Новости
Последние статьи и обзоры
Офіційно: технологія NVIDIA DLSS 5 дебютує цього тижня в NBA 2K27
-
Enjthesilence
Member
технологія - крута.
якщо в майбутньому у розробників буде більше інструментарію для більш тонкого налаштування окремо нпс та енвайрмента, думаю це стане сильним інструментом і наступною сходинкою в розвитку графіки та іграх. а зараз, це лише прикольна цяцька для ігор де в тебе оверкіл по фпс і цей запас дозволяє цяцькатись з длсс5, наразі дуже прожорлива і тут вже очевидно про що буде наступне покоління гпу і на що там буде упор.
якщо в майбутньому у розробників буде більше інструментарію для більш тонкого налаштування окремо нпс та енвайрмента, думаю це стане сильним інструментом і наступною сходинкою в розвитку графіки та іграх. а зараз, це лише прикольна цяцька для ігор де в тебе оверкіл по фпс і цей запас дозволяє цяцькатись з длсс5, наразі дуже прожорлива і тут вже очевидно про що буде наступне покоління гпу і на що там буде упор.
-
N0il
Member
А ні ну блогер сказав, немає питань...Геральт: ↑ 01.09.2026 17:49Не подужав відосик? Ось звідси я "видумав якісь цифри" :N0il: ↑ 01.09.2026 17:29 Впало тільки твое IQ судячи з усього, видумав сам собі якісь цифри , задоволений сидить.
Там треба буде послухати до 6:51, зможеш?
- спойлер
Скиньте мені всі свої гроші на картку, я вам переведу назад в два рази більше. Чесно
-
NST1983
Member
При чому тут MFG? При тому, що саме з MFG 6X NVIDIA і показує продуктивність DLSS 5. На ж графіку внизу дрібним шрифтом написано: DLSS 5 + Multi Frame Gen 6X + Super Resolution Quality. Тобто ці 386, 530, 602 FPS — це не "чиста продуктивність DLSS 5", а результат усього пакета з апскейлом і генерацією п'яти додаткових кадрів на один реально відрендерений.erkins007: ↑ 01.09.2026 17:49Эм, при чем тут мфг к длсс5?)NST1983: ↑ 01.09.2026 17:47який буде желейний геймплей із-за затримки,
Последний раз редактировалось NST1983 01.09.2026 17:55, всего редактировалось 1 раз.
-
aaleksandrenko
Member
Цікаво, чи можна буде вручну включити в драйвері нвідія по типу як було з 4.5 що ручками поставив пресет М і все 
-
bes
Member
Интересно что будет в игре с официально представленной технологий под нее
-
Enjthesilence
Member
думаю буде працювати черз нвідія апп, скоріше як гейм фільтр через оверлей нвідії одразу з повзункамиaaleksandrenko: ↑ 01.09.2026 17:54 Цікаво, чи можна буде вручну включити в драйвері нвідія по типу як було з 4.5 що ручками поставив пресет М і все![]()
-
erkins007
Member
Мфг это маркетинговая дичь, которая мало кому нужна. То что нвидиа через 100500 фпс продает хомячкам карты это их проблемы. При 6х генерации даже у 5090 будут потери перед генерацией под 30%.NST1983: ↑ 01.09.2026 17:54Тобто ці 386, 530, 602 FPS — це не "чиста продуктивність DLSS 5", а результат усього пакета з апскейлом і генерацією п'яти додаткових кадрів на один реально відрендерений.
Генерация х2 это уже другое дело.
В инете полно тестов длсс5 и там производительность падает даже через мод на решейде не больше чем на 50%
-
S0N1C
Member
N0il
я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можна
я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можна
-
Геральт
Active Member
Лол, то ж куртячні тести. І трохи аналітики, в яку, очевидно, ти не зміг.N0il: ↑ 01.09.2026 17:53 А ні ну блогер сказав, немає питань...![]()
Скиньте мені всі свої гроші на картку, я вам переведу назад в два рази більше. Чесно![]()
Незважаючи на свій потужний IQ
So, while the little RTX 5060 can churn out a 258 fps result in NBA 2K27 at 1080p Ultra settings with ray tracing and DLSS 5 enabled, the game underneath will actually be running at around 43 fps.
-
lktnv
Member
Вообще интересно будет посмотреть на финальную производительность и сравнить её с недавно слитой версией. Если результаты будут похожие... Ну, спасибо, что не нужно вторую 5090 покупать для активации 
-
erkins007
Member
Вы понимаете разницу между базовым апскейлером, который щас в каждой игре и является как любят говорит современные леди "базовым минимумом" и свистоперделками типа мфг и длсс5?S0N1C: ↑ 01.09.2026 17:57я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можн
-
Enjthesilence
Member
Але порівнювати апскейлер із нішевим і дуже важким для заліза длсс5 - це також неправильно. Я за те, щоб усі технології, якщо, звісно, фізично можлива їхня підтримка, були доступні. І неважливо, якою буде втрата продуктивності. Людина пограється, побачить, що воно таке і як працює, зрозуміє, чи потрібен їй апгрейд заради FSR 4/DLSS 4, чи ні. Все просто. З фср4 у радеон просто був максимально тупорилий і незрозумілий мув, особливо на фоні, коли вони випустили дійсно толковий фср4 в еру важких для гпу ігорS0N1C: ↑ 01.09.2026 17:57 N0il
я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можна![]()
-
N0il
Member
Це ж навіть не в підтримці справи, а в потужності ГПУ. Навіть fp8 в 2+ рази швидше на 5080 у fp4 майже в 4 рази швидше за 4080. Як запустити щось на чомусь що в 4 рази повільніше працює?S0N1C: ↑ 01.09.2026 17:57 N0il
я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можна![]()
-
S0N1C
Member
erkins007
читав новини як DLSS5 вже запустили на всіх RTX картах, з втратою швидкодіїї авжеж, але... то чим ця поведінка відрізняється від АМД?
