Статистика Steam: за підсумками березня GeForce RTX 3060 повернула титул «народної» відеокарти

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

byaka: 02.04.2026 16:29 NVIDIA GeForce GTX 1060 +0.78% :eek:
Кажуть, корекція пов'язана із закінченням свят в Китаї і відповідно зниженням відвідуваності інтернет кафе/клубів.

А це взагалі сенсація:
Linux: 5.33% (+3.10%). :eek:
erkins007
Member

Vityok777: 02.04.2026 15:40 А хіба ця статистика не є вибирковою? Здається, це статистика не по всіх користувачах стім. Вони ж раз на місяць запитують: чи не бажаю я пройти survey? І в мене за весь час користування усього 2 рази так запитували.
именно так статистика и работает)
МОНАХ
Member

► Хуанг сказав - в морг, значить в... ой... сказав 3060 знову і назавжди, значить - не пручайтеся :D .
dimadamage2
Junior

А мені подобається що amd Radeon graphics вривається в топ , їх 780m дійсно топова для кс та інших ігор , альтернатив нуль.
SergiusTheBest
Member

item2: 02.04.2026 16:55 А це взагалі сенсація:
Linux: 5.33% (+3.10%). :eek:
Поступово переходять з Windows на Linux.
talex
Member

dimadamage2: 02.04.2026 18:13 А мені подобається що amd Radeon graphics вривається в топ , їх 780m дійсно топова для кс та інших ігор , альтернатив нуль.
какие именно видеокарты занимающие 2,4% под названием AMD Radeon(TM) Graphics Стим не уточняет, но AMD Radeon 780M Graphics в стате отдельно есть 0,3%, столько же к примеру у Intel UHD Graphics 630

судя по таблице, февральские данные явно выбиваются и выглядят весьма странными, поэтому сравнивать корректнее март с январем
Tetronga
Member

Це ті самі "бояри", які страшенно переживають за графіку в іграх на пс5, коли самі сидять на залізі ледь не тої ж потужності :lol:
Olgard_Samitnyk
Junior

Та фігня це все, опитування проходять вибірково. В останнє в мене запитували конфігурацію ПК з півроку назад, а можливо й давніше. Тоді в мене була вбудована графіка, тепер GTX 1660, планую ще обновитися. Не думаю що Стім збирає конфіг автоматом.
Ijachok
Member

Olgard_Samitnyk: 04.04.2026 08:37 Не думаю що Стім збирає конфіг автоматом.
Точно не збирає. Вони ж про це пишуть кожного разу, в другому реченні "Щомісяця Steam проводить опитування з метою збору даних про комп’ютери та програмне забезпечення наших користувачів. Участь в опитування — за бажанням та анонімна"

Olgard_Samitnyk: 04.04.2026 08:37 Та фігня це все, опитування проходять вибірково.
Як і абсолютну більшість опитувань: соціальних, маркетингових та інших. Майже всі, крім переписів.

Єдине, до чого можна придертись, що вони не публікують детальної методології формування вибіркової сукупності і значення похибки/довірчого інтервалу. Впевнений, якби вони хотіли, то спокійно могли би описаити і розрахувати це все, отримавши на виході репрезентативне опитування, бо у них є все, що потрібно для цього. Але в теперішньому стані - вони дають саме те, про що заявляють, і це корисні дані, які у своєрідному форматі, справді показують тенденції
username_1
Member

Мобильные rtx 3060 можно перепаивать более емкими чипами памяти с 6 до 12 гб. А потом переставить 2 резистора для конфигурации. И 3050 с 4 на 8 гб.

DeLibertate
Member

Нічого стверджувати не стану, бо не знаю яким чином steam збирає цю інформацію, але якщо звернете увагу, то кількість китайських користувачів, у березневому звіті, суттєво знизилась. 54,6% > 22,75% Тому і стрибок кількості 5070-х може бути пов'язаний саме з китайським ринком. Можливо лютнева статистика врахувала комп'ютерні клуби, чи велика кількість гравців звідти на "китайський Новий рік" вийшла у мережу. Колись вже було щось подібне, і тоді також фігурував Китай.
daesz
Member

Vpupkin: 02.04.2026 14:55вона ніяк не показує що з тим залізом роблять
В ігри грають :idea:
Graveworm
Member

talex: 02.04.2026 22:32какие именно
Скоріш за все приставки
Alligator
Member

Olgard_Samitnyk: 04.04.2026 08:37 Та фігня це все, опитування проходять вибірково. В останнє в мене запитували конфігурацію ПК з півроку назад, а можливо й давніше. Тоді в мене була вбудована графіка, тепер GTX 1660, планую ще обновитися. Не думаю що Стім збирає конфіг автоматом.
Після реінсталу вінди просить пройти опитування.
Ijachok
Member

Alligator: 07.04.2026 08:20
Olgard_Samitnyk: 04.04.2026 08:37 Та фігня це все, опитування проходять вибірково. В останнє в мене запитували конфігурацію ПК з півроку назад, а можливо й давніше. Тоді в мене була вбудована графіка, тепер GTX 1660, планую ще обновитися. Не думаю що Стім збирає конфіг автоматом.
Після реінсталу вінди просить пройти опитування.
Це скоріше збіг обставин. За останні кілька років перевстановлював на ПК і ноуті дві вінди і два лінукса, зразу після цього не було опитування. Але проходжу його час від часу, коли просять
longaro
Member

Ну они могли пак 3060 видях выкинуть на рынок в каких то странах где это могут сделать , новых или бу ... И тогда они войдут в ту статистику и станут активными , их ПК запросят эту програму опитування и т д и оно фактически в процентах рост покажет , наибольший рост первое место и т д :rolleyes:
Samilo
Member

Olgard_Samitnyk
Вже більше місяця Стім дає можливість привязати характеристики ПуКа до аккаунта. Тепер коли заходиш в огляди, бачич конфігурацію юзерів. І лютнева статистика вже враховує ці дані.
"Вибіркове" опитування відходить в минуле
Ijachok
Member

Samilo: 09.04.2026 14:26 Olgard_Samitnyk
Вже більше місяця Стім дає можливість привязати характеристики ПуКа до аккаунта. Тепер коли заходиш в огляди, бачич конфігурацію юзерів. І лютнева статистика вже враховує ці дані.
"Вибіркове" опитування відходить в минуле
А десь були заяви, що це прив'язування заміняє опитування? Просто мені здається, це два окремих питання, які можуть бути ніяк не пов'язані
Ответить