OLED-монітори у 2026 році: чим відрізняються різні типи матриць і чи варто боятися вигорання?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Prescott
Member

Повідомлення

Vladys77: 18.08.2026 15:4231к за 27" монітор це дешево?
Курс 45 и 51 соотв, монитор на самой последней OLED технологии, сколько он должен стоить?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Vladys77: 18.08.2026 15:4231к за 27" монітор це дешево?
В 2016 году - это дорого, в 2026 году - это дешево... B-)
Vladys77
Member

Повідомлення

FirstTDM: При всех обстоятельствах и смене технологий - каждые 4-6 лет монитор меняется на более новый... чудес не бывает - картинка тускнеет, цвета плывут и т.д. и т.п.
Якщо ви міняєте монітор кожні 4 роки, це не значить що так роблять всі. Навіть відеокарти зазвичай так часто не міняють.

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
FirstTDM: 18.08.2026 13:53
Zealoth: 18.08.2026 13:48По поводу HDR, к сожалению игр где он нормально реализован обидно мало, кроме кп77 даже вспомнить ни одной не могу.
Это смешно звучит на 2026 год - уже есть множество ААА игр с шикарным HDR на олед мониторах:

Cyberpunk 2077
Alan Wake 2
Indiana Jones and the Great Circle
Horizon Forbidden West
The Last of Us Part I & Part II Remastered
God of War Ragnarök
Death Stranding 2: On the Beach
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
.......................................
Так це ж список ігор на Playstation :D. Там телевізор має бути з HDR, а не монітор.

Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
Prescott: 18.08.2026 14:17
dead_rat: 18.08.2026 13:54Хочеш і маєш можливість - бери олед.
Так и сделал, не жду очередных покращень, купил GIGABYTE MO27Q2A
А я ще почекаю. Бо мені 27" мало. Бажано 32-37" OLED 4k, а воно таки коштує неадекватно.
Yurius
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.08.2026 13:10Та зачем? Лучше поспи подольше. Не нужно тебе это все
ну дай діду подринчати :)
Zealoth
Member

Повідомлення

Vladys77: 18.08.2026 15:57
FirstTDM: 18.08.2026 13:53

Это смешно звучит на 2026 год - уже есть множество ААА игр с шикарным HDR на олед мониторах:

Cyberpunk 2077
Alan Wake 2
Indiana Jones and the Great Circle
Horizon Forbidden West
The Last of Us Part I & Part II Remastered
God of War Ragnarök
Death Stranding 2: On the Beach
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
.......................................
Так це ж список ігор на Playstation :D. Там телевізор має бути з HDR, а не монітор.
Про то что больше половины это порты с пс согласен. Не во все из списка играл, но в Рагнароке точно особого импакта от ХДР не испытывал, может плохо смотрел, а может забыл включить :gigi: Там вся игра после первой части как то вообще огорчила.
Yurius
Member

Повідомлення

Zealoth: 18.08.2026 16:10в Рагнароке точно особого импакта от ХДР не испытывал, может плохо смотрел
Так проблема в тобі,там прекрасний ХДР .
Blackintrad
Member

Повідомлення

Придбав в 24 Монітор 27" Samsung Odyssey OLED G6 (LS27DG600SIXUA) - краща покупка за багато років.
Раджу всім занйомим і друзям за наявності можливості брати ОЛЕД.
Поки не стикнувся з вигоранням.
Щодо досвіду в компететів іграх, то це кардинальна різниця. Професіоналом не станете але розкриєте гру з нової сторони.
Кольори, як у всіх ОЛЕД - топ
Filabatya
Member

Повідомлення

Збір сектантів, знов шабаш влаштували :lol:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Vladys77: 18.08.2026 15:57кщо ви міняєте монітор кожні 4 роки, це не значить що так роблять всі.
Ну да... я же не спорю... но после 6-и лет - монитор рекомендуется менять... даже лучшие IPS просаживаются по картинке и точности цветов... это факт...
Vladys77: 18.08.2026 15:57Так це ж список ігор на Playstation
Хм... а что это было? Это всё ААА игры на ПК - просто запустите и проверьте... в чем проблема?
Vladys77: 18.08.2026 15:57А я ще почекаю. Бо мені 27" мало. Бажано 32-37" OLED 4k, а воно таки коштує неадекватно.
Без комментариев... ждуны вечные - они были, есть и будут... верить в то, что вдруг! всё подешевеет - бесполезно... во всем мире всё дорожает... увы и ах - это реальность...
AlcoRider
Member

