Продажі рольової гри Tainted Grail: The Fall of Avalon перевищили мільйон копій

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

divinity
Так, це ресурс, який треба менеджити (слідкувати за його раціональним використанням). І це в грі з відкритим світом тільки сповільнює проходження. І нічогісінько не дає натомість. Ні виклику ні фану. Абсолютно штучні гирьки на руках персонажа. Прогресія, о диво, є навіть в думі останньому. Це не щось особливе. А вже в грі, з тегом "рпг" взагалі маст. І в тому ж outer worlds2 її також вистарчає. Причому по напрямках/спеціалізаціях, а не тільки загальна.
В ММО не граю. Але патрони там, це стріли тут. А не перегрів будь-якої зброї раз в 3 сек з необхідністю відступу і КД 2сек. Звучить маразматично? Ото ж бо.
Ок, що втратить конкретно ця гра, коли стаміну заберуть?
1)Необхідність прокачки. Припустимо, для когось це свій фан. Ще що?

maxud_b
А я грав на макс доступній складності. І воно там не те, що важке, а просто не комфортне. Щоб гравець не абюзив "хіт анд ран" треба мобам трошки мізків і скіла прикрутити. Але для девів це складно, бо купа коду і тестів. Простіше повісити на гравця невидимі каменюки, щоб не був надто борзий.
Samilo
Member

Повідомлення

Shaolin_Style
Ніякий не Анріал. Гра на юніті, на анріал лише в планах

Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
Геральт
Ох жах який ))
Студійні боси на ніякий лям і не розраховували, макс. на 400 тис. копій. Там тіма гульбенила з тиждень.
І вже вийшло сюжетне длс
Геральт
Member

Повідомлення

Samilo
Яка гра, такі й очікування )
А хто, як не тіма, найкраще знає, що вони викотили :-/
Samilo
Member

Повідомлення

Геральт
Гра не мала жодного маркетингу, а виходить і люди зацінили, і відповідно підтримали грошенятами. Любителі гарних RPG задоволені, що отримали гарну гру, розробники, що позитивний фідбек і звісно гроші. Для маленької команди, яка ніколи не робила таких масштабних ігор - величезний успіх
KPAH
Member

Повідомлення

Геральт: 21.01.2026 13:01 maxud_b
Стаміна сповільнює бій. В коридорних соулсах це хоч якийсь зміст має, бо контенту не так, щоб багато. У відкритому світі той мікроменеджмент в бою - абсолютно лишнє. І я буду намагатись скіпати бої як "не вигідні" по часі. А без бойовки це буде 100500тий симулятор жокея.
Але там не тільки з тим проблема. Гра просто древня, архаїчна навіть. Геймплейно, графічно ("не гірше Скайріма", якому 15рочків)...але що хотіти від Unity, то найгірший рушій з існуючих.
И плевать что там есть билды на мага и саммонера со своими прикольными механиками где не нужна стамина.
Геральт
Member

Повідомлення

KPAH
Ну, і як/кого там засумонити можна на старті у в'язниці? :popcorn:
А якщо я традиційним танком, точніше танкеткою, хочу грати?
KPAH
Member

Повідомлення

Геральт: 21.01.2026 15:21 KPAH
На начальном острове вы заражены болезнью и особо ничего не можете, в этом как бы и суть. А далее уже выбор за вами за кого вы хотите играть, вас не заставвляют и не принуждают, в этом и суть хороших РПГ.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Samilo: 21.01.2026 14:05 Shaolin_Style
Ніякий не Анріал. Гра на юніті, на анріал лише в планах
ну шейдера она прикомпилирует как типичный уе :laugh:
Draqoon
Member

Повідомлення

Готи едішен чекаю з усіма длц і беру
Може вархорси зроблять потім ККД в фентезі :-P
VirusikZloy
Member

Повідомлення

нормальная игра крепкий середняк со всеми вытекающими ... дополнение было вообще очко обезьяны .. еле пробежал этот поделие .. ну для не особо требовательных конечно игра года :lol:
IronWithin
Member

