Прошивати застарілі китайські смартфони нехтуючи безпекою - це теж прогрес?yuriy_dd: ↑ 23.07.2025 21:33то я за прогрес
Я ж думав ти за передові розробки, значить і телефони маєш міняти щороку
yuriy_dd: ↑ 23.07.2025 20:11на старому мак міні на х86 - таке точно можна
Ти вже оприділися, так старий мак міні чи новий, зіскакуєш з теми як першокурсни(ця)к після стакану портвейнуyuriy_dd: ↑ 23.07.2025 21:33мак міні сучасний - там можна дуже багато всього підключити через високошвидкісні порти
сміття цей
llm, контексту не пам'ятає
Я хочу бачити нас на мак міні на декілька десятків терабайт з рейдом і наскільки це все реально реалізувати засобами мак ос, спеціалізовані ос по типу freenas/truenas/unraid/omv ж не поставиш. Бажано ZFS. На дисків так 12, ну хоча би на 4.
Це насправді мабуть саме адекватне питання яке треба ставити, чому лептопи на Snapdragon Elite такі дорогі, чомуyuriy_dd: ↑ 23.07.2025 21:33то може притензії що Самсунга чи Епл - чому вони таку високу маржу ставлять?
Епл не випускає пристроїв на Snapdragon Elite. У епл екосистема, до майкрософту з її подвигами Windows on Arm немає ніякого, пристрої на тегрі прибили, пристрої на SQ1 теж. От для прикладу взяв Samsung Galaxy Book 4 edge. Так от Асус на Ryzen Strix Point не тільки дешевше на $200, так щей оперативки побільше, і інтеграшки рівня ps4 pro. І процесор на 50% більше попугаїв має. І без емуляції все працює. Цей Самсунг має коштувати
Хоча би на $300 менше щоб він був комусь цікавий.
Нісенітниця, скільки мав смартфонів з заблокованим завантажувачем, вдалося лише один анлокнути, через тестпойнт на платі. І це був Xperia Arc S 2011 року. Можливо якісь китайські ногейм й легко, останній пробували мі5, ніяк.yuriy_dd: ↑ 23.07.2025 21:33Андроїд легко взламується навіть з заблоковоним bootload-ером
якщо дійсно хочете безпеку - лише айфон
для цього можна було купити останній распбері пай, а ще краще sbc на рокчипі з pcie та плату coral tpu.yuriy_dd: ↑ 23.07.2025 21:33є SSH, працює веб сервер - я ззовні з інших пристроїв посилаю запити - в чому проблема?
Ми не на базарі в селі де баба каже що дід не може вже. Не знаєш не пиши.yuriy_dd: ↑ 23.07.2025 21:33не хотіли спочатку (бо типу мало заробляють), потім вже й не могли