Дотримуйтесь теми обговорення, будь ласка, ми про мамки тут, а не про відяхи і хотспоти
Новости
Последние статьи и обзоры
ASUS готує «ювілейну» плату ROG Crosshair X870E до 20-річчя бренду ROG
-
GreenMile
Member
byaka
Дотримуйтесь теми обговорення, будь ласка, ми про мамки тут, а не про відяхи і хотспоти
-
byaka
Member
TUF GAMING Z490-PLUS,там на перших бiосах взагалi були синi екрани,якicь бiоси нехотiли стартувати в стоцi 2666Mhz на чiпах Мicron E Die,якicь глючили на чiпах Хунiкс я уже все i не згадаю.LinX показував що є якась нестабiльнicть що на i5 10400 що на 10600К,мамка постiйно кривi RTL и IOL ставила,форумли для налаштуваня RTL взагалi непрацювали i приводили до зависання i тут я почав розумiти що я купив проблему,десь рiк я колупав цю дошку ,а потiм забив.GreenMile: ↑ 11.05.2026 20:43Так можна конкретики нарешті, а не води зі ступи? Які саме мамки у вас були і які частоти ви намагались взяти на них?byaka: ↑ 11.05.2026 20:41
Ви менi цi банальнi речi можете не розказувати я два процесора змiнив та три комплекти пам'яті на тiй мамцi вiд асуса.
Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус, вона вiдноситься не тiльки до вiдеокарт,а по сутi ми взагалi говороимо про якicть продуктiв асуса яку неможливо уявити без гаранійних зобов'язань,cаме тому я згадав про сцGreenMile: ↑ 11.05.2026 20:56 byaka
Дотримуйтесь теми обговорення, будь ласка, ми про мамки тут, а не про відяхи і хотспоти![]()
Последний раз редактировалось byaka 11.05.2026 21:26, всего редактировалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Так і яка МСІ вас врятувала?byaka: ↑ 11.05.2026 21:12TUF GAMING Z490-PLUS,там на перших бiосах взагалi були синi екрани,якicь бiоси нехотiли стартувати в стоцi 2666Mhz на чипах Мicron E Die,якicь глючили на чiпах Хунiкс я уже все i не згадаю.LinX показував що є якась нестабiльнicть що на i5 10400 що на 10600К,мамка постiйно кривi RTL и IOL ставила,форумли для налаштуваня RTL взагалi непрацювали i приводили до зависання i тут я почав розумiти що я купив проблему,десь рiк я колупав цю дошку ,а потiм забив.GreenMile: ↑ 11.05.2026 20:43 Так можна конкретики нарешті, а не води зі ступи? Які саме мамки у вас були і які частоти ви намагались взяти на них?
Політика ЕРС в Україні щодо відях не стосується обговорення якості виконання материнок та іншої продукції.byaka: ↑ 11.05.2026 21:12 Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус, вона вiдноситься не тiльки до вiдеокарт,а по сутi ми взагалi говороимо про якicть продуктiв асуса яку неможливо уявити без гаранійних зобов'язань,cаме тому я згадав про сц
-
Lorichic
Member
Ремонтировал у них (ERC) плату по гарантии, очень доволен, ремонт чуть больше недели занял времени, тут описывал ситуацию viewtopic.php?p=4069348#p4069348byaka: ↑ 11.05.2026 21:12Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус
-
Liquidator
Member
20 років тому такі лялечки робили.......тищ-тищ
Першою під брендом ROG була саме оця лялечка ASUS CrossHair - саме вона на чіпсеті nForce 590 SLI (оу єєєєєє і такі монстри ще були) була найпершою і задала напрямок руху тон ROG

радік - руда-руда мідь, усе на місцях......

радік - руда-руда мідь, усе на місцях......
Последний раз редактировалось Liquidator 11.05.2026 21:39, всего редактировалось 4 раза.
