Собівартість нової консолі PlayStation 6 вже наблизилася до $1000 — причиною став дефіцит пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
KROOM
Member

Повідомлення

yariksom: 29.06.2026 10:26 Звідки вони взнали ціни на память у 2028?
Виробники пам'яті погоджується лише на довгострокові контракти, з фіксацією нинішніх неадекватних цін.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

hohlid19: 29.06.2026 10:00Ну за цену 2тб паровой машины мы получим в теории машину в 2 раза мощнее. Так что даже так смысла от куба не прибавляется
PS5 PRO и так почти в 2 раза мощнее чем Steam Machine. 16.7 терафлопс против 8.8 терафлопс. Так что если и будет PS6, то по производительности она должна быть как минимум в 2 раза мощнее PS5 PRO, что за 1000$ в нынешних реалиях будет WIN.
AlexWest
Member

Повідомлення

kawalot: 29.06.2026 10:22
AlexWest: 29.06.2026 09:37 Бюджетні/середні відеокарти сильно здорожчали ще до маразму з пам'яттю. Тепер до них підтягуються консолі. "Гонка озброєнь" річ не дешева – і для творців, і для споживачів. Капіталізм натягує сам себе. Тепер всі будемо боярами, без поділу геймерів на сорти. А ні, не всі – мобілочники поки за боярським бортом )
Та доберуться і до мобілок. Оно вже епл на планшети підняв ціни (можливо і на телефони також, але наче новини не бачив). І це лише вершина айсбергу. Всі виробники електроніки підтягнуться, бо пам'ять є практично у будь-якій сучасній електроніці (телевізори, пральні машини тощо). А головне, що якщо (коли?) ціни на пам'ять врешті впадуть, то до старих цін звісно вже ніхто з виробників електроніки повертатись не буде. Скинуть відсотків 10-15 від пікових цін і будуть вимагати ще й подяки від споживачів, що вони такі щедрі
Все залежатиме від продажів. Особисто я тепер тягнутиму з покупкою нового ПК куди довше, і по фінансах, і з принципу. А дехто перейде на мобілки. Але я з вами згоден, що докризових цін нам вже не бачити (не враховуючи масові акції та розпродажі складських запасів за "гарною пропозицією" :gigi: )
капітошка
Member

Повідомлення

Собівартість нової консолі PlayStation 6 вже наблизилася до $1000
ванга каже, що реальна ціна буде ~2000$ з урахуванням перекупів, ціни на стіммашину і навіть ща таку ціну розберутт як гарячи пиріжки бо навіть фанати гта згодні платити по 100$ за гру і це якби натякає :laugh:
Huanantop
Member

Повідомлення

kawalot: 29.06.2026 10:22
Все залежатиме від продажів. Особисто я тепер тягнутиму з покупкою нового ПК куди довше, і по фінансах, і з принципу. А дехто перейде на мобілки. Але я з вами згоден, що докризових цін нам вже не бачити (не враховуючи масові акції та розпродажі складських запасів за "гарною пропозицією" :gigi: )
А я думаю увидим, самая темная ночь перед рассветом. Когда-нибудь инвестора прозреют, что вложились в скам и начнут выводить свои кровные, а дальше по цепочке. И будем планки на развес снова покупать :gigi:
kawalot
Member

Повідомлення

Huanantop: 29.06.2026 11:44 А я думаю увидим, самая темная ночь перед рассветом. Когда-нибудь инвестора прозреют, что вложились в скам и начнут выводить свои кровные, а дальше по цепочке. И будем планки на развес снова покупать :gigi:
Про відеокарти під час майнінг буму теж так думали, але, нажаль, не все сталося як гадалося. Виробники відеокарт виявились хитрішими :gigi:
Xaker-1911-
Member

