Тім Кук залишає пост генерального директора Apple. Новим керівником стане Джон Тернус

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
CG graphikos fan

такі собі новини - людина грошей заробила та буде чилити на своіх островах\маетках , грошей ще хвате на 3 покоління (да ще небось % акцій компанії є - буде деньга капать).
А єпл як девайс більш-менш адекватний, але що тількі нещодавно блокнули оркам оплату єплПеем (куда вони гроши гоняли) - це однозначно осадочек оставляє.
st0k
Member

Наступна кіллер фіча - змінні батареї, роз’єм під флешку мікросд і розʼєм 3,5 мм :laugh:
Dilfin
Member

Georgin: 21.04.2026 09:30 "Тім Кук прокидає..." Це натяк на шахрайство чи на cпорт? :)
На пенсію мабуть йде, 65 років вже йому, можливо хоче відпочити, поподорожувати, поки є ще сили.
big_bang
Member

dead_rat: 21.04.2026 11:12 Ти так кажеш, ніби в Самсунга чи когось ще було щось нове
а внести щось нове в життя не варіант ?

тай дизайн самого пристрою на голову вищій.
ну, ти просто тримаєш екран в руці.
Ektalion
Member

dead_rat: 21.04.2026 11:14 АІ АІ аі аі аі аі аі аі
Бо нічого більше додавати, все що реально треба - давно є. Ладно, хай три дні від батареї живе ще
Чого нічого? Кремнієва батарея досить цікава альтернатива літій-іонній.
kairo
Member

st0k: 21.04.2026 12:18 Наступна кіллер фіча - змінні батареї, роз’єм під флешку мікросд і розʼєм 3,5 мм :laugh:
Тримай карман ширше)) Скоріше ще щось приберуть.

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
big_bang: 21.04.2026 10:23в іншій темі я вже писав, що хочу поміняти яблофон на самсунг, бо банально - нічого нового вже багато років
Замінив свій S32+ на Айфон 17 Про. Є свої +-, в цілому задоволений. Захотілось нового досвіду. В 2014-му перейшов з Айфону 5 на Нексус 5, то досвід був скоріше негативний.
KimRomik
Member

big_bang: 21.04.2026 13:25
dead_rat: 21.04.2026 11:12 Ти так кажеш, ніби в Самсунга чи когось ще було щось нове
а внести щось нове в життя не варіант ?

тай дизайн самого пристрою на голову вищій.
ну, ти просто тримаєш екран в руці.
мої претензії до айфонів по дизайну це:
1) плоскі краї, вони мені не подобаються, бо некомфортно тримати в руках, я віддаю перевагу скругленим, як це було у 6-11 поколінь
2) відмова від титанового корпусу в 17 поколінні, це було тупе рішення
3) динамічний острів зверху можна було зробити поменше і технології це дозволяють, але знаючи Аппл вони це будуть робити в майбутніх поколіннях, щоб видати це за новинку
4) сканування відбитку пальця, що заважало перенести це на правий бік там де зараз стоїть кнопка камери?
bes
Member

Дональд Трамп заявив, що генеральний директор Apple Тім Кук телефонував йому, щоб обговорити мільярдні штрафи від Європейського Союзу, використовуючи при цьому фразу «поцілувати мене в дупу» (англ. kiss my ass) для опису підлесливого тону розмови.
:laugh: :laugh: :laugh:
Scoffer
Member

bes
Кук же задньоприводний. Можливо це була щира пропозиція :D

Відправлено через 38 хвилин 6 секунд:
dead_rat: 21.04.2026 11:14АІ АІ аі аі аі аі аі аі
До речі про АІ, новина за сьогодні:
"Claude Opus 4.7 почав жерти на 30-40% більше токенів. Ціни на API не змінились, але новий токенізатор "нарізає" текст дрібніше, особливо в коді і JSON. Витрати в Claude Code зросли на ~32%, а в техдоках до 47%."
Ніколи такого не було, і от знову :laugh:
dead_rat
Member

Scoffer
Треба ж кудись утилізувати всі ці двтацентри
Shtopor
Member

KimRomik: 21.04.2026 14:28 мої претензії до айфонів по дизайну це:
1) плоскі краї, вони мені не подобаються, бо некомфортно тримати в руках, я віддаю перевагу скругленим, як це було у 6-11 поколінь
2) відмова від титанового корпусу в 17 поколінні, це було тупе рішення
3) динамічний острів зверху можна було зробити поменше і технології це дозволяють, але знаючи Аппл вони це будуть робити в майбутніх поколіннях, щоб видати це за новинку
4) сканування відбитку пальця, що заважало перенести це на правий бік там де зараз стоїть кнопка камери?
Проблема Apple, це те що воно принципово не використовують навіть кращі технології конкурентів. Щоб не говорили кто що у кого скопіював і залишатися унікальними в голові покупців.

Недоліки такі як острів на екрані - видають за кращу альтернативу, навіть якщо це незручно (наприклад щоб розблоковувати телефон який лежить на столі - повинен брати його в руки). Як і відсутність сканера відбитка пальців під екраном, можливості управління сенсорними клавішами і так далі.

