ASUS готує «ювілейну» плату ROG Crosshair X870E до 20-річчя бренду ROG

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

byaka
Дотримуйтесь теми обговорення, будь ласка, ми про мамки тут, а не про відяхи і хотспоти :)
byaka
Member

GreenMile: 11.05.2026 20:43
byaka: 11.05.2026 20:41
Ви менi цi банальнi речi можете не розказувати я два процесора змiнив та три комплекти пам'яті на тiй мамцi вiд асуса.
Так можна конкретики нарешті, а не води зі ступи? Які саме мамки у вас були і які частоти ви намагались взяти на них?
TUF GAMING Z490-PLUS,там на перших бiосах взагалi були синi екрани,якicь бiоси нехотiли стартувати в стоцi 2666Mhz на чiпах Мicron E Die,якicь глючили на чiпах Хунiкс я уже все i не згадаю.LinX показував що є якась нестабiльнicть що на i5 10400 що на 10600К,мамка постiйно кривi RTL и IOL ставила,форумли для налаштуваня RTL взагалi непрацювали i приводили до зависання i тут я почав розумiти що я купив проблему,десь рiк я колупав цю дошку ,а потiм забив.

Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
GreenMile: 11.05.2026 20:56 byaka
Дотримуйтесь теми обговорення, будь ласка, ми про мамки тут, а не про відяхи і хотспоти :)
Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус, вона вiдноситься не тiльки до вiдеокарт,а по сутi ми взагалi говороимо про якicть продуктiв асуса яку неможливо уявити без гаранійних зобов'язань,cаме тому я згадав про сц
Последний раз редактировалось byaka 11.05.2026 21:26, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

byaka: 11.05.2026 21:12
GreenMile: 11.05.2026 20:43 Так можна конкретики нарешті, а не води зі ступи? Які саме мамки у вас були і які частоти ви намагались взяти на них?
TUF GAMING Z490-PLUS,там на перших бiосах взагалi були синi екрани,якicь бiоси нехотiли стартувати в стоцi 2666Mhz на чипах Мicron E Die,якicь глючили на чiпах Хунiкс я уже все i не згадаю.LinX показував що є якась нестабiльнicть що на i5 10400 що на 10600К,мамка постiйно кривi RTL и IOL ставила,форумли для налаштуваня RTL взагалi непрацювали i приводили до зависання i тут я почав розумiти що я купив проблему,десь рiк я колупав цю дошку ,а потiм забив.
Так і яка МСІ вас врятувала?
byaka: 11.05.2026 21:12 Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус, вона вiдноситься не тiльки до вiдеокарт,а по сутi ми взагалi говороимо про якicть продуктiв асуса яку неможливо уявити без гаранійних зобов'язань,cаме тому я згадав про сц
Політика ЕРС в Україні щодо відях не стосується обговорення якості виконання материнок та іншої продукції.
Lorichic
Member

byaka: 11.05.2026 21:12Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус
Ремонтировал у них (ERC) плату по гарантии, очень доволен, ремонт чуть больше недели занял времени, тут описывал ситуацию viewtopic.php?p=4069348#p4069348
Liquidator
Member

20 років тому такі лялечки робили.......тищ-тищ :super: Першою під брендом ROG була саме оця лялечка ASUS CrossHair - саме вона на чіпсеті nForce 590 SLI (оу єєєєєє і такі монстри ще були) була найпершою і задала напрямок руху тон ROG

Изображение

радік - руда-руда мідь, усе на місцях...... :super:
Последний раз редактировалось Liquidator 11.05.2026 21:39, всего редактировалось 4 раза.
byaka
Member

GreenMile: 11.05.2026 21:26
byaka: 11.05.2026 21:12
TUF GAMING Z490-PLUS,там на перших бiосах взагалi були синi екрани,якicь бiоси нехотiли стартувати в стоцi 2666Mhz на чипах Мicron E Die,якicь глючили на чiпах Хунiкс я уже все i не згадаю.LinX показував що є якась нестабiльнicть що на i5 10400 що на 10600К,мамка постiйно кривi RTL и IOL ставила,форумли для налаштуваня RTL взагалi непрацювали i приводили до зависання i тут я почав розумiти що я купив проблему,десь рiк я колупав цю дошку ,а потiм забив.
Так і яка МСІ вас врятувала?
Я спочатку подумав що з пам'яттю щось нетак,понic до знайомого у його була msi z490 tomahawk.

