Анатомія клавіатурних перемикачів (а також до чого тут колір)

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

leif: 06.02.2026 19:22 Зроз. heidfeld мабуть ті топре бачив тільки на картинках в інтернеті, але йому все ясно :laugh:
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Што ж, бути 🤡 це теж вибір
він амбасадор японського преміуму на форумах хоботу та чотирип.дра і там так само цінують його слова в яких є літери :lol:
quppeq
Member

Повідомлення

Бачу так поважають тут Чері, хоча імхо їх заслуга бути першими і те що в їх пік всі конкуренти були другосортними.
Вже як на мене одних китайців розплодилось стільки що тут як з аудіофілією - все в китайцях. Дешевий варіант топ за свої гроші? Китайці. Оверпрайснутий преміум? Теж китайці.
Напевно це сумно
Scoffer
Member

Повідомлення

leif: 06.02.2026 19:22Зроз. heidfeld мабуть ті топре бачив тільки на картинках в інтернеті, але йому все ясно
Головне не казати йому що ємнісні свічі вигадали в ІВМ :D
У мене була хепі хакінг кейбоард, тактильність не на багато краще за мембранку, тільки й того що тиха, але зараз з'явились інші тихі варіанти. Коротше я не оцінив і подарував.
Аціо
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 06.02.2026 21:47
heidfeld: 06.02.2026 18:38
тьфу, это же убогое японское фуфло. Тут такое никому не интересно. Только китай мусор здесь в почете :lol: :gigi: :lol:
чим китайське сміття відрізняється від японських свічів? клони ж давним давно пристойні роблять
Ні не роблять такі як останні їх світчі з круглим стемом, гумовими глушниками та повністю без люфта не робить майже ніхто, тільки у Каіл є пару варіантів схожих у ЛП варіанті чок-2.
f24gun69
Member

Повідомлення

leif: 06.02.2026 15:12
hohlid19: 06.02.2026 14:01 Болванка с магнитом кастомно тебе будет усилие нажатия и тактильность делать?
Тактильні магнітні світчі вже існують fyi ;)

А що таке "кастомно усилие нажатия делать" ? Шо ви мали на увазі?
Типу койловерів, мабуть :lol:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Аціо: 07.02.2026 04:51
Ні не роблять такі як останні їх світчі з круглим стемом, гумовими глушниками та повністю без люфта не робить майже ніхто, тільки у Каіл є пару варіантів схожих у ЛП варіанті чок-2.
О, дякую.
Судити прям експертно ні про що не можу, бо окрім мембранок у мене в житті було тільки 3 механіки - HATOR Starfall, якась 65% Redragon і зараз G413, і усі на китайських свічах

І хто мінус здогадався постаити?
Dynamite
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.02.2026 13:33 Якийсь час я навіть подумав що це реклама Хатора і ще раз подивився чи нема там напису "на правах реклами" :D
Много упоминаний в тексте и картинках. Лично для меня - реклама.
Mozdev
Member

Повідомлення

В мене стоїть клава АККО і свічей є 3 набори Akko Penguin, Akko CS Lavender Purple, Gateron Brown, і мене все влаштовує, особливо Akko Penguin вони супер тихі
і вночі навіть якщо я клавіатурний нінзя мене не чутно :gigi:
StTechnik
Member

Повідомлення

Выскажу не популярное мнение, но никогда не понимал зачем брать механику и делать из нее по звуку тихую мембранку. Еще понятно если в офис где опен спейс и не у всех свой кабинет. Все прям такие ночные работники :-) Хотя надо будет себе как то попробовать сделать, что бы понять как оно. Может найдется какой то смысл )
Mozdev
Member

Повідомлення

StTechnik: 07.02.2026 13:18 Выскажу не популярное мнение, но никогда не понимал зачем брать механику и делать из нее по звуку тихую мембранку. Еще понятно если в офис где опен спейс и не у всех свой кабинет. Все прям такие ночные работники :-) Хотя надо будет себе как то попробовать сделать, что бы понять как оно. Может найдется какой то смысл )
Тиха клавіатура то завжди добре, а гарна механіка, то якість та довговічність( хот свап особливо) + я конкретно юзаю макроси, а на ній я ще можу перепрограмувати підсвітку ( окремо кожну клавішу ) але то вже мої забаганки :gigi:

А мембранки в мене є їх 2 BTC та MITSUMI ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

