Резкий хлопок и выключение ПК. Нужен совет.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Oberon64 думаю да, потому как потух комп, а не монитор.
viperest1
Member

Всім привіт!Не хочу створювати нову тему,тому напишу тут.Проблема ось в чому:позавчора підчас грози в мою супутникову антену вдарила кульова блискавка.Антена згоріла,як ще 4шт у під'їзді+4телевізори і тюнери, і 3компи.На компах зупинюсь.Один з них просто був ключений в 220в.,а два в цей момент працювали.Після удару всі потухли,жоден не має гарантії.Один з них(той що був лише у розетці)бачив запаху гореного не чути,конденсатори всі цілі як на мамці так і в бж-але не працює.Цей повезли в ремонт,мені цікаво і одному з власників(що краще купити новий чи ремонт?)-згоріли лише блоки чи і мамки.Чи дійсно нехай купить собі новий?,ті що згоріли звичайні без наворотів системники.
andrey.nk
Member

viperest1 тот, что выключен был врядли вообще сгорел - попробуй вынуть шнур питания из б/п(!), подожди минутку и опять включи(можешь параллельно батарейку вынуть(на всякий) . Невероятно, но факт - после скачков напряжения иногда помогает. не знаю с чем это связано, может со статикой. Хотя молния это штука такая - был случай что при ударе молнии сгорело все что было включено в розетку(бойлер, комп, чайник, телевизор)
Последний раз редактировалось andrey.nk 22.07.2011 12:15, всего редактировалось 1 раз.
-stan-
Member

Для початку спробувати запустити з іншим БП, якщо не запуститься - то купувати новий.
viperest1
Member

Я спробую так зробити.Зараз піду до нього спробую все витягнути і батарейку також.Подивлюся що з цього вийде.А про два інші я так зрозумів діагноз один-напевно згоріло все.В мене коли поч.гроза жінка все витягнула з розеток і кабель від нету також-мені просто повезло :) що лише тарілка.
Voodoo89
Member

viperest1
Пропало все (с).

То, что он не был включен - еще ничего не значит. Если сильный скачек - то обычно горит все. Есть случаи, когда и стабилизаторы не спасали (хотя там предохранители все го лишь должны сгорать). Повезет - если дальше БП скачек не прошел..
viperest1
Member

Зробив все,блок не працює,як і все інше мабуть,візьму ще інший блок підключу,але швидше за все в мене буде новий брелок процесора амd.
Voodoo89
Member

viperest1
Да не, попробуйте сначала с другим БП стартонуть. У меня раз взорвался китайский БП на 300 ватт. Хлопок был, как от петарды :gigi: Тоже думал, что железо уже мертвое.. А оно то рабочее оказалось.
IvTK
Member

viperest1, где-то могли встроенные/дискретные сетевухи погореть и давать короткое замыкание.
viperest1
Member

Voodoo89 я ще спробую з іншим блоком,але це буде трохи пізніше,бо його потрібно привезти від друга,свій скажу чесно не хочу брати :) ,друг націлився на новий комп.Я так зрозумів,що в деякій мірі він радий такій можливості трошки обновитися і його жінка дасть добро,бо сама в неті сидить.Так,що помало будемо дивитися що він хоче і за яку ціну :)

Добавлено через 2 минуты 50 секунд:
IvTK я коли поставлю робочий блок то вже все із лупою подивлюся ще раз бо ще не можу нічого сказати,но блок також китаєць згорів.
Samson
Member

viperest1:Voodoo89 я ще спробую з іншим блоком,але це буде трохи пізніше,бо його потрібно привезти від друга,свій скажу чесно не хочу брати :) ,друг націлився на новий комп.Я так зрозумів,що в деякій мірі він радий такій можливості трошки обновитися і його жінка дасть добро,бо сама в неті сидить.Так,що помало будемо дивитися що він хоче і за яку ціну :)

