Ну да, теперь уже это "несколько процентов", когда пацаны намутили схемку как прогреть гоев на чатботы. Только несколько лет назад эти несколько процентов были буквально тем, что эту нвидию держало на плаву и до сих пор эти несколько процентов остаются тем куда нвидия срыгнет, когда лавочка накроется
Ну да, теперь уже это "несколько процентов", когда пацаны намутили схемку как прогреть гоев на чатботы. Только несколько лет назад эти несколько процентов были буквально тем, что эту нвидию держало на плаву
Тепер їх капіталізації 5 трильйонів і на геймерів плювати. Бо якщо справи підуть так погано, що доведеться повернутися до геймерів з того паління фондової біржі ім усе одно одна дорога - у вікно
kairo: ↑
20.02.2026 14:07
3090 із 24ГБ вийшла 6 років тому. Єдина гра, яка реально споживала в мене більше 16ГБ, це Кіберпанк із модом на текстури.
4k без длсс и чтобы просадки до 60? Я не беру то, что меньше. У меня сейчас 5080 лэптопа(по мощности ровня 5070 с 16гб) - для 1440 хватает за глаза и 4к с длсс(судя по тестам) вытягивает нормально.
pelia: ↑
20.02.2026 13:58Так, а якщо перестануть брати дорогі карти, ви думаєте, ціни залишаться на тому ж рівні?
Геймери займають декілька відсотків в доходах Нвідії.
А я говорю не тільки за геймерів, я говорю за всіх хто купує консьюмерські карти. Ці декілька відсотків - досі величезні цифри, які нам тільки у ві сні бачити у себе і це рятівний круг для нвідіа, коли (не якщо, а таки коли) аі хайп здохне. Тому якщо консьюмери перестануть купувати - вони будуть вимушені зменшувати ціни, але такого не станеться, бо тут як зі стіною дурова
Ну да, теперь уже это "несколько процентов", когда пацаны намутили схемку как прогреть гоев на чатботы. Только несколько лет назад эти несколько процентов были буквально тем, что эту нвидию держало на плаву
Тепер їх капіталізації 5 трильйонів і на геймерів плювати. Бо якщо справи підуть так погано, що доведеться повернутися до геймерів з того паління фондової біржі ім усе одно одна дорога - у вікно
Капитализация - это не настоящие деньги, которые у них в кармане, как бы им того не хотелось
Не знаю де ви берете цю інформацію, але якщо проаналізувати, що комп'ютерів на яких грають у сучасні ігри, тобто актуальних ~мільярда, і в них стоять у 80-85% відеокарти Нвідія, і їх якщо в середньому порахувати тільки за ігрові графічні процесори Нвідія заробила не менше 80млрд. А на ШІ та Data Center 200+ млрд.
Ну знаєте зауважу - саме тому і заробила що були оті що придбали на 80млрд відеокарт для ігор та праці.
Тобто усвідомте - не буде Нвідії у іграх, не буде Нвідії взагалі, адже кому треба ложки якими не можна буде їсти, воно ж прямо залежне, споживач не у Data Center сидить розумієте?
kairo
Ну? Склали поточні прибутки?
Там і вийде 200+ проти 80+, де споживачі потенційних тих 200+ напряму залежать від долі що 80+.
Чи ви стверджуєте що Data Center це майбутній споживач сам у себе? Знаєте що очікує Нвідію невдовзі, якщо вони думають як ви?
Ну м'яко кажучи - уявіть собі, робить скажемо який виробник продукт, а засоби для його споживання відмовляється раптом, а до того виробляв 80-90% цих засобів, уявіть собі дуже скоро цей виробник і за для засобів, і за для інфраструктури продукту, і для споживача стає дуже м'яко кажучи - не потрібен.
І це я ще промовчу скільки Нвідію тоді очікує позовів до суду та штрафів, на реальні трильйони, адже дуже легко ІТ індустрія обгрунтує втрати на трильйони, за такий фінт вухами Нвідії, ви може не розумієте що той ринок споживача це трильйони, звідти і така підтримка продукту Нвідії.
Нвідія напряму залежна саме від того хто купує відеокарту для споживання контенту, СОТ просто навіть охололе тіло куртки тоді випотрошить, навіть кісточки у борошно пустить, жоден офшор не врятує.
Це буде просто грандіозний суїцид з боку куртки.
Капитализация - это не настоящие деньги, которые у них в кармане, как бы им того не хотелось
Але під неї взято кредит на справжні грощі під справжні відсотки.
І це я ще промовчу скільки Нвідію тоді очікує позовів до суду та штрафів
Позови у зв'язку з чим? І хто які штрафи має накладати? В приватної компанії є зобов'язання випускати якийсь продукт? Контракти із замовниками виконали, далі хоч вид діяльності можуть змінити.
Барбарис: ↑
20.02.2026 15:37
Позови у зв'язку з чим? І хто які штрафи має накладати? В приватної компанії є зобов'язання випускати якийсь продукт? Контракти із замовниками виконали, далі хоч вид діяльності можуть змінити.
Виконали? Та невже? Точно?
Текст контрактів з ринку Data Center надасте?