Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 08.02.2026 23:44
kabostebeztak: 08.02.2026 23:40 ігри давним давно мультипоток
точно? у скільки разів збільшиться ФПС якщо порівняти 8-ми та 16 ядерні проци?
ні в скільки, але це не відміняє того факту що вони все одно багатопоток
спойлер
Z440_User
Member

kabostebeztak, а ви щось робити на компі зібралися?! :eek:
Вам виключно треба на комп'ютері дивитися ютубчик 28годин від АКБ!
Роботу роботати через клієнтів віддаленого доступу на арм сервері, бажано амазон чи гугл, бо вони щось знають.
І суто в однопотоці! :nunu:
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 08.02.2026 23:50Нащо міряти простой? Я один вимикаю ПК якщо їм не користуюсь?
більшість часу комп нічого не робить. Наприклад зараз я набираю текст - загрузка ноута менше 5%, і то через те що зараз Він 11
на Він 7 - загрузка менше 1%
kabostebeztak: 08.02.2026 23:52 нащо міряти продуктивність, яка не має значення?
так ідіть у форум по ВК і собі там міряйтесь.
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 08.02.2026 23:58 ні в скільки, але це не відміняє того факту що вони все одно багатопоток
і краще мати мало але швидких ядер
а ядра у М5 - дуже швидкі
і скоро будуть М5 Про, Мах та Ультра - проти яких у х86 - просто нема конкурентів
нагадаю - бо х86 - це тупик через архітектуру, я вже описував чому - шукайте якщо цікавить
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 09.02.2026 00:05
kabostebeztak: 08.02.2026 23:50Нащо міряти простой? Я один вимикаю ПК якщо їм не користуюсь?
більшість часу комп нічого не робить. Наприклад зараз я набираю текст - загрузка ноута менше 5%, і то через те що зараз Він 11
на Він 7 - загрузка менше 1%
kabostebeztak: 08.02.2026 23:52 нащо міряти продуктивність, яка не має значення?
так ідіть у форум по ВК і собі там міряйтесь.
так це не простій вже
так а міряти треба real-world продуктивність
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 09.02.2026 00:07
kabostebeztak: 08.02.2026 23:58 ні в скільки, але це не відміняє того факту що вони все одно багатопоток
і краще мати мало але швидких ядер
а ядра у М5 - дуже швидкі
і скоро будуть М5 Про, Мах та Ультра - проти яких у х86 - просто нема конкурентів
нагадаю - бо х86 - це тупик через архітектуру, я вже описував чому - шукайте якщо цікавить
Чекни тести гейм вана де кілька швидких ядер бюджетних інтел зливали амд фх з невеликим розгоном всієї платформи, і ядер і оперативи. 2016-2018 рік, і це вже паст ген.
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 09.02.2026 00:25 так а міряти треба real-world продуктивність
тести - вже не підходять?
а ми ж навіть не починали з https://browserbench.org/Speedometer3.1/
який у вас буде результат в Хромі?
kabostebeztak: 09.02.2026 00:27Чекни тести гейм вана
не цікавлять ігри, взагалі. МакОС - не для ігор.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 09.02.2026 00:29
kabostebeztak: 09.02.2026 00:25 так а міряти треба real-world продуктивність
тести - вже не підходять?
а ми ж навіть не починали з https://browserbench.org/Speedometer3.1/
який у вас буде результат в Хромі?
kabostebeztak: 09.02.2026 00:27Чекни тести гейм вана
не цікавлять ігри, взагалі. МакОС - не для ігор.
завтра заради тебе поставлю хром бтв і прогоню той браузерний бенчмарк
спойлер: мій комп всреться бо залізо тупо старе.

ну тоді сидіть далі з 10% ринку ос

у гейм вана також синтетика є у відео (в тому числі і твій улюблений сінебенч) і інколи згадки про робочі задачі
pelia
Member

Знову міряємо спідометр як real world задачу, тест, який до реальності взагалі нічого немає, бо звичайна людина не помітить на око різниці навіть на пк якому 10 років в порівнянні з будь-яким сучасним рішенням, головне щоб це не був дно пентіум, було достатньо пам'яті, не мертвий хард, або хоча б сата ссд і нормальний інтернет.
Колесо сансари зробило повний оберт :rotate:
AntonyKandaurov
Member

105 сторінок ні про що. Коли будуть коні і трактори - тегніть, будь ласка
waryag
Member

Z440_User: 08.02.2026 23:38А як же

Пхати в енерго-ефективні системи ВК яка в простої жере більше ніж АРМ в макс навантажені
Наче це перша брехня від нього в цій темі...
Топові версії маків можуть жрати за 300Вт, більше тільки у топових карт останніх поколінь. Під навантаженням!

