Новости
Последние статьи и обзоры
Китайська відеокарта Lisuan 7G100 пройшла сертифікацію драйвера WHQL перед релізом у травні
-
Scoffer
Member
CADR
Зовнішній вигляд можна оцінити і по фотці. Особисто мені норм. Не шикарно, але норм, симпатично.
Зовнішній вигляд можна оцінити і по фотці. Особисто мені норм. Не шикарно, але норм, симпатично.
-
Mozdev
Member
Якщо це у вас не гниє, то це зовсім не каже про тещо в інших це не так, теж саме умвп з відяхами.Scoffer: ↑ 30.04.2026 12:03 Mozdev
Пруфи будуть? А то я на своїй чері з 13го року чекаю поки згниє. Останні 5 років стоїть в гаражі де по щиколотки води після кожного дощу, і шось жодного рижика не пішло. Може треба в басейн покласти щоб побачити оте ваше гниття?
-
Dilfin
Member
Судячи з передзамовлень, якщо ціна буде така сама як у 4060, то змісту в такій карті мало, хіба Китай прото не буде залежати від нвідії та амд.
-
1234waltz
Member
1. АМД з Інтелом і не намагались грати в цінову конкуренцію. Чогось на їх думку їх слебенький програмний стек люди повинні брати практично за ту ж саму ціну, що й в Кожанича. Результат ми бачимо у вигляді тотальної домінації Хуанга в десктопно-лептопно-серверному сегментах.Volodymyr1985: ↑ 30.04.2026 10:58 Сильно ціна допомогла Intel і AMD потіснити Nvidia?
Нє, ну якщо буде коштувати пів ціни 4060, то може хоч на китайському ринку частину попиту закриє але це не точно.![]()
2. На китайському ринку є магія держ.закупівель та можливості примусово обмежити імпорт для підтримки власного виробника.
-
tornadox
Member
Склалося враження що від новин про вихід будь-якої нової ВК саме більше нагрівається крісло у власників карт НВ 
-
beeer
Member
Я чесно не розумію нікого, хто радіє успіху китайських продуктів. Я десь можу зрозуміти DYI-щика, що тягне а алі усілякий мотлох по 2-3 бакси, бо такий самий мотлох американський чи європейський або не існує (у 90% випадків), або коштує 20-30, навіть нехай при кращій якості. Або людину, яка купує зарядну станцію чи батареї, бо просто виходу іншого немає. Але бляха Зікр? Шоб шо? Задешево на пневмі жопу возити? А не на пневмі не можна виходить? Заносити ворогу 50К зелені заради комфорту і екомомії? Це ж те саме, що і в класичному анекдоті, де тупий торгаш радіє втридорога проданому пістолету з якого його через 5 хвилин пристрелять.
Давайте, накачуйте китай баблом - будуть діти розмовляти російською, а онуки китайською, і будуть одним великим світовим народом в одному великому концтаборі на всіх. Зате нарешті запанує рівність; для приблизно 99.9% населення.
Давайте, накачуйте китай баблом - будуть діти розмовляти російською, а онуки китайською, і будуть одним великим світовим народом в одному великому концтаборі на всіх. Зате нарешті запанує рівність; для приблизно 99.9% населення.
-
Phos4
Member
Цікаво взагалі що в сегменті де існує півтора виробника на весь світ, в появі теоретичної конкуренції люди всеодно знаходять якийсь негатив.
-
tornadox
Member
Цікава логіка. Тобто в тому, що Китай став промисловим гігантом, винні люди, які хочуть комфортне авто, а не західні корпорації, які десятиліттями за ручку виводили туди всі технології заради надприбутків? Щиро не розумію, чому ти не стоїш з протестом під офісами Apple, BMW чи Volkswagen, які фактично і вигодували цей "концтабір", аутсорсячи туди все - від трусів до мікросхем.beeer: ↑ 30.04.2026 14:08Або людину, яка купує зарядну станцію чи батареї, бо просто виходу іншого немає. Але бляха Зікр? Шоб шо? Задешево на пневмі жопу возити? А не на пневмі не можна виходить? Заносити ворогу 50К зелені заради комфорту і екомомії? Це ж те саме, що і в класичному анекдоті, де тупий торгаш радіє втридорога проданому пістолету з якого його через 5 хвилин пристрелять.
Це нагадує той самий цирк з екологією: пересічному громадянину впарюють податки на старі дизелі та еко-норми, поки один мазутний танкер викидає в атмосферу стільки речовин, скільки мільйон автомобілів за рік. Або поки Тейлор Свіфт за один рік налітала на своєму джеті стільки, скільки ти не "надимиш" на своєму старому дизелі за десять життів.
Але винуватий, звісно, власник Зікра, бо він "накачує ворога", а не капіталісти, які збудували там заводи, щоб зекономити на зарплатах.