-
byaka
Member
Я спочатку подумав що з пам'яттю щось нетак,понic до знайомого у його була msi z490 tomahawk.GreenMile: ↑ 11.05.2026 21:26Так і яка МСІ вас врятувала?byaka: ↑ 11.05.2026 21:12
TUF GAMING Z490-PLUS,там на перших бiосах взагалi були синi екрани,якicь бiоси нехотiли стартувати в стоцi 2666Mhz на чипах Мicron E Die,якicь глючили на чiпах Хунiкс я уже все i не згадаю.LinX показував що є якась нестабiльнicть що на i5 10400 що на 10600К,мамка постiйно кривi RTL и IOL ставила,форумли для налаштуваня RTL взагалi непрацювали i приводили до зависання i тут я почав розумiти що я купив проблему,десь рiк я колупав цю дошку ,а потiм забив.
Отправлено спустя 13 минут 39 секунд:
А на полiтику ЕРС в Україні впилвають вимоги Асус що до сервicного обслуговування?GreenMile: ↑ 11.05.2026 21:26Політика ЕРС в Україні щодо відях не стосується обговорення якості виконання материнок та іншої продукції.byaka: ↑ 11.05.2026 21:12 Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус, вона вiдноситься не тiльки до вiдеокарт,а по сутi ми взагалi говороимо про якicть продуктiв асуса яку неможливо уявити без гаранійних зобов'язань,cаме тому я згадав про сц
Я завжди вважав що сервicне обслуговування напряму впилює на якiсть "товару", бо саме сц може якicно обновити ПЗ,вирішити проблеми несумiсностi,що в свою чергу може виправити проблемний товар.
-
RoMiLiUs
Member
byaka: ↑ 11.05.2026 20:05У мене друг теж сперечався,я ему говорив не бери ти той туф,а вiн всеж взяв i звонить прийди подивися тут щось дивне:синi екрани, звук пердить,iгри лагають i це все на абсолютно новi дошцi.
Друг в той момент сидiв як в тому мемi
byaka: ↑ 11.05.2026 20:15Я сам дуже багато витратив часу на пiдбiр пам'яті саме на дошцi вiд асус(дуже жалiю що вiдразу не повернув в магазин) ,хоча наприклад на мамцi вiд msi все працювало добре i з першого разу.
Я давно все зрозумiв, поки людина сам не вступить в лайно так i буде с тобою сперечатися ,мiй друг бiльше не купує нiчого вiд асус,а у когось все ще попереду!
Дефект знайшли,але вже не запитував чи повернули грошi.
Не вигаданий криворукий триндьож, про який неможливо мовчати.byaka: ↑ 11.05.2026 20:54Так,моя думка базується на особистому досвiдi, я не маю повної статистики, але коли 3-4 рази купив "невдалу" рiч вiд одного бренда це вже схоже на систему.
А саме головне пicля того як я перейшов на iншi бренди я не маю проблем з довбаними СЦ асуса i це просто велечезний плюс,передаю привiт сервісному центру ERC де 105С на хотспотi у вiдеокарти з дохлим чiпом rtx4060ti це норма,причому кулер обертається 2800rpm(на вiдкритому стендi) ви такого нi в одному огляді не знайдете, але для працiвникiв СЦ ERC це норма.
-
GreenMile
Member
Шо одне, що друге - не про розгін пам'яті і я ну дуже сумніваюсь, що на МСІ ви отримали стабільних 5000 на мікроні прсотигосподи, а Асус на 2666 помиравbyaka: ↑ 11.05.2026 21:45Я спочатку подумав що з пам'яттю щось нетак,понic до знайомого у його була msi z490 tomahawk.GreenMile: ↑ 11.05.2026 21:26 Так і яка МСІ вас врятувала?
От в що повірю, так в те, що у асуса були хрінові ревізії біосів, в принципі у мене на стріксі Z790 було так само, 7600 їхать стабільно не хотіло, поки не викотили кілька оновлень, хоча після них тех треба було трохи подовбатись.
