і заодно б ще ціну в параметрах зменшититемпература при цьому була на рівні 104–105 градусів. Якщо такі значення лякають — в налаштування Legion Space можна обрати параметри для зменшення споживання процесора
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування 18″ ноутбука Lenovo Legion 9i 18IAX10 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090. Пам'яті багато не буває
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
-
luntik
Junior
192 ГБ RAM у ноутбуці — нарешті можна відкрити 10 вкладок Chrome і ще залишиться трохи пам’яті для Windows 
-
Yurgemond
Member
Який ресурс материнської плати після прожарки таким залізом?
-
yagerq
Member
Кто целевая арудитория такого ноутбука?
зеркальный 4к ипс из прошлого, 192гб озу
зеркальный 4к ипс из прошлого, 192гб озу
-
SashaSmile
Junior
Одного не розумію в ноутах подібного сегменту. Чому виробники в них, коли ставлять топову відеокарту, обов'язково вважають за потрібне ставити 4К? От просто, нахіба воно на такій діагоналі? Відеокарта топ і тут же 4К, яке знищить всю її високу продуктивність. Таке враження, що роблять все, аби тільки задерти цінник до небес.
-
alexeygalas
Member
Бо на ньому не лише грати можнаSashaSmile: ↑ 07.03.2026 16:31обов'язково вважають за потрібне ставити 4К
Там 4К і 500 ніт із Dolby Vision. Можна носом в екран комфортно подивитись кінчик 4К Dolby Vision. Можна фото відео монтувати, можна елементарно понизити маштаб і розмістити більше вікон на одному екрані і добре попрацювати. Запас РРІ є. Короче багато чого можна робити
-
Echo_Night
Junior
В мене ддр4 на тій самій частоті працює без розгону, гадаю що і таймінги менші.192 ГБ, DDR5-4000, Samsung M425R6GA3PB0-CWM0L
-
Inqizitor2022
Member
Я за всю свою жизнь не видел нормальных ноутов от Dell или Леновы или Acer, только НР делает нормальные или некоторые модели Асуса и MSI. Поэтому что ты там мог увидеть на Омен 15 - я вообще не понимаю, что такое "писк вентиляторов" и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить - без малейшего понятия.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 10:14 Те саме можу про HP Omen 15 сказати, який у мене був. Дешманські вентилятори, які пищали з першого дня роботи і гарантійний сервіс не вбачив в цьому брак.
Фарба на ребрах та отворах роз*ємів обтерлась моментально. І на момент покупки він по градусах на тій же точно платформі уступав Legion 5 десь на градусів 7-8. У леново система охолодження була якісніша. І підтримка дровами у Lenovo довша. Тому якраз HP це не серйозно
Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Что значит "не наилучшее охлаждение"? Оно нормальное, со своими функциями справляется.MqM: ↑ 07.03.2026 12:26Продукція HP явно не показник якості, невже там у дорожчих ноутах зникають усі хронічні проблеми зі скриплячими корпусами та не найкращим охолодженням?
-
alexeygalas
Member
Це коли підшипник на середньому ходу видає свист нагадуючий писк.Inqizitor2022: ↑ 07.03.2026 20:00я вообще не понимаю, что такое "писк вентиляторов" и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить - без малейшего понятия.
Тож виявив в перший же день і віддав їм. Вони протримали його в сервісі майже місяць і повернули з висновком - дефект не виявлено. Повернути в 14 днів не зміг бо дурний здер наклейкиInqizitor2022: ↑ 07.03.2026 20:00и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить
Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
Еммм? Що? В якій такій паралельній реальності asus та msi (msi Карл!) роблять нормальної якості продукти?Inqizitor2022: ↑ 07.03.2026 20:00некоторые модели Асуса и MSI.
Якраз ці двоє і епль і роблять якісний топ сегмент. Середина початковий у всіх какашнийInqizitor2022: ↑ 07.03.2026 20:00Dell или Леновы
Мабуть ти за весь час не мав жодного dell precision/xps, thinkpad t/p
Відправлено через 7 хвилин 18 секунд:
Єдина нормальна модель hp, яка варта уваги, це zbook studio. Але навіть попри його всі переваги - охолодження повне дно
-
Inqizitor2022
Member
Так правильно. Крутится? Работает? Досвидания. Это отечественный сервис такой, сами НР не в курсе про такое поведение сервиса.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 21:33 Це коли підшипник на середньому ходу видає свист нагадуючий писк.
Тож виявив в перший же день і віддав їм. Вони протримали його в сервісі майже місяць
Если это брак конкретного экземпляра или партии - то без всяких проблем в течение 14 дней возврат и всё.
Если сервис не подвальный, а официальный НР, то тогда пишется письмо через форму на сайте компании, где прикладывается копия письменного заключения сервиса и в письме описывается ситуация и просьба принять меры.