StTechnik: 07.02.2026 13:18но никогда не понимал зачем брать механику и делать из нее по звуку тихую мембранку
Затим що механіку в першу чергу беруть для тактильності, а не для клацання у вухах. Клацання це побічний, і зазвичай небажаний супутній ефект.
Хоча деякі гурмани віддають перевагу лінійним механікам, але на то вони і гурмани, що з них взяти.
DuckRider
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.02.2026 14:22
StTechnik: 07.02.2026 13:18но никогда не понимал зачем брать механику и делать из нее по звуку тихую мембранку
Затим що механіку в першу чергу беруть для тактильності, а не для клацання у вухах. Клацання це побічний, і зазвичай небажаний супутній ефект.
Хоча деякі гурмани віддають перевагу лінійним механікам, але на то вони і гурмани, що з них взяти.
Але ж все інакше - це поціновувачі тактильних світчів являють деякими гурманами, а більшість сидить собі на лінійних, бо не цокає і нормально в іграх працює
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider: 07.02.2026 14:29Але ж все інакше - це поціновувачі тактильних світчів являють деякими гурманами, а більшість сидить собі на лінійних, бо не цокає і нормально в іграх працює
Не бачу жодної переваги лінійної механіки над мембранкою окрім того що стильном, модно, молодіжно. Є просто мегатони мембранок з приблизно тим же ходом, і спрацьовуванням так само незрозуміло де. Так що це скоріше про мільйони мух.
DuckRider
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.02.2026 14:38
DuckRider: 07.02.2026 14:29Але ж все інакше - це поціновувачі тактильних світчів являють деякими гурманами, а більшість сидить собі на лінійних, бо не цокає і нормально в іграх працює
Не бачу жодної переваги лінійної механіки над мембранкою окрім того що стильном, модно, молодіжно. Є просто мегатони мембранок з приблизно тим же ходом, і спрацьовуванням так само незрозуміло де. Так що це скоріше про мільйони мух.
Так і у тактильної точка активації не там де вона клацнуна :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider: 07.02.2026 14:44Так і у тактильної точка активації не там де вона клацнуна
Де палець провалився, там і спрацювала. Ти навіть якщо дуже захочеш, то не зможеш утримати пальця напочатку клацу, не довівши до спрацювання. Я пробував, не вийшло :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

Scoffer
Затим що механіку в першу чергу беруть для тактильності,
А я все думал, зачем я брал две механики, но спасибо что ты есть. Всегда буду у тебя спрашивать зачем я что то купил :D
Scoffer
Member

Повідомлення

StTechnik
Брати механіку чисто для того щоб клацала по голові це ще більше гурманство ніж лінійну для ігрульок :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

Scoffer
Не, ну раз ты установил такие правила - мы неуклонно будем их соблюдать :D
Кто мы такие что бы спорить
Аціо
Member

Повідомлення

Scoffer
StTechnik
DuckRider

Механіку беруть зазвичай тому що це просто подобається людям і все, не треба вигадувати окремі потаємні сенси, от просто людям подобається працювати, грати на механіці і все, а досягається це вподобання саме варіаціями та волею обрати - клацає, лінійно, оптично, магнітні, тактильні, рабл та багато інших ефектів під свої вподобання та відчуття при натисканні. Це і є головна перевага механік - тисячі варіацій вибору.
DuckRider
Member

Повідомлення

Аціо: 07.02.2026 20:05 Scoffer
StTechnik
DuckRider

Механіку беруть зазвичай тому що це просто подобається людям і все, не треба вигадувати окремі потаємні сенси, от просто людям подобається працювати, грати на механіці і все, а досягається це вподобання саме варіаціями та волею обрати - клацає, лінійно, оптично, магнітні, тактильні, рабл та багато інших ефектів під свої вподобання та відчуття при натисканні. Це і є головна перевага механік - тисячі варіацій вибору.
Честно кажучи, ти також не розумієш) Беруть бо вони кращі в іграх за мембранку, тренд пішов від гравців, ще роки 2-3 тому можна було побачити як скуфи фукають і кажуть, що воно їм не треба :-/ А вже потім всі розпробували, з'явилось купа варіантів на будь-який смак і всі змірились, але кор аудиторія - це все ще ігроки, а їм на тайпінгу ну трохи насрати, бо пишуть вони зазвичай в чат, у трьох словах і про мамку :laugh: Всі інші покупці - це дай бог третина цього ринку механік
Відповісти