Системи зберігання даних CXM для платформи NVIDIA Rubin спричинять дефіцит пам’яті NAND

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

XXXshadyXXX: 24.07.2026 12:49 Не знаю что там у вас идет, поиграйте в Alan Wake 2
так, AW2 був першим сигналом шо 3080ti вже не тягне, з отима всіма промінцями в 4к DLSSQ
kabostebeztak
Member

Vladys77: 24.07.2026 12:12 Відправлено через 18 хвилин 10 секунд:
kabostebeztak: 24.07.2026 01:43
В тему про строк служби ссд - мій ноутбук був куплений в 2017 і досі на оригінальному накопичувачі 256 гігабайт.
256 ГБ на ноуті? Ну то лише у Apple таке буває, бо з вдвічі більшім SSD MacBook в півтора рази дорожче :D Звісно з тим можна жити. У дружини 128 ГБ в MacBook Air :D
А в мене в телефоні 512 :lol:
Я просто на тому ноутбуці нічого не тримаю по суті. Для фотографій є хдд на 500гб в основному ПК, матеріали для відео, яке я роблю займають мало місця бо там в основному картинки та музика. В ігри я на ньому ясна річ не граю, там нема чому займати місце. За потреби на Retina ноутбуках можна через перехідник поміняти ссд на новий/більший. На основному ПК у мене, до речі, нвмє ссд на 512 гігабайт.
У мене розділ для Sequoia взагалі 150 гігабайт
cacos
Junior

Devianne: 23.07.2026 11:08треба почекати, як кажуть риночок порішає
:lol: Пока не пересадят всех на облака и подписки, ничего не порешает.
Никто не хочет арендовать гугл диск, айклауд и прочие блага цивилизации. Ну вот, рыночек заставит.
Сушите весла уже со своими ПК. Ушла эпоха. Берите макбук нео или смартфон и к нему подписки на все случаи жизни. Интересно, что придумают, чтобы и смартфон в аренду брали.
vmsolver
Member

Чтобы лазить в облака надо какой-то тонкий клиент хотя бы, а потом окажется, что кто-то хочет тонкий клиент по-мощнее, а ещё позже и не совсем тонкий, не придётся долго ждать как появиться обычная ПК платформа :gigi:

ПК будет всегда, алилуя-аминь :lol:
kabostebeztak
Member

vmsolver: 24.07.2026 14:34 Чтобы лазить в облака надо какой-то тонкий клиент хотя бы, а потом окажется, что кто-то хочет тонкий клиент по-мощнее, а ещё позже и не совсем тонкий, не придётся долго ждать как появиться обычная ПК платформа :gigi:

ПК будет всегда, алилуя-аминь :lol:
Факт. На ПК в хмарі надто високий інпут лаг і потрібен хороший, стабільний інтернет.
До речі, ютуб та твіч досі тримають попит на любительські камери, мікрофони і пов'язані аксесуари.
cacos
Junior

vmsolver: 24.07.2026 14:34ПК будет всегда
Ну да, только позволить его себе смогут не только лишь все. Для серьёзной работы без него никак, ну там и деньги другие крутятся. А для масс разве что аналог мак-мини или интел нук с малым ссд и доступом в облака (но молодежь предпочитает ноутбуки сейчас), да консолька по подписке.
kabostebeztak
Member

cacos: 24.07.2026 15:08
vmsolver: 24.07.2026 14:34ПК будет всегда
Ну да, только позволить его себе смогут не только лишь все. Для серьёзной работы без него никак, ну там и деньги другие крутятся. А для масс разве что аналог мак-мини или интел нук с малым ссд и доступом в облака (но молодежь предпочитает ноутбуки сейчас), да консолька по подписке.
А я, наприклад, що робитиму? Мені треба і ігри, і робота, і щоб все на одному девайсі, і щоб моди можна було ставити на ігри, і щоб лінуксом можна було користуватись, і щоб не сильно дорого (ну, тобто, як бюджетний пк до кризи пам'яті, тіпа як мій білд з р5 3600 та рх 6600 що я зібрав в 2024)
Ну, відповість же ж хтось на цей запит?
cacos
Junior

kabostebeztak: 24.07.2026 15:14А я, наприклад, що робитиму?
Что наверху решат, то и будешь. Ты ничего не решаешь. Подстроишься под обстоятельства. Они то без денег не останутся, просто будут зарабатывать на подписках.
StTechnik
Member

cacos: 24.07.2026 15:31
Что наверху решат, то и будешь. Ты ничего не решаешь. Подстроишься под обстоятельства. Они то без денег не останутся, просто будут зарабатывать на подписках.
А ты такой прям проработал стадию принятия :lol:
Единственное - не стоит все под копирку натягивать на других. Другие вполне смогут найти пути как нормально зарабатывать и удовлетворять свои хотелки. Вот прям наверняка.
cacos
Junior

