- спойлер
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD опублікувала специфікації 4‑гігабайтної Radeon RX 9050: 64-бітна шина та 16 МБ Infinity Cache
-
kairo
Member
Skiff93
-
Skiff93
Member
Ну типу ти не бачиш різниці між 8 гб і 4?
А ще шиною 64 і 128? Infinity Cache 16 і 32 Мб? І це твоє "ніхто нічого не урізав"
Але фанат "потужного" правопису
-
Kirakishou
Member
Skiff93
Ви вважаєте, що AMD витратила десятки мільйонів доларів на фотомаски заради "повноцінного" чіпа для Radeon RX 9050?
Ви вважаєте, що AMD витратила десятки мільйонів доларів на фотомаски заради "повноцінного" чіпа для Radeon RX 9050?
-
kairo
Member
Skiff93
Я тут більше дивуюсь тому, що намагаюсь пояснити це все тобі. Кристал Наві 44 модульний, вони просто відключили половину каналів пам'яті.
Я тут більше дивуюсь тому, що намагаюсь пояснити це все тобі. Кристал Наві 44 модульний, вони просто відключили половину каналів пам'яті.
-
xIIImaL
Member
А чо , как затычка для сервака вполне норм
вопрос только в цене
хотя , наверное старая nvidia quadro какая нить поинтереснее будет
вопрос только в цене
хотя , наверное старая nvidia quadro какая нить поинтереснее будет
-
Grey_ukr
Member
сначала все кричат, что 8 ГБ - это мало в 2025-26
и потом амд: ты хочешь узнать что такое мало? держи 9050 на 4 Гб.
Думаю, что она все равно найдет своего покупателя. Это люди, у которых нет денег на 5050\9060 хт, но нужна новая видюха.
При этом БУ рынок - не варик для них.
и потом амд: ты хочешь узнать что такое мало? держи 9050 на 4 Гб.
Думаю, что она все равно найдет своего покупателя. Это люди, у которых нет денег на 5050\9060 хт, но нужна новая видюха.
При этом БУ рынок - не варик для них.
-
Skiff93
Member
Вони відключили там ще й половину самого GPU, абсолютно робочого.kairo: ↑ 21.08.2026 16:01 Skiff93
Ну згоден невеликої партії під замовлення - це норм.
Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Для них це копійки. І в масштабній і довготривалій перспективі фінансово не вигідно. 9060 продається непогано і браку там мінімум.Киргизии: ↑ 21.08.2026 15:50 Skiff93
Тут скоріше у самого замовника якісь дивні цілі. Хочу з теперішніми цінами на пам'ять...
Може й має сенс
-
Kirakishou
Member
Якщо створення нових фотомасок коштує "копійки", чому тоді AMD не замінила фотомаски для блока VCN 4.0? Цей блок має підтверджений апаратний баг кодування, що офіційно визнали представники AMD у репозиторії AMF SDK на GitHub.Skiff93: ↑ 21.08.2026 16:58Для них це копійки. І в масштабній і довготривалій перспективі фінансово не вигідно.
На техпроцесі 4/5 нм повний комплект фотомасок коштує орієнтовно $40M-$50M, а частковий - $10M-$15M. Додайте сюди 6-9 місяців на виготовлення та тестування нової ревізії кремнію.
Виникає логічне питання: навіщо розробляти й замовляти новий кристал з нуля для лоу-енд карт на кшталт RX 9050, витрачаючи десятки мільйонів на розробку й маски, якщо набагато дешевше використовувати відбраковку від старшого чипа Navi 44, апаратно вимикаючи зайві блоки й канали пам'яті?
-
vmsolver
Member
4 ГБ это вселенский закон, никто не может его нарушать долго, а кто нарушит тот изобретёт ИИ - и весь его мир снова будет сидеть на 4 ГБ, это записано в ДНК пространства и в коде квантового шума мультивселенной!