Добавлено через 2 минуты 50 секунд:
IvTK я коли поставлю робочий блок то вже все із лупою подивлюся ще раз бо ще не можу нічого сказати,но блок також китаєць згорів.
БП поменяйте и всё должно заработать. У меня так уже было точно как у Вас, заменил блок и всё заработало. На Вашей мамке есть своя защита от перенапряжения (скачков напруги в сети), это фишка АСУС-а. Единственно как модем? У меня тоди сгорел.
viperest1
Member

Samson мій комп профільний працює,то в сусіда проц семпрон 1.8 і блок Китай 350вт.згорів. В мене тоді все було виключено -повезло :)

Добавлено через 2 минуты 26 секунд:
І доречі в нас wі-fі антена також пішла спати,нет від "Укртелекому"також не працює,а модеми таки в них також згоріли
Samson
Member

Ясно, действительно повезло, я имею ввиду соседа. Теперь будет повод для апгрэйда, да и жена гавкать не будет, всё-таки действие сил природы, а это явление никак не связано с выходом новых игр или железа.
viperest1
Member

Samson корпус буде той самий,DVD-RW те саме,якщо працює,а за рахунок всього іншого нині має принести пиво зате що я стільки до нього ходив,ну і будемо підбирати конфігурацію :) .думаю,що аж такий дешевий не захоче брати,бо вже бачив мій в деталях(у нього очі аж світилися :) ) так що щось таки виберемо.Але і заодно завтра буде блок перевіремо і це все ,що і як .
Samson
Member

Видяху не думаете ему скинуть, а себе взять 570/580? Жалко процессора, 470 ему явно не пара, а у Вас бы была отличная машина. Моник какой ? 1920х1080 или 1920х1240? Для таких разрешений мне кажется надо минимум 570. Вы как думаете?
viperest1
Member

Samson в мене монітор 24" 1920*1080 ,я знаю,що карта порівняно не звір,але я думаю на ній дочекати карти 6 серії від GF,а можливо і ще головне,щоб витримала дочекала.Я колись дійсно дуже хотів взяти 580,але зараз запал мій притих-зачекаю,а тоді і зміню і платформу.Але взагалі Ви добре кажете ;)
такоэ
Member

кульова блыскавка это круто, не каждый день бывает, зафоткать бы.. :insane: Вообще-то молния это знак свыше прямым текстом - пришла пора менять железо.

Добавлено через 10 минут 22 секунды:
viperest1 с твоей картой при нонешних играх можно пропустить не только кеплера, но возможно и максвелла, правда, для этого потребуется незаурядная сила воли.. :shuffle:
( сегодня зашёл в суперлабаз, смотрю стоит телек, метр сорок диагональ, пятнадцать килогривен , рядом джостик и какая-то гонка крутится. Ну, пару кругов прокатился, не без того..Вобчем, оказалось, что не только денег, но и диагонали много не бывает и тут во весь рост встал вопрос выбора - или сила(деньги) или радость(телек). Я выбрал первое. Немцы правы - сила выше радости!!:D )
Последний раз редактировалось такоэ 22.07.2011 21:41, всего редактировалось 3 раза.
viperest1
Member

такоэ думаю витримаю сила волі є + я одружений :) .Трошки офф:вона коли вдарила в тарілку я думав мені перепонки потріскають,жінка спала вже відразу на рівні ноги,а малий взагалі кричав дуже сильно в 22год.це сталося а в 1год.заснув.

Добавлено через 4 часа 24 минуты 38 секунд:
Ще таке питання,на цей раз друг з іншого під'їзду приходив:не працює нет.Я дивився мережева плата інтегрована кабель каже що працює,індикатор постійно світиться не моргає на мережевій.В мене є підозра що і вона здохла ,але світиться чи це не має значення.Я порадив спробувати в когось в кого нет на 200% працює,а коли вона таки вмерла то купити мережеву плату і не буде проблем.Зробив все правильно?
Admiral
Member

viperest1
Може в модемі настройки збились... свою мережку на всякий і потустуй.
Тобі страшно повезло :up:
Niakrisse
Member

Ты там прямо местная знаменитость,весь дом к тебе после грозы ходит :lol:
Ответить