Новости
Последние статьи и обзоры
Продано понад 5 мільйонів копій Clair Obscur: Expedition 33, розробники обіцяють новий контент
-
Jarme
Junior
Я все відкладав покупку, бо локалізації не було, а за RPG з англійською мовою стараюся не братися, бо хвилююся, що не вловлю багато сюжетних нюансів... Тепер чекатиму патча з нетерпінням 
-
Ararat
Member
Сидеть перед компом продумывая стратегию, как в стратегичных/тактичных - тру гейминн;mycolaevich: ↑ 09.10.2025 14:03
Натискать кнопочки - аутизм, сидіти дивитись в монітор і нічого не робити - тру геймінг я підозрюю?
Управлять персонажем перемещаясь по полю боя, решая когда и как атаковать, как в екшон/платформер играх -тру гейминг.
Жать кнопку по таймингу, как в qte - аутизм.
Нет ну серъёзно, qte всегда было дном геймдизайна, откуда такая любовь к нему?
-
mycolaevich
Member
Тоді питання - необхідність ухилятись в соулс іграх ака "Жать кнопку по таймингу", необхідність робити комбо в слешерах ака "Жать кнопку по таймингу", необхідність робити блок в екшн рпг ака "Жать кнопку по таймингу", це все також аутизм?Ararat: ↑ 09.10.2025 16:33 Жать кнопку по таймингу, как в qte - аутизм.
QTE при атаках особливо нічого не дають геймплейно - тут я погоджусь, і їх можна відключити.
Ухиляння/парирування - трохи інша механіка, і зайшла вона в покрокову гру відмінно. Подавляючій більшості ца такий бонус до традиційної покрокової бойової системи сподобався.
Так само він сподобався багатьом любителям action ігр які не в захватиі від turn based геймплею. Як наприклад мені, в тій же БГ3 в великих боях сидіти дивитись як комп'ютер грає сам з собою було відверто нудно (і аргумент про продумувати стратегію не актуальний, бо яка може бути стратегія доки я не знаю як діятиме ворог?). Тут я маю чим зайнятись на своєму ходу, та на ходу суперника.
-
MqM
Member
Це звісно ульта аргумент по соулсам, дійсно паралель провести можна - там й там якщо не встиг в певний таймінг виконати певну дію однозначно фейл всієї гри, правда в qte це більш чітко виражено 
-
Ararat
Member
Дай подумать. Вот к примеру разберем на солсах:mycolaevich: ↑ 09.10.2025 18:28Тоді питання - необхідність ухилятись в соулс іграх ака "Жать кнопку по таймингу", необхідність робити комбо в слешерах ака "Жать кнопку по таймингу", необхідність робити блок в екшн рпг ака "Жать кнопку по таймингу", це все також аутизм?Ararat: ↑ 09.10.2025 16:33 Жать кнопку по таймингу, как в qte - аутизм.
QTE при атаках особливо нічого не дають геймплейно - тут я погоджусь, і їх можна відключити.
Ухиляння/парирування - трохи інша механіка, і зайшла вона в покрокову гру відмінно. Подавляючій більшості ца такий бонус до традиційної покрокової бойової системи сподобався.
Так само він сподобався багатьом любителям action ігр які не в захватиі від turn based геймплею. Як наприклад мені, в тій же БГ3 в великих боях сидіти дивитись як комп'ютер грає сам з собою було відверто нудно (і аргумент про продумувати стратегію не актуальний, бо яка може бути стратегія доки я не знаю як діятиме ворог?). Тут я маю чим зайнятись на своєму ходу, та на ходу суперника.
Увороты - ты контрольруешь тайминг, позиционирование и расход стамины.
Блок - позиционирование, расход стамины, тайминг(если не зажимать втупую)
Атаки - аналогично.
Парирование - вот тут уже да. Только тайминг (если 1 на 1, при большем числе врагов еще позиционирование)
Можно просто бегать избегая атак.Позиционирование и расход стамины.
При этом ты можешь всё вышеперечисленное комбинировать.
А в 33 ты каждый ход обязан аутировать в qte, ведь даже на истории тебя убьют без уворотов. Может в игре и вправду на высоких уровнях с правильной прокачкой, с фармом расходников и т.п. можно и фейстанчить, но хотелось бы сразу и не зная всю прокачку/шмот зарание, как практически в любой другой пошаговой jrpg, как та же персона.
И я не против самого наличия таких кутеэ. Не сомневаюсь что такое может понравиться людям, у куки кликера аудитория была ненамного меньше. Просто дайте выключить их в настройках тем кому оно не нравиться как сделали для аттак. А если для этого нужно поработать, то поработайте. Вы же хотите заработать ещё денег? Так заработу!
