Судячи з трейлерів нова магія буде, бойова система зовсім інша, але не факт, що вона буде гратися адекватно. Квести теж обіцяли. Я б не робив передзамовлення, хоч і люблю серію Готик та Різенів. Треба чекати оглядів, у мене нема довіри до тих, хто продає шкарпетки та гаманці з символікою Готики ще не випустивши гру.Polyaan: ↑ 08.04.2026 14:45Ну хотя бы новые ветки магии, более удобная боевика, блокировка, не как в оригинале, навыки, синергия. Систему рейтинга, а не просто принадлежность к лагерю.Ararat: ↑ 08.04.2026 14:32
Я вот когда вижу подобные коментарии всегда задаюсь вопросом: что это за таинственные новые механики? А то те, кто это пишет обычно назвать их не могут.
Скрытые квесты.
Да что, мало ли вариантов разнообразить РПГ.
Вы что, вообще после готики ни в что не играли?
Даже вторую в свое время прокачали с ночью ворона и кучей отличных аддонов и модов поверх.
Поиграйте что ли для вдохновения в какой нибудь оверхаул мод на крупные рпг
П.С. специально для Вас, новые механики для этой почтенной старой игры.
Новости
Последние статьи и обзоры
Стартували попередні замовлення на рольову гру Gothic 1 Remake
-
BoKl
Member
-
Ostin
Member
В готиках є дивна піраніївська атмосфера, за яку їй пробачається дуже багато) Але це залежить від сприйняття та дуже суб'єктивно. Чи вдасться це новій команді - питання поки що не розкрите.Scoffer: ↑ 08.04.2026 16:03у готики всі плюси закінчуються на тому що це одна з перших екшн рпг і у багатьох ностальгія за молодістю. Але по факту там нічого видатного
А в тій же другій готиці було непогано реалізовано розпорядок життя містян на основі зміни дня-ночі. Навіть не пам'ятаю, де ще в іграх тих часів було щось подібне. Ну і різні секретки типу "заліз в місто з моря" чи "сплавав до крокодилів" додавали справжньої атмосфери пригод, а не сюжетного коридору.
Щодо розмірів, то, враховуючи, скільки часу робили цей "куций сюжет", навряд чи наявна команда змогла б так масштабувати амбіції та втілити щось пристойне за раз, зліпивши кілька готик в одну.
P.S. Згадав, що ж у готиках\різенах для мене завжди було видатним. Це баланс сюжету та експлорингу, плюс нагорода за допитливість. Можна і сюжет робити, і навіть цікаво. І по світу тинятись, і знайти щось варте уваги з амуніції. Багато гарних ігор реалізують це гірше для мене. Відьмак занадто сюжетний і тинятись сенсу немає. Скайрім навпаки, сенсу бродити є, але розміри світу вже шкодять сюжету. А от в готиках якось воно компактно і комфортно: тут і сюжет поруч, і зганяти кудись наліво не гріх) При цьому всьому не відчувається як коридорна гра.
-
Ararat
Member
А можеш ці механіки перерахувати? Я в її не грав, бачив тільки на ютубі то ж не можу сам їх вичленити.Scoffer: ↑ 08.04.2026 16:03Я і не кажу про загальний. В загальному випадку я б краще хотів побачити ремейк Severance: Blade of Darkness того ж самого 2001го року тому що в ній є механіки, котрих досі більше ніде не впроваджено.Ostin: ↑ 08.04.2026 15:53Але в загальному - не обов'язково.
-
Mozdev
Member
Гарна новина, як релізнуть подивимось, виглядає не так погано як могло бути, я грав у демку.
-
Scoffer
Member
По-перше фізика, можна відрубати противнику руку, і загасити цією рукою іншого противникаArarat: ↑ 08.04.2026 16:40А можеш ці механіки перерахувати?
По-друге бойова система котру можна зрівняти хіба що з мортал комбатом. Дуже багато комбінацій на багато різних ударів, кожен з власною анімацією, а не просто прес кей ту він.
І все це в 2001му році, нагадую.
Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
Сюжет правда відсутній. Ходиш по лабіринту, час від часу розгадуєш простенькі загадки, зато красиво б'єшся. І складно! Мені здається що від блейд оф даркнес у мене більше підгорало від боссів ніж від елдена.
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
От цій грі прям дуже проситься ремейк. Зробити геть все так само тільки з красивим графонієм і залетить на ура.
