Пятым бы ремастер не повредил бы. Лучшая часть как по мне.
Новини
Останні статті і огляди
Геймери не чекають DLSS 5 — опитування показало, що більшість віддають перевагу оригінальній графіці
-
erkins007
Member
-
Vpupkin
Member
Ну то стадія прийняття ще не настала.
-
dead_rat
Member
Все що менше 5090 точно не отримаєAlexsandr: ↑ 10.05.2026 13:21 Будет нормально. подтянуть модели для ИИ и будет рисовать кадры быстрее чем считать всю геометрию. просто не привыкли к этому. Вопрос в том, какие видеокарты это вытянуть. 50хх серия смотрится в целом как проходная. Жрут много, а результат не очень. все что меньше 50хх могут не получить эту фишку.
-
vmsolver
Member
Метать бисер перед свиньями тоже смысла мало. Было заявлено, что DLSS 5 сможет улучшать картинку с контроллируемым уровнем улучшений, вот и надо сделать релиз такой технологии, и чтобы 1-3 конторы на своих играх показали наглядно что получается, ведь художники не будут портить свою игру, а реально уберут компромиссы, на которые они ранее пошли из-за технических ограничений. Вот это будет нормальный пример, вот все "слопофилы на словах" увидят и будет переворот мнений, но уже в реальную сторону уровня технологий, а не как сейчас, одна сопля на ютуб прокричала что-то популистическое, ради рекламы и лайков, и потом все повторяют. Ну примерно
Ну или наоборот, технология сакс и вообще унесите это подальше, но это уже будет по делу, а не из-за непонимания аудиторией.
1-3 конторы это наверное много, да и переделок может быть много, не все решаться, но надо найти баланс, увы.
Ну или наоборот, технология сакс и вообще унесите это подальше, но это уже будет по делу, а не из-за непонимания аудиторией.
1-3 конторы это наверное много, да и переделок может быть много, не все решаться, но надо найти баланс, увы.
-
Megaclite
Member
я давно чекав нейрофільтрів, за їх допомогою можна добитись фотореалізму і без брутфорсу з трасуванням шляху
-
dead_rat
Member
Фотореалізму? Інстаграм фільтром?Megaclite: ↑ 10.05.2026 15:21 Геймери олені які не розбираються в питанні.
я давно чекав нейрофільтрів, за їх допомогою можна добитись фотореалізму і без брутфорсу з трасуванням шляху
-
Creature4O
Member
виправивMegaclite: ↑ 10.05.2026 15:21 Геймери олені які не розбираються в питанні.
я давно чекав нейрофільтрів, за їх допомогою можна довбитись у фотореалізм, а не грати в гру і без брутфорсу з трасуванням шляху.
-
Plush_Dragon
Member
Геймери і 4 версію не чекали, і 4,5 мало хто чекав.
Хуанг мовчки робить свою справу. Тим кому не подобається є червоні карти, але як бачимо таких менше 4% всього.
Хуанг мовчки робить свою справу. Тим кому не подобається є червоні карти, але як бачимо таких менше 4% всього.
-
MqM
Member
Краще почитай думку 3д художників персонажів щодо цього. Профі тижнями працють над персонажем для того, щоб по ньому пройшлися нейрофільтром? З таким підходом можна взагалі давати мінімум деталізації і навіщо взагалі так не спати ночами, коли геймерам дешева синтетична графа підходитьMegaclite: ↑ 10.05.2026 15:21 Геймери олені які не розбираються в питанні.
-
Megaclite
Member
Так DLLS5 опціональний, а не ВКЛ по дефолтуMqM: ↑ 10.05.2026 16:29 Краще почитай думку 3д художників персонажів щодо цього. Профі тижнями працють над персонажем для того, щоб по ньому пройшлися нейрофільтром? З таким підходом можна взагалі давати мінімум деталізації і навіщо взагалі так не спати ночами, коли геймерам дешева синтетична графа підходить
-
dead_rat
Member
Так 3д художники більше не потрібні. І дизайнери. І погромізди.MqM: ↑ 10.05.2026 16:29Краще почитай думку 3д художників персонажів щодо цього. Профі тижнями працють над персонажем для того, щоб по ньому пройшлися нейрофільтром? З таким підходом можна взагалі давати мінімум деталізації і навіщо взагалі так не спати ночами, коли геймерам дешева синтетична графа підходитьMegaclite: ↑ 10.05.2026 15:21 Геймери олені які не розбираються в питанні.