Ледве протовкнули USB-C та Always on Display, бездротову зарядку. Типу все таки копіють конкурентів але через деякий час, коли вже всі забудуть хто саме був інноватором цих технологій.

Те саме стосується і ОС.

Китайці часто просто копіють флагмани не соромлячись від дизайну та функцій, що в принципі вигідно покупцю.

Тому різких покращень від Apple з такою маркетинговою політикою не слід чекати.

На мою думку інші бренди типу Самсунг останні 5 років також товчуться на місці, пропонуючи бредові інновації, від яких відмовляються через 2-3 покоління.
Типу вигнутого дисплею, приватного екрану який суттєво знижує його яскравість, камери із 100х AI зумом але кепською зйомкою ввечері при 4k 60 fps.
Часто наслідують приклад Apple.
Але все таки вони хоча б експериментують і 1 з 3 технологій добре приживаються.
Последний раз редактировалось Shtopor 21.04.2026 16:36, всего редактировалось 1 раз.
kairo
Member

Shtopor: 21.04.2026 16:24Недоліки такі як острів на екрані - видають за кращу альтернативу, навіть якщо це незручно (наприклад щоб розблоковувати телефон який лежить на столі - повинен брати його в руки). Як і відсутність сканера відбитка пальців під екраном
Як людина, яка недавно перейшла із Самсунга С23+ на Айфон 17 Про, скажу, що Фейс Айді на дві голови краще за сканер відбитка. Острів мене взагалі не турбує.
Shtopor
Member

kairo
Для кожного своє.
В мене робочий iPhone 15. Для власного користування був S22 Ultra, зараз Vivo X300 Pro.
Якщо не брати до уваги різні цінові категорії, а саме зручність користування, ОС - я не знаю що людям в iPhone подобається.
Часто кнопка назад десь зверху зліва. Свайпити знизу незручно коли там відкриті додатки.
Навіть виділити текст і вибрати потрібну функцію з контекстного меню набагато легше з Андройд смартфона.

У дружини такі самі відчуття. На работі також iPhone 15, для власного користування S23 Ultra.

І як ви перевіряєте повідомлення коли телефон заблокований на столі?
kairo
Member

Shtopor: 21.04.2026 16:44Якщо не брати до уваги різні цінові категорії, а саме зручність користування, ОС - я не знаю що людям в iPhone подобається.
Айфони та Самсунги досить близькі з мого досвіду. Інтерфейс трохи краще вилизаний на іОС та ФейсАйді реально зручніший. Скільки в мене було тих Самсунгів, все одно 3 з 5 разів сканер не спрацює. Не кажучи вже про рукавиці. До речі, кнопка камери мені дійсно зручна. Звук з динаміка мені гірший за Самсунг, наче з відра. Та AptX немає.
Часто кнопка назад десь зверху зліва.
Так, не зручно. Ще не зручно, що шторку треба із самого верху тягнути, а не з середини дисплею.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Shtopor: 21.04.2026 16:44І як ви перевіряєте повідомлення коли телефон заблокований на столі?
Беру телефон в руки, читаю та відповідаю. На Самсунгу робив те саме. Ви читаєте та віповідаєте на повідомення під кутом 45 градусів, поки телефон на столі?)
Shtopor
Member

Беру телефон в руки, читаю та відповідаю. На Самсунгу робив те саме. Ви читаєте та віповідаєте на повідомення під кутом 45 градусів, поки телефон на столі?)
Щоб швидко зрозуміти чи це важливе повідомлення і чи потрібно миттєво відповідати - саме так, дуже часто перевіряю під кутом 45 градусів :) Особливо за їжею або на зустрічах.
DEVES
Member

Из своего круга общения знаю многих, кто перешел с самсунга на айфон. В обратною сторону никого :)

P.S. О превосходстве камер китайфонов знают и вещают только владельцы китайфонов и те, кто айфона в руках не держал...
bes
Member

Перешёл с яблока на андроид. Единственное что удобно это свайп назад справа, нету ограничений на плагины для сторонних браузеров ну и мультизадачность в фоне. Ну там фильмов себе ещё накачал если свет отключат на флешку. В принципе из всего что я перечислил в 90% кроме свайпа назад оно и не сильно надо.

Отправлено спустя 7 минут 55 секунд:
DEVES: 21.04.2026 19:18 P.S. О превосходстве камер китайфонов знают и вещают только владельцы китайфонов и те, кто айфона в руках не держал...
а что там в них удивительного? тем что они там накручивают при зуме 100 ИИ ? оно в начале в принципе удивляет но выкидывать 40 - 50 к за телефон который через пол года ничего не будет стоить довольно сомнительно. Я думаю что айфон скоро подтянется и будет так же обработать фото с ИИ
alumem
Member

Scoffer: 21.04.2026 11:07Інтергацію з запальничкою і газовим балончиком?
интеграцию с мастурбатором
Filabatya
Member

дякую хлопці, завжди тянув цю шторку з самого верху
alumem
З котячою темою по дефолту буде бестселлер :eek:
dead_rat
Member

alumem: 21.04.2026 19:55
Scoffer: 21.04.2026 11:07Інтергацію з запальничкою і газовим балончиком?
интеграцию с мастурбатором
Так це зробили ще 10 років тому
Ответить