Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

daesz
Стіл буде на пів кімнати, якщо на рідних стійках будуть ці 3 32ки :shuffle:
Roaster
Member

Telcontar: 06.03.2026 13:47На максимальній яскравості з вимкненими зберігайками як і автор відео?
Нет. Где-то на 30% яркости, со скрытой нижней панелью в Windows и иконками, но со светлой темой оформления интерфейса. Обои на рабочем столе обновляются раз в сутки.
DuckRider
Member

Під час тесту з кольоровими фонами було відзначено деградацію зелених субпікселів.
Цікаво як сильно змінюється кольропередача з роками у ідеально налоаштованого оледа під обробку відео

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
ASTON: 06.03.2026 13:39 При ціні від 450 за сучасний OLED-монітор 27" це взагалі вже не є проблемою замінити його раз на 2-3 роки.
Це я ще не кажу, що і старий продати можна.
Це не ті вже витрати, як були колись, коли вони 1000+ коштували.
Логіка лайно, але підходить під сучасний потребидляцький стан речей
daesz
Member

Filabatya: 06.03.2026 14:06 daesz
Стіл буде на пів кімнати, якщо на рідних стійках будуть ці 3 32ки :shuffle:
https://rozetka.com.ua/ua/acclab_128312 ... p59283184/
https://rozetka.com.ua/ua/gembird-wm-55 ... 396980559/
Та десятки інших "ліктів", які кріпляться на стінку. Проблеми з підбором можуть виникнути тільки якщо у вас стіл посередині кімнати :rotate:
FirstTDM
Member

zalizo_org: 06.03.2026 13:24Сподіваюся колись OLED розвинеться до рівня, коли витримуватиме мій варіант використання зі статикою 70%, щоденне використання по 14 годин
Уже есть и всё без проблем. Только вот не надо яркость на 100% выкручивать - в нормально освещённой комнате достаточно 25-35%
zalizo_org: 06.03.2026 13:24щоб ABL не було
Под SDR при работе/серфинге ABL отключается, работать в HDR (тут ABL включен аппаратно) - такое себе странное развлечение
Striker
Member

Я свій QD-OLED юзаю на 80% яскравості, але поки тільки 7 місяців. Всі зберігайки включені, тільки одна функція на Low стоїть, якесь затемнення, бо якщо вище, то мало яскравості. Сподіваюсь, що 5 років без вигорання пропрацює.
Entar
Member

DuckRider: 06.03.2026 14:13 Логіка лайно, але підходить під сучасний потребидляцький стан речей
З одної сторони я з вами погоджуюсь з точки зору потрєбядства - я люблю коли речі служать довго, в мене в другому пк монітор lg ips 24" служить вже 12 років, стільки ж служило залізо в тому пк поки я в минулому році не оновив.
А з іншої сторони... якщо відеоігри/робота за ПК - це і основне хоббі, і в принципі людина за пк проводить більшу частину свого дня, то 500$ раз на 2-3 роки, з урахуванням скільки тратиться коштів на оновлення тої ж відеокарти, іншого заліза, я вже мовчу про людей які телефони за 1500$ кожного року оновлюють - то не так вже й багато за можливість мати кращу візуальну складову.
odessitmws
Member

Striker: 06.03.2026 14:17юзаю на 80% яскравості, але поки тільки 7 місяців. Всі зберігайки включені, тільки одна функція на Low стоїть, якесь затемнення, бо якщо вище, то мало яскравості. Сподіваюсь, що 5 років без вигорання пропрацює.
Не выдержит... темные шторы и до 40% обойдутся дешевле обновления монитора
Последний раз редактировалось odessitmws 06.03.2026 14:23, всего редактировалось 1 раз.
Misteri
Member

Я угораю. Читаю комментарии и мне реально жалко людей которые чуть ли не сутками пялятся в мониторы и при этом еще каждый считает что это круто что он сидит больше другого и что именно у него самый тяжелый режим. И где то между этими людьми еще проскакивают бессмертные, которые считают что техника должна быть на всю жизнь, а то что ж это такое... менять монитор каждые 3-5 лет из за их самого тяжелого режима эксплуатации... это жесть...
Devijack
Member

Я аж задумався а чи є скрінсейвер у 11й вінді?
walkman3000
Member

Misteri
я пришел сюда написать как вы мне безразличны :lol: нитакуся
FirstTDM
Member

Misteri: 06.03.2026 14:23мне реально жалко людей которые чуть ли не сутками пялятся в мониторы
Хм... работа + хобби - а что не так? Зато на смартфоны уходит буквально пару десятков минут в сутки - просто поговорить :rotate:

