FirstTDM: ↑
02.10.2026 17:34
Круто сказано! Особенно вот это апеллирование к некому "мы" - это же нормально, что все юзеры разные - разве не так?
Я же ничего обидного ни для кого не написал - просто высказал свою точку зрения на основе сотен компов поблизости - а тут в ответ такой негативный поток сознания от какой-то партии под названием "мы"
Заплюсовал вас

Если серьезно, то вообще ничего удивительного.
32 ГБ - уже давно являются необходимым стандартом чтобы нормально не то что играть, но и работать в том же браузере с кучами вкладок, у меня на работе ноут 16 гб, так мне в банальном ворд-ексель, расчеты, чат гпт десктопная + браузер работать на нем менее комфортно, я уже молчу про что-то серьезнее.
При этом выше 32 ГБ прямо насущной необходимости я почти нигде не замечал, кроме как в паре игр (одна из которых - майкрософт флай симулятор 2024).
То же самое касается 5070. Она как и 4070 (и супер) ранее являются единственными нормальными видеокартами нвидиа с ценой не "over 1000$" а в период до оверпрайса - 600-700, сейчас даже смотреть лень, но все-равно сильно дешевле 5070 ти. Все что ниже - уже и 8 ГБ чего явно мало, и чип сильно слабее, все что выше - стоит over 1000$, психологический предел для многих.
Тут на форуме когнитивный диссонанс у людей. С одной стороны, модно писать в стиле "да они зажрались, цены капец, это надо почку продавать за видеокарты", а с другой, все что ниже 5070 ти - уже "нищебродские обрезки"
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
CnC_General: ↑
02.10.2026 17:40
час апгрейду настав. попереду ДВА роки без нових відеокарт. куплені зараз ще ДВА роки будуть актуальними. Зниження цін? Ви вірите що ціни відкотяться назад до рівня 37 000грн за 4080????
Хто має гроші зробив апгрейд зараз та ДВА наступних роки грай собі нормально.
Ну все не так жахливо, на мій погляд. Думаю, оновлюсь через півтора.
А якщо в людини до виходу 5000 серії була пристойна відяха попередньої серії, часів коли оверпрайса якраз не було (4070(с)/4070 ті(с)/4080) то прямо скакати на 5000 серію не горить. Так що є ціле "покоління" що оновлювало відяху з 2023 по 2026 рік, які можуть спокійно грати, і оновлюватися вже на 6000 серію.
Не розумію, чого в багатьох так горить, неначе відеокарта це те що повинно кожного року оновлюватися.
При цьому, категорія людей, у яких реально не було МОЖЛИВОСТІ купити 4070+, на протязі 4 років, і при цьому вони зараз КУПИЛИ Б умовну 5070 ті за 950 баксів, але "ні за що не куплять" за 1300 - ну реально не така велика.
Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
ДядяСаша: ↑
02.10.2026 19:52
Та вже давно пішла тенденція на 32ГБ.
То багато знайомих покупляли набори ddr4 на 32ГБ. Навіть у мого племінника друзі сидять на ddr4
Може в мене не такі багаті знайомі, хто зна, а може не хочуть витрачати зайві кошти.
Принаймні, ті хто дослухається до моєї думки
32 ГБ стало "нормою" десь з 2018-2019 року, хіба ні?