StTechnik: 24.07.2026 15:48А ты такой прям проработал стадию принятия
А что мне принимать? У меня работа с ПК не связана, в игры не играю. А если бы работал на ПК, то наверняка приобрёл бы себе мощную рабочую станцию, ведь она отработает вложенные средства. Речь ведь о домашнем сегменте, а не о небольшом ПРО.
И ты хочешь сказать, что ничего не будет и скоро всё станет как раньше? :lol:
StTechnik: 24.07.2026 15:48Другие вполне смогут найти пути как нормально зарабатывать и удовлетворять свои хотелки.
Да и сейчас мощные ПК у единиц. Представляю как спустя ещё нескольких повышений, массы начнут больше зарабатывать и брать себе игровые ПК с кучей памяти и дисками для хранения всякого мусора. Что, скоро эра изобилия, где все стали много зарабатывать?
Последний раз редактировалось cacos 24.07.2026 15:57, всего редактировалось 1 раз.
kabostebeztak
Member

cacos: 24.07.2026 15:31
буде попит - буде і пропозиція.
cacos
Junior

kabostebeztak: 24.07.2026 15:57буде попит - буде і пропозиція.
Ну сейчас спрос есть и предложение есть. Покупай.
kabostebeztak
Member

cacos: 24.07.2026 15:52
StTechnik: 24.07.2026 15:48А ты такой прям проработал стадию принятия
А что мне принимать? У меня работа с ПК не связана, в игры не играю. А если бы работал на ПК, то наверняка приобрёл бы себе мощную рабочую станцию, ведь она отработает вложенные средства. Речь ведь о домашнем сегменте, а не о небольшом ПРО.
И ты хочешь сказать, что ничего не будет и скоро всё станет как раньше? :lol:
StTechnik: 24.07.2026 15:48Другие вполне смогут найти пути как нормально зарабатывать и удовлетворять свои хотелки.
Да и сейчас мощные ПК у единиц. Представляю как спустя ещё нескольких повышений, массы начнут больше зарабатывать и брать себе игровые ПК с кучей памяти и дисками для хранения всякого мусора. Что, скоро эра изобилия, где все стали много зарабатывать?
Діло не лише в потужності, а й в апгрейді та багатофункціональності.
Так, PS5 потужніша за мій комп'ютер, але чи запустиш ти на ній DaVinci Resolve?
cacos
Junior

kabostebeztak: 24.07.2026 16:06Так, PS5 потужніша за мій комп'ютер, але чи запустиш ти на ній DaVinci Resolve?
Да скоро ты будешь монтировать все эти рилсы и сторизы в онлайн видеоредакторах за подписку, коих на сегодняшний день уже море. А профессионалы найдут деньги на рабочий ПК. Я тебе больше скажу, когда введут доступ в сеть по паспортам, то и надобность в больших объёмах дисков отпадёт у некоторых.
kabostebeztak
Member

cacos: 24.07.2026 15:57
kabostebeztak: 24.07.2026 15:57буде попит - буде і пропозиція.
Ну сейчас спрос есть и предложение есть. Покупай.
Вже купив.
tornadox
Member

kabostebeztak: 24.07.2026 01:43Згоден.
RX 6600 + R5 3600, The Finals тягне, ARC Raiders тягне, роблокс та кс2 тим більше, давінчі резолв працює, гімп теж, шрифти в Inkscape та FontForge малюються.
Я ще й MacBook Pro 2015 (!) купив і юзаю ті ж самі робочі програми!
В тему про строк служби ссд - мій ноутбук був куплений в 2017 і досі на оригінальному накопичувачі 256 гігабайт. Апгрейдити не планую - вистачає на дуалбут макос секвої та федори 44.
Ну зараз відеокарти застарівають швидше не через слабку продуктивність, а банально відсутність нових технологій які використовують нові рушії. Якщо в новій грі можна відключити промені, апскейлінг, меш шейдери, то вони будуть працювати на старих вк.
Наприклад, дуже спрощено:
GTX10XX, RDNA1 - відсутні меш шейдери, промені на рівні заліза, підтримують DirectX 12_1
GTX 20XX, RDNA2 - мають всі ці технології і підтримують DirectX 12_2 (Ultimate)
Якщо ВК підтримують ці дві фічі це зараз базовий рівень щоб грати нові ігри, а апскейлери чи зниження налаштувань дозволяють підняти ФПС. Ті що DirectX 12_1 це максимум для старих ігор які тягнуть теж все.
kabostebeztak
Member