Також, йому погано доходить, що в приоритеті реальних завдань - їх виконання, а не енергоефективність чи закрита синтетика.
kabostebeztak
Member

AntonyKandaurov: 09.02.2026 06:58 105 сторінок ні про що. Коли будуть коні і трактори - тегніть, будь ласка
"ні про що" Я як би вперше в житті мемтест86 в цьому треді прогнав! і мемів наробив :3
kabostebeztak
Member

Z440_User: 09.02.2026 00:04 kabostebeztak, а ви щось робити на компі зібралися?! :eek:
Вам виключно треба на комп'ютері дивитися ютубчик 28годин від АКБ!
Роботу роботати через клієнтів віддаленого доступу на арм сервері, бажано амазон чи гугл, бо вони щось знають.
І суто в однопотоці! :nunu:
Так, звісно. :eek: Ігри, давінчі, хендбрейк все таке...
AntonyKandaurov
Member

kabostebeztak: 09.02.2026 09:02
AntonyKandaurov: 09.02.2026 06:58 105 сторінок ні про що. Коли будуть коні і трактори - тегніть, будь ласка
"ні про що" Я як би вперше в житті мемтест86 в цьому треді прогнав! і мемів наробив :3
То повідомлення не до вас. То Юра ганяє по колу одні й ті ж тези як п'яний.
Z440_User
Member

waryag, та я в курсі.

Apple silicon M-cpu дійсно класна штука, але на цьому і все. Крапка. Немає його за межами Apple та їх підходу щодо заліза. Птах в золотій клітці.

ARM під Windows чи Linux, аж один реально потужний варіант, який за ті гроші окрім ентерпрайзу нікому не потрібен на фоні пропозицій х86.
Та всяке дохле, на фоні якого тільки ідіот вибере arm проти х86. Типу як " куплю комп на DDR2 замість DDR5". Ну або свідомо під якусь конкретну задачу.

Немає потужного швидкого ARM-у для звичайного користувача поза межами Apple.

Зараз Юра знову приплете смартфони, планшети... Швидкість та важливість однопотоку, ігри на консолях, трактори-коні проти спорткарів, Форда проти Феррарі та інше...
kabostebeztak
Member

waryag: 09.02.2026 08:23
Також, йому погано доходить, що в приоритеті реальних завдань - їх виконання, а не енергоефективність чи закрита синтетика.
База
Основа
У мене є макбук про 2010 17 дюймів чисто щоб в ліжку сценарії писати
Тормозить звісно, навіть під лінукс мінт, але ж працює!
0F
Member

yuriy_dd: 09.02.2026 00:29 тести - вже не підходять?
В тебе не вистачає знань і досвіду, щоб зрозуміти, що тести - це таке саме натягування сови на глобус, як і твоє наярування на однопотік, а не реальне навантаження.
kabostebeztak
Member

pelia: 09.02.2026 06:11 Знову міряємо спідометр як real world задачу, тест, який до реальності взагалі нічого немає
Краще б The Fin-
А, точно, мак ос не для ігор.

Хай тоді хоч в давінчі резолві мій комп з середнім процом 2019 року і бюджетною відеокартою 2021 принизить...
kabostebeztak
Member

0F: 09.02.2026 09:31
yuriy_dd: 09.02.2026 00:29 тести - вже не підходять?
В тебе не вистачає знань і досвіду, щоб зрозуміти, що тести - це таке саме натягування сови на глобус, як і твоє наярування на однопотік, а не реальне навантаження.
нагадую: однопотік в ІГРАХ здох при переході з 7 на 8 покоління консолей, а в роботі ще раніше.
kabostebeztak
Member

Z440_User: 09.02.2026 09:19 waryag, та я в курсі.

Apple silicon M-cpu дійсно класна штука, але на цьому і все. Крапка. Немає його за межами Apple та їх підходу щодо заліза. Птах в золотій клітці.

...

Немає потужного швидкого ARM-у для звичайного користувача поза межами Apple.
Це на ізі фікситься відкриттям платформи. У епл був би шанс стати новим майкрослопом...
Ответить