Cooler Master запропонує панорамний корпус MasterFrame 360, включно із версією з РК-дисплеєм

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

МОНАХ: 14.10.2025 10:16ледь помітне "механічне" дзичання
Я наверх кладу товстий блокнот-записник, бо у мене у фрактала кришка іноді "грає" трохи) В моєму випадку це все повністю вирішує і гроб тихий, як і має бути гробу :) А була б сталь 3мм - то і цього не було б)
МОНАХ
Member

Ostin, у мене цей звук в кожному корпусі проявляється, ще з Кодегена 2008-го року - я вже потроху починаю вірити в "комповика" (по аналогії з домовиком), що переселяється з "компа" в "комп" по мірі того як я замінюю домашні машини :laugh: .
спойлер
Просто я натурально обалдів, що він навіть у Фрактала проявився. Правда, на відміну від інших корпусів - тут він почав виникати, коли кімнатна температура опустилася до 18°C; на Залмані Z9 він взагалі був перманентним, поки не зашив перфорацію в боковій стінці листом пластику ("грався" з налаштуванням більш ефективного обдуву "заліза") - може таким чином додав жорсткості, не знаю, але дзичання після цього стало проявлятися нерегулярно і лише час від часу. І що дивно - кожного разу на новому корпусі звук ідентично той самий, а не схожий на звук з попереднього корпуса (маю трохи "музичні вуха", то можу в певній мірі чути і відрізняти такі речі).
► Я своєму Фракталу замінив верхню глуху кришку на комплектну з перфорацією (для налагодження потрібної циркуляції повітря в умовах, коли забір повітря тільки спереду, а видув - строго у не широкий паз ззаду-вверху), то ж у мене вже не повноцінний гроб, але сам корпус "закопаний" в товстий "ящик" комп'ютерного стола, то звуки "заліза" все-одно сильно приглушені. А застібки на кришках, як і дверцята, ніби люфтів не мають... можливо пластикові рамки пилових фільтрів "грають" (але в Залмані "пиловики", крім нижнього невеликого, взагалі всі у вигляді "прозорої" мочалки і інтегровані в заглушки "морди" - чому там дзичати?)...
► Це я поки з одним "вінтом" "на борту" - по остаточній конфігурації мають встати ще два :rotate: - думаю, має датися взнаки в сторону погіршення... Колись на Залмані зі знятими кришками пробував на слух допетрати з якої частини корпуса виникає дзичання - дійшов до того, що пальцем чіпав сата-кабель одного з сата-ссд :laugh: і звук переривався, але коли я його геть відімкнув, знявши кабелі, то звук все-одно виник і я вже просто плюнув на все це.
avuremybe
Member

МОНАХ: 14.10.2025 10:16грішу в першу чергу на "резонанс" HDD
Я свого посадив на силіконові шайби 1мм (нарізав висічкою зі шланга). Просто з обох сторін металу попідкладав, щоб гвинт, яким фіксується HDD, напряму з металом не контактував. Зняло все як рукою. :up:
doc-oc
Member

Sanьka: 13.10.2025 17:18 Ще трохи и отримаєм
Изображение
Все рухається по колу
Во :super: именно о таком и подумал :idea:
Люто себе такой хотел в нулевых :laugh:
МОНАХ
Member

:lol: "Зібралися! Фанати купити корпус втридорога! Обговорюють, як полікувати косяки, яких там за таку ціну не мало б бути!" (С) :lol:
спойлер
avuremybe, в моїх комплектах "корзин" йшли двосторонні м'які резинові шайби таким чином, що ні сам "вінт", ні болт, що його кріпить до металу "корзин" прямого контакту немає. Інше питання, що в моєму випадку самі "корзини" кріпляться на 2 болта прямо наживу - метал до металу і в третій точці ще й металевою скобою чіпляє за корпус...
► Загалом, мій поточний "вінт" - новий і зараз перебуває в режимі "заслуговування довіри" (бо вже проявив був одну короткочасну ознаку того, що хоче остаточно поховати мою багаторічну довіру до WD) десь до Нового року, користі поки не несе... напевно варто зняти на недільку, послухати, як без нього буде... Чого до цього вже давно так не зробив? Та оце тільки неділі з півтори як проявилась "стара болячка" на новому корпусі...

► ...Так-то я знайшов 2 моменти до чого доколупатися у своєму, майже (як я раніше вважав) ідеальному кейсі:
• 1. Конструкторський момент - дизайнери корпуса не додумались, що робити з пластиковою заглушкою ("підлогою" під кастомну "воду" в передній частину кожуха БЖ), якщо вона знімається - :D а я знайшов їй примінення, щоб не "викинути" в коробку валятись без діла: вона досить довга - прикрутив її через гнізда для вентиляторів/радіатора вверху за штатні отвори в передній частині корпуса таким чином, щоб вхідний потік від самого верхнього вентилятора не одразу виходив через перфоровану стінку вверх (і таким чином був би геть даремним в системі циркуляції повітря), а продувався горизонтально під цим прикрученим пластиком майже до середини корпуса - до слотів оперативної пам'яті і тільки тоді міг вільно виходити наверх.
• 2. Таки погана якість матеріалів на окремих елементах: коли перенавішував дверцята зправа - наліво, то зіткнувся з тим, що на окремих шурупах пластик частково вирізався і викрутився разом з ними, як наслідок - із 4 шурупів, що тримають 2 дверні петлі, 2 шурупи закрутилися майже без упору, прокручувати на силу не став - мокнув в клей і закрутив уже навічно
Ответить