А будет тест производительности на 60 герцовом мониторе с HDD и процом без 3 кеша ? Очень надо.MessiaH: ↑ 26.10.2025 16:50она в игре отсутствует как таковая, но чуть лучше, чем в Бороде 4Draqoon: ↑ 26.10.2025 13:57Без мессії незрозуміло про оптимізацію
Новости
Последние статьи и обзоры
Критики та перші гравці хвалять The Outer Worlds 2. Гра демонструє хорошу продуктивність
-
maxn
Member
-
Zealoth
Member
Это уже давно не смешно, когда игра которая выглядит вот так, еще в добавок требует нереального железа для плавной картинки.
-
vmsolver
Member
5090 не для 1080р, это слишком широкий GPU, 1080р просто не загрузит его, 1440р минимумdead_rat: ↑ 26.10.2025 10:01 ...Реальність: 5090 може 120 фпс в фулл хд
-
1234waltz
Member
Щось з Arc-ами все не дуже, цікаво чи пофіксять дровами за наступний місяць.
-
MessiaH
Member
В обязательном порядке, только 60 герцовый монитор или 500 герцовый на фпс в игре никак не влияет, у 7950х достаточно кеша и он отлично тянет игры если они нормально оптимизированы, а не на всратом урине 5maxn: ↑ 26.10.2025 18:04А будет тест производительности на 60 герцовом мониторе с HDD и процом без 3 кеша ? Очень надо.
-
Mozdev
Member
Подивився я на той The Outer Worlds 2 і там графіка така що, 4060 у нативі в FHD має давати 90-144 fps 
-
Kullerok
Member
Ну как раз хорошая.60 ФПС это нормально для поиграть. Да не сказочно плавное при 240 но и не слайд шоу.Ariets1201: ↑ 26.10.2025 12:51Топові процесори ледь видають 60 ФПС і це зараз називають "Хороша продуктивність"?01Mirage09: ↑ 26.10.2025 12:35 А ця хороша продуктивність з критиками і гравцями зараз в одній кімнаті?
Я все правильно зрозумів?
-
mertvei
Member
Я не знаю у меня,правда с длсс,на профильном конфиге стабильные 60 ФПС,не знаю по моему с головой на ультрах в 4к.
-
MessiaH
Member
Балабол, какие в жопу 60 фпс в 4к даже с длсс у тебя может быть, зачем такие сказки втирать???mertvei: ↑ 27.10.2025 00:04Я не знаю у меня,правда с длсс,на профильном конфиге стабильные 60 ФПС,не знаю по моему с головой на ультрах в 4к.
https://radikal.cloud/i/%D0%91%D0%B5%D0 ... %B8.cYtmWS
Отправлено спустя 7 минут 42 секунды:
maxn: ↑ 26.10.2025 18:04А будет тест производительности на 60 герцовом мониторе с HDD и процом без 3 кеша ? Очень надо.
-
Destroyer616
Junior
Знову цей "чудовий" відкритий світ. Пролог нормальний, тут тобі і коридори і є де полазити, а після заставки знову відкриті шматки планет. Все як в першій частині.
Ну і ціна, давно купляю ігри в стімі але тут не витримав, взяв в "зеленому". Ну і через пару годин дропнув.
Ну і ціна, давно купляю ігри в стімі але тут не витримав, взяв в "зеленому". Ну і через пару годин дропнув.
-
NUN4AG
Member
Оце так заруба у TOW 2 та Борди 4 за звання найгірш оптимізованної гри на UE5, якій потрібен був проєктам зі стилізованою графікою як мертвому припарка...
Наскільки треба бути ледачими та некомпетентними, щоб сліпо прикручувати всі фішки UE5 до проєктів, які через візуальний стиль ніколи не виглядатимуть як фотореалістично на самому технологічному рушії, так і зовсім погано на якомусь старому?
Про оптимізацію під натив Gearbox та Обсидіани зовсім не думали. Як сказав би Куртка - це якесь божевілля грати в 2025-му не обмазавшись DLSS та MFG...

Наскільки треба бути ледачими та некомпетентними, щоб сліпо прикручувати всі фішки UE5 до проєктів, які через візуальний стиль ніколи не виглядатимуть як фотореалістично на самому технологічному рушії, так і зовсім погано на якомусь старому?
Про оптимізацію під натив Gearbox та Обсидіани зовсім не думали. Як сказав би Куртка - це якесь божевілля грати в 2025-му не обмазавшись DLSS та MFG...
-
kawalot
Member
Стало цікаво у себе перевірити, як справи із грою (ліцензія в стімі була передзамовлена ще коли гру впарювали за 80 баксів). На профільному залізі з усіма налаштуваннями на макс в 4к і без FSR4 видає кінематографічні 30 кадрів з дропами до 25 кадрів. На тих же налаштуваннях, але з увімкненим FSR4 в режимі баланс, 60 кадрів з періодичними дропами до 50 кадрів (може там і більше 60 є, але монітор 60Гц і всінк увімкнений). В обох випадках божественні промені кожанки вимкнені. З променями у першому випадку фпс падає до 25 кадрів і на диво доволі стабільно на такій відмітці тримається, буквально пару кадрів туди-сюди кидає. А ось у другому випадку з променями фпс падає в середньому до 50 і абсолютно не стабільний та постійно коливається у межах від 10 до 55 кадрів, навіть якщо просто стояти на місці. Коротше, краще грати в QHD і не ви
ись. Зате стабільно 60 кадрів буде. Чисто теоретично можна звісно в 4к пограти з фср та без променів, але може бути, що в якійсь важкій сцені дропи будуть не до 50, а відчутно більшее. Та й на моніторі моєї діагоналі особливо не відчувається різниця в картинці між UHD та QHD.