Директор сам скаже АІ:
- запропонуй мені 5 варіантів наступоної гри;
- окей, пиши сценарій варіанта 2;
- я що, маю це читати? Щазз, ей, ГПТ, перевір що мій АІ накалякав
- давай 5 варіантів стилю графонія;
- не то
- не то
- о!! Норм
Шедевр готов
-
KimRomik
Member
А тепер питання до геймерів: коли ви спите, ви бачите сни на "оригінальній" графіці, чи згенеровану вашим мозком?
Зробіть свої висновки.
-
Alekss
Member
С точки зрения логики геймерам все равно какую графику они увидят в новой игре c DLSS 5 (или подобной технологии), или без DLSS 5. Ведь до выпуска игры еще никто не видел никакой графики. Как я понял, неприятие этой технологии в опасениях, что DLSS 5 испортит внешность персонажей старых игр, в которые никто уже давно не играет и до каких никому нет дела.
-
MessiaH
Member
AlexWest
Только хотел сказать, что технология будет нихрена не оптимизированной и будет реально требовать 2 текущих топа. С размерами нынешних 5090 я даже не представляю как их можно вместить в корпус либо только обе на воду
Только хотел сказать, что технология будет нихрена не оптимизированной и будет реально требовать 2 текущих топа. С размерами нынешних 5090 я даже не представляю как их можно вместить в корпус либо только обе на воду
-
анти__бот
Member
Мені подобається, як ще одна опція буде норм штука 
-
vmsolver
Member
Ага, и счет 2 ярда за токены ))dead_rat: ↑ 10.05.2026 17:01- о!! Норм
-
Kassatka
Member
Я однозначно серед цих 8%. Причому ігри з DLSS 5 мають НАБАГА-А-АТО кращий вигляд, ніж без нього! Нарешті вперше відрендерена графіка комп'ютерних ігор здобуває справжню фотореалістичність, чого класичними методами рендерингу без нейронки досягти практично не можливо. Найбільше це помітно з обличчями людей. Ті малюнки, що робить нейронка, сьогодні можна легко сплутати з реальністю. А класичний рендеринг в комп'ютерних іграх завжди виглядає штучно. І скільки не наліпи полігонів, які не наклади 4K чи 8K-текстури, як не обмаж райтрасінгом та патхрасінгом, все одно виглядатиме штучно. (Вибачте, в мене щойно здохла англ. розкладка клави, а перезавантажитись я не хочу, бо в оперативці висять багато незбережених корисностей у вкладках браузера) Так, ДЛСС 5 по-перше зараз працює як постфільтр вже готової 2Д-картинки, тому не орієнтується в контексті й може сильно лажати. Так, ДЛСС 5 працює в реалтаймі з немалою частотою кадрів і має малювати не 512х512 зображення, а зазвичай більше. Через це не може встигати видати такий чудовий результат, як спеціалізовані нейронки з генерації зображень. Але це все з часом може поліпшуватися, головне розпочати й не вбити це чудове починання отим клятим хейтом нейронок, що зараз настільки модний.І тільки 8% впевнено відповіли, що ігри з DLSS 5 мають кращий вигляд, ніж з нативним рендером.
Проте сам я обрав шлях в першу чергу удоробальнити роздільну здатність екрану, особливо актуально це, коли сидиш за 50+ дюймовим екраном на відстані витягнутою руки. Спочатку перейшов з Фулл-ХД на 4К, тепер от з 4К до 8К, а топову відяху дозволити собі не можу. Тому ні райтрасінги, ні пахтрасінги, ні мабуть ДЛСС 5 мені не світять. Та навіть якби був власником РТХ 5090, то все одно фіг би вона це в 8К потянула. Ну хоча б на стрімах можна було б помилуватися, особливо з урахуванням, що нові технології спочатку впроваджують у кляті ВАСД-ігри від першої/третьої особи, а до стратегій воно лише в одиничних випадках починає доходити з лагом в 5+ років. Ну але буде як з Варкрафт 3 Рефоргед, де зробили пречудовий графон, але всі його захейтили і я змушений дивитися всі стріми кіберспорту Варкрафт 3 на старому графоні.
