Ювілей легендарної угоди: двадцять років тому компанія AMD оголосила про придбання ATI

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

S0N1C: 25.07.2026 12:50не був фізікс ніколи продаючою фічею

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
ігри в яких він на шось візуально прям так впливає, або де від його відсутності страждає швидкодія - треба прям гуглити, бо так згадується тільки пару типу міррор едж та бетмен
Заради бетмена, мафії2 та того ж таки мірорзеджа я 16 років тому апгрейднув 5850 (реф, ще з лого АТІ) на ПЕЧ480 :gigi:

ну шо сказати, ніколи не пошкодував. фізікс в бетмені і мафії 2 потішив на всі гроші, чудові ігри, які без фізікса виглядають помітно слабше
S0N1C
Member

Повідомлення

leif
беру свої слова взад :gigi:
MVE
Member

Повідомлення

В цілому то були останні адекватні часи, коли можна було купити яскраву однослотову карту, яка не жерла кіловат і не відривала слот
S0N1C
Member

Повідомлення

MVE
ось тобі аналог 5070ті однослотовий, слот не відірве, тільки карман :gigi:
PNY NVIDIA RTX PRO 4000 24Gb (VCNRTXPRO4000-SB)
username_1
Member

Повідомлення

waryag: 25.07.2026 12:46Да не было там огромных убытков.
Ваши выдумки.
В каждом чипе даже игровой видеокарты был набор компонентов для КУДА, которой геймеры не использовали. Больше транзисторов - дороже разработка, тестирование, больше брака, дороже чип, дороже поддержка, больше точек выхода из строя по гарантии.
lw_007
Member

Повідомлення

username_1: 25.07.2026 12:04
lw_007: 25.07.2026 11:48Та вже пофіг скільки там дєнєг. L - Legacy..

Майже увесь софт під CUDA
Если будет хороший АПИ, то и под него сделают. На Маках же нет CUDA, а куча рабочего софта под их АПИ с их необычными АРМ-процессорами и своими ГПУ, которые относительно недавно появились на рынке.
Нема на маки купи софту для роботи. З інженереним софтом там біда. Можливості в motion design обмежено (тому що плагіни з дійсно крутою фізикою пишуть на CUDA).
По роботою з 3д там теж не все так гладко. Промавтоматика і медицина зовсім мимо.

Мак це більше про роботу з відносно нескладним дизайном і архітектурою, фото-відео графікою. І то єдина і ключова перевага тут - стандартизація тестування і налаштування екранів. Майже однакова кольоропередача.
Ну і про подрукувати-посерфити інтернет, можна щось попрограмувати, особливо для епл :laugh:
Sharkoff
Member

Повідомлення

MVE
S0N1C
У Radeon є карти під workstation. Гарненька, блакитна, гріється як мангал :laugh:
От така, для прикладу:
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/amd- ... Yeyrj.html
Skiff93
Member

Повідомлення

leif: 25.07.2026 13:07
S0N1C: 25.07.2026 12:50не був фізікс ніколи продаючою фічею

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
ігри в яких він на шось візуально прям так впливає, або де від його відсутності страждає швидкодія - треба прям гуглити, бо так згадується тільки пару типу міррор едж та бетмен
Заради бетмена, мафії2 та того ж таки мірорзеджа я 16 років тому апгрейднув 5850 (реф, ще з лого АТІ) на ПЕЧ480 :gigi:

ну шо сказати, ніколи не пошкодував. фізікс в бетмені і мафії 2 потішив на всі гроші, чудові ігри, які без фізікса виглядають помітно слабше
Береш до своєї 5850 якусь 9600gt для обрахунку фізики і все. Юзав колись схожу мультиГПУ конфігурацію ;) трішечки з дровами там попердолитись було потрібно, але нічого складного
Рак
Member

Повідомлення

Моя первая видеокарта на 128 мб радеон 9200, флагманом была у типа во дворе 9600хт
lw_007
Member

Повідомлення

Sharkoff: 25.07.2026 14:37 MVE
S0N1C
У Radeon є карти під workstation. Гарненька, блакитна, гріється як мангал :laugh:
От така, для прикладу:
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/amd- ... Yeyrj.html
Але, часто, чомусь надають перевагу nvidia)
хоча той же солід, наприклад, заявляє підтримку radeon pro
Robostyle
Member

Повідомлення

lw_007: 25.07.2026 14:33 Ну і про подрукувати-посерфити інтернет, можна щось попрограмувати, особливо для епл :laugh:

В одной конторе где я донедавна был, половина бэкэнд саппорта работала в VS для маков :laugh:
Даже после depreciation так продолжали
ДядяСаша
Member

Повідомлення

А в мене була 3870 від Гігабайт, ще з кулером таким як веєр, короче кулер не справлявся, весь час грілась вона під 90. Але я тоді був зелений і не шарив, тай якось не до того було.
Відвалився чіп, тай по всьому.
Відяха реально ракета була, 512Мб пам'яті тоді вистачало скрізь!
S0N1C
Member