Отправлено спустя 13 минут 39 секунд:
GreenMile: 11.05.2026 21:26
byaka: 11.05.2026 21:12 Я вам розповiдаю про сервicну полiтику асус, вона вiдноситься не тiльки до вiдеокарт,а по сутi ми взагалi говороимо про якicть продуктiв асуса яку неможливо уявити без гаранійних зобов'язань,cаме тому я згадав про сц
Політика ЕРС в Україні щодо відях не стосується обговорення якості виконання материнок та іншої продукції.
А на полiтику ЕРС в Україні впилвають вимоги Асус що до сервicного обслуговування?
Я завжди вважав що сервicне обслуговування напряму впилює на якiсть "товару", бо саме сц може якicно обновити ПЗ,вирішити проблеми несумiсностi,що в свою чергу може виправити проблемний товар.
RoMiLiUs
Member

byaka: 11.05.2026 20:05У мене друг теж сперечався,я ему говорив не бери ти той туф,а вiн всеж взяв i звонить прийди подивися тут щось дивне:синi екрани, звук пердить,iгри лагають i це все на абсолютно новi дошцi.
Друг в той момент сидiв як в тому мемi
byaka: 11.05.2026 20:15Я сам дуже багато витратив часу на пiдбiр пам'яті саме на дошцi вiд асус(дуже жалiю що вiдразу не повернув в магазин) ,хоча наприклад на мамцi вiд msi все працювало добре i з першого разу.
Я давно все зрозумiв, поки людина сам не вступить в лайно так i буде с тобою сперечатися ,мiй друг бiльше не купує нiчого вiд асус,а у когось все ще попереду!
Дефект знайшли,але вже не запитував чи повернули грошi.
byaka: 11.05.2026 20:54Так,моя думка базується на особистому досвiдi, я не маю повної статистики, але коли 3-4 рази купив "невдалу" рiч вiд одного бренда це вже схоже на систему.
А саме головне пicля того як я перейшов на iншi бренди я не маю проблем з довбаними СЦ асуса i це просто велечезний плюс,передаю привiт сервісному центру ERC де 105С на хотспотi у вiдеокарти з дохлим чiпом rtx4060ti це норма,причому кулер обертається 2800rpm(на вiдкритому стендi) ви такого нi в одному огляді не знайдете, але для працiвникiв СЦ ERC це норма.
Не вигаданий криворукий триндьож, про який неможливо мовчати.
GreenMile
Member

byaka: 11.05.2026 21:45
GreenMile: 11.05.2026 21:26 Так і яка МСІ вас врятувала?
Я спочатку подумав що з пам'яттю щось нетак,понic до знайомого у його була msi z490 tomahawk.
Шо одне, що друге - не про розгін пам'яті і я ну дуже сумніваюсь, що на МСІ ви отримали стабільних 5000 на мікроні прсотигосподи, а Асус на 2666 помирав :) Тобто якщо тут і є якась правда, то вона в тому, що у МСІ на той момент було краще з БІОСом, а Асус якось криво тренував і треба було ручками довбатись з офсетами, або чекати апдейтів. Або ви просто хотіли чогось не того, що плата могла вам дати :rotate:
От в що повірю, так в те, що у асуса були хрінові ревізії біосів, в принципі у мене на стріксі Z790 було так само, 7600 їхать стабільно не хотіло, поки не викотили кілька оновлень, хоча після них тех треба було трохи подовбатись.
byaka: 11.05.2026 21:45 А на полiтику ЕРС в Україні впилвають вимоги Асус що до сервicного обслуговування?
Я завжди вважав що сервicне обслуговування напряму впилює на якiсть "товару", бо саме сц може якicно обновити ПЗ,вирішити проблеми несумiсностi,що в свою чергу може виправити проблемний товар.
ЕРС не приймає участі в розробці, виробництві, оновленні Біосів і виправленні багів ПЗ для пристроїв Асус, тому закінчуємо цей оффтоп, про гарантію - в іншу тему :)
Последний раз редактировалось GreenMile 11.05.2026 22:36, всего редактировалось 1 раз.
evenmore
Member