ЕРС не приймає участі в розробці, виробництві, оновленні Біосів і виправленні багів ПЗ для пристроїв Асус, тому закінчуємо цей оффтоп, про гарантію - в іншу темуbyaka: ↑ 11.05.2026 21:45 А на полiтику ЕРС в Україні впилвають вимоги Асус що до сервicного обслуговування?
Я завжди вважав що сервicне обслуговування напряму впилює на якiсть "товару", бо саме сц може якicно обновити ПЗ,вирішити проблеми несумiсностi,що в свою чергу може виправити проблемний товар.
Последний раз редактировалось GreenMile 11.05.2026 22:36, всего редактировалось 1 раз.
-
evenmore
Member
Справедливости ради, топ-тир платы асус любят накинуть неадекватного вольтажа, и амд от этого мрёт сильно быстрее интелаRoMiLiUs: ↑ 11.05.2026 18:46 Да-да) Якщо там в пару калік щось не працює, то це не показник. Хоча може для дошок під Інтел там дійсно дупа, бо Інтел це ще ті бракороби, як в процах, так і в чіпсетах. Ну тут вам видніше.
А в мене немає ніяких проблем. X470 Hero - X570 Dark Hero - X670E Hero - X870E Hero - X870E Apex. І не було ніколи. Завжди беру самі верхні плати. І у сотень інших людей немає. Почитайте профільні гілки на OC.net. Ніяких проблем з якістю я не бачу)
Ви, напевно, щей свідок горящих 9800x3d і 12vhpwr
І профільні гілки на форумі ASUS я регулярно читаю і переписуюсь як з Shamino, так і з Safedisk.
-
byaka
Member
Я спочатку взяв комплект G.Skill XMP@4000 CL18,в той час майже кожна материнка на z490 брала 4000Mhz,TUF GAMING Z490-PLUS не була стабiльна на XMP,в ручному розгонi працювала до якогось бiоса,потiм перестала стартувати,взяв micron ballistix(яка була в QVL асуса) ось тут я взагалi був в шоцi що вийшов новий бiос i коли робиш ресет бiоса пicля невдалого розгона вiн нiчого не давав (чорний екран) тому що micron не брав 2666Mhz,хоча до цього працювала на xmp 3000Mhz.Добре що в мене був старий комплект G.Skill,нагадаю що у туфа нiяких флешбекiв не було щоб вiдкотити версiю бiоса.Потрiбно говорити що на msi z490 tomahawk micron ballistix u4 запустилися взаглi без проблем на 4000Mhz cl16,коли я на Туф макс що бачив це 3600Mhz сl18, 3800 вже були нестабiльнi.GreenMile: ↑ 11.05.2026 22:32Шо одне, що друге - не про розгін пам'яті і я ну дуже сумніваюсь, що на МСІ ви отримали стабільних 5000 на мікроні прсотигосподи, а Асус на 2666 помиравbyaka: ↑ 11.05.2026 21:45
Я спочатку подумав що з пам'яттю щось нетак,понic до знайомого у його була msi z490 tomahawk.Тобто якщо тут і є якась правда, то вона в тому, що у МСІ на той момент було краще з БІОСом, а Асус якось криво тренував і треба було ручками довбатись з офсетами, або чекати апдейтів. Або ви просто хотіли чогось не того, що плата вам мала дати
![]()
От в що повірю, так в те, що у асуса були хрінові ревізії біосів, в принципі у мене на стріксі Z790 було так само, 7600 їхать стабільно не хотіло, поки не викотили кілька оновлень, хоча після них тех треба було трохи подовбатись.
Пiдусмовуючи, один комплект не працював на XMP,а iнший навiть в стоцi
-
RoMiLiUs
Member
Ще один триндьож. Ніякої тут «справедливости ради». Це звичайна брехня.evenmore: ↑ 11.05.2026 22:35Справедливости ради, топ-тир платы асус любят накинуть неадекватного вольтажа, и амд от этого мрёт сильно быстрее интелаRoMiLiUs: ↑ 11.05.2026 18:46 Да-да) Якщо там в пару калік щось не працює, то це не показник. Хоча може для дошок під Інтел там дійсно дупа, бо Інтел це ще ті бракороби, як в процах, так і в чіпсетах. Ну тут вам видніше.
