В Epic Games Store знову дарують гру The Callisto Protocol

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Piter Cantrope: 25.12.2025 11:26 Поміняти 9700X на 8700G, і можна буде грати без відеокарти. Ігри типу RDR2, Elden Ring i Ghosts of Tsushima йдуть, і в цілком нормальній якості.
Сталкер і інші погано оптимізовані ігри навіть в 1080p йдуть з натяжкою, але бог з ними.
В краще оптимізованих або трохи старіших іграх цілком норм. Часто можна навіть в 1440p пограти.
А не простіше ніж морочити голову з заміною проца, та ще й з повноцінного на урізаний по кешу та PCI-X, купити найпростішу б/в відяху-затичку типу RX 470-580 після майнінгу але в продавана/магаза з гарною репутацією або ж з детальною компетентною перевіркою товару особисто? Десктопні APU-проци явно не для ігор розраховані, от ноутбучні - зовсім інша справа.
FurryGentleman
Member

Kassatka: 25.12.2025 11:56
Piter Cantrope: 25.12.2025 11:26 Поміняти 9700X на 8700G, і можна буде грати без відеокарти. Ігри типу RDR2, Elden Ring i Ghosts of Tsushima йдуть, і в цілком нормальній якості.
Сталкер і інші погано оптимізовані ігри навіть в 1080p йдуть з натяжкою, але бог з ними.
В краще оптимізованих або трохи старіших іграх цілком норм. Часто можна навіть в 1440p пограти.
А не простіше ніж морочити голову з заміною проца, та ще й з повноцінного на урізаний по кешу та PCI-X, купити найпростішу б/в відяху-затичку типу RX 470-580 після майнінгу але в продавана/магаза з гарною репутацією або ж з детальною компетентною перевіркою товару особисто? Десктопні APU-проци явно не для ігор розраховані, от ноутбучні - зовсім інша справа.
согласен по цене того 8700г можно спокойно взять 3070-4070 и не морочить голову)
Piter Cantrope
Member

Kassatka
Нє, ну якщо пан купив собі 9700X і планує потім таки взяти гарну вк, то питань нема. Так звичайно ж буде краще. Але можна одразу взяти 8700G, і то буде і проц і непогана вк в одному.
Ну і 8700G це більше рівень GTX1070-1080, а не RX 470-580. В деяких іграх він навіть швидший за 1080ti.
Якщо вміти розганяти пам'ять, то він десь на рівні 3050. І як бонус відсутність проблем з нестачою пам'яті в нових іграх - можна ставити текстури які завгодно. Ну і не забуваємо про кодеки і все інше. Мій 8700G грає 8k відео в ютубі без скіпання кадрів (не те щоб я дивився 8k відео, але він це може) і має AV1. Старі вк вже деколи не можуть найновіші ігри запустити.

Ну і свій 8700G я взяв за 200$ новий. І отримав продуктивність на рівні якоїсь початкової відяхи типу 3050, яку десь за такі ж гроші продавали. Але тепер з тим як подорожчала оперативка, то брати APU вже не так цікаво, бо він залежить від пам'яті.

А те, що проц якось там урізаний, ну то таке. З картою 6950XT в мене була 100% загрузка карти і однаковий фпс і на ньому, і на R5 7600 з 16-лініями і кешом.
XAMCTBO
Member

Piter Cantrope: 25.12.2025 12:13 Kassatka
Нє, ну якщо пан купив собі 9700X і планує потім таки взяти гарну вк, то питань нема. Так звичайно ж буде краще. Але можна одразу взяти 8700G, і то буде і проц і непогана вк в одному.
Ну і 8700G це більше рівень GTX1070-1080, а не RX 470-580. В деяких іграх він навіть швидший за 1080ti.
Якщо вміти розганяти пам'ять, то він десь на рівні 3050. І як бонус відсутність проблем з нестачою пам'яті в нових іграх - можна ставити текстури які завгодно. Ну і не забуваємо про кодеки і все інше. Мій 8700G грає 8k відео в ютубі без скіпання кадрів (не те щоб я дивився 8k відео, але він це може) і має AV1. Старі вк вже деколи не можуть найновіші ігри запустити.

Ну і свій 8700G я взяв за 200$ новий. І отримав продуктивність на рівні якоїсь початкової відяхи типу 3050, яку десь за такі ж гроші продавали. Але тепер з тим як подорожчала оперативка, то брати APU вже не так цікаво, бо він залежить від пам'яті.

А те, що проц якось там урізаний, ну то таке. З картою 6950X в мене була 100% загрузка карти і однаковий фпс на ньому, і на R5 7600 з 16-лініями і кешом.
А з якою ОЗУ такі результати? Бо 3050 в натіві це точно не 1080 1080ті. 1080ті це рівень 3060/RX6600хт. Як 1050ті 1063 я б ще повірив.
Piter Cantrope
Member

XAMCTBO
780m яка в 8700G розігнана з 2900MHz до 3200MHz. Пам'ять hynix a-die, залежно від майстерності оверклокера, 8000MHz доволі легко береться, в мене макс виходило 8600MHz. Це все на повітрі дуал-тавері на дешевій материнці з 2-ма слотами пам'яті. Розганяти пам'ять на апу набагато легше, ніж на звичайних райзенах.

