Та в тому то і справа шо нічого не міняв. вона приїхала я затестив її в стокі з дефолт біосом 1 годинку,потім на 3600мгц ХМП 1 годинку і все. закрив біос і не ліз туди, бо ні бажання ні сенсу не бачу гратись щось далі там крутити чавити. хотілось 3600мгц поставити і не лазити туди працює і добре.А так біос зараз в дефолті.denizen: ↑ 24.02.2026 10:54 ну тут тільки метод наукового тика, треба пробувати знайти чутливість до параметрів. Спробуйте зменьшити частоту пам'яті, збільшити до 1.2 SOC, і т.д. проблема дивна.
Ви ж кажете все було ок, як приїхала? А що змінилось? Може зробити біос ресет?
Новости
Последние статьи и обзоры
Дохне ОЗУ ? Почались помилки
-
West20105
Member
-
Earanak
Member
Ну еще можно по очереди попробовать достать одну плашку. Потом другую плашку. Ну не могли же обе сдохнуть.
Еще можно попробовать сделать так как не рекомендуется в мануале и поставить плашки в 1 и 3 слот вместо 2 и 4. Зачем, не знаю
Еще можно попробовать сделать так как не рекомендуется в мануале и поставить плашки в 1 и 3 слот вместо 2 и 4. Зачем, не знаю
-
QFlash
Member
Цікаво. Тобто, встановили все було норм, і через певний час почало сипати?West20105: ↑ 24.02.2026 10:53але ж воно в 2133мгц в стокі теж сипле помилки
А як Ви Тайфуном подивились память? Я по всякому і всякі тайфуни пробував, в мене не читає, чи це ще залежить від типу памяті?
-
West20105
Member
Ага,як тільки встановив проблем наче не було. в тайфуні REad натискаєете і обираєте 1 з плашок. в мене проблем не було з читанням. можливо щось не так робитеQFlash: ↑ 24.02.2026 11:02Цікаво. Тобто, встановили все було норм, і через певний час почало сипати?West20105: ↑ 24.02.2026 10:53але ж воно в 2133мгц в стокі теж сипле помилки
А як Ви Тайфуном подивились память? Я по всякому і всякі тайфуни пробував, в мене не читає, чи це ще залежить від типу памяті?
-
QFlash
Member
Без варіантів, посилає, ось: А так, у Вас на AMD система, на Intel 1151 може не читати память, десь хтось говорив про це.West20105: ↑ 24.02.2026 11:08в тайфуні REad натискаєете і обираєте 1 з плашок
-
West20105
Member
V soc 1.1v
vddp 0.9v
vddg 1.05v
тепер при тесті тм 5 анта хеві йдуть помилки 0 та 1. все-таки вольтаж щось змінив. походу здається мені що материнку треба під заміну,вона занадто стара для 32-гб комплектів та такої частоти
vddp 0.9v
vddg 1.05v
тепер при тесті тм 5 анта хеві йдуть помилки 0 та 1. все-таки вольтаж щось змінив. походу здається мені що материнку треба під заміну,вона занадто стара для 32-гб комплектів та такої частоти
-
Artem_K
Member
Гугл каже, що у окремих 5700Х бувають нюанси з частотою 3600, плата, дійсно, не нова й офіційно 3200 у специфікації. Що з них у Вас впливає на результат показав би тест на іншому процесорі. Варіант - руками 3200 виставити. Якщо все ок, то потім зменшити таймінги.West20105: ↑ 24.02.2026 11:40 що материнку треба під заміну,вона занадто стара для 32-гб комплектів та такої частоти
-
West20105
Member
Ну зараз граюсь на 3200мгц. Сиджу вольтажи руками туди сюди крутю,але судячи з мемтесту сильно воно не допомагає) хоча зараз коли vddp на 0.95в виставив то 4хв поки без помилок в тм5. Але хрін його знає що далі покаже. Зробив перезапуск тм5 і знову 0.4 помилки ) дивно карочеArtem_K: ↑ 24.02.2026 11:54Гугл каже, що у окремих 5700Х бувають нюанси з частотою 3600, плата, дійсно, не нова й офіційно 3200 у специфікації. Що з них у Вас впливає на результат показав би тест на іншому процесорі. Варіант - руками 3200 виставити. Якщо все ок, то потім зменшити таймінги.West20105: ↑ 24.02.2026 11:40 що материнку треба під заміну,вона занадто стара для 32-гб комплектів та такої частоти
-
pelia
Member
У мене дуже давно була оперативка, якщо я помиляюсь то на якихось дивних банках від мікрона, проблема з нею була така, що якщо виставити ХМР профіль, то пам'ять сипала помилками.
