Новости
Последние статьи и обзоры
Corsair випустила кабель живлення ThermalProtect 12V‑2×6 із захистом від перегріву
-
Барбарис
Member
leif, тоді час продавати 
-
hohlid19
Member
Що ти верзеш facepalm пояснюю що людина мала на увазі - технології розвиваються тоді, коли іх покращують, а не до одного ядра додають ще і ще і ще, щоб наче воно було потужним, але насправді нічого нового і кращого цим не зробили. Просто декілька старих рішень поєднали в одне і продали в новій обгортці як щось інноваційне.Denverson: ↑ 29.04.2026 13:33 Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:Проблема не в кипятильниках, и не в том, что "пихают кипятильник". 1070 в отличии от 5070 в качестве разных блоков просто овощ. КУДА ядер меньше, нету ни тензорных, ни РТ ядер. Их же тоже питать надоmakumazan84: ↑ 29.04.2026 11:13 а корінь проблеми в тому, що і червоні, і зелені парять нам кипятильники під соусом великого прогресу. Не було б такого "прогресу", досі б сиділи на старих кабелях по 6 чи 8 пінів, і ніхто б не парився.
Просте порівняння:
моя стара карта класу "70", GTX 970 хавала максимум 150-160Вт
моя нинішня карта класу "70Тi", RTX 4070ti хаває до 280Вт
Але, звичайно, зірки співпали: кипятильники дозволяють продавати нові БЖ з 12V2x6, кабелі, вайрвью від ДерБауера, тощо. Тай інженерам можна не паритися над ефективністю чіпів![]()
Якби зелені та червоні розвивалися, то в нас би були не чайники, які скоро до кіловату дійдуть, а компактніші, та не такі ненажерливі варінти, бо нічого не заважає їм зайянятись енергоефективнісю, але нащо, коли люди "хавають" та несуть грошенята.
[/quote]
Ну звыняйте, луль, техпроцесс не резиновый. Вы же хотите развития технологий? Получайте. Только то, что раньше актуальное можно было на 180 Вт в свое время запустить, сейчас требует больше, ибо когда раньше с 18 на 14 нм переходили, была ступенька в 4 нм. А сейчас переход с 5 на 3 имеет ступеньку в 2 нм. Ещё и приплюсовывайте новые ядра, которые я выше рассказывал. Так что я "верзу" правильные вещи
-
leif
Member
а грати в 4к на чому?Барбарис: ↑ 29.04.2026 14:21leif, тоді час продавати
-
aaleksandrenko
Member
Тому відразу водяне охолодження
- спойлер
-
Timedemo
Member
краще вже так)aaleksandrenko: ↑ 29.04.2026 14:38Тому відразу водяне охолодження![]()
Коли була новина про АСУС то вони замінювали кабель в БП на новий. А корсар його як окремий продає просто? Виходить у корсар і так були нормальні кабелі, просто в цей ще й датчик запихнули для любителів моніторити всі циферки
- спойлер
- Screenshot_20260423_124716_Facebook.jpg
![]()
- спойлер

-
Барбарис
Member
leif, навіщо грати? Цитуючи «класика форуму» - грати переважно на консолях. І там же була новина, що ріст цін припинився в Європі. Ще трохи і,обвалиться
Треба продавати поки ціна тримається.
-
leif
Member
якщо вже прислуховуватись до порад класика, то краще взагалі не грати, тупішаю же ж від цього кожен деньБарбарис: ↑ 29.04.2026 15:16Цитуючи «класика форуму» - грати переважно на консолях.
вірю, я повірив, все дуже логічно. продам зараз, через 3 місяці візьму таку саму 5090 за 30тис грн. план надійний, схема чоткаБарбарис: ↑ 29.04.2026 15:16І там же була новина, що ріст цін припинився в Європі. Ще трохи і,обвалиться
-
Барбарис
Member
leif, це виходить якщо день не пограв, то не потупішав? Чи може мозок таки відновлюється?
А план надійний, як швейцарський годинник на аутсорсі в Китаї.
А план надійний, як швейцарський годинник на аутсорсі в Китаї.