cacos: 24.07.2026 16:11
kabostebeztak: 24.07.2026 16:06Так, PS5 потужніша за мій комп'ютер, але чи запустиш ти на ній DaVinci Resolve?
Да скоро ты будешь монтировать все эти рилсы и сторизы в онлайн видеоредакторах за подписку, коих на сегодняшний день уже море. А профессионалы найдут деньги на рабочий ПК. Я тебе больше скажу, когда введут доступ в сеть по паспортам, то и надобность в больших объёмах дисков отпадёт у некоторых.
Рілси? Ну ти ображаєш.
DaVinci Resolve досі безкоштовний і досі локальний
А звідки ти професіоналів братимеш? Хто їх вчитиме, де вони практикуватимуться? Я якщо піду монтажером працювати, то зможу реально в резюме додавати досвід роботи з резолвом та відео які я в ньому робив.
Я от зараз пишу огляд на свій макбук, і Apple просрали дуже хорошу можливість підсадити хоча би усіх юзерів маків на свій файнал кат, бо у нього нема безкоштовної версії. Зараз треба оформлювати їхню підписку Apple Creator Studio, 30 днів безкоштовно і далі 14 євро на місяць/120 на рік або купувати ліцензію за 350 євро. До цього була лише пробна версія на 90 днів.
StTechnik
Member

cacos: 24.07.2026 15:52И ты хочешь сказать, что ничего не будет и скоро всё станет как раньше?
Нет. Не хочу я такого сказать. Как раньше никогда не будет. Мир меняется и трансформируется постоянно. Кто за этим не успевает - остается на задворках и не испытывает счастья :-) Это как ностальгирующие по совку.
kabostebeztak
Member

tornadox: 24.07.2026 16:14
kabostebeztak: 24.07.2026 01:43Згоден.
RX 6600 + R5 3600, The Finals тягне, ARC Raiders тягне, роблокс та кс2 тим більше, давінчі резолв працює, гімп теж, шрифти в Inkscape та FontForge малюються.
Я ще й MacBook Pro 2015 (!) купив і юзаю ті ж самі робочі програми!
В тему про строк служби ссд - мій ноутбук був куплений в 2017 і досі на оригінальному накопичувачі 256 гігабайт. Апгрейдити не планую - вистачає на дуалбут макос секвої та федори 44.
Ну зараз відеокарти застарівають швидше не через слабку продуктивність, а банально відсутність нових технологій які використовують нові рушії. Якщо в новій грі можна відключити промені, апскейлінг, меш шейдери, то вони будуть працювати на старих вк.
Наприклад, дуже спрощено:
GTX10XX, RDNA1 - відсутні меш шейдери, промені на рівні заліза, підтримують DirectX 12_1
GTX 20XX, RDNA2 - мають всі ці технології і підтримують DirectX 12_2 (Ultimate)
Якщо ВК підтримують ці дві фічі це зараз базовий рівень щоб грати нові ігри, а апскейлери чи зниження налаштувань дозволяють підняти ФПС. Ті що DirectX 12_1 це максимум для старих ігор які тягнуть теж все.
RTX 20xx вийшли в 2018, RDNA 2 в 2020, то ж не все так погано насправді.
Апскейлінг вмикаю тільки якщо гру не тягне, і готовий пожертвувати графікою заради нативу, і за потреби встановлювати моди або редагувати конфіги щоб вимкнути ТАА
cacos
Junior

kabostebeztak: 24.07.2026 16:20Рілси? Ну ти ображаєш.
А что ты в Голливуде работаешь? Ну тогда, какие проблемы?
kabostebeztak: 24.07.2026 16:20DaVinci Resolve досі безкоштовний і досі локальний
Ты так рассказываешь будто бы без давинчи жизнь остановилась. А платная версия у них для кого?
kabostebeztak: 24.07.2026 16:20А звідки ти професіоналів братимеш? Хто їх вчитиме
Ну корпорации обеспечат себе необходимый персонал, а вот кто будет учить Васю, который свадьбы снимает и где он возьмёт деньги на ПК никого не волнует. А школьники рилсы уже сейчас в онлайн редакторах клепают.
StTechnik: 24.07.2026 16:22Как раньше никогда не будет. Мир меняется и трансформируется постоянно. Кто за этим не успевает - остается на задворках и не испытывает счастья
Вот видишь, ты всё правильно понимаешь. Мир меняется и остаётся только подстраиваться и героически рассказывать, что так даже лучше и ты сам так решил а не пришлось.
Как наверху решат, так и будешь подстраиваться.
Ответить