RoMiLiUs: 11.05.2026 18:46 Да-да) Якщо там в пару калік щось не працює, то це не показник. Хоча може для дошок під Інтел там дійсно дупа, бо Інтел це ще ті бракороби, як в процах, так і в чіпсетах. Ну тут вам видніше.

А в мене немає ніяких проблем. X470 Hero - X570 Dark Hero - X670E Hero - X870E Hero - X870E Apex. І не було ніколи. Завжди беру самі верхні плати. І у сотень інших людей немає. Почитайте профільні гілки на OC.net. Ніяких проблем з якістю я не бачу)

Ви, напевно, щей свідок горящих 9800x3d і 12vhpwr :laugh:

І профільні гілки на форумі ASUS я регулярно читаю і переписуюсь як з Shamino, так і з Safedisk.
Справедливости ради, топ-тир платы асус любят накинуть неадекватного вольтажа, и амд от этого мрёт сильно быстрее интела
byaka
Member

GreenMile: 11.05.2026 22:32
byaka: 11.05.2026 21:45
Шо одне, що друге - не про розгін пам'яті і я ну дуже сумніваюсь, що на МСІ ви отримали стабільних 5000 на мікроні прсотигосподи, а Асус на 2666 помирав :) Тобто якщо тут і є якась правда, то вона в тому, що у МСІ на той момент було краще з БІОСом, а Асус якось криво тренував і треба було ручками довбатись з офсетами, або чекати апдейтів. Або ви просто хотіли чогось не того, що плата вам мала дати :rotate:
От в що повірю, так в те, що у асуса були хрінові ревізії біосів, в принципі у мене на стріксі Z790 було так само, 7600 їхать стабільно не хотіло, поки не викотили кілька оновлень, хоча після них тех треба було трохи подовбатись.
Я спочатку взяв комплект G.Skill XMP@4000 CL18,в той час майже кожна материнка на z490 брала 4000Mhz,TUF GAMING Z490-PLUS не була стабiльна на XMP,в ручному розгонi працювала до якогось бiоса,потiм перестала стартувати,взяв micron ballistix(яка була в QVL асуса) ось тут я взагалi був в шоцi що вийшов новий бiос i коли робиш ресет бiоса пicля невдалого розгона вiн нiчого не давав (чорний екран) тому що micron не брав 2666Mhz,хоча до цього працювала на xmp 3000Mhz.Добре що в мене був старий комплект G.Skill,нагадаю що у туфа нiяких флешбекiв не було щоб вiдкотити версiю бiоса.Потрiбно говорити що на msi z490 tomahawk micron ballistix u4 запустилися взаглi без проблем на 4000Mhz cl16,коли я на Туф макс що бачив це 3600Mhz сl18, 3800 вже були нестабiльнi.
Пiдусмовуючи, один комплект не працював на XMP,а iнший навiть в стоцi :eek:
RoMiLiUs
Member

evenmore: 11.05.2026 22:35
RoMiLiUs: 11.05.2026 18:46 Да-да) Якщо там в пару калік щось не працює, то це не показник. Хоча може для дошок під Інтел там дійсно дупа, бо Інтел це ще ті бракороби, як в процах, так і в чіпсетах. Ну тут вам видніше.