Чому так сталось? Відповідь я шукав дуже довго і виявилось що причини 2:
- Ті банки дуже не любили коли вольтаж хоч щось більше за 1.35в
- Материнка завищує вольтаж з коробки
Тобто виходило так, що ХМР ставив 1.35, материнка давала десь 1.37 і відбувались дуже веселі речі. Після того як налаштував все вручну і поставив 1.32в, то насправді було десь 1.34 і було комфортно, її навіть погнати вдалось
Чому так сталось? Відповідь я шукав дуже довго і виявилось що причини 2:
- Ті банки дуже не любили коли вольтаж хоч щось більше за 1.35в
- Материнка завищує вольтаж з коробки
Тобто виходило так, що ХМР ставив 1.35, материнка давала десь 1.37 і відбувались дуже веселі речі. Після того як налаштував все вручну і поставив 1.32в, то насправді було десь 1.34 і було комфортно, її навіть погнати вдалось
-
Georgin
Member
pelia
Дуже дивна ситуація, зазвичай все навпаки - матплати "недогружають" напругу на VCCSA та VCCIO, та й на DRAM Voltage також.
Хоча може у якогось виробника і навпаки.
Дуже дивна ситуація, зазвичай все навпаки - матплати "недогружають" напругу на VCCSA та VCCIO, та й на DRAM Voltage також.
-
shnok
Member
Для початку не вмикати хмт, і протестувати кожен модуль окремо. Далі вже методом наукового як вище пишуть тика. Якщо є можливість підкинути комплект на інший сетап
-
simoralesha
Member
А біос останній стоїть для Вашої мат плати ? Корпус нормально продувається ? Є можливість перевірити цей комплект на іншому пк ?
-
West20105
Member
Біос або останній,або передостанній стоїть. Але не пізніше 25-го року. Була б можливість перевірити я думаю цю тему і не створював би )simoralesha: ↑ 24.02.2026 13:19 А біос останній стоїть для Вашої мат плати ? Корпус нормально продувається ? Є можливість перевірити цей комплект на іншому пк ?
Корпус норм продувається
-
Artem_K
Member
В мене MSI, автоматом запропонував VCCSA у 1,38 В. Руками вдалося підібрати IO/IO2/SA 1.05/1,05/1.21ВGeorgin: ↑ 24.02.2026 12:47зазвичай все навпаки - матплати "недогружають" напругу на VCCSA та VCCIO
-
Georgin
Member
Artem_K
У мене теж MSI і на "авто" з G.Skill та XMP_1 іноді отримував "синьку" - причому тут комбо "G.Skill для зажатих таймінгів недостатньо 1.5v + плата не видає 1.5v".
Вручну додав DRAM voltage с запасом до 1.6v, VCCSA та VCCIO залишив на "авто" - пару днів збоїв не було але це точно не оптимум, треба їх все ж таки буде "руками" докрутити.
Хоча можна буде спробувати і XMP_2 з більш "розслабленими" параметрами.
Але для оперативки G.Skill це стандартна ситуація - вони дуже часто пишуть на наклейках і зашивають у XMP те, що нормально не працює без мануального втручання користувача.
У мене теж MSI і на "авто" з G.Skill та XMP_1 іноді отримував "синьку" - причому тут комбо "G.Skill для зажатих таймінгів недостатньо 1.5v + плата не видає 1.5v".
Вручну додав DRAM voltage с запасом до 1.6v, VCCSA та VCCIO залишив на "авто" - пару днів збоїв не було але це точно не оптимум, треба їх все ж таки буде "руками" докрутити.
Хоча можна буде спробувати і XMP_2 з більш "розслабленими" параметрами.
Але для оперативки G.Skill це стандартна ситуація - вони дуже часто пишуть на наклейках і зашивають у XMP те, що нормально не працює без мануального втручання користувача.
-
pelia
Member
Ну це Gigabyte b450m s2h, в цьому ціновому сегменті моживо усеGeorgin: ↑ 24.02.2026 12:47 pelia
-
simoralesha
Member
Наче є тут на форумі люди з Одеси. Я б спробував запитати у них чи погодяться перевірити за пиво з рибкоюWest20105:Була б можливість перевірити я думаю цю тему і не створював би
Заодно і мат плату
-
West20105
Member
Я вже питав минулого разу,так і не знайшов нікого )simoralesha: ↑ 24.02.2026 16:07Наче є тут на форумі люди з Одеси. Я б спробував запитати у них чи погодяться перевірити за пиво з рибкоюWest20105:Була б можливість перевірити я думаю цю тему і не створював би![]()
Заодно і мат плату![]()
-
simoralesha
Member
West20105
Ну запитати можно й самому, а не чекати
Наприклад, у
alex0d
OdeessaM
nhandu
Шухлядка
Ну запитати можно й самому, а не чекати
Наприклад, у
alex0d
OdeessaM
nhandu
Шухлядка
-
West20105
Member
Вчора тестив на іншій платі зі своїм процом. Нічого не змінилось з перших секунд починаються помилки,що на 2133 що на 3600 і вольтаж крутив теж. Методом тику з'ясував що по одній планці все працює і немає помилок,як тільки ставиш 2 планки починаються помилки. Якщо був би дохлий контролер в цпу то чи працював би тоді в мене 2-х канал,але об'ємом 16гб? Бо такі проблеми виникають тільки на 32гб цих гскілів. І тут або ці планки не підходять до мого проца,чіпам щось не подобається,або гскілл обнюхався кремнію і пизає криві комплекти у коробку,які в парі не працюють. Треба б ще десь на інтелі перевірить,або на іншому процу.