Как бы тут по принципу - сам виноват. До истечения 14 дней нельзя ничего делать с упаковкой и наклейками.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 21:33 Повернути в 14 днів не зміг бо дурний здер наклейки
в такой и делают. Я же написал, что отдельные продукты, не всё подряд.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 21:33 Еммм? Що? В якій такій паралельній реальності asus та msi (msi Карл!)
thinkpad есть у меня , хороший, но это для профессиональной работы, не потребительский сегмент и это наследие IBM.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 21:33 роблять нормальної якості продукти?
Якраз ці двоє і епль і роблять якісний топ сегмент. Середина початковий у всіх какашний
Мабуть ти за весь час не мав жодного dell precision/xps, thinkpad t/p
alexeygalas: ↑ 07.03.2026 21:33 dell precision - хлам сейчас любой делл, ты мыслишь категориями 2015 года. До 2015-2016 делл действительно делал нормально.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 21:33 Єдина нормальна модель hp, яка варта уваги, це zbook studio. Але навіть попри його всі переваги - охолодження повне дноzbook отличный. Омен серия шикарна. Охлаждение плохое вообще во всех ноутах, включая Thinkpad. Почему мой первый пост был, что лучше всего купить десктоп, если не нужна мобильность.
-
alexeygalas
Member
Якби я до патчу intel meltdown/downfall працював на precision 5540 того ж року випуску що і омен. Початок 21 здається. І він був з 0 проблем. Його приємнр було тримати в руках, там був igzo дисплей з 0 засвітів. І взагалі лептоп був із 0 проблем, регулярні оновлення драйверів та біос. І що мене вразило найбільше - жодного синього екрану за весь час. Тому не погоджусь з тобою. Не 9880h, нажаль, а 9850h із 6/12 але він вивозив все.Inqizitor2022: ↑ 08.03.2026 06:00ты мыслишь категориями 2015 года. До 2015-2016 делл действительно делал нормально.
Dell pro/ pro premium нажаль не мав нагоди помацати, але якщо судити оглядам - все на висоті. Але мені більш до вподоби леновки, так як найбільше різномаїття моделей в зоопарку і можна дуже влучно підібрати те, що потрібно. Ну і підтримка, інфо база все присутнє.
Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
Середняковий сегмент у всіх по різному але гівняний. Тут вже просто обираєш по грошах комплектуючі і набір фіч - у всіх однаково все неякісне. Такі часи - на всьому економлятьInqizitor2022: ↑ 08.03.2026 06:00но это для профессиональной работы, не потребительский сегмент
-
Grey_ukr
Member
У меня с hp ноутами только негативный опыт. Вся контора на них сидит. Стоимость сравнима с маками. Качество просто кошмар.Inqizitor2022: ↑ 07.03.2026 20:00Я за всю свою жизнь не видел нормальных ноутов от Dell или Леновы или Acer, только НР делает нормальные или некоторые модели Асуса и MSI. Поэтому что ты там мог увидеть на Омен 15 - я вообще не понимаю, что такое "писк вентиляторов" и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить - без малейшего понятия.alexeygalas: ↑ 07.03.2026 10:14 Те саме можу про HP Omen 15 сказати, який у мене був. Дешманські вентилятори, які пищали з першого дня роботи і гарантійний сервіс не вбачив в цьому брак.
Фарба на ребрах та отворах роз*ємів обтерлась моментально. І на момент покупки він по градусах на тій же точно платформі уступав Legion 5 десь на градусів 7-8. У леново система охолодження була якісніша. І підтримка дровами у Lenovo довша. Тому якраз HP це не серйозно
Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:Что значит "не наилучшее охлаждение"? Оно нормальное, со своими функциями справляется.MqM: ↑ 07.03.2026 12:26Продукція HP явно не показник якості, невже там у дорожчих ноутах зникають усі хронічні проблеми зі скриплячими корпусами та не найкращим охолодженням?
Выпадающие кнопки. Это супер бережная эксплуатация. Он стоит как системник и после работы убирается в шкаф.
Умирающая через год батарея, которая не способна и 2х часов подержать.
Вздувшиеся батареи, которые корпус ломают.
Раскручивание вентилей до свиста при рабочем столе.
Отключающиеся микрофоны, динамики, наушники, что лечится постоянными ребутами.
Тачпад, который вдруг берет и одинарные нажатие распознает двойными.
У подруги выгоревший южный мост.
Ещё у другой - перестала работать клавиатура и половина юсб портов.
Есть 2 асера, которым по 10 лет. До сих пор работают. Батареи умерли, да. Но не через год.
Если бы все давали гарантию на ноут год, а ХП - 5. То можно было бы говорить о качестве.
А так все они дают гарантию год-два. Так что на большее можно и не расчитывать.
