В Європі припинилося зростання цін на оперативну пам’ять, але SSD і HDD продовжують дорожчати

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Cirax: 17.04.2026 14:04
dead_rat: 17.04.2026 12:59
З чого б це? Мені якщо повертали, то чітко по платіжці за скільки купував
Так работает закон.
Товар подешевел - возвращают стоимость по чеку.
Товар подорожал- возвращают актуальную стоимость, на момент возврата, ну или любую другую по согласованию сторон.
Если даного товара нет в наличии на момент возврата, вы имеете полное право требовать замену на идентичный товар другого производителя.
А можна закон в студію?
Cirax
Member

Повідомлення

:laugh:
dead_rat: 17.04.2026 14:15
Cirax: 17.04.2026 14:04

Так работает закон.
Товар подешевел - возвращают стоимость по чеку.
Товар подорожал- возвращают актуальную стоимость, на момент возврата, ну или любую другую по согласованию сторон.
Если даного товара нет в наличии на момент возврата, вы имеете полное право требовать замену на идентичный товар другого производителя.
А можна закон в студію?
Закон про захист прав споживачів, стаття 8, пункт 7.
Знайдете в інтернеті, чи дати посилання на сайт ВР?
dead_rat
Member

Повідомлення

Cirax: 17.04.2026 14:28 :laugh:
dead_rat: 17.04.2026 14:15
А можна закон в студію?
Закон про захист прав споживачів, стаття 8, пункт 7.
Знайдете в інтернеті, чи дати посилання на сайт ВР?

Під час заміни товару з недоліками на товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості, ціна на який змінилася, перерахунок вартості не провадиться.

Під час заміни товару з недоліками на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості перерахунок вартості товару з недоліками у разі підвищення ціни провадиться виходячи з його вартості на час обміну, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості на час купівлі.

При розірванні договору розрахунки із споживачем у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред'явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості товару на час купівлі. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору - в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.
Штош, пощастило.
beeeeeeee
Member

Повідомлення

Conqistador: 16.04.2026 13:54Датацентрам надо же где то хранить гигатонны нейрохлама
А разве они не хранят инфу на энтерпрайз дисках? Или уже на wd green перешли?
Cirax
Member

Повідомлення

dead_rat
С чего вдруг повезло? Я этот закон в своё время на память изучал, до отдельной буквы.
Основное в нём никогда не меняется.

Единственное что может понадобится судится, ибо магазины иногда забывают про эти пункты, или хотят трактовать в свою пользу.

Там есть ещё другой любопытный пункт.
После обмена товара - гарантийный срок на товар начинает исчислятся заново.
Если вам поменяли товар в последний день 5ти летней гарантии, вам обязаны предоставить снова 5ти летнюю гарантию.
Yurius
Member

Повідомлення

Cirax: 17.04.2026 16:14Если вам поменяли товар в последний день 5ти летней гарантии, вам обязаны предоставить снова 5ти летнюю гарантию.
Я так холодос поміняв у Розетці,його списали через 2р.9міс по гарантії ,видали новий і 3 роки пішли заново.
Kassatka
Member

Повідомлення

Бляха муха, я ще ж буквально зовсім нещодавно дивився на Хотлайні Seagate IronWolf Pro 24 TB по ціні близько 27 тис., планував купити хоча б ще одну штучку, коли знову назбираю грошей після купівлі 8K-телевізора. Ну або десь з-за кордону щось замовити, якщо буде гарна знижка-акція. А оце зараз глянув на Хотлайн - мінімальна ціна вже понад 37 тис.
Це все обламує. :weep: :weep: :weep:
Пару років назад за ці гроші майже можна було цілих два вінчестери купити, хай і 22 Тб, а не 24 Тб. :weep:
А так хотілося розширити місце для зберігання рідкісних і цінних торентів, а то я на початку цього року купу фільмів і серіалів у 4K накачав, тепер мало місця залишилось, щоб качати паки фоток еротичних студій. :weep:

Відправлено через 16 хвилин 14 секунд:
А я ще тоді радів, що подорожчання цін на HDD не сильно зачепило моделі великої ємності - з 22-23 тис. було зросло до 27 тис. ще й з попутним зростанням ємності на 2 Тб.
Що ж, живемо в епоху нейробума. Замість хоббі торентів залишається займатися генеруванням прикольних картинок зі свинями. :dontknow:
Відповісти