Відправлено через 8 хвилин 22 секунди:
Ты же это не серъезно? Если да, то понятно почему тебе неинтересны тактические игры.mycolaevich: ↑ 09.10.2025 18:28 аргумент про продумувати стратегію не актуальний, бо яка може бути стратегія доки я не знаю як діятиме ворог
-
Ostin
Member
Так. У відриві від обговорення і від конкретної гри, QTE - це завжди повне дно.Ararat: ↑ 09.10.2025 16:33qte всегда было дном геймдизайна
-
mycolaevich
Member
Ну так для тих хто хоче фейстанчити є купа різних покрокових JRPG. В експедиції сходу так робити не вийде.Ararat: ↑ 10.10.2025 09:46 можно и фейстанчить, но хотелось бы сразу и не зная всю прокачку/шмот зарание, как практически в любой другой пошаговой jrpg, как та же персона.
Мені так, не подобаються тактики, не подобаються соулси, але я ці ігри просто ігнорю а не розказую кругом як "правильно" їх робити.
-
Ostin
Member
Насправді, є круті та високооцінені ігри, які містять купу геймплейних рішень, які є дном. Яскравий приклад - Відбмак 3. Там намішано стільки всього, що диву даєшся. Це і циферки рівнів, коли гуль 20 рівня - це тварюка кратно крутіша грифона, бо в нього циферки) Це і QTE в боксі. Це і відсутність луту у ворогів, коли ти не можеш підібрати меч чи спис у бандита, якого щойно порішив. Ну і знаки питання заради знаків питання скрізь і всюди. Це, однак, не заважає рейтингам)
Вочевидь, так і тут. Сценаристи видали цікавий сюжет, а от розробники не змогли в адекватну реалізацію бойової системи і видали доісторичний QTE. Але гра успішна і продається) Та й немає нічого ідеального, як ми знаємо.
Це, до речі, показник того, що сюжет в грі та загальна атмосфера важливіші, за геймплей. Принаймні, для більшості гравців.
Вочевидь, так і тут. Сценаристи видали цікавий сюжет, а от розробники не змогли в адекватну реалізацію бойової системи і видали доісторичний QTE. Але гра успішна і продається) Та й немає нічого ідеального, як ми знаємо.
Це, до речі, показник того, що сюжет в грі та загальна атмосфера важливіші, за геймплей. Принаймні, для більшості гравців.
-
mycolaevich
Member
Насправді все навпаки. Найпопулярніші ігри які? майнкрафти, фортнайти і інші КС з Дотами.Ostin: ↑ 10.10.2025 10:23 Це, до речі, показник того, що сюжет в грі та загальна атмосфера важливіші, за геймплей. Принаймні, для більшості гравців.
Найважливіше щоб гра задовільняла вимоги ЦА. Якщо розробники позиціонують гру як сюжетку - будьте ласкаві збацайте хороший сюжет, якщо строго геймплено орієнтована - геймплей має бути вилизаний і збалансований і т.д.. Або все разом, але це велика рідкість.
-
Ostin
Member
mycolaevich
Тут така кореляція: для гарних продажів гра має бути гарною сюжеткою, для найбільшої ца - мати цікавий геймплей і бути дешевою або умовно-безкоштовною. Оті всі найпопулярніші ігри вони безкоштовні.
В якійсь мірі винятком є ігри соулзи від самих фромів, бо там більше про геймплей, але все ж вони доволі графонисті, а не схематичні.
Загалом, я коректую вираз про сюжет на користь "кіно". Тобто, це має бути видовищною, а сюжет цьому дуже сприяє.
Тут така кореляція: для гарних продажів гра має бути гарною сюжеткою, для найбільшої ца - мати цікавий геймплей і бути дешевою або умовно-безкоштовною. Оті всі найпопулярніші ігри вони безкоштовні.
В якійсь мірі винятком є ігри соулзи від самих фромів, бо там більше про геймплей, але все ж вони доволі графонисті, а не схематичні.
Загалом, я коректую вираз про сюжет на користь "кіно". Тобто, це має бути видовищною, а сюжет цьому дуже сприяє.
-
Gordiy
Junior
Гра року для мене. Пройшов в Game Pass, але придбаю для колекції в steam (ну і пройти на 100%)
-
Kypatop01
Member
Боже, диву даешься читая комментарии. Какое отключение qte, о чем вы плачете?
Это особенность игры, кор механика. Подумайте просто что будет с симоном если отключить эту механику?
Несмотря на то, что с середины игры любой бой приходится за 15 секунд, игра всеравно GOTY, ведь что бы добраться до такого уровня вызывает кучу эмоций: от психов когда мисснул одно паррирование из 10ти и сдох, до радости победы после 2ух часовых траев.
Ну и... remember to listen renoir boss theme on Spotify... absolute cinema...
Это особенность игры, кор механика. Подумайте просто что будет с симоном если отключить эту механику?
Несмотря на то, что с середины игры любой бой приходится за 15 секунд, игра всеравно GOTY, ведь что бы добраться до такого уровня вызывает кучу эмоций: от психов когда мисснул одно паррирование из 10ти и сдох, до радости победы после 2ух часовых траев.