Кто-то "почти сутки" за рулем работает, кто-то на стройке или за станком, кто-то в офисе продает/покупает... такова жизнь...
Misteri: 06.03.2026 14:23И где то между этими людьми еще проскакивают бессмертные, которые считают что техника должна быть на всю жизнь
Ну тут - согласен полностью :up:

Отправлено спустя 23 секунды:
Devijack: 06.03.2026 14:31Я аж задумався а чи є скрінсейвер у 11й вінді?
Есть. Все стандартные в наличии B-)
erkins007
Member

PlayerUA: 06.03.2026 13:11То що за два с половиною років і в звичайного юзера уже будуть поміині вигоряння?
Если использовать именно как монитор да, если использовать для игр и мультимедиа нет.
У меня олед телевизор уже больше трёх лет используется и ни малейших следов выгорания нет. Потому что статики крайне мало. Статичные элементы типа худа в игре это не то, они не постоянные и меняются от игры к игре
Kullerok
Member

Уже год как сижу за оледом всё как в 1 день. Делаю регулярную очистку пикселей ну и темные темы использую. Панель задач не сворачиваю такая ддрочь что после недели я забил и оставил в статике. Уверен он свои 3 года гарантии отработает без проблем. А там уже надо и поновее что-то брать.
Filabatya
Member

Entar
То треба дивитися на с6 77ку по чому буде бо там екран від джі6 поставлять нарешті, для мене босяка бест бай 65тка с5 сіряк звичайно :up:
Япошка що здирав поляризатор вже пісяється від нових джі6 в ютубі :rotate:
Alexsandr
Member

Misteri: 06.03.2026 14:23 Я угораю. Читаю комментарии и мне реально жалко людей которые чуть ли не сутками пялятся в мониторы и при этом еще каждый считает что это круто что он сидит больше другого и что именно у него самый тяжелый режим. И где то между этими людьми еще проскакивают бессмертные, которые считают что техника должна быть на всю жизнь, а то что ж это такое... менять монитор каждые 3-5 лет из за их самого тяжелого режима эксплуатации... это жесть...
обычный режим работы офисника около 9 часов в день. в таком режиме работают лет по 10. А кто сказал, что монитор нужно менять раз в три года т.к. ты же его включал? Это бред.
Ostin
Member

ASTON: 06.03.2026 13:39старий продати можна
Вигорівший старий олед по ціні пива? Чи "як новий, майже не користувався"? :D
Inqizitor2022
Member

Все, кто меня дизлайкал, когда я говорил, что Олед гуанище даже современный - теперь должны покаяться и извиниться. Я как всегда оказался прав. Технология не предназначена для бытовых приборов, только для всяких умных часов с отключением экрана.
Последний раз редактировалось Inqizitor2022 06.03.2026 15:35, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

Filabatya: 06.03.2026 15:16 Entar
То треба дивитися на с6 77ку по чому буде бо там екран від джі6 поставлять нарешті, для мене босяка бест бай 65тка с5 сіряк звичайно :up:
Япошка що здирав поляризатор вже пісяється від нових джі6 в ютубі :rotate:
Ну коли я був в оффлайн магазинах, і дивився там на різні телевізори що представлені, мені найбільш соковитою картинкою здається може похвалитися саме самсунг :) Але я розумію що то було рік тому і зараз могло змінитися щось і взагалі того екрану про який ви кажете там могло не бути. Я не фанат самсунга але поки що з того що я особисто бачив в магазині, в адекватній ціні (соні ітд не розглядаю) воно мені саме приємно було.

Але знову ж таки... не знаю чи треба мені той 77" чи краще просто ближче диван переставити до телевізора :gigi:

P.S. Чув таку легенду що сіряк може бути гірший по якості, акі "збиратися з країв листа з матрицями, а не з центру", чи то має раціональне зерно?
Різниця в ціні ледь не вдвоє це жесть
Последний раз редактировалось Entar 06.03.2026 15:37, всего редактировалось 2 раза.
Inqizitor2022
Member

Misteri: 06.03.2026 14:23 Я угораю. Читаю комментарии и мне реально жалко людей которые чуть ли не сутками пялятся в мониторы и при этом еще каждый считает что это круто что он сидит больше другого и что именно у него самый тяжелый режим. И где то между этими людьми еще проскакивают бессмертные, которые считают что техника должна быть на всю жизнь, а то что ж это такое... менять монитор каждые 3-5 лет из за их самого тяжелого режима эксплуатации... это жесть...
У меня один монитор с 2007 года, другой с 2014. Оба устраивают. А менять монитор каждые 3 года просто изза выгорания или потому, что поломался - это совсем неадекватно.
Ответить