з.ы. может кому-то надо просто пару мониторов подключить, то по нормальной цене - почему бы и нет
з.ы. может кому-то надо просто пару мониторов подключить, то по нормальной цене - почему бы и нет
-
l-m
Member
Воно може й так, але якого дідька вона називається 9050? Нормальна назва була б 9040 для цього 4ГБ обрізка. Але ні, вони навмисно дурять недосвідчених покупців, і це мєрзость.vmsolver: ↑ 21.08.2026 17:49з.ы. может кому-то надо просто пару мониторов подключить, то по нормальной цене - почему бы и нет
-
vmsolver
Member
Суровые маркетологи так видят рынокl-m: ↑ 21.08.2026 18:10Воно може й так, але якого дідька вона називається 9050?
-
Alexsandr
Member
задача маленько и медленного ЦП достучаться до сервера, а задача дохлой видеокарты декодировать видеопоток и выдать герцы на монитор. Надеюсь такого не будет1234waltz: ↑ 21.08.2026 15:10 Ігрова відеокарта часів "развітого ШІ-буму"
-
Gelonyrum
Member
Раджу підівчити мову, чипси, чип і т.д. пишеться через "и".Skiff93: ↑ 21.08.2026 15:02Ну відбраковка в цьому випадку - синонім слова урізання.kairo: ↑ 21.08.2026 14:33 Skiff93
Ти проспись чи що. Це той самий чип, що й у RX9060, просто відбраковка. Ніхто нічого не ріже.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... 9060.c4326
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... 9050.c4424
Це 8гб версія. Так собі пруффи.
"чип"![]()
-
Afit
Member
Та офнись вже й не позорся, раз не вистачає духу посміятись над собоюSkiff93: ↑ 21.08.2026 16:58Вони відключили там ще й половину самого GPU, абсолютно робочого.kairo: ↑ 21.08.2026 16:01 Skiff93
Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:Для них це копійки. І в масштабній і довготривалій перспективі фінансово не вигідно. 9060 продається непогано і браку там мінімум.Киргизии: ↑ 21.08.2026 15:50 Skiff93
Тут скоріше у самого замовника якісь дивні цілі. Хочу з теперішніми цінами на пам'ять...
Може й має сенс
-
Skiff93
Member
Я то знаю, але це тупа крінжа.Gelonyrum: ↑ 21.08.2026 20:00Раджу підівчити мову, чипси, чип і т.д. пишеться через "и".Skiff93: ↑ 21.08.2026 15:02
Ну відбраковка в цьому випадку - синонім слова урізання.
Це 8гб версія. Так собі пруффи.
"чип"![]()
Як всякі "гакери", але навіть ще менше сенсу в цьому.
Якесь кончене міністерство вирішило тупо відмити бабки і показувати імітацію бурхливої діяльності
Я ржу саме з цього, так тільки боти говорять і пишуть, а не нормальні люди.
Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Не знаю хто тут позоритисяAfit: ↑ 21.08.2026 20:39Та офнись вже й не позорся, раз не вистачає духу посміятись над собоюSkiff93: ↑ 21.08.2026 16:58
Вони відключили там ще й половину самого GPU, абсолютно робочого.
Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Для них це копійки. І в масштабній і довготривалій перспективі фінансово не вигідно. 9060 продається непогано і браку там мінімум.
Може й має сенс
І навіщо тобі хоч щось писати було потрібно...
-
daesz
Member
Skiff93: ↑ 21.08.2026 14:10Ага тупо половину чіпа і так простого, де мінімум браку, взяли і відрізали.

-
Skiff93
Member
Рофлиш сам з себе?daesz: ↑ 21.08.2026 22:02Skiff93: ↑ 21.08.2026 14:10Ага тупо половину чіпа і так простого, де мінімум браку, взяли і відрізали.
![]()
Це ж тупо підтвердження того, що я писав.
-
daesz
Member
Що там відрізали, якщо розмір кристала один і той самий, навіть та сама кількість транзисторів?