Ну и... remember to listen renoir boss theme on Spotify... absolute cinema...
-
Ararat
Member
Ну так дело в том что в остальном експидиция хороша, а поправить это не так сложно.mycolaevich: ↑ 10.10.2025 10:12
Ну так для тих хто хоче фейстанчити є купа різних покрокових JRPG. В експедиції сходу так робити не вийде.
Почему? Каждое мнение важно. Если везде не кричать о нём то разработчики игр и не узнают его. Телепаты нынче дороги.mycolaevich: ↑ 10.10.2025 10:12 Мені так, не подобаються тактики, не подобаються соулси, але я ці ігри просто ігнорю а не розказую кругом як "правильно" їх робити.
-
mycolaevich
Member
Кожна думка важлива, так, але не треба пхати їх всі в купу. Спроби задовільнити всіх ніколи нічим хорошим не закінчувались. В кращому випадку вийде ОК гра на 7-8 балів, "десятибальні" ігри як правило досить чітко ділять аудиторію на "фанатів", які від неї кайфують, і всіх інших кому гра не цікава взагалі.Ararat: ↑ 10.10.2025 11:46 Почему? Каждое мнение важно. Если везде не кричать о нём то разработчики игр и не узнают его.
Моя позиція така: розробники приймають рішення які механіки додавати в гру і як її балансувати. Я можу поділитись думкою про те як наявні механіки зробити кращими, але не буду розповідати про те що їх потрібно вирізати повністю, чи навіть давати можливість їх вимикати.
І я не очікую що хтось взагалі буде це слухати. Єдиний реальний важіль впливу який в нас є - гаманець.
Я особисто купив. 400грн це ніщо за 10 годин такої музики.Kypatop01: ↑ 10.10.2025 11:40 Ну и... remember to listen renoir boss theme on Spotify... absolute cinema...
-
Ararat
Member
Ну так и я делюсь мыслю, как сделать механику уворота лучше - добавьте переключатель qte вкл/выкл как вы уже сделали с атаками. Даже если ты будешь всё автододжить и неумирать вообще это по моему мнению будет лучше чем qte. А если поработать и настроить урон, то вообще будет шик.mycolaevich: ↑ 10.10.2025 12:36Моя позиція така: розробники приймають рішення які механіки додавати в гру і як її балансувати. Я можу поділитись думкою про те як наявні механіки зробити кращими, але не буду розповідати про те що їх потрібно вирізати повністю, чи навіть давати можливість їх вимикати.Ararat: ↑ 10.10.2025 11:46 Почему? Каждое мнение важно. Если везде не кричать о нём то разработчики игр и не узнают его.
І я не очікую що хтось взагалі буде це слухати. Єдиний реальний важіль впливу який в нас є - гаманець.
Я особисто купив. 400грн це ніщо за 10 годин такої музики.Kypatop01: ↑ 10.10.2025 11:40 Ну и... remember to listen renoir boss theme on Spotify... absolute cinema...
Еще раз я не прошу вырезать qte.
Ну и всё же кошелёк не единственный способ взаимодействовать. Иногда всё же разработчики (хотя скорее геймдизайнеры) сходят со своего божественного пъедестала (хотя скорее посылают ПР менеджера) что бы узнать почему их игру не купили/плохо оценили.
-
mycolaevich
Member
Ararat
Я не знаю чому ви відноситесь до ухилянь в цій грі як до QTE. Так, під час них не потрібно слідкувати за стаміною/позицією, але з іншого боку це дозволило зробити паттерни атак набагато складнішими, швидшими і довшими ніж в соулслайках.
Робити автододж - а нащо тоді грати взагалі, простіше на ютубі пройти.
Зробити режим для танкування обличчям можна. Але все не настільки просто як "налаштувати шкоду", що робити з ефектами наприклад. Тому цього ніхто робити не буде, бо ви єдиний кого я бачив за 4 місяці хто відмовляється проходити гру через це. Бічив людей які не в захваті від ухилянь/парирувань, але гра лайтова і необхідність пару раз втиснути кнопку щоб уникнути частини шкоди не є проблемою.
Я не знаю чому ви відноситесь до ухилянь в цій грі як до QTE. Так, під час них не потрібно слідкувати за стаміною/позицією, але з іншого боку це дозволило зробити паттерни атак набагато складнішими, швидшими і довшими ніж в соулслайках.
Робити автододж - а нащо тоді грати взагалі, простіше на ютубі пройти.
Зробити режим для танкування обличчям можна. Але все не настільки просто як "налаштувати шкоду", що робити з ефектами наприклад. Тому цього ніхто робити не буде, бо ви єдиний кого я бачив за 4 місяці хто відмовляється проходити гру через це. Бічив людей які не в захваті від ухилянь/парирувань, але гра лайтова і необхідність пару раз втиснути кнопку щоб уникнути частини шкоди не є проблемою.