-
AlexWest
Member
Все, що людина переживає по життю – це модель реальності, виліплена мозком, а не сама реальність. DLSS буквально у нас в голові.KimRomik: ↑ 10.05.2026 17:33 А тепер питання до геймерів: коли ви спите, ви бачите сни на "оригінальній" графіці, чи згенеровану вашим мозком?Зробіть свої висновки.
Доволі очевидно, що без ШІ досягти фотореалізму в іграх неможливо. Художників шкода, але найкращі з них нікуди не подінуться. ШІ посуне лише посередніх і слабких, та й то не повністю.
Чи треба той фотореалізм? Філософське питання. Великі корпорації в пастці прогресу заради прогресу, і нічого з цим не зробиш, бо на них тримається ведикий шмат економіки, а не лише штат художників.
-
KimRomik
Member
можливо, треба рухатись в сторону 16K роздільної здатності та текстурівAlexWest: ↑ 10.05.2026 23:05без ШІ досягти фотореалізму в іграх неможливо
а генерація через ШІ це просто костиль
Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
корпорації будуть рухатись тільки в тому напрямку, що дає їм більше прибутку, а філософія їм нафіг всраласьAlexWest: ↑ 10.05.2026 23:05Чи треба той фотореалізм? Філософське питання. Великі корпорації в пастці прогресу заради прогресу, і нічого з цим не зробиш, бо на них тримається ведикий шмат економіки, а не лише штат художників.
-
Kassatka
Member
Ні, якщо зір не орлиний, а пересічної людини, як у мене, то 8К предостатньо. І то це якщо сидіти на звичайній моніторній відстані (витягнута рука чи трішки далі) за як мінімум 43-дюймовим дисплеєм і ще більшими дисплеями. Якщо ж сидіти за малесенькими 27-32 дюймовими екранами, то там і 4К добре, можна 5К на крайняк.KimRomik: ↑ 11.05.2026 00:30можливо, треба рухатись в сторону 16K роздільної здатності та текстурівAlexWest: ↑ 10.05.2026 23:05без ШІ досягти фотореалізму в іграх неможливо
а генерація через ШІ це просто костиль
Ми чудово бачимо різницю між фотореалізмом фотографії/відзнятого на камеру відео у 4К чи навіть у Фулл ХД і тим, що штучно рендериться відеокартою за допомогою полігонів та текстур, яким реалістично прорахованим освітленням його не обмазуй. (Доречі це освітлення виходить мазня у низькому резолюшені й його ще покращувати й покращувати до 4К).
ШІ може згенерувати зображення 512х512, а ми його все одно сплутаємо з реальністю.
Я теж учора натрапив на це відео й подивився його. Цілу годину він розпинався перебушно про те, що все зображення має виглядати цілісно в одному стилі і якості, а якщо якість окремих частин всесвіту вища, а інших нижча, то це створює когнитивний дисонанс і псує враження. Я не прихильник такого підходу. Так, я цілком погоджуюся, що раніше ігри виглядали чудово й при цьому йшли на мізерних станом на сьогодні системних вимогах. А зараз системні вимоги виросли багатократно, а ніякого стрибка якості не спостерігається. І те, що занадто покладаються на технології, а самі скорочують витрати на розробку де лише можуть, внаслідок чого виходить неоптимізоване лайно, яке на не топовій відясі потребує апскейла/генератора кадрів на низькому резолюшені/низькому базовому ФПС. Це погано. Але якщо одні елементи гри вийшли вищої якості, а інші не дотягли, то не бачу в цьому нічого поганого. Це не привід знижувати назад якість цих елементів для збереження цілісності, це все одно краще, ніж всі елементи однаково нижчої якості. Є стилізовані ігри типу під мульт у конкретному стилі, але більшість ігор саме з претензією на реалізм, тому чим реалістичніші окремі елементи, тим ліпше, хай це поки далеко не всі елементи.Pil Ferer: ↑ 10.05.2026 11:55 Нещодавно бачив ролик на каналі oldboy. Там говорилось якраз про старі та нові ігри та їх стилістику. Раніше геймдеви намагались її дотримуватись, і тому старі ігри виглядали більш органічно і навіть красивіше у порівнянні з сучасними, автори яких усе перекладають на технології. І ось маємо ще одну технологію начебто покращення. Можливо, що у деяких іграх вона і буде доречною, але чомусь впевнений, що для більшості це буде вирвиоко. Але подивимось.
