Таке враження що тi хто насмикує на дiппсiх чи на гамнiнi навiть антропiк не куштували хочаб разyariksom: ↑ 07.08.2026 13:43Таке було перше враження, але дікпік виявився також чимось не дуже.Евгений King: ↑ 07.08.2026 11:30 GPT давно шляпа, з виходу deepseek
Але поглянемо на нову модель, може думка зміниться
Новини
Останні статті і огляди
OpenAI переводить усіх користувачів ChatGPT на GPT‑5.6 та скасовує обмеження на текстові чати для безплатних тарифів
-
Meandmy
Junior
-
dead_rat
Member
Що ж смачніше, Макдональдс чи Бургер кінгMeandmy: ↑ 07.08.2026 14:12Таке враження що тi хто насмикує на дiппсiх чи на гамнiнi навiть антропiк не куштували хочаб раз![]()
Воно все одне
-
Devianne
Member
Користуюсь: допомогає з когфігами мікротик/cisco. Але всеодно треба розуміти що робиш.
-
Alexsandr
Member
Вроде у Gemini туго с математикой в любом смысле, а так ничего.1234waltz: ↑ 07.08.2026 11:36Лол. Гірше на Gemini та Gemini Pro буквально нічого не існує. Він буквально власний gcd (Google Consent Data) сьогодні не зміг зрозуміти, коли йому лог завантажив. Тупо з третьої попитки:Andy7: ↑ 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
-
mult
Member
В якомусь зі штучних інтелектів, можна генерувати зображення в нормальному розширенні 2к чи 4к?
Бажано безкоштовна версія.
Пробував в ChatGPT, то там безкоштовно доволі невеликі зображення робить.
Інші ші не пробував.
Бажано безкоштовна версія.
Інші ші не пробував.
-
Fulkrum
Member
у мене обмеження тільки було на Про модель, але я її досить рідко використовую тому може один чи два рази взагалі помічав. Плюс Джеміні не лочить чат де використовувалась краща модель, і далі можна з тим же контекстом працювати на моделі попростіше.Барбарис: ↑ 07.08.2026 13:00Fulkrum, вже є обмеження, але періодичні- без закономірностей.
-
Inquisitor
Member
Що я з цими LLM вашими тільки не робив...
AI Augmented Architect, Forward Deployed Engineer, відкрийте мені вії...
AI Augmented Architect, Forward Deployed Engineer, відкрийте мені вії...
-
1234waltz
Member
>Бажано безкоштовна версія.mult: ↑ 07.08.2026 16:13 Бажано безкоштовна версія.
Для якісної моделі (щоб не зовсім слоп був) навіть 1024*1024 вже за 8 ГБ врами випадає. Це по тестам на локальних машинах. Тож я сумніваюсь, що хтось буде давати безкоштовно поціновувачам слопа по 12-16 ГБ віртуальної врами. Простіше зробити хінт прихований від споживача слопа, генерація в 512×512 з апскейлом до більших роздільних здатностей, можна навіть в пару етапів. Таким чином слоп можна скейлити хоч до 4К
-
AndrewV
Member
поддерживаю, ухе при апскейле 1024->2048 в локальных моделях потребление памяти улетает за 32ГБ легко
-
Alex Pepper
Member
Сегодня с ChatGPT подбирал себе тормозные диски с колодками на авто. Вроде бы всё выбрали. Потом думаю, дай закину ещё в гугловский Gemini. И он мне выдает диски диаметром 320 мм вместо 296. Я давай его переспрашивать, вин-код ему ещё раз давать, год выпуска, подробности двигателя и комплектации, даже ему прямо написал, что ChatGPT говорит 296. Но Gemini продолжил твёрдо стоять на своём - 320 и всё. Пришлось идти к машине с рулеткой. Через колёсный диск померять не удалось, не понятно толком сколько там, от 280 до 320. Я достал домкрат, поднял машину, открутил колесо, и померял - 296!Andy7: ↑ 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
-
rayn
Junior
Там доречі гугл роздає платну підписку безкоштовно на рік, кому потрібно гуглим "internshala google ai plus"
-
kabostebeztak
Member
слоооооооооооп
бульбашка наближається, бульбашка наближається
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
бульбашка наближається, бульбашка наближається