Повідомлення

7mindfields: 21.01.2026 13:54
IronWithin: 21.01.2026 10:58 Tainted Grail не выглядит не то что отлично, а даже не хорошо ни чьём фоне, она устарела лет на 15-20 уже на релизе
Тримай в курсі
І до чого це? Руки сверблять щось написати, але нічого в дурну голову не приходить тому оттак? :facepalm:

Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
KPAH: 21.01.2026 15:28
Геральт: 21.01.2026 15:21 KPAH
На начальном острове вы заражены болезнью и особо ничего не можете, в этом как бы и суть. А далее уже выбор за вами за кого вы хотите играть, вас не заставвляют и не принуждают, в этом и суть хороших РПГ.
«Хороших» или «любых»? Или вы это сейчас камень в огород ккд2 бросаете не боясь гнева фанатиков? :gigi:
Vladys77
Member

Повідомлення

Хтось вихваляє, хтось сварить :(
Я так і не зрозумів що в цій грі доброго? Все темне, нічого не розібрати і складність висока :laugh:
Kiory
Member

Повідомлення

Vladys77: 21.01.2026 19:41 Хтось вихваляє, хтось сварить :(
Я так і не зрозумів що в цій грі доброго? Все темне, нічого не розібрати і складність висока :laugh:
По началу возможно и сложно, а вот под конец всё отлетает от ваншотов, включая марь которая подстаривается под уровень ГГ. И это на сложности ветеран и НГ+. Боссы с двух-трёх тычек без шансов.
Правда для этого потребуется грамотный подход. :rolleyes:

На счет темноты - не заметил. У меня и так монитор настроен под минимальную яркость, и картинка отличная. Не представляю о чем речь :spy:

Отправлено спустя 11 минут 17 секунд:
VirusikZloy: 21.01.2026 18:42 нормальная игра крепкий середняк со всеми вытекающими ... дополнение было вообще очко обезьяны .. еле пробежал этот поделие .. ну для не особо требовательных конечно игра года :lol:
Хорошо быть не особо требовательным, кайфа куда больше :super:
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 21.01.2026 11:30Ну і проданий лям натякає, що зайшла вона не тільки лиш всім. Мало хто її вподобав.
Для невеликої команди це чудовий результат.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Геральт: 21.01.2026 13:55Так, це ресурс, який треба менеджити (слідкувати за його раціональним використанням). І це в грі з відкритим світом тільки сповільнює проходження. І нічогісінько не дає натомість. Ні виклику ні фану. Абсолютно штучні гирьки на руках персонажа.
Навпаки - цілком реалістичні гирьки.
А опенворлд сповільнює проходження набагато більше за стаміну.
Геральт
Member

Повідомлення

waryag: 22.01.2026 01:33 Для невеликої команди це чудовий результат.
В експедиції тіма - 30чоловік. Десь так само, а може й менше, - в Сенуа. Якість тих ігор просто не до порівняння. Ну, але "чудовий" результат, то чудовий, мені не шкода )

Відкритий світ можна пролетіти по сюжету за ті самі 20-30год. Ніхто на сайди відповілкатись не змушує. А чекати КД стаміни змушує. Ще раз: це абсолютно штучне затягування ігрового часу там, де без цього можна було б і обійтись.
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 22.01.2026 09:56 В експедиції тіма - 30чоловік. Десь так само, а може й менше, - в Сенуа. Якість тих ігор просто не до порівняння. Ну, але "чудовий" результат, то чудовий, мені не шкода )
І сотня чи більше на аутсорсі.

З якістю Сенуа і експедиції не все так однозначно:
- сенуа набагато краще технологічно, чиста красива графіка, хороша оптимізація, шикарний звук. Але самої гри мало, та й та не видатна, нажаль, не вистачило ідей.
- в експедиції - технологічний жах, насрано темпоралкою і ефектами, фреймтайм нестабільний. Але гру рятує крутий сюжет з цікавими персонажами, шикарні саундтрек, пристойна робота художників, перевірена часом покорокова бойовка з реал-тайм елементами.