P.S. В усіх випадках у процесора вимкнений SMT, бо одна моя улюблена, але стара, гра не вміє в 32 потоки і навіть не запускається з ним, а тому в мене на постійно багатопоточність вимкнена в біосі.
P.S. В усіх випадках у процесора вимкнений SMT, бо одна моя улюблена, але стара, гра не вміє в 32 потоки і навіть не запускається з ним, а тому в мене на постійно багатопоточність вимкнена в біосі.
-
MessiaH
Member
Урина 5 не самый технологичный, это самый всратый и ублюдский игровой движок из всех существующих. Если бы не его условная бесплатность, то он бы вообще в хрен никому не тарахтел. На нём обычно у всех игр очень посредственная картинка и ужасная оптимизацияNUN4AG: ↑ 27.10.2025 06:58Наскільки треба бути ледачими та некомпетентними, щоб сліпо прикручувати всі фішки UE5 до проєктів, які через візуальний стиль ніколи не виглядатимуть як фотореалістично на самому технологічному рушії, так і зовсім погано на якомусь старому?
Вот эти все генераторы и апскейлы привели к тому, что криворукие игроделы вообще положили болт на оптимизациюNUN4AG: ↑ 27.10.2025 06:58Про оптимізацію під натив Gearbox та Обсидіани зовсім не думали. Як сказав би Куртка - це якесь божевілля грати в 2025-му не обмазавшись DLSS та MFG...
-
NUN4AG
Member
Та я просто пропустив слово "навіть"MessiaH: ↑ 27.10.2025 13:45Урина 5 не самый технологичный, это самый всратый и ублюдский игровой движок из всех существующих. Если бы не его условная бесплатность, то он бы вообще в хрен никому не тарахтел. На нём обычно у всех игр очень посредственная картинка и ужасная оптимизация
В ідеальному світі ці технології мали б збільшувати життєвий цикл стареньких відях і наближати володарів QHD/4K високогерцових моніторів до "розкриття їх повного потенціалу", але ж де ідеальний світ і де маркетологи/інвестори з видавництв, які бачать можливість зекономити на програмістах та тестувальниках, а заодно випустити проєкт на кілька місяців раніше?MessiaH: ↑ 27.10.2025 13:45Вот эти все генераторы и апскейлы привели к тому, что криворукие игроделы вообще положили болт на оптимизацию
-
GSerjio
Junior
Ryzen 7800x3d, RTX 5080 - 2K, dlss quality, на максимальних налаштуваннях 45-50 fps. Оптимізацією навіть не пахне. Вимкнув апаратне трасування променів, отримав 60-70 fps, так і граю.
-
Геральт
Member
RTX 5080
Вимкнув апаратне трасування променів
-
stakanctl
Member
Игра летает даже на ведре
-
Zealoth
Member
Быстродействие как в каком нибудь кп2077, визуал уровня игр отбеседки, просто мечта.
-
gast_
Member
Не варто шукати змову там, де все можна пояснити звичайною тупістю(і лінню). Це двигло пропонує максимально простий інструментарій для створення ігор, на чому економлять студії, маючи змогу наймати спеціалістів нижчої ланки. Результат закономірнийunique-neon: ↑ 26.10.2025 14:23 Враження, що НВ заплатила Епіку за такий чудо рушій.
-
fantomrulezz
Member
Пробіжав за вихідні перший регіон.
В цілому гра - дуже непогана, прикольний світ, гумор і сатира, чудова варіативність проходження більшості квестів.
В халявному геймпасі за 40 грн точно пройти варто.
А от оптимізація, навіть після перших патчів - лайно повне. Особливо при такому ніякому графоні.
Щоб отримати 120 фпс в 4К довелось на 5090 зменшувати з ультра на високі (правда, різниці візуально нема), врубати длсс перфоманс та фреймген.
Мабуть, найгірший випадок оптимізації УЕ5, що я бачив.
Сталкер 2 хоча б виглядав гарно.
В цілому гра - дуже непогана, прикольний світ, гумор і сатира, чудова варіативність проходження більшості квестів.
В халявному геймпасі за 40 грн точно пройти варто.
А от оптимізація, навіть після перших патчів - лайно повне. Особливо при такому ніякому графоні.
Щоб отримати 120 фпс в 4К довелось на 5090 зменшувати з ультра на високі (правда, різниці візуально нема), врубати длсс перфоманс та фреймген.
Мабуть, найгірший випадок оптимізації УЕ5, що я бачив.
Сталкер 2 хоча б виглядав гарно.