Огляд та тестування 18″ ноутбука Lenovo Legion 9i 18IAX10 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090. Пам'яті багато не буває

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

температура при цьому була на рівні 104–105 градусів. Якщо такі значення лякають — в налаштування Legion Space можна обрати параметри для зменшення споживання процесора
і заодно б ще ціну в параметрах зменшити
luntik
Junior

Повідомлення

192 ГБ RAM у ноутбуці — нарешті можна відкрити 10 вкладок Chrome і ще залишиться трохи пам’яті для Windows :D
Yurgemond
Member

Повідомлення

Який ресурс материнської плати після прожарки таким залізом?
yagerq
Member

Повідомлення

Кто целевая арудитория такого ноутбука?
зеркальный 4к ипс из прошлого, 192гб озу
SashaSmile
Junior

Повідомлення

Одного не розумію в ноутах подібного сегменту. Чому виробники в них, коли ставлять топову відеокарту, обов'язково вважають за потрібне ставити 4К? От просто, нахіба воно на такій діагоналі? Відеокарта топ і тут же 4К, яке знищить всю її високу продуктивність. Таке враження, що роблять все, аби тільки задерти цінник до небес.
alexeygalas
Member

Повідомлення

SashaSmile: 07.03.2026 16:31обов'язково вважають за потрібне ставити 4К
Бо на ньому не лише грати можна
Там 4К і 500 ніт із Dolby Vision. Можна носом в екран комфортно подивитись кінчик 4К Dolby Vision. Можна фото відео монтувати, можна елементарно понизити маштаб і розмістити більше вікон на одному екрані і добре попрацювати. Запас РРІ є. Короче багато чого можна робити
Echo_Night
Junior

Повідомлення

192 ГБ, DDR5-4000, Samsung M425R6GA3PB0-CWM0L
В мене ддр4 на тій самій частоті працює без розгону, гадаю що і таймінги менші. 😁
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

alexeygalas: 07.03.2026 10:14 Те саме можу про HP Omen 15 сказати, який у мене був. Дешманські вентилятори, які пищали з першого дня роботи і гарантійний сервіс не вбачив в цьому брак.
Фарба на ребрах та отворах роз*ємів обтерлась моментально. І на момент покупки він по градусах на тій же точно платформі уступав Legion 5 десь на градусів 7-8. У леново система охолодження була якісніша. І підтримка дровами у Lenovo довша. Тому якраз HP це не серйозно
Я за всю свою жизнь не видел нормальных ноутов от Dell или Леновы или Acer, только НР делает нормальные или некоторые модели Асуса и MSI. Поэтому что ты там мог увидеть на Омен 15 - я вообще не понимаю, что такое "писк вентиляторов" и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить - без малейшего понятия.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
MqM: 07.03.2026 12:26Продукція HP явно не показник якості, невже там у дорожчих ноутах зникають усі хронічні проблеми зі скриплячими корпусами та не найкращим охолодженням?
Что значит "не наилучшее охлаждение"? Оно нормальное, со своими функциями справляется.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 07.03.2026 20:00я вообще не понимаю, что такое "писк вентиляторов" и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить - без малейшего понятия.
Це коли підшипник на середньому ходу видає свист нагадуючий писк.
Inqizitor2022: 07.03.2026 20:00и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить
Тож виявив в перший же день і віддав їм. Вони протримали його в сервісі майже місяць і повернули з висновком - дефект не виявлено. Повернути в 14 днів не зміг бо дурний здер наклейки

Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
Inqizitor2022: 07.03.2026 20:00некоторые модели Асуса и MSI.
Еммм? Що? В якій такій паралельній реальності asus та msi (msi Карл!) роблять нормальної якості продукти?
Inqizitor2022: 07.03.2026 20:00Dell или Леновы
Якраз ці двоє і епль і роблять якісний топ сегмент. Середина початковий у всіх какашний

Мабуть ти за весь час не мав жодного dell precision/xps, thinkpad t/p

Відправлено через 7 хвилин 18 секунд:
Єдина нормальна модель hp, яка варта уваги, це zbook studio. Але навіть попри його всі переваги - охолодження повне дно
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

alexeygalas: 07.03.2026 21:33 Це коли підшипник на середньому ходу видає свист нагадуючий писк.
Тож виявив в перший же день і віддав їм. Вони протримали його в сервісі майже місяць
Так правильно. Крутится? Работает? Досвидания. Это отечественный сервис такой, сами НР не в курсе про такое поведение сервиса.