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Як ти до такого віку, щоб машину фізично міг водити дожив?Alex Pepper: ↑ 07.08.2026 18:20Сегодня с ChatGPT подбирал себе тормозные диски с колодками на авто. Вроде бы всё выбрали. Потом думаю, дай закину ещё в гугловский Gemini. И он мне выдает диски диаметром 320 мм вместо 296. Я давай его переспрашивать, вин-код ему ещё раз давать, год выпуска, подробности двигателя и комплектации, даже ему прямо написал, что ChatGPT говорит 296. Но Gemini продолжил твёрдо стоять на своём - 320 и всё. Пришлось идти к машине с рулеткой. Через колёсный диск померять не удалось, не понятно толком сколько там, от 280 до 320. Я достал домкрат, поднял машину, открутил колесо, и померял - 296!Andy7: ↑ 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini ProПришёл домой, пишу ему про это, а он мне что-то типа "практика гораздо лучше теории, молодец, что проверил"
![]()
-
Alexsandr
Member
Вроде у Gemini туго с математикой в любом смысле, а так ничего.1234waltz: ↑ 07.08.2026 11:36Лол. Гірше на Gemini та Gemini Pro буквально нічого не існує. Він буквально власний gcd (Google Consent Data) сьогодні не зміг зрозуміти, коли йому лог завантажив. Тупо з третьої попитки:Andy7: ↑ 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
-
DDt
Member
У знакомых был противоположный опыт но с версиями двигателей для машины: ChatGPT выдумывал фигню, Gemini правильно рассказал.Alex Pepper: ↑ 07.08.2026 18:20Сегодня с ChatGPT подбирал себе тормозные диски с колодками на авто. Вроде бы всё выбрали. Потом думаю, дай закину ещё в гугловский Gemini. И он мне выдает диски диаметром 320 мм вместо 296. Я давай его переспрашивать, вин-код ему ещё раз давать, год выпуска, подробности двигателя и комплектации, даже ему прямо написал, что ChatGPT говорит 296. Но Gemini продолжил твёрдо стоять на своём - 320 и всё. Пришлось идти к машине с рулеткой. Через колёсный диск померять не удалось, не понятно толком сколько там, от 280 до 320. Я достал домкрат, поднял машину, открутил колесо, и померял - 296!Andy7: ↑ 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini ProПришёл домой, пишу ему про это, а он мне что-то типа "практика гораздо лучше теории, молодец, что проверил"
![]()
Я пробовал ChatGPT использовать для решения проблем с операционкой, и он как-то не консистентно отвечает: предлагает кучу вариантов диагностики, потом задаёт наводящие вопросы и предлагает варианты на основе своих вопросов, кароче как-то в кучу всё смешивает в одном ответе. Такое чувство что без спец промпта его нет смысла использовать.
А, ну и как показывает практика чаще всего лучше общаться на англ языке.
-
Meandmy
Junior
Якщо з другої спроби GPT щось не зможе, то я перемикаюсь на Антропiк, та навпаки. Навiть сам СЕО антропiкiв так радить робити, та не нехтувати Gemini, але джемiнi це треш, дуже багато галлюнiв у Gemini, дужеdead_rat: ↑ 07.08.2026 14:58Що ж смачніше, Макдональдс чи Бургер кінгMeandmy: ↑ 07.08.2026 14:12
Таке враження що тi хто насмикує на дiппсiх чи на гамнiнi навiть антропiк не куштували хочаб раз![]()
![]()
Воно все однепитання лише ціни.
-
Alex Pepper
Member
DDt
ChatGPT тоже часто чушь несёт. И когда ему на это указываешь, то он обычно говорит "да, ты совершенно прав!" и дальше бла-бла-бла. Поэтому я когда не уверен в том, что ИИ предлагает, спрашиваю ещё у другого, либо же старым "дедовским" способом гуглю.
ChatGPT тоже часто чушь несёт. И когда ему на это указываешь, то он обычно говорит "да, ты совершенно прав!" и дальше бла-бла-бла. Поэтому я когда не уверен в том, что ИИ предлагает, спрашиваю ещё у другого, либо же старым "дедовским" способом гуглю.
-
пирожок с малиной
Member
правильно сделали ведь ии это не больше чем просто легальный способ воровства чужой интелектуальной собственности а по факту ее кпд не больше 10% а может и вообще в минус смотря на исследования что люди с ии выполняют задачи медленнее