А в мене немає ніяких проблем. X470 Hero - X570 Dark Hero - X670E Hero - X870E Hero - X870E Apex. І не було ніколи. Завжди беру самі верхні плати. І у сотень інших людей немає. Почитайте профільні гілки на OC.net. Ніяких проблем з якістю я не бачу)

Ви, напевно, щей свідок горящих 9800x3d і 12vhpwr :laugh:

І профільні гілки на форумі ASUS я регулярно читаю і переписуюсь як з Shamino, так і з Safedisk.
Справедливости ради, топ-тир платы асус любят накинуть неадекватного вольтажа, и амд от этого мрёт сильно быстрее интела
Ще один триндьож. Ніякої тут «справедливости ради». Це звичайна брехня.

З таким успіхом я можу стверджувати що всі користувачі процесорів Інтел - ментально хворі і спробуй мені довести зворотнє :laugh:
Megaclite
Member

Tyler: 11.05.2026 16:39 вже б дочекались Х970Е і на ній випустили
а яка різниця буде? якщо АМД чіпсет не міняє ще з x670
xIIImaL
Member

Liquidator: 11.05.2026 21:29 Изображение

Спрячь и не показуй больше никому такие фото .. Сегодня такой радиатор будет в цене дороже самой платы :pray:
Ekz0rcyst
Member

У мене колись була ASUS Striker Extreme, в цілому більше позитивних спогадів від користування, хоча і негативу вистачало, - прошивки BIOS це щось... Що не оновлення, то купа виправлень проблем і додавання нових, споживання плати було неадекватне, - на 550W Cooler Master могла не стартанути. Радіатор навколо сокета обмежував можливість у використанні певних кулерів, типу того ж Blue Orb II. З часом прошивки доколупали і все стало веселіше. Розгін на ній мені подобався, - у мене на ній стояв E8200, молодший 45нм коре 2 дуо із повноцінним кешем, і взяв на ній, здається 3,8 чи щось таке і це із базових 2,6 здається якщо мене пам'ять не підводить.
Якщо взяти власний досвід то ASUS не краще інших виробників але і не гірше, схемотехніка, обв'язка круті але на рівному місці можуть "підсунути свиню" із кривою прошивкою яку хто зна коли пофіксять. Але від проблем ніхто не застрахований.
спойлер
Изображение
спойлер
https://www.hardwarezone.com.sg/pc/comp ... e-680i-sli
Изображение
Изображение
yariksom
Member

Liquidator: 11.05.2026 21:29 20 років тому такі лялечки робили.......тищ-тищ :super: Першою під брендом ROG була саме оця лялечка ASUS CrossHair - саме вона на чіпсеті nForce 590 SLI (оу єєєєєє і такі монстри ще були) була найпершою і задала напрямок руху тон ROG

Изображение

в мене десь така ще валяється, з AMD K10 - Phenom IIх4, 4GB DDR2-800, залив і спалив, за цілих 300 баксів шедевр преміум класу :gigi:
Nikolay Yeryomenko
Member

Megaclite: 12.05.2026 00:41а яка різниця буде? якщо АМД чіпсет не міняє ще з x670
Якщо в Zen6 буде нативна підтримка USB 4, то все добре: нічого блокуватись не буде. Можна буде 2 M2 v5 і 2 M2 v4 поставити, що цілком достатньо.
Artem_M
Member

byaka: 11.05.2026 20:15 Я давно зрозумiв - поки людина сам не вступить в лайно так i буде с тобою сперечатися
Іноді, як вступить, не зупиняється сперечатись навіть із собою...
den888
Member

У мене наприклад на z590f завелись 4 планки ddr4 xmp 3600 corsair в режимі 1:1, але два кіти по 2х8, різні виробники, один samsung, інший micron. Вважаю доволі непогано.
Ответить