читав новини як DLSS5 вже запустили на всіх RTX картах, з втратою швидкодіїї авжеж, але... то чим ця поведінка відрізняється від АМД?
-
NST1983
Member
Мені вся ця історія з DLSS 5 нагадує "супертехнології майбутнього" часів виходу RTX 2000.
Лучі мали мало не замінити старі способи освітлення, спростити життя розробникам і стати новим стандартом. Пройшло стільки років — і навіть на 5090 у важких іграх нативний RT/PT без апскейлу часто виглядає як мазохізм.
Потім DLSS мав рятувати продуктивність. У підсумку дійшли до того, що розробники вже можуть особливо не паритись з оптимізацією: "та нічого, юзер DLSS увімкне". А потім ще FG, MFG 4X, 6X — і вже незрозуміло, ми продуктивність відеокарти міряємо чи кількість кадрів, які нейронка встигла домалювати.
Тепер виліз DLSS 5, який має "покращувати" обличчя та матеріали. І я вже бачу наступний етап: навіщо нормально робити обличчя, шкіру, міміку й вручну, якщо нейронка потім усе "покращить". А через пару років DLSS 5 стане не бонусом, а mast have, бо без нього персонажі виглядатимуть як заготовки. І в результаті замість різних живих облич отримаємо один великий парад однаково "кінематографічних" пластикових рож, які нейронка причесала під один шаблон. І що не дивно, амд сюди також підтягнеться рано чи пізно. Технології майбутнього.
Лучі мали мало не замінити старі способи освітлення, спростити життя розробникам і стати новим стандартом. Пройшло стільки років — і навіть на 5090 у важких іграх нативний RT/PT без апскейлу часто виглядає як мазохізм.
Потім DLSS мав рятувати продуктивність. У підсумку дійшли до того, що розробники вже можуть особливо не паритись з оптимізацією: "та нічого, юзер DLSS увімкне". А потім ще FG, MFG 4X, 6X — і вже незрозуміло, ми продуктивність відеокарти міряємо чи кількість кадрів, які нейронка встигла домалювати.
Тепер виліз DLSS 5, який має "покращувати" обличчя та матеріали. І я вже бачу наступний етап: навіщо нормально робити обличчя, шкіру, міміку й вручну, якщо нейронка потім усе "покращить". А через пару років DLSS 5 стане не бонусом, а mast have, бо без нього персонажі виглядатимуть як заготовки. І в результаті замість різних живих облич отримаємо один великий парад однаково "кінематографічних" пластикових рож, які нейронка причесала під один шаблон. І що не дивно, амд сюди також підтягнеться рано чи пізно. Технології майбутнього.
-
S0N1C
Member
ой, не треба юліти, якщо 5060 може, то і 4090 зможеN0il: ↑ 01.09.2026 18:05Це ж навіть не в підтримці справи, а в потужності ГПУ. Навіть fp8 в 2+ рази швидше на 5080 у fp4 майже в 4 рази швидше за 4080. Як запустити щось на чомусь що в 4 рази повільніше працює?S0N1C: ↑ 01.09.2026 17:57 N0il
-
OleksandrV
Junior
У Nvidia якась біда з маркетингом. Звичайні гравці краще показали сильны сторони DLSS 5 в роликах на ютбі ніж Nvidia в своїх промоматеріалах, які сьогодні опублікували. Ну і звісно вони всіляко уникають проблеми продуктивності. Схоже під нейронний рендеринг і справді буде вже заточуватись наступне покоління.
-
aaleksandrenko
Member
Коротше штука цікава, але нішева. Як трасіровка лучів. Всі звикли що дллс це про збільшення фпс без втрати якості. А тут навпаки - зменшення продуктивності з сумнівним покращенням якості, які в основному видно на більшій деталізації обличчя персонажів.
Ще й більш менш нормально працюватиме тільки на 2 відеокартах 5090 і 5080. Молодші навряд чи дадуть комфортний геймплей.
Грав на днях в a plague tale legacy то там і так шикарна деталізація персонажу. А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
Ще й більш менш нормально працюватиме тільки на 2 відеокартах 5090 і 5080. Молодші навряд чи дадуть комфортний геймплей.
Грав на днях в a plague tale legacy то там і так шикарна деталізація персонажу. А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
-
S0N1C
Member
а як тоді робити ремастери і продавати ігри по кілька разів?aaleksandrenko: ↑ 01.09.2026 18:14 А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
-
warp37
Member
Спробуйте ігри Sony з DLSS 5 - там і продуктивність висока, і графіка некстгенна.aaleksandrenko: ↑ 01.09.2026 18:14 Коротше штука цікава, але нішева. Як трасіровка лучів. Всі звикли що дллс це про збільшення фпс без втрати якості. А тут навпаки - зменшення продуктивності з сумнівним покращенням якості, які в основному видно на більшій деталізації обличчя персонажів.