-
Polyaan
Member
Люто плюсую, игра была шикарная, и кидаться можно было всем, и приемы....Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14По-перше фізика, можна відрубати противнику руку, і загасити цією рукою іншого противникаArarat: ↑ 08.04.2026 16:40А можеш ці механіки перерахувати?Коли ти п'єш зілля на хп, то ти прям дістаєш бутля і п'єш, в цій час тобі його можуть вибити з рук. В луках ніяких попсових прицілів, і стріли летять по балістиці як і треба. Окрім стін можна практично все розбити на запчастини, підібрати, і битись цим. Не ефективно звісно, але хто обіцяв що табуретка має бути ефективніше меча?) Здається можна навіть кидатись, але я щось вже підзабув, дуже давно грав.
По-друге бойова система котру можна зрівняти хіба що з мортал комбатом. Дуже багато комбінацій на багато різних ударів, кожен з власною анімацією, а не просто прес кей ту він.
Сюжет правда відсутній. Ходиш по лабіринту, час від часу розгадуєш простенькі загадки, зато красиво б'єшся. І складно! Мені здається що від блейд оф даркнес у мене більше підгорало від боссів ніж від елдена.
От цій грі прям дуже проситься ремейк. Зробити геть все так само тільки з красивим графонієм і залетить на ура.
Но переиздание существует
https://store.steampowered.com/app/1710 ... _Darkness/
Відправлено через 22 секунди:
Иди это не та часть, по моему это она...
Или вы ждёте прям настоящий ремейк, как обитель зла?
-
vmsolver
Member
Она, но это не римейк, а ререлиз, как тогда говорили, по моему ничего не поменяли, кроме способности запускаться на новом железе и новых ОС.Polyaan: ↑ 08.04.2026 21:01Иди это не та часть, по моему это она...
-
waryag
Member
Та нормально, при якісній реалізації. Мене більше лякають активності у відкритому світі, якими можуть спробувати розтягнути гру.Scoffer: ↑ 08.04.2026 13:04Та знайшли що ремейкати. В оригіналі там абсолютно пустий світ і квестів годин на 20 від сили якщо проходити взагалі всі. За сучасними мірками це інді гра, а її позиціонують наче пришестя шостих сувоїв.
Відправлено через 11 хвилин 14 секунд:
Звучить дуже затратно, як у розробці, так і для заліза. І з доволі поганою окупністю цих витрат.Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14По-перше фізика, можна відрубати противнику руку, і загасити цією рукою іншого противника... ... Окрім стін можна практично все розбити на запчастини, підібрати, і битись цим. Не ефективно звісно, але хто обіцяв що табуретка має бути ефективніше меча?) Здається можна навіть кидатись, але я щось вже підзабув, дуже давно грав.
Якщо таке і робити, то ці механіки треба робити профітними і щільно вплітати в геймплей.
ККД?Коли ти п'єш зілля на хп, то ти прям дістаєш бутля і п'єш, в цій час тобі його можуть вибити з рук. В луках ніяких попсових прицілів, і стріли летять по балістиці як і треба.
ДМС?Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14По-друге бойова система котру можна зрівняти хіба що з мортал комбатом. Дуже багато комбінацій на багато різних ударів, кожен з власною анімацією, а не просто прес кей ту він.
-
Scoffer
Member
Так, я в курсі. Але це просто фікс щоб запускалось на сучасних компах, навіть текстури не оновили. Виглядає убого як на сьогоденняPolyaan: ↑ 08.04.2026 21:01Но переиздание существует
Відправлено через 12 хвилин 21 секунду:
В 2001 було не затратно, а в 2026 вже не осилити?)waryag: ↑ 08.04.2026 21:38Звучить дуже затратно, як у розробці, так і для заліза.
Якщо я правильно пам'ятаю кіндом ком, то ні. В кіндомі просто обмеження щоб не пив в бою. В блейд оф даркнес ти пити в бою не тільки можеш, а і повинен, особливо з босами. Але при цьому маєш ухилятись зі своїми пляшками інакше діла не будеwaryag: ↑ 08.04.2026 21:38ККД?
Ні, не те. Там комбо саме як в морталі. Натискаєш мільйон клавіш - герой робить один супер чи не дуже удар. Пройти гру лише на лкм буде дуже і дуже не просто, потужним ударам таки доведеться навчитись.waryag: ↑ 08.04.2026 21:38ДМС?
-
Buldozer.