-
beeer
Member
Одразу видно "власника зікра" за світоглядом: Тейлор Свіфт димить, значить і мені можна; від мого "внеску" нічого не зміниться; чому я маю жертвувати своїм комфортом в той час як інші собі дозволяють все що хочуть.tornadox: ↑ 30.04.2026 14:31 Але винуватий, звісно, власник Зікра, бо він "накачує ворога", а не капіталісти, які збудували там заводи, щоб зекономити на зарплатах.
А я і не казав, що не винні західні корпорації які вигодували цього монстра. Просто прикол в тому, що керівники тих корпорацій 40 років тому послуговувались тією самою логікою, що і сучасні "власники зікрів". Що з того вийшло, я сподіваюсь, пояснювати не треба? Монстрик підріс і зміцнів, тепер його не треба штучно підгодовувати - він тепер самодостатній і легко заборює вчорашніх годувальників, які вже більше не потрібні, за 40 років розучились функціонувати самостійно і перспективи у них так собі.
Що буде ще через 40 років, якщо продовжувати послідовно застосовувати той самий світогляд без змін? Що зміниться?
Підказка: китайцям не потрібно буде випускати нову погремушку на пневмі, щоб взяти ваші 50К. Вони просто прийдуть до вас додому і заберуть їх.
Вся моя попередня сентенція до того, що усі проблеми "розвинутих" суспільств починаються з того, як хтось дуже "розумний" і не дуже принциповий бачить спосіб "підзаробити", або "зекономити" не зважаючи на наслідки, а усі навколо просто дивляться на це, бо втрутитись - це треба напрягтись. І форм, різновидів і масштабів цей загальний опис набуває яких завгодно різних.
Стояти з пікетами під епплом - це по-перше не має сенсу, а по-друге - вже запізно. А от чмирити зікерістів - хоч і зовсім трошечки, а сенс поки що є. А якщо хтось із них ще й почне рапом трошечки задумуватись над потенційними наслідками своїх вчинків, а не просто шукати їм виправдання, то вже взагалі перемога була б. Хоча, особисто я в дива не вірю. Світоглядні питання - це про дітей і молодь, їх освіту і розвиток критичного мислення. А "перевиховувати" дядю, що нарешті накопив заповітні 50К на сраковозку і тепер хоче витиснути із них максимум - теж мабуть вже запізно.
Давайте вже краще підвозьте термоядерний апокаліпсис, бо ця партія, схоже що, зовсім бракована вийшла
-
Phos4
Member
beeer
Якщо китай це ворог то чому продаж їхніх авто в салонах дозволяє держава?Заносити ворогу 50К зелені заради комфорту і екомомії
-
Scoffer
Member
І чому західні контори перемарковують китайські автівки під своїми брендами. І як і кому саме допоможе купівля такого перемаркованого рено, чи хонди, чи субару? А може то не субару а мітсу була, не суть, якісь ще японці.Phos4: ↑ 30.04.2026 15:36Якщо китай це ворог то чому продаж їхніх авто в салонах дозволяє держава?
Людь далі свого носа взагалі нічого не бачить.
-
beeer
Member
Отож бо. Слова правильні.Scoffer: ↑ 30.04.2026 15:43 Людь далі свого носа взагалі нічого не бачить.
Визначити реального виробника авто важко? Та ладно, навіть якщо їх міняти щороку, можна знайти вільний вихідний для дослідження кандидатів. І так китайську Хонду я б так само не купував, все дуже просто.
Відповідь складна і проста водночас. Але ж вільний продаж, дипломатичні стосунки і таке інше не роблять китайський устрій не ворогом де-факто, правда ж?Phos4: ↑ 30.04.2026 15:36 Якщо китай це ворог то чому продаж їхніх авто в салонах дозволяє держава?
Проблема в тому, що ви усе ще шукаєте виправдання чомусь, що вам зручно, замість того, щоб чесно зробити висновки.
-
MSiAventador
Member
#Купи цеглу, всі кажуть "Ні" а ти купи цеглу. 
-
Afit
Member
"Ты там не накручивай себе бигудей. Будь нормальным Джеки Чаном"beeer: ↑ 30.04.2026 15:12Одразу видно "власника зікра" за світоглядом: Тейлор Свіфт димить, значить і мені можна; від мого "внеску" нічого не зміниться; чому я маю жертвувати своїм комфортом в той час як інші собі дозволяють все що хочуть.tornadox: ↑ 30.04.2026 14:31 Але винуватий, звісно, власник Зікра, бо він "накачує ворога", а не капіталісти, які збудували там заводи, щоб зекономити на зарплатах.
А я і не казав, що не винні західні корпорації які вигодували цього монстра. Просто прикол в тому, що керівники тих корпорацій 40 років тому послуговувались тією самою логікою, що і сучасні "власники зікрів". Що з того вийшло, я сподіваюсь, пояснювати не треба? Монстрик підріс і зміцнів, тепер його не треба штучно підгодовувати - він тепер самодостатній і легко заборює вчорашніх годувальників, які вже більше не потрібні, за 40 років розучились функціонувати самостійно і перспективи у них так собі.