Если это брак конкретного экземпляра или партии - то без всяких проблем в течение 14 дней возврат и всё.
Если сервис не подвальный, а официальный НР, то тогда пишется письмо через форму на сайте компании, где прикладывается копия письменного заключения сервиса и в письме описывается ситуация и просьба принять меры.
alexeygalas: 07.03.2026 21:33 Повернути в 14 днів не зміг бо дурний здер наклейки
Как бы тут по принципу - сам виноват. До истечения 14 дней нельзя ничего делать с упаковкой и наклейками.
alexeygalas: 07.03.2026 21:33 Еммм? Що? В якій такій паралельній реальності asus та msi (msi Карл!)
в такой и делают. Я же написал, что отдельные продукты, не всё подряд.
alexeygalas: 07.03.2026 21:33 роблять нормальної якості продукти?
Якраз ці двоє і епль і роблять якісний топ сегмент. Середина початковий у всіх какашний
Мабуть ти за весь час не мав жодного dell precision/xps, thinkpad t/p
thinkpad есть у меня , хороший, но это для профессиональной работы, не потребительский сегмент и это наследие IBM.
alexeygalas: 07.03.2026 21:33 dell precision - хлам сейчас любой делл, ты мыслишь категориями 2015 года. До 2015-2016 делл действительно делал нормально.
alexeygalas: 07.03.2026 21:33 Єдина нормальна модель hp, яка варта уваги, це zbook studio. Але навіть попри його всі переваги - охолодження повне дно
:lol: zbook отличный. Омен серия шикарна. Охлаждение плохое вообще во всех ноутах, включая Thinkpad. Почему мой первый пост был, что лучше всего купить десктоп, если не нужна мобильность.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 08.03.2026 06:00ты мыслишь категориями 2015 года. До 2015-2016 делл действительно делал нормально.
Якби я до патчу intel meltdown/downfall працював на precision 5540 того ж року випуску що і омен. Початок 21 здається. І він був з 0 проблем. Його приємнр було тримати в руках, там був igzo дисплей з 0 засвітів. І взагалі лептоп був із 0 проблем, регулярні оновлення драйверів та біос. І що мене вразило найбільше - жодного синього екрану за весь час. Тому не погоджусь з тобою. Не 9880h, нажаль, а 9850h із 6/12 але він вивозив все.

Dell pro/ pro premium нажаль не мав нагоди помацати, але якщо судити оглядам - все на висоті. Але мені більш до вподоби леновки, так як найбільше різномаїття моделей в зоопарку і можна дуже влучно підібрати те, що потрібно. Ну і підтримка, інфо база все присутнє.

Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
Inqizitor2022: 08.03.2026 06:00но это для профессиональной работы, не потребительский сегмент
Середняковий сегмент у всіх по різному але гівняний. Тут вже просто обираєш по грошах комплектуючі і набір фіч - у всіх однаково все неякісне. Такі часи - на всьому економлять
Grey_ukr
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 07.03.2026 20:00
alexeygalas: 07.03.2026 10:14 Те саме можу про HP Omen 15 сказати, який у мене був. Дешманські вентилятори, які пищали з першого дня роботи і гарантійний сервіс не вбачив в цьому брак.
Фарба на ребрах та отворах роз*ємів обтерлась моментально. І на момент покупки він по градусах на тій же точно платформі уступав Legion 5 десь на градусів 7-8. У леново система охолодження була якісніша. І підтримка дровами у Lenovo довша. Тому якраз HP це не серйозно
Я за всю свою жизнь не видел нормальных ноутов от Dell или Леновы или Acer, только НР делает нормальные или некоторые модели Асуса и MSI. Поэтому что ты там мог увидеть на Омен 15 - я вообще не понимаю, что такое "писк вентиляторов" и как можно было в первые 14 дней эксплуатации этот брак не выявить - без малейшего понятия.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
MqM: 07.03.2026 12:26Продукція HP явно не показник якості, невже там у дорожчих ноутах зникають усі хронічні проблеми зі скриплячими корпусами та не найкращим охолодженням?
Что значит "не наилучшее охлаждение"? Оно нормальное, со своими функциями справляется.
У меня с hp ноутами только негативный опыт. Вся контора на них сидит. Стоимость сравнима с маками. Качество просто кошмар.
Выпадающие кнопки. Это супер бережная эксплуатация. Он стоит как системник и после работы убирается в шкаф.
Умирающая через год батарея, которая не способна и 2х часов подержать.
Вздувшиеся батареи, которые корпус ломают.
Раскручивание вентилей до свиста при рабочем столе.
Отключающиеся микрофоны, динамики, наушники, что лечится постоянными ребутами.
Тачпад, который вдруг берет и одинарные нажатие распознает двойными.
У подруги выгоревший южный мост.
Ещё у другой - перестала работать клавиатура и половина юсб портов.

Есть 2 асера, которым по 10 лет. До сих пор работают. Батареи умерли, да. Но не через год.

