AMD Radeon RX 6500 XT отримала збільшення продуктивності в Linux завдяки поліпшенням від Valve

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

hohlid19: 24.04.2026 14:07Купив аналог подороже ты все равно за воротник получишь
Канешна, именно поэтому даже у восьмилетней 20 серии нативно есть последний длсс.
hohlid19
Member

erkins007: 24.04.2026 17:18
hohlid19: 24.04.2026 14:07Купив аналог подороже ты все равно за воротник получишь
Канешна, именно поэтому даже у восьмилетней 20 серии нативно есть последний длсс.
Последний ДЛСС с 6 кратным генератором? :gigi:
Abracadabra
Member

а тепер виправлення Valve проти Windows 11
erkins007
Member

hohlid19: 25.04.2026 12:47Последний ДЛСС с 6 кратным генератором
А у 7000/6000/5000 серии только генератора нету?) Фср4 уже завезли?) Апскейлер, реконструктор лучей, рефлекс и т.д.
Ekz0rcyst
Member

erkins007: 24.04.2026 17:18 Канешна, именно поэтому даже у восьмилетней 20 серии нативно есть последний длсс.
Ось вам стаття на сайті Nvidia:
NVIDIA DLSS 4.5 Delivers Major Upgrade With 2nd Gen Transformer Model For Super Resolution & 6X Dynamic Multi Frame Generation
спойлер
Please note that GeForce RTX 20 and 30 Series GPUs lack native FP8 support, so Models M and L carry a heavier performance impact for these GPUs. Those users may therefore prefer to remain on Model K (DLSS 4.0), for an optimal balance of performance and image quality. With the NVIDIA app's DLSS Overrides, you control the Model, and the balance between image quality and performance for your PC.
Як позиціонує підтримку DLSS 4,5 різними поколіннями сама Nvidia
Для RTX 2000 / 3000
- DLSS 4.5 Super Resolution — є
- Frame Generation — немає
- нові фічі (MFG, 6x) — немає
- гірша ефективність
Для RTX 4000
- DLSS 4.5 повністю (крім 6x)
- Frame Generation
- не всі нові фічі DLSS 4.5
Для RTX 5000 (цільова платформа для цієї технології)
- ВСІ функції DLSS 4.5
- 6x Frame Generation
- оптимізовано під нові AI-моделі
Що ж ви такий лицемір? Не треба бути таким. І байдуже що там у AMD... Ви як мала дитина переводите напрямок "У AMD немає то які претензії до Nvidia?". Ні, мій любий, так це не працює! Nvidia позиціонує себе як лідер ринку та Industrial leader, і в багатьох аспектах це так і є, але і не потрібно зводити все в абсолют. А ви чи по дурості чи по наївності пишете відверту маячню про якусь там суперпідтримку. Номінально RTX 2000 / 3000 підтримують DLSS 4,5 але без ключових функцій, через апаратні обмеження і скажіть мені чим така поведінка відрізняється від поведінки AMD із FSR 4 для RX 7000 / 6000 / 5000? Питання риторичне.
erkins007
Member

Ekz0rcyst: 25.04.2026 16:24Номінально RTX 2000 / 3000 підтримують DLSS 4,5 але без ключових функцій, через апаратні обмеження і скажіть мені чим така поведінка відрізняється від поведінки AMD із FSR 4 для RX 7000 / 6000 / 5000
Вы на приколе?
У 20/30 серии доступен нативно самый последний длсс без генератора, доступен длсс4, который лучше фср 4, без потери производительности.
У 40 серии, которая аналог 7000 доступен и 4.5 без потери производительности и генератор.
Что доступно владельцам 7000 серии не говоря уже про более старые поколения?
НИХ, гм, НИЧЕГО.
Ни апскейлера, ни генератора, ни реконструктора, ничего.

Чем отличается....
Отличается тем что у АМД поддержка нулевая, а у нвидиа даже владельцы восьмилетней 20 серии могут врубить длсс4 и играть дальше.
Ekz0rcyst
Member

erkins007
Я відштовхуюсь від позиції самої Nvidia і мої думки базуються на офіційній інформації яку надає Nvidia і я її надав вище, і схоже що ви її не читали, а я навіть спеціально виділив шматок тексту.
На чому грунтуються ваші твердження? Де хоч якась аргументація? Поки я бачу тільки ваші нічим не підкріплені твердження.
SERGBILL
Member

tornadox: 22.04.2026 11:05 Це не плюс CachyOS.
не помітив там плюсів, користувався десь 3 тижні. і є один немаленький мінус у вигляді росіянина серед головних засновників/розробників.
Ответить