Повідомлення

ROG Strix OLED XG34WCDMS пушка на QD-OLED Penta Tandem з Ultrawide...але більше штукаря баксів :(
alexeygalas
Member

Повідомлення

Це local dimming підсвітка. Над нею всеодно IPS чи VA. Навіть 2500 зон у Macbook не дадуть такого результату як OLED у сценах із зірковим небом чи просто субтитрами навіть

По моніторах - Tandem WOLED на сьогодні доволі непогано. Лише яскравість підтягнути у великих діагоналей.
P.S. дозріваю до покупки LG 39GX950B
feniks_tm
Member

Повідомлення

AlcoRider
можна почекати аналогів від MSI/Dell (341CQP X28 / AW3426DW), мають бути дешевше трохи (750-800MSRP відносно 900 у ASUS'а).
Востаннє редагувалось 18.08.2026 17:21 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

Filabatya: 18.08.2026 16:49Збір сектантів, знов шабаш влаштували
В порівнянні з сектантами міні-ЛЕД "+1000ніт на весь екран", сектанти ОЛЕД, ще Божі одуванчики :laugh:
Востаннє редагувалось 18.08.2026 17:13 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Zealoth: 18.08.2026 13:48По поводу HDR, к сожалению игр где он нормально реализован обидно мало, кроме кп77 даже вспомнить ни одной не могу.
Практично все можна з HDR. Навіть якщо в грі воно реалізовано погано або зовсім не реалізовано. (Так, я знаю, що треба піднапружитись, але все ж).
Zealoth
Member

Повідомлення

zalizo_org: 18.08.2026 17:13
Практично все можна з HDR. Навіть якщо в грі воно реалізовано погано або зовсім не реалізовано. (Так, я знаю, що треба піднапружитись, але все ж).
Почти каждый резик можно с HDR, но никому не советую. Особенно в ремейке тройки он особо отвратителен. По поводу Рагнарька, оказалось я играл на том моменте, когда ХДР надо было при каждом запуске снова включать в игре, так что по итогу я проходил игру без него.
FirstTDM
Member

Повідомлення

kairo: 18.08.2026 17:13з сектантами міні-ЛЕД "+1000ніт на весь екран"
Ага :lol:

И есть же юзеры, которые свято верят в то, что качество монитора определяется максимальной яркостью на весь экран: больше - значит лучше! :D

Отправлено спустя 4 минуты 27 секунд:
Zealoth: 18.08.2026 17:25Почти каждый резик можно с HDR, но никому не советую.
Почему? Странная логика...

Ремастер 4-го резика отлично под HDR... да и Resident Evil Requiem великолепно выглядит...
Zealoth: 18.08.2026 17:25По поводу Рагнарька, оказалось я играл на том моменте, когда ХДР надо было при каждом запуске снова включать в игре
Ну... такое... старые игры бывают не совсем правильно понимают HDR - приходится время от времени принудительно в настройках включать при почти каждом запуске игры - зато, например, Assassin’s Creed Odyssey шикарно выглядит на олед под HDR :super:
Yurius
Member

Повідомлення

Blackintrad: 18.08.2026 16:48Щодо досвіду в компететів іграх
А що було до ? бо саме в компетитів ніякого бусту/різниці між ІПС 2К 320гц та ОЛЕД 2К 360гц я не відчув від слова зовсім (КС2 ,2700ело)

Сінгли так ,компетитів 0
alexeygalas
Member

Повідомлення

FirstTDM: 18.08.2026 17:32И есть же юзеры, которые свято верят в то, что качество монитора определяется максимальной яркостью на весь экран: больше - значит лучше!
Вони на Меркурії за столом працюють, їм яскравості не вистачає на сонечку
taras_cs
Member

Повідомлення

В LG з'явилися тандем Олед панелі в телевізорах серії С. Лише 75" та 83".
Ціна, поки що конська, але подивимось, чи опуститься до нормальних значень.
В будь-якому разі, тандем Олед вже завітав до мейнстріму, отже, колись куплю собі.

ХДР, це звісно, чудово, але зростання діагоналі дає неповторний фідбек, є сенс вкладатися в неї
Filabatya
Member

Повідомлення

від 77
Відповісти