Если бы все давали гарантию на ноут год, а ХП - 5. То можно было бы говорить о качестве.
А так все они дают гарантию год-два. Так что на большее можно и не расчитывать.
Вообще, впервые вижу сообщения о качестве хп. Всегда слышал только плохие отзывы.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 08.03.2026 16:16Вздувшиеся батареи
Точно, дякую що нагадали. Забув. На цьому омені 15-en0023dx через 2 роки здох акум. І судячи з постів на форумі - здох він у всіх, хто придбав цю модель ))
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 08.03.2026 16:16 У меня с hp ноутами только негативный опыт. Вся контора на них сидит. Стоимость сравнима с маками. Качество просто кошмар.
Выпадающие кнопки. Это супер бережная эксплуатация. Он стоит как системник и после работы убирается в шкаф.

Есть 2 асера, которым по 10 лет. До сих пор работают. Батареи умерли, да. Но не через год.

Если бы все давали гарантию на ноут год, а ХП - 5. То можно было бы говорить о качестве.
Вообще, впервые вижу сообщения о качестве хп. Всегда слышал только плохие отзывы.
гм, а що у вас за хп? в мене пробук вже доволі поживший але крім підсівшої батареї(зараз тримає 3 години замість 4, але то лінукс) проблем нема і виглядає майже як новий. Коштував менше маку, по пам'яті сильно більше ніж у мака.
Щодо охладу так, я б додав теплотрубку і радіатор до вже наявного, але процесор не прям гарячий - ryzen 7 5850u
Grey_ukr
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 09.03.2026 23:01
Grey_ukr: 08.03.2026 16:16 У меня с hp ноутами только негативный опыт. Вся контора на них сидит. Стоимость сравнима с маками. Качество просто кошмар.

гм, а що у вас за хп? в мене пробук вже доволі поживший але крім підсівшої батареї(зараз тримає 3 години замість 4, але то лінукс) проблем нема і виглядає майже як новий. Коштував менше маку, по пам'яті сильно більше ніж у мака.
Щодо охладу так, я б додав теплотрубку і радіатор до вже наявного, але процесор не прям гарячий - ryzen 7 5850u
сейчас поменяли на hp elitebook 850 g8 1185g7 32GB RAM
до этого был

HP EliteBook 850 G7 i7/32 ГБ RAM/512 ГБ SSD
я гуглил его цену на момент выдачи (2020-2021 год) и цену мака на м1 эйр 16\256 была меньше. Цена этого приближалась к базовой прошке на 14.
Если это не та модель, то вот был какой-то из элитбуков того времени с непонятно высокой для меня ценой.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 09.03.2026 23:28 сейчас поменяли на hp elitebook 850 g8 1185g7 32GB RAM
до этого был

HP EliteBook 850 G7 i7/32 ГБ RAM/512 ГБ SSD
я гуглил его цену на момент выдачи (2020-2021 год) и цену мака на м1 эйр 16\256 была меньше. Цена этого приближалась к базовой прошке на 14.
Если это не та модель, то вот был какой-то из элитбуков того времени с непонятно высокой для меня ценой.
а, елітбуки були прям дуже дорогі та на інтелі воно прям не цікаво. дивно що були проблеми з корпусами
Евгений King
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 07.03.2026 04:27 Леново - хлам.
Был бы HP Omen - можно было бы брать кому такое нужно.
Но в целом если нужен мощный комп - это системник, 9800х3д на водянке, 96 гиг ОЗУ нормальные на 6400 cl 28-32 (64 гига ОЗУ сейчас не продают одной планкой с нормальной частотой) и 5090 отдельная.
"Lenovo - хлам", але тримає більше 50% ринку ігрових ноутів :rotate: То виходить не хлам? Чи люди массово не бачать тієї манни небесної що пропонує HP ?
Чи люди шикуються в черги для сліпої купувлі нового Lenovo, бо на ньому логотип огризка яблука?
Був би HP Omen, він би згорів, ще на етапі тестування :gigi:
спойлер
https://www.reddit.com/r/HPOmen/comment ... ths_later/
Не знаю коли там HP Omen став топ, у всіх тестах він повне Г. Ще ніразу я не бачив рекомендацій від ремонтників чи обзорщиків ноутів - "беріть HP Omen". Зазвичай рекомендації кардинально!!! протилежні. У Jarrod'sTech на сайті взагалі HP немає в підборі, його не існує як бренду. Зазвичай рекомендація по HP звучить так - не беріть це, бо в цю ціну є краще/продуктивніше/технологічніше/тихіше і т.д.
waryag
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 08.03.2026 16:16Умирающая через год батарея, которая не способна и 2х часов подержать.
Тут обычно помогает ограничение уровня заряда, если производитель позаботился его добавить.
SashaSmile
Junior

Повідомлення

alexeygalas
Такі собі аргументи. По-перше такі машини позиціонуються саме як ігрові. По-друге, цей "запас" тільки шкодить, бо якщо ставити в іграх не нативну роздільну здатність, воно буде виглядати як лайно. Це аксіома для РК/ОЛЕД дисплеїв.
Відповісти