Я понял, но офсет на моей MB не работает, пробовал от -0.020 до -0.080. А вот CPU Lite Load влияет. В дефолте стоит Mode 12. Установил 3, в CB R23 такой результат:VladimirV: ↑ 16.07.2026 20:39 Ви поекспеременуйте з тими параметрами вище, для себе, можете різні рівні зв'язок "Loadline Calibration Моde 4..~8" + "Vcore offset -"
Можете навіть не ганяти довгий 10-хвилиний сайнбенч. Бо це довго.
Спробуйте офсет -0.02, + Loadline Mode 4, потім офсет -0,03 + Loadline mode 5, і так далі вниз. Проганяйте кожен раз швидко тести наприклад бенчмарк CPU-Z
Або бенчмарк АIDA. Дивіться бали в швидких бенчах, плюс в HWInfo які були частоти Effective Clocks. Я б так робив.
Ну і знову ж скажу, ваш оптимальний варіант - це змінити кулер бо 100-150W для гарної двосекційної башти і кришки Інтела 12 покоління - це досить малі TDP.
Vcore стал 1.05 Потребление упало на ~23w
Кулер присмотрел уже - ID-Cooling Frozn A720, только вертушки с Нокты планирую переставить, родные там шумные. Еще бы найти у кого подобный кулер стоит с 12600kf, узнать какие там температуры.. В ютуб одно видео нашел с Frozn A720 и 12600K, температура в CB R23 (122w) такая же как у меня, непонятно какой там корпус, может глухой гроб без обдува, или в комнате +35, я замерял при +27.
- спойлер