Bethesda офіційно оголосила про розробку Fallout 5. Підтверджено випуск нової гри в серії від Obsidian Entertainment

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
warp37
Member

Повідомлення

Earanak: 18.07.2026 13:06 Соглы, вообще плевать че там загрузки между помещениями/микро-локациями. Загрузки быстрые, не напрягают.
Это уже жалобы по инерции. Уже нет жёстких дисков, IDE и SATA в игровых ПК и консолях, все перешли на NVMe SSD, загрузки раз в пять и более быстрее, а жалобы всё те же.

Наверное, если бы сейчас были накопители со скоростями DRAM и загрузки длились три секунды и меньше - всё равно бы жаловались. Просто из-за факта загрузок. :gigi:
Востаннє редагувалось 18.07.2026 14:01 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
Rex
Member

Повідомлення

Серія Фоллаута мені ніколи не подобалась, грав тільки у другу частину і так і не подолав до кінця.
Від Альтанки я чекаю тільки Skyrim 2.
MqM
Member

Повідомлення

warp37: 18.07.2026 13:45
Earanak: 18.07.2026 13:06 Соглы, вообще плевать че там загрузки между помещениями/микро-локациями. Загрузки быстрые, не напрягают.
Это уже жалобы по инерции. Уже нет жёстких дисков, IDE и SATA в игровых ПК и консолях, все перешли на NVMe SSD, загрузки раз в пять и более быстрее, а жалобы всё те же.

Наверное, если бы были сейчас были накопители со скоростями DRAM и загрузки длились три секунды и меньше - всё равно бы жаловались. Просто из-за факта загрузок. :gigi:
В якому це світі їх немає? Люблю узагальнення про всіх, а нічого, що навіть не в усіх сучасні пк? У багатьох ссд мінімального розміру, знаю людей у яких той ссд 250 гіг чисто під систему, які ще сучасні ігри на них?
Завантаження однаково залишаються навіть на ссд

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Rex: 18.07.2026 13:46 Серія Фоллаута мені ніколи не подобалась, грав тільки у другу частину і так і не подолав до кінця.
Від Альтанки я чекаю тільки Skyrim 2.
Друга і третя настільки сильно відрізняються, що їх обʼєднує хіба спільний лор всесвіту. Це діаметрально різні ігри
warp37
Member

Повідомлення

MqM: 18.07.2026 14:01
warp37: 18.07.2026 13:45

Наверное, если бы были сейчас были накопители со скоростями DRAM и загрузки длились три секунды и меньше - всё равно бы жаловались. Просто из-за факта загрузок. :gigi:
В якому це світі їх немає? Люблю узагальнення про всіх, а нічого, що навіть не в усіх сучасні пк? У багатьох ссд мінімального розміру, знаю людей у яких той ссд 250 гіг чисто під систему, які ще сучасні ігри на них?
В мінімальних системних вимогах сучасних ігор чітко пишуть три букви: S, S i D.

Інша справа, що ігри не реалізують потенціал PCI Express.

А конфігурація з SSD на 180-250 ГБ і HDD великої ємності - це ПК 2011 року. У мене така була також.
Earanak
Member

Повідомлення

Я в Oblivion Remastered играл на РамДиске :D Посмотрел что в папке с игрой один цельный файл "OblivionRemastered-Windows.ucas" весом в 110гб, и подумал, может из за этого игра подстаттеривает, конечно же не из за богоподобного UE5, установил игру целиком в оперативку, и... Это никак не помогло с статтерами. Зато загрузки стали мгновенными :laugh:
warp37
Member

Повідомлення

Earanak: 18.07.2026 14:23 Я в Oblivion Remastered играл на РамДиске :D Посмотрел что в папке с игрой один цельный файл "OblivionRemastered-Windows.ucas" весом в 110гб, и подумал, может из за этого игра подстаттеривает, конечно же не из за богоподобного UE5, установил игру целиком в оперативку, и... Это никак не помогло с статтерами. Зато загрузки стали мгновенными :laugh:
Значит, дело в ЦП: у меня в первых версиях S.T.A.L.K.E.R. 2 при быстром перемещении (х3-х5 в трейнере), были падения фреймрейта и статтеры, потом исчезли. Конфигурация та же.

Оптимизация. :)
Востаннє редагувалось 18.07.2026 14:34 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
Earanak
Member

Повідомлення

warp37, да, 9800X3D/9950X3D дохлые, ждем посолиднее процы :super:
warp37
Member

Повідомлення

Earanak: 18.07.2026 14:32 warp37, да, 9800X3D/9950X3D дохлые, ждем посолиднее процы :super:
Неправильно выразился: дело в оптимизации работы с ЦП (дописал выше).
Kullerok
Member

Повідомлення

Геральт: 18.07.2026 13:18
taras_cs: 18.07.2026 12:15 Була же новина, що розробник Старфілд прокоментував, що коли він працював над грою, там було менше екранів завантаження.
Знову народ буде гру допилювати під себе.
INSTANT DOORS
Не вижу минусов :gigi:
MqM
Member

Повідомлення

warp37: 18.07.2026 14:03
MqM: 18.07.2026 14:01

В мінімальних системних вимогах сучасних ігор чітко пишуть три букви: S, S i D.

Інша справа, що ігри не реалізують потенціал PCI Express.