Повідомлення

ДядяСаша
кулер як веєр - то скоріш за все Zalman VF700 люмінієвий, гіга полюбляла такі ставити, і в принципі, його повинно було вистачити, дивно шо 90 грілася :eek:
Alexsandr
Member

Повідомлення

username_1: 25.07.2026 12:04 Но нВидия быстро перестраивались и менялись. А с радеонами какая-то непонятка. :dontknow:
Не знаю кто отвечает за драйвера для АМД, но ему явно плевать на проблемы. Не могу сказать что их много, но они есть и разрабам плевать на них.Есть проблемы даже в Java приложениях, которых нет на нвидиа почему-то.
Ну и куда против, против кучи форматов АМД, которые никак не взлетели. Видать что то не так было с их поддержкой или удобством. Последние удачные карти типа 560 (условно удачная) 570/580 дальше пошел какой-то маркетинговый бред когда цена высока, а вот остальное так себе.
CnC_General
Member

Повідомлення

S0N1C: 25.07.2026 14:53 ДядяСаша
кулер як веєр - то скоріш за все Zalman VF700 люмінієвий, гіга полюбляла такі ставити, і в принципі, його повинно було вистачити, дивно шо 90 грілася :eek:
спойлер
відеокарта чуток прогнулась з одного краю + дикий прижим самого кулера до чипа. в результаті невелика шпарина з одного краю чіпа яка погано охолоджується.
а якщо була версія де текстоліт тонше - тоді взагалі капець. мав в руках таку. довго не міг второпати чого так добряче гріється чіп, поки не зробив фото фото з різних ракурсів, та уважно їх не розглянув.
От зараз вже підпорки нікого не здивують!
Kullerok
Member

Повідомлення

Геральт: 25.07.2026 10:14 розвиток бренду Radeon, який є одним із головних конкурентів NVIDIA на ринку дискретної графіки.

А є ще якісь "головні конкуренти"? Це оті китайські одоробла, чи може інтуль?
Радік - останній бар'єр перед зеленим безумством. Але й він вже потроху здає, бо поціновувачів +5% за 1,7x ціни не проймеш нічим
Ну да, мы такие :gigi: Покупали покупаем и будем покупать ;) Возможно когда-то появиться достойная альтернатива. Но точно не в ближайший десяток лет.
MVE
Member

Повідомлення

S0N1C: 25.07.2026 14:53кулер як веєр - то скоріш за все Zalman VF700 люмінієвий, гіга полюбляла такі ставити, і в принципі, його повинно було вистачити, дивно шо 90 грілася
У мене такий стояв на 7900GS з заводу, ніколи не перегрівалась
lw_007
Member

Повідомлення

Alexsandr: 25.07.2026 15:08
username_1: 25.07.2026 12:04 Но нВидия быстро перестраивались и менялись. А с радеонами какая-то непонятка. :dontknow:
Не знаю кто отвечает за драйвера для АМД, но ему явно плевать на проблемы. Не могу сказать что их много, но они есть и разрабам плевать на них.Есть проблемы даже в Java приложениях, которых нет на нвидиа почему-то.
Ну и куда против, против кучи форматов АМД, которые никак не взлетели. Видать что то не так было с их поддержкой или удобством. Последние удачные карти типа 560 (условно удачная) 570/580 дальше пошел какой-то маркетинговый бред когда цена высока, а вот остальное так себе.
Якщо останнє то про RX, то 470-570 вроді норм були. Та і на 5700XT я з задоволенням сидів. Точніше копав)
leif
Member

Повідомлення

Skiff93: 25.07.2026 14:38Береш до своєї 5850 якусь 9600gt для обрахунку фізики і все. Юзав колись схожу мультиГПУ конфігурацію трішечки з дровами там попердолитись було потрібно, але нічого складного
розглядав цей варіант також, звичайно. на той час це була досить розповсюджена і доступна опція для власників радеонів, які бажали васхітітса фізіксом в бетмені.

але я схилився до gtx 480, а десь восени 2010го навіть ще другу gtx 480 докупив і певний час зі SLI сидів B-) були часи

а графоній мафії 2 з фізіксом таки справив на мене велике враження на той час) ух! це було потужно
lw_007
Member

Повідомлення

Robostyle: 25.07.2026 14:43
lw_007: 25.07.2026 14:33 Ну і про подрукувати-посерфити інтернет, можна щось попрограмувати, особливо для епл :laugh:

В одной конторе где я донедавна был, половина бэкэнд саппорта работала в VS для маков :laugh:
Даже после depreciation так продолжали
Маєте на увазі VS, котрий Visual Studio від майків, для якого на мак припинили підтримку?)
Відповісти