-
leif
Member
Барбарис
Дуже складні питання, тільки сам Юра може пролити світло
Дуже складні питання, тільки сам Юра може пролити світло
-
Ektalion
Member
Десь Володі уже рік не видно. Чи то замість нього взяли Юру
-
Melki
Member
драйвера на кабель по подписке?
-
oversteve
Member
момент істини по РОГ Еквалайзеру - всі контакти +12 і вся земля закорочена, тобто ось той блочок то просто якась загальна шина на всі контакти, яка робить "балансування", про що я і писав в сусідній темі
-
vmsolver
Member
Так это же глупость их там соединять, провода своим сопротивлением сглаживают разницу распределения тока между пинами, которая вызвана разницей сопротивлений контактов. А с мостом такого сглаживания нет, контакт с наименьшим сопротивлением будет проводить тока ещё больше чем без такого мостаoversteve: ↑ 30.04.2026 00:00 момент істини по РОГ Еквалайзеру - всі контакти +12 і вся земля закорочена, тобто ось той блочок то просто якась загальна шина на всі контакти, яка робить "балансування", про що я і писав в сусідній темі![]()
Это минус Асусу за такое решение, по идее они сейчас должны думать как снять такой кабель с продаж и тихо отползти в сторону ))
Божечки, я думал там просто пластмаска, это самое лучше что они могли сделать в том месте - расположить там ничего, а они замкнули получается?
Первые переходники тоже имели подобный мост внутри, помнится фотки даже были, где кривая пайка ))
Вполне возможно это и есть причина почему ошибки сопряжения разъема просто не "прощались" физикой процессов. Такой мост повышает чувствительность к дисбалансу сопротивлений контактов. Надо смотреть показывает ли он там контакты, должны быть золотые ))
-
oversteve
Member
vmsolver
я думаю асус прекрасно розуміють, що саме з рідними кабелями проблем практично немає і просто намагаються збити бабло на диковинці
той міст і зараз є в перехідниках і загалом воно напевно правильно з точки зору електрики, бо частково нівелює ситуацію, коли юзер починає підключати різними кабелями або через відростки, там проблема саме в пайці і товщині того моста - трохи погнеш і або пайка йде спати, або кусок моста відламується і починаються приколи з ростом опору і нагрівом роз'єму, тому якщо на фотки прогарів подивитися, то у перехідників майже постійно горить весь ряд контактів, а не якийсь 1
я думаю асус прекрасно розуміють, що саме з рідними кабелями проблем практично немає і просто намагаються збити бабло на диковинці
той міст і зараз є в перехідниках і загалом воно напевно правильно з точки зору електрики, бо частково нівелює ситуацію, коли юзер починає підключати різними кабелями або через відростки, там проблема саме в пайці і товщині того моста - трохи погнеш і або пайка йде спати, або кусок моста відламується і починаються приколи з ростом опору і нагрівом роз'єму, тому якщо на фотки прогарів подивитися, то у перехідників майже постійно горить весь ряд контактів, а не якийсь 1
-
vmsolver
Member
oversteve
Если бы там не было моста, хуже не было бы
Может быть для переходника в некоторых случаях это лучше, но у Асус однородный кабель
Если бы там не было моста, хуже не было бы
Может быть для переходника в некоторых случаях это лучше, но у Асус однородный кабель
-
oversteve
Member
vmsolver
та я і не спорю, загалом вони просто нівелюють відвал і нагрів провода, який в принципі не сильно впливає на загальну картину, бо термінал накривається швидше за провід
мені от цікаво, а чом би не зробити якусь простеньку перевірку і порівняння напруги, яку карта отримує з кабелю і з рсі слота і якщо там просадка більше якогось порогового значення, то значить опір кабеля великий і шось з ним не ок, це ж по ідеї навіть зараз на рівні дров можна реалізувати, бо сенсори вже є
та я і не спорю, загалом вони просто нівелюють відвал і нагрів провода, який в принципі не сильно впливає на загальну картину, бо термінал накривається швидше за провід
мені от цікаво, а чом би не зробити якусь простеньку перевірку і порівняння напруги, яку карта отримує з кабелю і з рсі слота і якщо там просадка більше якогось порогового значення, то значить опір кабеля великий і шось з ним не ок, це ж по ідеї навіть зараз на рівні дров можна реалізувати, бо сенсори вже є