Samsung представила першу у світі 31,5‑дюймову 4K-панель QD-OLED із частотою 360 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yurius_r: 28.05.2026 21:46 але навіть 8 біт туди все одно не влізе, бо це 90+Гбіт
хм, і справді, це я помилився вищо, що влізе 8 біт. виходить, що тільки з dsc навіть при 8біт, якщо мова про 360гц.

але інше твердження тим не менш залишається валідним -- взагалі пофіг на цей dsc для ігрового монітора.
FirstTDM
Member

yurius_r: 28.05.2026 21:46Ну не тягне. 78Гбіт DP2.1 не потягнуть без DSC
Согласен... поторопился... 4K@240 Гц потянет, а для 360Гц надо включать DSC...
mult
Member

Для мене дивно, що в нові моделі моніторів 27/2к в 26 році масово пхають dp 1.4
Який не витягує 2к в 10 біт без dsc.
Хай це dsc сто раз не помітне і взагалі чудова технологія.
Але покупка такого монітора для власників нових карт це як даунгрейд а не обновка.
Вони навіть додумуються занижувати пропускну здатність hdmi 2.1 в деяких 2к моніторах.
Невже dp 2.1 такий дорогий в технічній реалізації в моніторі, що він ніяк не замінить 1.4?
На зараз, хочеш мати dp 2.1, купляй якусь преміальну лінійку моніторів, за багато грошей.
Ну або користуйся dp 1.4 і памятай, що твій новий олед є вузьким горлом для твоєї новенької 5060ті чи інших нових карт :)
FirstTDM
Member

mult: 29.05.2026 09:47Для мене дивно, що в нові моделі моніторів 27/2к в 26 році масово пхають dp 1.4
Где-то проскакивала инфа о том, что это просто ценовые войны - старшие интерфейсы c максимальной пропускной способностью удорожают бюджетные модели на $30-$50 , а на фоне снижения цен на 27"/2к это уже существенно...
mult: 29.05.2026 09:47На зараз, хочеш мати dp 2.1, купляй якусь преміальну лінійку моніторів, за багато грошей.
Ну да... такой маркетинг и позиционирование моделей :-/
Dragobes
Member

yurius_r: 28.05.2026 21:46 Швидкий гугл каже, що для 10біт це вже 115Гбіт. Що там вміє ця матриця я не в курсі, але навіть 8 біт туди все одно не влізе, бо це 90+Гбіт
...
Ну не тягне. 78Гбіт DP2.1 не потягнуть без DSC
Теж запитав у швидкого)
Так, ви маєте рацію, не тягне :shuffle:
Для монітора з роздільною здатністю 3840х2160 і частотою оновлення 360Гц чиста швидкість передачі даних (Data Rate) становить від 74.51 Гбіт/с (для 8-бітного кольору) до 93.14 Гбіт/с (для 10-бітного кольору), що повністю перевищує фізичний ліміт найпотужнішого сучасного стандарту DisplayPort 2.1 у нестиснутому вигляді. Запуск такого монітора можливий виключно із застосуванням технології DSC (Display Stream Compression).
Ответить