Повідомлення

Buldozer.: 29.06.2026 10:27
ArmagedoonZergs: 29.06.2026 09:28

Тебе бідолагу настільки прогріли що ти можеш опалювати девятиповерхівку тепер.
Человек "бедолага" , потмоу что может купить раз в 7 лет себе приставку за 1000у.е.? Вы из лагеря сяоми? кто считает всех вокруг с эплом и самсунгом глупцами,ибо платят деньги за то что считают нужным? :gigi: Есть такие в окружении,ага. (Ты купил 7950х3д,вот глупый,а мог бы купить ксеон ххххх,с 100500 мегабайт памяти на али,и в играх он всего в 3 раза медленее,а дешевле в 10, вот ты дурак) :shuffle:
И всё по факту будет, на счёт мобилок то сяоми это шлак, как и самсунг и апл против гугла. А от Зеон лучше любого твоего АМД и дешевля в 10 раз это ФАКТ!
hohlid19
Member

Повідомлення

Xaker-1911-
И вообще, глупые гои платят за ддр5 и х3д, когда как знающие люди все ещё сидят на зеоне на 775
walkman3000
Member

Повідомлення

Kullerok: 29.06.2026 09:32дешевле ПК собрать будет
там габен уже собрал убийцу консолей, я лучше Гойстейшн6 в эту цену возьму
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Человек "бедолага" , потмоу что может купить раз в 7 лет себе приставку за 1000у.е.? Вы из лагеря сяоми? кто считает всех вокруг с эплом и самсунгом глупцами,ибо платят деньги за то что считают нужным? :gigi: Есть такие в окружении,ага. (Ты купил 7950х3д,вот глупый,а мог бы купить ксеон ххххх,с 100500 мегабайт памяти на али,и в играх он всего в 3 раза медленее,а дешевле в 10, вот ты дурак) :shuffle:
ти ніколи розумом не виділявся, правда?
Xaker-1911-
Member

Повідомлення

hohlid19
Здесь ты тоже отчасти прав но на 775 знающие сидят на Intel Core 2 Duo E8500 4400MHz
Востаннє редагувалось 29.06.2026 12:11 користувачем Xaker-1911-, всього редагувалось 1 раз.
Demedik
Member

Повідомлення

walkman3000: 29.06.2026 11:55 там габен уже собрал убийцу консолей, я лучше Гойстейшн6 в эту цену возьму
Если цена не улетит в стратосферу... например плоечка за 1.5к и лакшери экспиренс ХБокс - 1.8к ... Не удивлюсь если оно так и будет.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Дядь, не рахуй мої гроші. Я можу її хоч кожен тиждень купувати за 1к.
Питання в тому , чи буду, бо за такі суми вже відкриваються зовсім інші розваги.
А "бідолага" він, бо вже реально "вірить" що такі ціни це норма і так має бути.

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
XXXshadyXXX: 29.06.2026 11:13
hohlid19: 29.06.2026 10:00Ну за цену 2тб паровой машины мы получим в теории машину в 2 раза мощнее. Так что даже так смысла от куба не прибавляется
PS5 PRO и так почти в 2 раза мощнее чем Steam Machine. 16.7 терафлопс против 8.8 терафлопс. Так что если и будет PS6, то по производительности она должна быть как минимум в 2 раза мощнее PS5 PRO, что за 1000$ в нынешних реалиях будет WIN.
Яка різниця що там "мощнее". Якщо на консольках воно не так працює. Якщо розробник не використав (не оптимізував свою гру під "про") то толку від того "про" - 0.
Ти сильно здивуєшся стільки є ігор з "про" патчем і стільки реально гарно використовують ці можливості.
Самий абсурд наприклад, рдр2 на пс5. Це просто версія з пс4 про в режимі оберненої сумісності.

А на "пєка" ти завжди можеш зайти в налаштування і потратити свою відюху на що хочеш.

Потім, не варто рахувати ціну консоль і ціну пк. Пк не може коштувати дешевше заліза, інакше його просто викуплять масово бізнеси зберуть в кластер і подякую виробнику за халяву (див пс3 і кластери на ній).
А консолька - може.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
dfcz: 29.06.2026 10:53
Scoffer: 29.06.2026 10:46 Бо пам'ять зараз контрактують аж по 30й рік включно.
Офигенный у них будет bruhface когда финансовый ИИ пузырь подсдуется до адекватных масштабов (где-то в 20-30 раз ниже текущего), а им по контракту ещё несколько лет память по пиковой цене закупать.
Ще офігенніший буде, якщо навіть без "пузиря" просто запустять х5 конвеїрів, і нароблять її всім, а ти будеш як лох 3 роки її купувати по 100 баксів за гігабайт.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Xaker-1911-: 29.06.2026 11:50

