Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Royter
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha
Можете еще посмотреть cudy wr3000h гарантия 24 месяца.
Avenger80
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha: 03.01.2026 15:18Трошки лякає його блокживлення 12в2а
Потрібно дивитися саме на реальне споживання. Оскільки потужність блоку живлення враховує ще споживання пристрою, який буде підключено до USB порту (наприклад, зовнішній жорсткий диск). Якщо нічого туди не підключаєте, то не буде максимального споживання.
Востаннє редагувалось 03.01.2026 16:04 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Rasha_Parasha
Junior

Повідомлення

А підкажіть, мені ще знайомі підказали звернути увагу на TP-LINK Archer BE230 і TP-LINK Archer AX72.
Що думаєте? мені і по бюджету ок.
Поки зупинився на ASUS TUF Gaming BE3600
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha
Если знакомые посоветовали TP Link, то надо брать, они не обманут!
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Rasha_Parasha
Вам двох вмерлих туполінків замало?
Rasha_Parasha
Junior

Повідомлення

Pathfinder: 03.01.2026 16:24 Rasha_Parasha
аргумент)
хоча я до сих пір не знаю корінь проблеми. Може і роутери були нормальні, просто дійсно дбж калічні були.
По крайній мірі, не знайшов скарг на таку проблему як у мене.

Дякую за поради
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha
Це ви вірно підмітили, що не знаючи коріння проблеми не варто робити висновків. Але як ви вже мабуть помітили і без TP-Link, є з чого обирати.
Tesseract
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha: 03.01.2026 11:24Я мучався, замінював усе що можна - онушку, упси, кабелі якими підключені роутер-ону, оптика перевірялась 3 рази майстрами. Перший раз проблема пофіксилась заміною роутера на аналогічний (іншої ревізії), а офіційний СЦ признав проблему і повернув бабки за роутер. Але через 3 місяці проблема повторилась. Я грішу на старі УПСИ до яких я підключав роутери, можливо через мертві батареї вони пошкодили і старий і новий роутер. Зараз замінив упс на новий\більший\кращий, і буду знову міняти роутер, бо проблема бісить.
Якщо старі упси були на 18 Вт, то могло просто не вистачати потужності. Тим більше, що з часом характеристики електроніки погіршуються.

Відправлено через 48 секунд:
Rasha_Parasha: 03.01.2026 16:03А підкажіть, мені ще знайомі підказали звернути увагу на TP-LINK Archer BE230 і TP-LINK Archer AX72.
Фу, не слухайте їх. Туполінки - то глючна бридота.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha: 03.01.2026 17:05
Pathfinder: 03.01.2026 16:24 Rasha_Parasha
аргумент)
хоча я до сих пір не знаю корінь проблеми. Може і роутери були нормальні, просто дійсно дбж калічні були.
По крайній мірі, не знайшов скарг на таку проблему як у мене.

Дякую за поради
почав вимикати мені інтернет раз на кілька годин буквально на 5 секунд
,Може я і неправий, але такі симптоми не від старих ДБЖ. Зазвичай проблеми з живленням роблять трабли при старті пристроїв.
Rasha_Parasha
Junior

Повідомлення

Pathfinder: 04.01.2026 08:31 ,Може я і неправий, але такі симптоми не від старих ДБЖ. Зазвичай проблеми з живленням роблять трабли при старті пристроїв.
Згоден, все ж навіть коли упс тримав роутер 20 хвилин замість 4 годин, він все ще міг запустити роутер.
Але я не знаю на що грішити, враження що щось вдома псує роутери. І за якимось збігом обставин, проблема "народжується" приблизно в той час коли у нас зʼявляються відключення світла. Подальші заміни упса чи живлення від мережі на пряму не вирішує проблему.
Намагався зняти логи зі своєї старої онушки bdcom p1501ds, хотів впевнетися що це роутер тушить інтернет а не шось з оптикаю чи провайдером, але не зміг цього зробити. Не можу повірити, що у онушки немає якогось свого інтерфейсу

