала Google Pixel в Україні?
Проблема не в тому офіціал чи ні. Проблема в честності в цілому людей... Гуглофон в Україні офіційно не купиш і це біда.

Сяомі наприклад офіційно возить алло, і там можна купити. Але наприклад коли імпортер наприклад працює тільки по б2б, ось тут зявляються проблеми де купувати. Так як купити прямо від імпортеру змоги немає взагалі. Ну тобто ти йдеш в будь який магазин і ти купуеш його честність що ось він тобі продає дійсно офіційний товар, а не сіряк/рефаб...

Тобто якщо вірити комраду в єлмірі можуть тобі продати БУДЬ ЩО в стані рефабу, навідь наприклад купівля сяомі який в нас є офіційно, тобі скажуть що все офіційне, а на ділі там купили партію рефабів чи дай бог сіряка бо з них дуже багато профітів і тобі продали під виглядом нового та офіційного, а ти потім пишеш що ось салямі погана контора відмовила мені в гарантії і телефони як сірники ломаються.

P.S: Я так на aks.ua брав оригінальну задню кришку для смартфону. Прийшлось потім ще платити 800 гривень зверху за нову у майстра, тому що підкинули неоригінальну паль, яка навідь за розмірами не підходить ідеально. Зате на сайті все офіційно :gigi: :laugh:
Востаннє редагувалось 12.09.2025 15:40 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
Reinmar
Member

Повідомлення

login55: 12.09.2025 09:02 Вітаю, спільнота!
Poco F7 Pro потужніше,якщо в плані грати наприклад. Xiaomi 14T краще камера. Дуже кайфова
Rucha
Member

Повідомлення

Reinmar: 12.09.2025 15:40 Xiaomi 14T .... камера. Дуже кайфова
Дуже спірне твердження. Занадто багато обробляє, переконтраст сильний, кольори спотворює.

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Donate: 12.09.2025 15:31 Проблема не в тому офіціал чи ні. Проблема в честності в цілому людей... Гуглофон в Україні офіційно не купиш і це біда.

Сяомі наприклад
Розмова була саме за піскель. До чого тут сяомі та загальні проблеми імпортерів - не зрозуміло.
Donate
Member

Повідомлення

Rucha: 12.09.2025 16:01 Розмова була саме за піскель. До чого тут сяомі та загальні проблеми імпортерів - не зрозуміло.
Дак проблема у комрада не конкретно за піксель, а конкретно з тим що магазин продає рефаб :rotate:

Я з таким же результатом можу сказати що купив в якомусь магазині рефаб айфон який мені продали під виглядом нового :rotate: Чи будь що інше. Ситуація буде такою же. Мені замість одного, продали інше :rotate:
Востаннє редагувалось 12.09.2025 16:05 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
Avenger80
Member

Повідомлення

Rucha: 12.09.2025 16:01Дуже спірне твердження. Занадто багато обробляє, переконтраст сильний, кольори спотворює.
Не всегда и не везде, далеко не везде. Зависит от того, что фоткаешь. Ну и плюс там же алгоритмы Leica, которые делают более художественное изображение иногда. У 14T особенно шикарно получается портретная съёмка, как-будто на зеркалку снято.
Rucha
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.09.2025 16:05
Rucha: 12.09.2025 16:01Дуже спірне твердження. Занадто багато обробляє, переконтраст сильний, кольори спотворює.
Не всегда и не везде, далеко не везде. Зависит от того, что фоткаешь.
Сонячний день, групове фото на вулиці. Якби можна було показати обличчя - то там взагалі жах.
https://www.upload.ee/image/18589113/IM ... 084123.jpg
Avenger80
Member

Повідомлення

Rucha
Это какой режим - Vibrant?
Rucha
Member

Повідомлення

Avenger80
Я не знаю. Дружина фото робила. Скоріш за все повний автомат.
Avenger80
Member

Повідомлення

Rucha
Вот тоже с 14T
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Reinmar
Member

Повідомлення

Rucha
Не знаю ваші налаштування. Я користувався їм з Leica Authentic, інше на авто. Отримував офігезні "лампові" фото,як на мій старий Canon, або в стилі попередніх IPhone, з природніми кольорами. Як раз без "кислоти" ,як на більності інших апаратів.
Відповісти