А у Варкрафт 3 Рефоргед чудова новітня графіка і її дуже несправедливо захейтили. Так, у ній неякісне оточення і моделі дерев, але треба було просто пинати Блізів, щоб покращили принаймні ще й дерева в наступних патчах, а не бойкотувати графон. Графіка красивіша за стару з низькополігональними юнітами і я буду грати лише на ній, і навпаки бойкотуватиму В3Чемпіонс, який працює лише на старому графоні. З задоволенням би дивився стріми по кіберспорту на новітній графіці, але на жаль жоден стрімер на ній не стрімить.
Поставив дизлайк цьому відео.
Категорично не погоджуюся. Чим вищого резолюшена і якості текстури, тим ліпше. Особливо актуально це для мене на 8К 65-дюймовому екрані з моніторної відстані.erazel: ↑ 10.05.2026 11:59ну і оці всі ХД-текстури то від лукавого, бо руйнують візуальну цілісність. Получається що різні обєкти мають різну деталізацію, не кажучи вже про те що візуальної стилістики можуть не дотримуватися при створенні ХД-текстур і модів
Апскейл ДЛСС 1 працював спочатку просто як фільтр на готову картинку, а потім і вектори підтянули й до ума довели. Зараз якщо навіть вектори ДЛСС 5 враховує, то все одно багато інших аспектів не враховує і жорстко лагає. Наступні удосконалення виправлять цю проблему, якщо хвиля хейту не вб'є ДЛСС 5 у зародку.DuckRider: ↑ 10.05.2026 13:24 Але це не пропонується в старих іграх. Я так розумію, ця маячня все ще прописаних векторів руху вимагає, як ТАА, щоб слоп не розвалився.
Дуже дивно, що цей єдиний комент не захейтили мінусами, як всі інші подібні.Melki: ↑ 10.05.2026 10:42 а мне нравится то что они показывают на картинках, хочу попробывать в играх
Я от в нинішньому майже імпотентному до ігор стані полюбляю наприклад у грі натравити ботів один на одному, а самому просто милуватися грою, у тому числі графоном та спецефектами, якщо гра дійсно красива, як наприклад Аге оф Мітхологі: Ретолд.Creature4O: ↑ 10.05.2026 16:11 довбитись у фотореалізм, а не грати в гру
Зате тепер самі юзери без допомогою компаній та купи людиногодин праці з часом зможуть генерувати ігри під власні бажання. Як зараз вже можуть генерувати деталізовані зображення зовсім не маючи ніякого таланту художника й не витрачаючи багато часу. Подумайте, які неймовірні можливості це дасть. Так, нейронка не зробить шедевр. Зате вона зможе згенерувати звичайну шаблонну гру в бажаному всесвіті, в бажаній тематиці, в бажаному жанрі зрешті-решт, коли цей жанр непопулярний і загибається.dead_rat: ↑ 10.05.2026 17:01 Так 3д художники більше не потрібні. І дизайнери. І погромізди.
- спойлер
- Директор сам скаже АІ:
- запропонуй мені 5 варіантів наступоної гри;
- окей, пиши сценарій варіанта 2;
- я що, маю це читати? Щазз, ей, ГПТ, перевір що мій АІ накалякав
- давай 5 варіантів стилю графонія;
- не то
- не то
- о!! Норм
Шедевр готов![]()
Художники почнуть працювати в тандемі з ШІ, грамотно використовуючи його як інструмент. Наприклад, як в комп'ютерну епоху багато художників вже не малюють на холсті фарбами, а малюють на комп'ютері в якомусь графічному редакторі.AlexWest: ↑ 10.05.2026 23:05Доволі очевидно, що без ШІ досягти фотореалізму в іграх неможливо. Художників шкода, але найкращі з них нікуди не подінуться. ШІ посуне лише посередніх і слабких, та й то не повністю.