Member
Готику 3 прошел раза 2 еще на 9250про радеоне. Помню по телефону искал лагерь беженцев с другом, у него тогда была 9600про, созвонились,идем по дорождке одной и той же,мол иди прямо, потом налево,потом за тем кустом направо-а у меня минималки за каким таким кустом,его нет? так и бегали пол часа 
-
The_Rusik
Member
Pre-order...
Ясно, очередной мусор.
Еще не помню ни одной игры годной которую продавали по предзаказу.
Хорошие игры сразу в релиз запускают без предзаказов, потому что не переживают за продажи.
Ясно, очередной мусор.
Еще не помню ни одной игры годной которую продавали по предзаказу.
Хорошие игры сразу в релиз запускают без предзаказов, потому что не переживают за продажи.
-
Ararat
Member
Ага фізика і руйнування, це прикольно. Ну в їх зникнені в сучасних ігпах винуватий графоній, бо зробити так щоб при сучасному рівні графіки вільні переміщення об'єктів і руйнування виглядали і працювали нормально не сжираючи якісь неймовірні ресурси нереально. А робити ігри з відсталою графікою, але з ними розробники нажаль не хочуть, бо не вірять що зможуть так заробити всі кошти світу.Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14 По-перше фізика, можна відрубати противнику руку, і загасити цією рукою іншого противника :
Окрім стін можна практично все розбити на запчастини, підібрати, і битись цим. Не ефективно звісно, але хто обіцяв що табуретка має бути ефективніше меча?) Здається можна навіть кидатись, але я щось вже підзабув, дуже давно грав.
Це і в готиці було. Тобі переривали пиття, ще й пляшки дюпались при цьому. Хоча по фізиці не випадали.Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14 Коли ти п'єш зілля на хп, то ти прям дістаєш бутля і п'єш, в цій час тобі його можуть вибити з рук.
KKD? MnB - приціл є але летить по балістиці і навіть погода впливає. Взагалі багато де було.Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14 В луках ніяких попсових прицілів, і стріли летять по балістиці як і треба.
А зрозуміло. Нажаль не поціновувач слешерів.Scoffer: ↑ 08.04.2026 17:14 По-друге бойова система котру можна зрівняти хіба що з мортал комбатом. Дуже багато комбінацій на багато різних ударів, кожен з власною анімацією, а не просто прес кей ту він.
Все ж в готиці для мене більше крутих забутих механік:
Те ж змінення мувсетів від рівня майстерства. З сучасних ігор таке було хоча б в якомусь порізаному вигляді хіба що у ККД.
Підтягування у не заскриптованих для цього місцях. Де це зараз є? Дайінг лайт і абоба і все.
Дизайн світу, де можливо орієнтуватись без маркерів і мінікарти.
Ну подивимось що у алчеміків вийде. Після демки я щось не дуже вірю у ремейк, але може станеться диво і вийде гарна і успішна гра, що заодно підштовхне до ремейків інших легендарних проєктів.
-
waryag
Member
І було затратно. А що гірше - не дуже профітно. Краще вкласти бюджет в щось інше.Scoffer: ↑ 08.04.2026 22:04В 2001 було не затратно, а в 2026 вже не осилити?)
У другій частині можна. Ті, що на поясі. Із анімацією. Наче і збити можуть, але точно не пам'ятаю.Scoffer: ↑ 08.04.2026 22:04Якщо я правильно пам'ятаю кіндом ком, то ні. В кіндомі просто обмеження щоб не пив в бою. В блейд оф даркнес ти пити в бою не тільки можеш, а і повинен, особливо з босами. Але при цьому маєш ухилятись зі своїми пляшками інакше діла не будеДо речі, якщо я правильно все пам'ятаю, то вибиту у тебе чи противника пляшку можна підібрати і заюзати.
В морталі овер9000 анімацій і прийомів можливі саме через обмеженість арен і гри в цілому, для РПГ це дорого і складно.Scoffer: ↑ 08.04.2026 22:04Ні, не те. Там комбо саме як в морталі. Натискаєш мільйон клавіш - герой робить один супер чи не дуже удар. Пройти гру лише на лкм буде дуже і дуже не просто, потужним ударам таки доведеться навчитись.
Та й чесно скажемо, більшість гравців не дуже любить такий геймплей.