Що буде ще через 40 років, якщо продовжувати послідовно застосовувати той самий світогляд без змін? Що зміниться?
Підказка: китайцям не потрібно буде випускати нову погремушку на пневмі, щоб взяти ваші 50К. Вони просто прийдуть до вас додому і заберуть їх.
Вся моя попередня сентенція до того, що усі проблеми "розвинутих" суспільств починаються з того, як хтось дуже "розумний" і не дуже принциповий бачить спосіб "підзаробити", або "зекономити" не зважаючи на наслідки, а усі навколо просто дивляться на це, бо втрутитись - це треба напрягтись. І форм, різновидів і масштабів цей загальний опис набуває яких завгодно різних.
Стояти з пікетами під епплом - це по-перше не має сенсу, а по-друге - вже запізно. А от чмирити зікерістів - хоч і зовсім трошечки, а сенс поки що є. А якщо хтось із них ще й почне рапом трошечки задумуватись над потенційними наслідками своїх вчинків, а не просто шукати їм виправдання, то вже взагалі перемога була б. Хоча, особисто я в дива не вірю. Світоглядні питання - це про дітей і молодь, їх освіту і розвиток критичного мислення. А "перевиховувати" дядю, що нарешті накопив заповітні 50К на сраковозку і тепер хоче витиснути із них максимум - теж мабуть вже запізно.
Давайте вже краще підвозьте термоядерний апокаліпсис, бо ця партія, схоже що, зовсім бракована вийшла![]()
Особливо мене тригернуло оце:
Наче я повинен бути забитим рагульом, обмежуючи себе в чомусь, коли всі навколо, включно з усима цивілізованими державами спокійно собі й далі співпрацюють з Китаєм.Одразу видно "власника зікра" за світоглядом: Тейлор Свіфт димить, значить і мені можна; від мого "внеску" нічого не зміниться; чому я маю жертвувати своїм комфортом в той час як інші собі дозволяють все що хочуть.
Піди наприклад комусь з фермерів розкажи які вони тупі і їм ще зікра не вистачає, купувати Китайські трактори. Після повномасштабки імпорт техніки з Білорусі заборонили, а це був наймасовіший, бо дешевий варіант. І по суті держава вибрала інше "зло". Коротше, те що не заборонено державою, байкотувати собі в збиток, вважаю тупим рішенням. Вірніше комусь дорікати за це і повчати. Особисто в мене Китайського по мінімуму
-
Mozdev
Member
Тому що якщо монополія буде китайська, то західні корпорації( монополісти) порівняно з ними будуть білі та пухнасті із лапками 
-
Afit
Member
И выглядит как продолжения дизайна Xbox Series SCADR: ↑ 30.04.2026 09:55 Пропоную обговорити Китайська відеокарта Lisuan 7G100 пройшла сертифікацію драйвера WHQL перед релізом у травні
Дизайн похож на портативный радиоприемник 90-х.
- Вложения
-
-
f24gun69
Member
Немає можливости прідбати гаджет або авто нормального виробника- з піной у рота нахвалюй кетайцке лайно ( точнісенько як на якомусь кацапофорумі)
-
Phos4
Member
beeer
Чого варті дипломатичні стосунки з тим кого ти називаєш своїм ворогом? Відповідь тут проста і зрозуміла вам так само як і будь кому, просто той хто вирішує ці питання в своєму житті не патріотичні лозунги ставить на перше місце.Відповідь складна і проста водночас. Але ж вільний продаж, дипломатичні стосунки і таке інше не роблять китайський устрій не ворогом де-факто, правда ж?
-
tornadox
Member
Це називається "вибірковий активізм".Afit: ↑ 30.04.2026 16:33Наче я повинен бути забитим рагульом, обмежуючи себе в чомусь, коли всі навколо, включно з усима цивілізованими державами спокійно собі й далі співпрацюють з Китаєм.
Простий приклад як силові органи люблять ганяти бабок по базарам бо це дає цифри у звітах, але відкриті "кофі шопи" вони не бачать, бо це треба попрацювати.
Не одне і те саме?Стояти з пікетами під епплом - це по-перше не має сенсу, а по-друге - вже запізно. А от чмирити зікерістів - хоч і зовсім трошечки, а сенс поки що є.
-
ДядяСаша
Member
Чого Ви так паритесь за китайські авто, в нас їх все одно не виробляють. Яка різниця чи французам чи японцям гроші платить. Все одно підуть за кордон!
А ось те, що виробляється в нашій країні заслуговує протекціонізму з боку держави.
Чого, ніхто, чомусь не робить і це велика помилка.
Недавно збанкрутував завод шин у Білій Церкві, 1200 працівників опинились на вулиці. Хто що може розповісти з цього приводу?
А ось те, що виробляється в нашій країні заслуговує протекціонізму з боку держави.
Чого, ніхто, чомусь не робить і це велика помилка.
Недавно збанкрутував завод шин у Білій Церкві, 1200 працівників опинились на вулиці. Хто що може розповісти з цього приводу?