А в мене немає ніяких проблем. X470 Hero - X570 Dark Hero - X670E Hero - X870E Hero - X870E Apex. І не було ніколи. Завжди беру самі верхні плати. І у сотень інших людей немає. Почитайте профільні гілки на OC.net. Ніяких проблем з якістю я не бачу)
Ви, напевно, щей свідок горящих 9800x3d і 12vhpwr
І профільні гілки на форумі ASUS я регулярно читаю і переписуюсь як з Shamino, так і з Safedisk.
З таким успіхом я можу стверджувати що всі користувачі процесорів Інтел - ментально хворі і спробуй мені довести зворотнє
-
Megaclite
Member
а яка різниця буде? якщо АМД чіпсет не міняє ще з x670Tyler: ↑ 11.05.2026 16:39 вже б дочекались Х970Е і на ній випустили
-
xIIImaL
Member
Спрячь и не показуй больше никому такие фото .. Сегодня такой радиатор будет в цене дороже самой платы
-
Ekz0rcyst
Member
У мене колись була ASUS Striker Extreme, в цілому більше позитивних спогадів від користування, хоча і негативу вистачало, - прошивки BIOS це щось... Що не оновлення, то купа виправлень проблем і додавання нових, споживання плати було неадекватне, - на 550W Cooler Master могла не стартанути. Радіатор навколо сокета обмежував можливість у використанні певних кулерів, типу того ж Blue Orb II. З часом прошивки доколупали і все стало веселіше. Розгін на ній мені подобався, - у мене на ній стояв E8200, молодший 45нм коре 2 дуо із повноцінним кешем, і взяв на ній, здається 3,8 чи щось таке і це із базових 2,6 здається якщо мене пам'ять не підводить.
Якщо взяти власний досвід то ASUS не краще інших виробників але і не гірше, схемотехніка, обв'язка круті але на рівному місці можуть "підсунути свиню" із кривою прошивкою яку хто зна коли пофіксять. Але від проблем ніхто не застрахований.
Якщо взяти власний досвід то ASUS не краще інших виробників але і не гірше, схемотехніка, обв'язка круті але на рівному місці можуть "підсунути свиню" із кривою прошивкою яку хто зна коли пофіксять. Але від проблем ніхто не застрахований.
- спойлер

-
yariksom
Member
в мене десь така ще валяється, з AMD K10 - Phenom IIх4, 4GB DDR2-800, залив і спалив, за цілих 300 баксів шедевр преміум класуLiquidator: ↑ 11.05.2026 21:29 20 років тому такі лялечки робили.......тищ-тищПершою під брендом ROG була саме оця лялечка ASUS CrossHair - саме вона на чіпсеті nForce 590 SLI (оу єєєєєє і такі монстри ще були) була найпершою і задала напрямок руху тон ROG
радік - руда-руда мідь, усе на місцях......![]()
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Якщо в Zen6 буде нативна підтримка USB 4, то все добре: нічого блокуватись не буде. Можна буде 2 M2 v5 і 2 M2 v4 поставити, що цілком достатньо.Megaclite: ↑ 12.05.2026 00:41а яка різниця буде? якщо АМД чіпсет не міняє ще з x670
-
Artem_M
Member
Іноді, як вступить, не зупиняється сперечатись навіть із собою...byaka: ↑ 11.05.2026 20:15 Я давно зрозумiв - поки людина сам не вступить в лайно так i буде с тобою сперечатися
-
den888
Member
У мене наприклад на z590f завелись 4 планки ddr4 xmp 3600 corsair в режимі 1:1, але два кіти по 2х8, різні виробники, один samsung, інший micron. Вважаю доволі непогано.