А конфігурація з SSD на 180-250 ГБ і HDD великої ємності - це ПК 2011 року. У мене така була також.
Я вас здивую, але досі такі ноутбуки продають :D знаю людину з ноутбуком який явно не в 2011 році зроблений, а навпаки якому декілька років
waryag
Member

Повідомлення

warp37: 18.07.2026 13:45Это уже жалобы по инерции. Уже нет жёстких дисков, IDE и SATA в игровых ПК и консолях, все перешли на NVMe SSD, загрузки раз в пять и более быстрее, а жалобы всё те же.
Вот именно. Железо позволяет подгружать все на лету, костыли не нужны.
Васильович
Member

Повідомлення

warp37: 18.07.2026 14:03А конфігурація з SSD на 180-250 ГБ і HDD великої ємності - це ПК 2011 року. У мене така була також.
Ну не знаю, в 2011 SSD на 180-250 ГБ - то було дорого-багато. А так то 60 Гб були в ходу, а 120-128 було вже навіть круто.
MqM
Member

Повідомлення

waryag: 18.07.2026 16:12
warp37: 18.07.2026 13:45Это уже жалобы по инерции. Уже нет жёстких дисков, IDE и SATA в игровых ПК и консолях, все перешли на NVMe SSD, загрузки раз в пять и более быстрее, а жалобы всё те же.
А потім дивуєтесь чому всю оптимізацію відміняють, бо компи і так потягнуть
warp37
Member

Повідомлення

MqM: 18.07.2026 17:23
waryag: 18.07.2026 16:12

А потім дивуєтесь чому всю оптимізацію відміняють, бо компи і так потягнуть
Ну так зараз графіка 2017 року потребує GeForce 50, Frame Generation і DLSS.

У 2017 році ж графіка 2017 року не потребувала GeForce 50, ні DLSS, ні Frame Generation.

Бо була тільки GeForce 10, a GeForce 50, DLSS і FG - ні. :D
Rex
Member

Повідомлення

Earanak
в папке с игрой один цельный файл "OblivionRemastered-Windows.ucas"
Во времена Скайрима была прога, которая разархивирует эти большие файлы с ресурсами в множество отдельных маленьких файлов. И это прямо заметно повышало производительность. Тогда у нас не было возможности установить всю игру в ОЗУ. Да и ССД тогда не так были расространены.
А сколько у вас оперативки, если не секрет? :spy: 192 ГБ :super: , потужно!
Earanak
Member

Повідомлення

Rex: 18.07.2026 19:13Тогда у нас не было возможности установить всю игру в ОЗУ. Да и ССД тогда не так были расространены.
В смысле не было возможности, Скайрим весил всего 6гб на релизе. Я застал установку игр на RAMDisk во времена Lineage II ~4 хроники (2007 год).
К тому же тогда можно было отдельные файлы на RAMDisk ставить, не обязательно всю игру целиком. Впрочем, L2 весила всего 4гб тогда.

У меня кстати во времена Скайрима стоял AMD Phenom II x6, и 4+4+8+8гб оперативки. Почему запомнилось, ведь как раз в 2011 году когда Скайрим вышел - запустили массовое производство 8GB DDR3 плашек десктопных, ждал их )) Хоть в спеках у процах и было указано что 16гб максимум, проблем с этим не было. Но это классика... Я и 128гб ставил на X470+2700X, фигня эти спеки.
waryag
Member

Повідомлення

MqM: 18.07.2026 17:23А потім дивуєтесь чому всю оптимізацію відміняють, бо компи і так потягнуть
:facepalm:
Безшовність не навантажує відеокарти.
Та й з процесором проблеми немає, бо абсолютна більшість тайтлів і близко не може його завантажити.
MqM
Member

Повідомлення

waryag: 18.07.2026 22:00
MqM: 18.07.2026 17:23А потім дивуєтесь чому всю оптимізацію відміняють, бо компи і так потягнуть
:facepalm:
Безшовність не навантажує відеокарти.
Та й з процесором проблеми немає, бо абсолютна більшість тайтлів і близко не може його завантажити.
В мене фейспальм від таких читачів, ви хоча би контекст розмови зрозуміли?
Чувак вище розповідав, що не важливі підвантаження через двері, не треба рушій вдосконалювати. Я йому і відповів, що з такою логікою ігри не оптимізують, як треба. Бо завжди можна все перекласти.
Розумнику поясни чому немає безшовної зони в Сталкер: ТЧ?
Ну тааа звісно кількість полігонів в кадрі та кількість текстур немає значення ага.
Напевно не в курсі, що будь який рівень навіть опенворлд все ж має ліміт по всім пареаметрам?
Подивись на ютубі, як рівні на аноілі 5 чисто тільки по полігонами та великим текстурам кладуть навіть rtx5090. Якщо не знав, що дуже дивно в такому то віці (я про біл у профілі), то різання на блоки локацій це давній спосіб оптимізації ще з 90х. І те, що зʼявився модний стрімінг рівнів (включно з текстурами) не усуває цю проблему повністю при перевищенні певних лімітів в кадрі
Чому геймери лізуть туди в чому не шарять ніфіга?
zaqik
Member

Повідомлення

Це перша офіційна згадка про п’яту частину.
Ну, так надо ж чем-то шантажировать, чтоб тебя не закрыли :gigi:
Tetronga
Member

Повідомлення

F4 був убогою грою, де вбили лор всесвіту і добили остаточно рпг елементи... Що буде в 5 я навіть уявляти не хочу. Бесезда давно не роблять хороші ігри, а Обсідіан вічно обмежені в ресурсах :weep:
Відповісти