У Китаї зловмисники викрадали GeForce RTX 5080 у кіберспортивних готелях та замінювали їх на GeForce RTX 3060

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

kairo: 16.08.2026 13:47 Глянув статистику. В ЄС щорічно викрадають 1.3 млн велосипедів на орієнтовну суму 2 млрд євро.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
dead_rat
В тебе застраховані вели від крадіжки?
Ні, це не має сенсу
kairo
Member

dead_rat
Чому?
dead_rat
Member

kairo: 16.08.2026 13:53 dead_rat
Чому?
Бо буде 100500 пунктів мілким шрифтом.
Реально вони компенсують, лише якщо вел стирять з хати чи підвалу.
На вулиці я дорогі вєли не лишають, а якщо стирять дешевий - то флаг ім в руки
kairo
Member

dead_rat
Аллез, не те щоб супер дешевий. Дешеві, це як в Нідерландах їздять, коли іржава рама, колеса і навіть цеп))
dead_rat
Member

kairo: 16.08.2026 14:16 dead_rat
Аллез, не те щоб супер дешевий. Дешеві, це як в Нідерландах їздять, коли іржава рама, колеса і навіть цеп))
А хто сказав, що в мене нема дешевших?
Окрім тих, що ти знаєш, в мене є ще пара корчів що не жалко
AntonyKandaurov
Member

У китайському Ухані затримали двох злодіїв, які підміняли відеокарти в кіберспортивних готелях, привласнюючи собі дорогі GeForce RTX 5080 і GeForce RTX 5070 та замінюючи їх на дешевші GeForce RTX 3060.
Які часи - такі і злочини :laugh:
waryag
Member

Ідіоти. Воно ж елементарно палиться по записам. Цікаво хіба що те, що готелі розраовували на дохлі механічні замки, без додаткового контролю.
Alexsandr
Member

waryag: 16.08.2026 15:11 Ідіоти. Воно ж елементарно палиться по записам. Цікаво хіба що те, що готелі розраовували на дохлі механічні замки, без додаткового контролю.
В комнатах думаю записей и камер нет. Тут скорее вышли через просеивание посетителей, везде где исчезла видеокарта были вот эти люди.
f24gun69
Member

Один менеджер готелю навіть повідомив поліції, що комп’ютери працюють нормально і ніхто не скаржився
Оце і є сліпе рандомне тестування :lol:
MSiAventador
Member

ПК інтузіасти легкого жанру :laugh:
VovaII
Member

kairo: 16.08.2026 12:57Хто вам таке сказав?))
Цікавий у нього опис: "...один виїзд 2-5 км..." — типу власник не знає, скільки на ньому поїхав, за один-єдиний раз.
waryag
Member

Alexsandr: 16.08.2026 15:43 В комнатах думаю записей и камер нет. Тут скорее вышли через просеивание посетителей, везде где исчезла видеокарта были вот эти люди.
Это и имел ввиду.
А контроль - дешевый датчик в корпусе на открытие с выводом на ресепшн.
VovaII: 16.08.2026 17:18 Цікавий у нього опис: "...один виїзд 2-5 км..." — типу власник не знає, скільки на ньому поїхав, за один-єдиний раз.
Та й в принципі... Взяти дорогий карбошосер і не проїхати хоча би кілька разів по кілька десятків км просто для проби? А потім злити задешево і без доків? :rotate:
yariksom
Member

Геральт: 16.08.2026 12:01 Вкрадені карти потім продавалися приблизно за половину їхньої ринкової ціни.

Так це ж робінгудство якесь :D
Це мабуть просто брехня, або їх продавали скупникам краденого, на ринку вона мабуть не менше 80% йшла, бо використовувалася вкрай помірно.
VRoman
Member

В этих отелях должен быть осмотр ПК при входе в номер и при выходе, а на на кредитку ставить предоплату на большую сумму на случай если владельцам придется пользоваться страховкой. При аренде машин ведь делают так. А то конечно всякие дяди Пети будут приходить и забирать хорошее железо оставляя после себя шлак.
anyname
Member

n6407: 16.08.2026 13:36 В Ухане? Это не они короновирус выпустили? :lol:

Нашим следователям они бы в покушении на Мао сознались 😂 :gigi:
Наші їх би "за толіку малую" виправдали б. Відеокарти вони на колядували , пацанам вірять на слово.
daesz
Member

kairo: 16.08.2026 12:57
Хто вам таке сказав?))
спойлер
IMG_5271.jpeg
Що значить зарядне у комплекті? Водій типу чи що? :lol:
dead_rat
Member

daesz: 16.08.2026 18:59
kairo: 16.08.2026 12:57
Хто вам таке сказав?))
спойлер
IMG_5271.jpeg
Там електронне перемикання передач, в рамі батарейка, в перекидках електромотори.
Дивно сміятися з техніки котра з нами вже 15+ років.
daesz
Member

dead_rat: 16.08.2026 19:00
daesz: 16.08.2026 18:59
Там електронне перемикання передач, в рамі батарейка, в перекидках електромотори.
Я не цікавлять темою велосипедів.
Навіть не знаю для чого це потрібно, я ніби завжди налаштовував передачу в залежності від того чи хочу 'воркаут', чи просто покататись (ну й в залежності від пологості підйомів ще).
dead_rat
Member

daesz: 16.08.2026 19:47
dead_rat: 16.08.2026 19:00
Я не цікавлять темою велосипедів.
Навіть не знаю для чого це потрібно, я ніби завжди налаштовував передачу в залежності від того чи хочу 'воркаут', чи просто покататись (ну й в залежності від пологості підйомів ще).
Механічні передачі ти переключаєш натяжінням тросу. Електронні - мотором, на рулі умовно кнопки вверх-вниз для передач. Для профіків це важливо, для аматорів - прикольно щоб було.
спойлер
Порівняння електроніки і механіки, доречі і зарядне видно
Изображение
MqM
Member

Коротко про ситуацію :) Скоро й таке буде :)
Вложения
rtx_5090_mem.jpg
Ответить