Відправлено через 6 хвилин 47 секунд:
Геральт: 22.01.2026 09:56Відкритий світ можна пролетіти по сюжету за ті самі 20-30год. Ніхто на сайди відповілкатись не змушує. А чекати КД стаміни змушує. Ще раз: це абсолютно штучне затягування ігрового часу там, де без цього можна було б і обійтись.
Можна... якщо тупо гнати гру, а не насолоджуватися нею. А в середньому 50 годин і більше.
Причому гра робить доволі підлий хід: в якийсь момент тобі треба обирати між нормальною складністю кінцівки гри та експлорингом світу, в одному чесному проходженні чимось доведеться пожертвувати.
Геральт
Member

Повідомлення

waryag
Так залоч капом і будеш мати фреймрейт, як струну. Накоти рішейд і отримаєш кращу картинку. Сенуа коротка, так. Але є там і бойовка і пазли і дослідження, наскільки це можливо в коридорці і навіть якась подоба паркуру.
Ті забавки не ідеальні, але на голову вище сабжу. І так само дрібнотою зроблені. Ну і продажі також вищі.
А ти знову захищаєш "все підряд" ) Бо навіть шанувальники вище "добротний середняк" не дають.
Можна... якщо тупо гнати гру, а не насолоджуватися нею. А в середньому 50 годин і більше.
Так про то й мова, що тебе не змушують до витрат часу (дослідження у відкритому світі). Хочеш - витрачаєш, хочеш - ні. А мене стаміною - змушують. Граючи танком я не зможу заклікати ворога, а отже треба чекати. І бій замість секунд розтягнеться на хвилини. А боїв у відкритому світі достобіса. Оце і є штучне затягування.
Це ок в коротких коридорках, але не ок у відкритому світі, де й так є куди час подіти.
В старфілді був подібний маразм, тільки на біг. Але там перки відповідні були і був сенс в першу чергу качати їх, ігноруючи інші. Тобто таким робом гравця змушували вибирати при прокачці, думати. І при викачці перків проблема счезала практично повністю. Чи є тут щось схоже?

Нагуглив. На сторінці перків 38 збігів по слову Stamina. Макс, що можна взяти 20% reduce на певні дії. Воно там все на ту вбогу стаміну зав'язано. Це тупо соулс-механіка. У відкритому світі. 🤮
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 22.01.2026 10:53Так залоч капом і будеш мати фреймрейт, як струну. Накоти рішейд і отримаєш кращу картинку.
А що тобі заважає накотити мод на стаміну/рух в граалі?
Геральт: 22.01.2026 10:53Ті забавки не ідеальні, але на голову вище сабжу. І так само дрібнотою зроблені.
У сенуа 2 команда вже під сотню і стабільне фінансування від майків - інший рівень.
Експедиції, доречі, теж не було проблемою залучити дорогих акторів.
Геральт
Member

Повідомлення

waryag: 22.01.2026 11:14
Геральт: 22.01.2026 10:53Так залоч капом і будеш мати фреймрейт, як струну. Накоти рішейд і отримаєш кращу картинку.
А що тобі заважає накотити мод на стаміну/рух в граалі?
Цей мод - імба, він нищить баланс. Бойовка ж під стаміну будувалась. Рішейд - це фільтр. Такі речі не порівнюються.
waryag: 22.01.2026 11:14 У сенуа 2 команда вже під сотню і стабільне фінансування від майків - інший рівень.
Експедиції, доречі, теж не було проблемою залучити дорогих акторів.
Я про першу писав, 2га вже в майків. Там ресурси дійсно інші.
Ну не Кіану ж в експедиції )
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 22.01.2026 11:18Цей мод - імба, він нищить баланс. Бойовка ж під стаміну будувалась. Рішейд - це фільтр. Такі речі не порівнюються.
Робиш потрібні тобі настроювання і отримуєш задоволення від гри.

Мені було насрати на баланс від розробників експедиції, коли ставив мод на таймінги. Тим більше, обидві команди і близько не блізи в період розквіту, помиляються і косячать. Хоча і ще ті блізи теж помлялися.
Відповісти