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
а що ви скажете на рахунок Keenetic Hero (KN-1012) ?
nam5580
Junior

Повідомлення

Rasha_Parasha: 04.01.2026 10:00 Не можу повірити, що у онушки немає якогось свого інтерфейсу
Є, але доступний з боку провайдера.
Royter
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha: 04.01.2026 10:00 а що ви скажете на рахунок Keenetic Hero (KN-1012) ?
вуфу слабенький.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Rasha_Parasha
Спробуйте погратися з прошивками. Старішу версію накинути, або взагалі OpenWRT якщо є на те чудо.
Хіро не треба, то русняве гівно мімікруюче під Гонконг.
prostachek
Junior

Повідомлення

Усіх вітаю. Порадьте будь ласка роутер, зараз маю tplink ах55 але він деколи глючить та у нього відвал wan, шукаю щось до 3000грн, дивився tplink be 220, Asus be50, Asus ax52pro, або cudy WR3000H але я не знаю чи можна брати цю фірму, салямі точно ні, хочу нормальний процессор та щоб норм пам'яті було, щоб не було bufferbloat та щоб він був 12в та 1 або 1,5а для upsa. Дякую
Rasha_Parasha
Junior

Повідомлення

prostachek: 05.01.2026 21:21 маю tplink ах55 але він деколи глючить та у нього відвал wan
А як у вас проявляється відвал wan? просто зникає інтернет на кілька секунд, а у логах шось типу такого?:
2025-12-18 00:02:43 Led Controller INFO [1308] Start to run WAN1_ON
2025-12-18 00:02:43 Led Controller INFO [1308] Start to run WAN0_OFF
2025-12-18 00:02:43 Led Controller INFO [1308] Start to run LAN_ON
2025-12-18 00:02:33 Led Controller INFO [1308] Start to run WAN1_ON
2025-12-18 00:02:33 Led Controller INFO [1308] Start to run WAN0_OFF
2025-12-18 00:02:33 Led Controller INFO [1308] Start to run LAN_OFF
prostachek
Junior

Повідомлення

Так, у логах wan off wan on, та час підключення до мережі з моменту відвалу. Інет на пару секунд пропадає.
На два дні підключав старий С6 то відвалів там небуло, зараз прошив і з нуля налаштував, та замінив БЖ та дріт на ах55 тестую.
Rasha_Parasha
Junior

Повідомлення

prostachek: 05.01.2026 22:00 Так, у логах wan off wan on, та час підключення до мережі з моменту відвалу. Інет на пару секунд пропадає.
На два дні підключав старий С6 то відвалів там небуло, зараз прошив і з нуля налаштував, та замінив БЖ та дріт на ах55 тестую.
Ну у мене вже другий Ах23 за рік з такою проблемою. Мені підказали, що можливо проблема в alg, і треба вимкнути якийсь sip\rtsp alg. Якщо це не допоможе - в житті більше не куплю тп лінк.
prostachek
Junior

Повідомлення

Є таке у налаштуваннях, не вимикав, я ще знайшов інформацію що роутер може віддавати 2 мак адреси і тоді виникає проблема реєстрації у мережі, таке часто у тріолан буває.
Тільки що перевірив на вкладці "Стан" WAN MAC-адреса одна
А на вкладці "Мережа - lan" адреса інша, яка у провайдера і той самий відображається в додатку tp link tether

Відправлено через 40 хвилин 30 секунд:
Сорян, це wan та lan адреси
Tesseract
Member

Повідомлення

Якщо у вас один і той же провайдер, то у нього може бути якесь обладнання яке не дуже добре працює з туполінками. Типу провайдер вмикає якийсь режим збереження енергії, і через це починаються проблеми.
Rasha_Parasha
Junior

Повідомлення

у мене в Вишгороді провайдер БЕСТ
Відповісти