-
Klon
CG graphikos fan
це забуті технології ) бо там таке освітлення, що зараз тільки з рейтрейсінгом зроблять, та розчленонка, але хоча мені подобаеться ця гра (пройшов за всіх персів ще в 200х, та ще перепроходив раза 3 в нові часи) - керування там дуже туге і криве (нема отвивчивости, но тогді боевку только азиати вміли робит), в Готіке 1\2 звісно ще кривійше але ж вона рпг. Якщо ремейкнути - то там потрібно боевку Соулов з разними сетами (що фани і роблять) = танк варвар, рицарь и тд.Scoffer: ↑ 08.04.2026 16:03Severance: Blade of Darkness
ну тут не погоджуюсь - готика дуже імерсивна і наповнена гра, вона задала дуже крутий рівень левел дизайну та логіки прогрессії її тодішній конкурент Морровінд був більш пустий по левел дизайну, хоча що то топ, що то по атмосфері та можливостям на час іх виходу (да і зараз вони ще цікаво граються)Scoffer: ↑ 08.04.2026 16:03А у готики всі плюси закінчуються на тому що це одна з перших екшн рпг і у багатьох ностальгія за молодістю. Але по факту там нічого видатного. Враховуючи куцість сюжету, могли б хоча б скукожити першу і другу з ніччю ворона до однієї гри, так би мотогодин хоча б сотня набралась.
-
Ararat
Member
Таке відчуття, що чим далі тим меньше ставало іммерсивності в рпгшках. Зараз навіть рівень готики це огого, а вона на свій час була не дуже іммерсивна. Ті ж візарді8, деус ех чи ММшки були набагато імерсивніші за готику, хоча наче всі виходили раніше.Klon: ↑ 09.04.2026 09:40ну тут не погоджуюсь - готика дуже імерсивна і наповнена гра, вона задала дуже крутий рівень левел дизайну та логіки прогрессії її тодішній конкурент Морровінд був більш пустий по левел дизайну, хоча що то топ, що то по атмосфері та можливостям на час іх виходу (да і зараз вони ще цікаво граються)Scoffer: ↑ 08.04.2026 16:03А у готики всі плюси закінчуються на тому що це одна з перших екшн рпг і у багатьох ностальгія за молодістю. Але по факту там нічого видатного. Враховуючи куцість сюжету, могли б хоча б скукожити першу і другу з ніччю ворона до однієї гри, так би мотогодин хоча б сотня набралась.
-
Jack7on
Junior
Експедиція взагалі-то теж 1,5к коштує, але вона не варта і тих грошей як на мене.Telcontar: ↑ 08.04.2026 13:45 1,5к грн. є чудовою ціною? BG3 за 900 чи та ж Експедиція за 1,2к можуть посперечатись![]()
-
Telcontar
Member
Ми ж говоримо за перед замовлення. Вона коштувала 1.2к в магазині Майкрософт і трохи дорожче в SteamJack7on: ↑ 09.04.2026 17:48 Експедиція взагалі-то теж 1,5к коштує, але вона не варта і тих грошей як на мене.
-
Rex
Member
От наче і пограти хочеться, і боюся зіпсувати теплі спогади про оригінал через недбале перенесення "атмосфери". Та і ціна у 1.500 якось дуже зависока, як на мене, у порівнянні з тим же самим БГ3 або Старфілдом, наприклад.
Ті, хто пишуть що "нерозумію як в це грати, застарілі механіки і не розумію фанатів серії", слід мати на увазі, що гра вийшла 25+ років назад і тоді воно виглядало зовсім по інакшому. Не треба порівнювати "зараз" і "тоді". У свій час Готіка привнесла купу нововведень і революційних рішень в плані геймплею.
Ті, хто пишуть що "нерозумію як в це грати, застарілі механіки і не розумію фанатів серії", слід мати на увазі, що гра вийшла 25+ років назад і тоді воно виглядало зовсім по інакшому. Не треба порівнювати "зараз" і "тоді". У свій час Готіка привнесла купу нововведень і революційних рішень в плані геймплею.
-
bes
Member
ставка принятаKullerok: ↑ 08.04.2026 12:32 Ставлю жопу.
-
DDt
Member
есть демкаRex: ↑ 10.04.2026 07:01От наче і пограти хочеться, і боюся зіпсувати теплі спогади про оригінал через недбале перенесення "атмосфери".
ну, по крайней мере, когда её выпустили я добавил себе в библиотеку в ГОГе
Отправлено спустя 2 минуты 19 секунд:
у БГ3 цена была "региональная", сам купил за 900грн, многие издатели забивают на региональное ценообразованиеRex: ↑ 10.04.2026 07:01Та і ціна у 1.500 якось дуже зависока, як на мене, у порівнянні з тим же самим БГ3 або Старфілдом, наприклад.