И всё по факту будет, на счёт мобилок то сяоми это шлак, как и самсунг и апл против гугла. А от Зеон лучше любого твоего АМД и дешевля в 10 раз это ФАКТ!
Ну вот,яркий представитель. Вы с гуглом и ксеоном с али умнее всяких там "Глупых" людей с шлаковым эплом и х3д. Они просто дураки.А вы прохавали эту систему,факт. молодец!
kabostebeztak
Member

Повідомлення

dret09: 29.06.2026 09:22 ну це було доволі очевидно, що наступне покоління буде дорогим. Ті як на мене, раз на 7 років витратити 1000 це +\- норм. Аби ігри були, заради яких це купувати
PS5 500 доларів мала коштувати на релізі, і коли ковід закінчився - вона стільки і коштувала по моєму
Buldozer.
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 29.06.2026 12:06

Конечно правда. Лучше конечно было б в 100500 раз поныть про АИ убивает гейминг,хотим все дешево и т.д. Тут так принято.

а написать что потратить раз в 7 лет 1000у.е. на вещь,чтоб тебя радовала это конечно зась! :D Низя так писать.

Надо написать- "пачиму все дораха,корпорации что,хотят заработать денег негодяи!!" Они ставят цену в 1000 на приставку и ее купят? Вот олухи! :D

Тут надо под каждой новостью быть недовоьным ) Даже если это новсть про запуск виндовс 11 на ддр1. Все равно надо обхаять. Местные борчуны так велели .
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Buldozer.: 29.06.2026 12:22
lostsoulforever: 29.06.2026 12:06

Конечно правда. Лучше конечно было б в 100500 раз поныть про АИ убивает гейминг,хотим все дешево и т.д. Тут так принято.

а написать что потратить раз в 7 лет 1000у.е. на вещь,чтоб тебя радовала это конечно зась! :D Низя так писать.

Надо написать- "пачиму все дораха,корпорации что,хотят заработать денег негодяи!!" Они ставят цену в 1000 на приставку и ее купят? Вот олухи! :D

Тут надо под каждой новостью быть недовоьным ) Даже если это новсть про запуск виндовс 11 на ддр1. Все равно надо обхаять. Местные борчуны так велели .
Незадоволені ми тому, що цю ж саму річ продавали по 500 доларів раніше.
vsx
Member

Повідомлення

Ну понятно что консоль с 48гб гддр7 и современным гпу (рдна 5) будет стоить явно больше 1000$ исходя из сегодняшних реалий. Посмотрите на эту стим машину недоделанную. Разве что случится чудо перепроизводства комплектующих и цены упадут до 600-700.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Ну і 1000 доларів це дохріна грошей, далеко не кожна сім'я таке собі дозволить, навіть в кредит.
Тут ще й не універсальна машина як ПК, а приставка чисто для ігор і фільмів, навіть не на 4к блю рей дисках якщо брати цифрову версію.
Востаннє редагувалось 29.06.2026 12:33 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
Buldozer.
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 29.06.2026 12:27
Buldozer.: 29.06.2026 12:22

Незадоволені ми тому, що цю ж саму річ продавали по 500 доларів раніше.
-Такую точно,или пс6 технологичнее?
-доллар ДО включения печатного станка в ковид стоит так же? (сама стоимость бакса,покуп способность)
-у вас зарплата в долларах выросла? У всех-да.
-купят ли ее за 1000у.е. -купят. Так чего не продать.

Так мир устроен.

Я тоже в свое время середнячок ATI HD2600Pro покупал за 149у.е. карта среднего уровня.

Сейчас скок мидл стоит? 600у.е.?

так жизнь устроена и экономика,чего это в каждой новости жаловаться-непонятно. :rolleyes:

Не будет через 7 лет с учетом всех глобальных факторов как 7 лет назад. Ну никак.

Да и в 100500 раз напишу-консоль и игры не делают с оглядкой на страны 3го мира.

Посмотрите какой процент продаж этих приставок и игр приходиться на СНГ и какой европа-штаты....

а В США 1000у.е. немного не то,что у нас тут, там ковидные 2000 просто так халявно давали
Відповісти