Мова йшла за партію ноутбуків від Чуві досить давно, і от там саме такий "припій" використали.dext: ↑ 10.07.2026 02:01Аціо: ↑ 09.07.2026 23:52 Цікаво то проблема АМД що виробник садить їх процесор на безсвинцевий припій? Який плавиться за температури 92+ градуси, чи то проблема АМД яку вони мають вирішувати? Так виробники є що і ланцюги живлення на цей припій садять, з урахуванням що ті прогріваються до 100 градусів, а температура плавлення 92+.це сплав Розе, а не штатний припій, використовується виключно при демонтажі, підчас ремонту, якщо вам повернули пристрій з його залишками після ремонту - надайте назву та адресу цього "сервісу"
Це років 4+ точно тому було якщо не більше, я відверто кажучи подумав що саме за те і розмова, людина пізніше пояснив що він за інше.
А от щоб просто так дохли чув у Леново через компаунд та і все.
Хоч і не дуже ретельно слідкував, але мав і Леново, і Дріммашини, і Дел по кілька штук з АМД нічого там не помирало, та і продавець знайомий за роки не бачив щоб їх масово несли як Інтел, та і Інтел це часи 14 покоління.
Ну як стверджує ШІ найчастіше.
- Через пробиття ліній живлення або даних через порти USB чи Type-C.
Достатньо підключити несправну флешку, поганий кабель або зловити статичний розряд
- і лінії даних, що йдуть напряму в комбайн чи процесор, випалюють внутрішні структури процесора.
Хоч особисто я не стикався, але буду знати дякую.