Якщо глянете продуктивність 8700G в тестах з пам'яттю 6000MHz, то можете додати 45% до продуктивності в такому розгоні. +55% продуктивності якщо порівнювати з пам'яттю 5200 JEDEC. От і виходить рівень норм відеокарт. Ну і знову ж кажу, в деяких нових іграх типу Alan Wake 2 ті ж паскалі можуть працювали жахливо, і ці апу на RDNA3 за рахунок новизни гарно себе показують на їх фоні. На деякі старіші радеони вже треба ставити якісь альтернативні драйвери, бо новий нема і нові ігри не хочуть запускатись. Знаю, бо сам з цим стикався.
1234waltz
Member

Serg IX: 24.12.2025 23:50 Супер. Тепер чекаєм "The Evil Within 2" "Биошоки " и "Ларочку"
Evil Within обидві раніше роздавали, але без ДЛЦ, їх я чесно купив у Епіків)) Біошок 2 ремастер роздавали також. Лару - ніби ще не було.
Filabatya
Member

Piter Cantrope
Я би ноут тоді брав, а не систему обновляв. Ну дуже вже крутий длсс і фг в нвідії, принаймі по ютубу :gigi:
От би апу на рдна 4 з фср4, ото би вже хотів :super:
Последний раз редактировалось Filabatya 25.12.2025 13:51, всего редактировалось 4 раза.
Serg IX
Member

1234waltz: 25.12.2025 12:47
Serg IX: 24.12.2025 23:50 Супер. Тепер чекаєм "The Evil Within 2" "Биошоки " и "Ларочку"
Evil Within обидві раніше роздавали, але без ДЛЦ, їх я чесно купив у Епіків)) Біошок 2 ремастер роздавали також. Лару - ніби ще не було.
Друже, а я про що пишу? Лару всі частини також були. Роздають одне й те саме по третьому кругу
Kassatka
Member

Piter Cantrope: 25.12.2025 12:13 Ну і 8700G це більше рівень GTX1070-1080, а не RX 470-580. В деяких іграх він навіть швидший за 1080ti.
Якщо вміти розганяти пам'ять, то він десь на рівні 3050.
Ні фіга собі :eek: , ну тоді знімаю капелюха. Я був дуже приємно вражений продуктивністю Radeon 780M на ноуті, власне її чудово вистачало мені для будь-якої гри в 1080p, от тільки часом не вистачає виділеної пам'яті, а як її примусово виділити побільше на своєму ASUS TUF Gaming A15 з 16 Гб та об'єднанням інтегрованої Radeon 780M/дискретної графіки RTX 4060, я ні в біосі, ні в софті не знайшов, виділяє автоматично й чомусь дуже мало. :(
[/quote]
Piter Cantrope: 25.12.2025 12:13 І як бонус відсутність проблем з нестачою пам'яті в нових іграх - можна ставити текстури які завгодно. Ну і не забуваємо про кодеки і все інше. Мій 8700G грає 8k відео в ютубі без скіпання кадрів (не те щоб я дивився 8k відео, але він це може) і має AV1. Старі вк вже деколи не можуть найновіші ігри запустити.
Ну так. (Проте для сучасного проца можна обійтись і без хардвардного декодингу відео, от тільки жерти буде більше. А без 8K-потоку в ютубі можна обійтися, якщо не 8K-екран.)
А загалом дякую за інфу. :up: Не знав, що десктопні інтеграшки теж бувають настільки потужні. Тоді дійсно можно спокійно юзати для 1080p, якщо без графодр0черства й погоні за ультами та променями. А то й для 1440p можна.
Piter Cantrope: 25.12.2025 12:13 А те, що проц якось там урізаний, ну то таке. З картою 6950XT в мене була 100% загрузка карти і однаковий фпс і на ньому, і на R5 7600 з 16-лініями і кешом.
Просто можливо проц у першу чергу брався для робочих завдань (а не пересидіти до купівлі відяхи), а там кеш і більш нове покоління можуть мати профіт.
Filabatya
Member

Kassatka
Rtx 5050 десктопна в 1080р на голову вища, про память з операхи забудьте, в вас дискретка, а не інтеграшка, будуть статери
Piter Cantrope
Member

Kassatka: 25.12.2025 14:57 Ні фіга собі :eek: , ну тоді знімаю капелюха. Я був дуже приємно вражений продуктивністю Radeon 780M на ноуті, власне її чудово вистачало мені для будь-якої гри в 1080p, от тільки часом не вистачає виділеної пам'яті, а як її примусово виділити побільше на своєму ASUS TUF Gaming A15 з 16 Гб та об'єднанням інтегрованої Radeon 780M/дискретної графіки RTX 4060, я ні в біосі, ні в софті не знайшов, виділяє автоматично й чомусь дуже мало. :(
В десктопі розгін пам'яті дає їй нормально дихати. Я для цікавості дивився результати всяких карт, ставив в себе такі ж налаштування, то наприклад в кіберпанку мій 8700G з пам'яттю 8000Mhz був швидшим ніж 3050 6Gb на однакових налаштуваннях, десь відсотків на 5-10%. Для 1080p цілком норм, в деяких іграх навіть на 1440p можна замахнутись. Lies of P я пройшов у 1440p на цій інтеграшці. Ну і в десктопі нема проблем з виділенням пам'яті.

Але знову ж таки, тут тільки hynix пам'ять і розганяти. На EXPO профілі 6000Mhz і без розгону відеоядра вже зовсім не так цікаво. Ну і якщо взяти якийсь старенький дубовий комплект самсунг, то нічого доброго не вийде.
А найприємніше - це розгін самого відеоядра. Заходиш в біос, ставиш 3200 замість 2900, і все. Воно працює, не треба ні напругу міняти, ні чимось іншим займатись. І є одразу 10% приросту продуктивності) В ноуті так не можна)
MqM
Member

Serg IX: 25.12.2025 13:23
1234waltz: 25.12.2025 12:47
Друже, а я про що пишу? Лару всі частини також були. Роздають одне й те саме по третьому кругу
Проте я досі чекаю коли по тому кругу підуть ті ігри, які пропустив в перший рік існування Епік роздач)
Ответить