Valve активно готується до виходу ігрового комп’ютера Steam Machine

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

AlcoRider: 01.05.2026 20:51На Windows 11 вийде Xbox-mode и можна буде юзати комп в режимі приставки з геймпадом
а зараз не можна?
AlcoRider
Member

Повідомлення

Xbox Full Screen Experience на windows. Якщо можна, то запускай. Дозволяю
Admiral
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.05.2026 15:44 Conqistador
Вінду встановиш?)
Проорав :lol:
Я тут думаю як то на свого ноута корча SteamOS для ігор накатити, а він наоборот :rotate:
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 02.05.2026 18:58а зараз не можна?
Можна, але шаритись по пуску з джойстика не дуже зручно.
byaka
Member

Повідомлення

До дупи цей Steam Machine коли через пiв року вже виходить GTA 6 на PS5
Graveworm
Member

Повідомлення

Чи не системселлер :-/
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.05.2026 14:32 Можна, але шаритись по пуску з джойстика не дуже зручно.
Можна поставити будь-який ігровий фулскрін лончер на завантаження, Playnite, Xbox, Steam Big Picture, Heroic Launcher - це лише з тих що я знаю.

Проблема яку МС не змогли вирішити маючи аналогічний досвід з десятиліттями роботи над Xbox - логін за допомогою геймпаду. Я дивився що десь в Insider Preview таке ніби тестують, але це просто ще один показник що МС це набагато нижчий пріоритет ніж Copilot. Мов є Xbox - грайте там.

Ну і далі залишається проблема що Windows впершу чергу це не ОС для ігор, всередині МС конкурує багато відділів які борються за дані користувача (телеметрія, реклама, copilot, bing) всі ці відділи вимагають від ОС віддавати їм дані користувача заради функціонування всіх цих відділів. А ігровий режим якраз підрозуміває що всі ці сервіси мають бути випиляні або повністю зупинені.

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Admiral: 04.05.2026 14:08 Проорав :lol:
це в той момент коли люди масово ставлять Steam на PS5 щоб побавити в ПК ігри :) :)
waryag
Member

Повідомлення

byaka: 04.05.2026 14:48До дупи цей Steam Machine коли через пiв року вже виходить GTA 6 на PS5
До дупи цей ГТА6, поки на ПК виходить маса цікавих ігор. :gigi:
Відповісти