Вообще, впервые вижу сообщения о качестве хп. Всегда слышал только плохие отзывы.
-
alexeygalas
Member
Точно, дякую що нагадали. Забув. На цьому омені 15-en0023dx через 2 роки здох акум. І судячи з постів на форумі - здох він у всіх, хто придбав цю модель ))Grey_ukr: ↑ 08.03.2026 16:16Вздувшиеся батареи
-
rjavyi_pastor
Member
гм, а що у вас за хп? в мене пробук вже доволі поживший але крім підсівшої батареї(зараз тримає 3 години замість 4, але то лінукс) проблем нема і виглядає майже як новий. Коштував менше маку, по пам'яті сильно більше ніж у мака.Grey_ukr: ↑ 08.03.2026 16:16 У меня с hp ноутами только негативный опыт. Вся контора на них сидит. Стоимость сравнима с маками. Качество просто кошмар.
Выпадающие кнопки. Это супер бережная эксплуатация. Он стоит как системник и после работы убирается в шкаф.
Есть 2 асера, которым по 10 лет. До сих пор работают. Батареи умерли, да. Но не через год.
Если бы все давали гарантию на ноут год, а ХП - 5. То можно было бы говорить о качестве.
Вообще, впервые вижу сообщения о качестве хп. Всегда слышал только плохие отзывы.
Щодо охладу так, я б додав теплотрубку і радіатор до вже наявного, але процесор не прям гарячий - ryzen 7 5850u
-
Grey_ukr
Member
сейчас поменяли на hp elitebook 850 g8 1185g7 32GB RAMrjavyi_pastor: ↑ 09.03.2026 23:01гм, а що у вас за хп? в мене пробук вже доволі поживший але крім підсівшої батареї(зараз тримає 3 години замість 4, але то лінукс) проблем нема і виглядає майже як новий. Коштував менше маку, по пам'яті сильно більше ніж у мака.Grey_ukr: ↑ 08.03.2026 16:16 У меня с hp ноутами только негативный опыт. Вся контора на них сидит. Стоимость сравнима с маками. Качество просто кошмар.
Щодо охладу так, я б додав теплотрубку і радіатор до вже наявного, але процесор не прям гарячий - ryzen 7 5850u
до этого был
HP EliteBook 850 G7 i7/32 ГБ RAM/512 ГБ SSD
я гуглил его цену на момент выдачи (2020-2021 год) и цену мака на м1 эйр 16\256 была меньше. Цена этого приближалась к базовой прошке на 14.
Если это не та модель, то вот был какой-то из элитбуков того времени с непонятно высокой для меня ценой.
-
rjavyi_pastor
Member
а, елітбуки були прям дуже дорогі та на інтелі воно прям не цікаво. дивно що були проблеми з корпусамиGrey_ukr: ↑ 09.03.2026 23:28 сейчас поменяли на hp elitebook 850 g8 1185g7 32GB RAM
до этого был
HP EliteBook 850 G7 i7/32 ГБ RAM/512 ГБ SSD
я гуглил его цену на момент выдачи (2020-2021 год) и цену мака на м1 эйр 16\256 была меньше. Цена этого приближалась к базовой прошке на 14.
Если это не та модель, то вот был какой-то из элитбуков того времени с непонятно высокой для меня ценой.
-
Евгений King
Member
"Lenovo - хлам", але тримає більше 50% ринку ігрових ноутівInqizitor2022: ↑ 07.03.2026 04:27 Леново - хлам.
Был бы HP Omen - можно было бы брать кому такое нужно.
Но в целом если нужен мощный комп - это системник, 9800х3д на водянке, 96 гиг ОЗУ нормальные на 6400 cl 28-32 (64 гига ОЗУ сейчас не продают одной планкой с нормальной частотой) и 5090 отдельная.
Чи люди шикуються в черги для сліпої купувлі нового Lenovo, бо на ньому логотип огризка яблука?
Був би HP Omen, він би згорів, ще на етапі тестування
-
waryag
Member
Тут обычно помогает ограничение уровня заряда, если производитель позаботился его добавить.Grey_ukr: ↑ 08.03.2026 16:16Умирающая через год батарея, которая не способна и 2х часов подержать.
-
SashaSmile
Junior
alexeygalas
Такі собі аргументи. По-перше такі машини позиціонуються саме як ігрові. По-друге, цей "запас" тільки шкодить, бо якщо ставити в іграх не нативну роздільну здатність, воно буде виглядати як лайно. Це аксіома для РК/ОЛЕД дисплеїв.
Такі собі аргументи. По-перше такі машини позиціонуються саме як ігрові. По-друге, цей "запас" тільки шкодить, бо якщо ставити в іграх не нативну роздільну здатність, воно буде виглядати як лайно. Це аксіома для РК/ОЛЕД дисплеїв.