Так о чем и говорю. Если не играешь, фильмы не качаешь, то места более чем достаточно. Рабочие документы с нужными вещами пара десятков гб, винда под 100. Больше нечем забивать) Фотки не так много. Потому некуда место это девать. Бросай игры, нафиг оно надо.doc-oc: ↑ 16.09.2025 14:03Ну ты то палку не перегибай![]()
Сейчас один фильм 50+Гб, а игры по 200+Гб бывают![]()
Новини
Останні статті і огляди
Ціни на жорсткі диски та SSD можуть зрости на 30%
-
Zakarul
Member
-
Ostin
Member
нахіба взагалі домашній пк?Zakarul: ↑ 16.09.2025 14:10Если не играешь, фильмы не качаешь, то
Ну це якщо домашня техніка не для роботи. Бо я особисто стараюсь розмежовувати: ось це робочий ноут, а на цьому я фільм закачую)
-
Rucha
Member
Можуть зрости, а можуть не зрости. Гарна новина!
-
MqM
Member
Проте хайп вже створений і всі побіжать закупатися і я їх розумію - ну нафіг 30% переплачувати через великі компаніїRucha: ↑ 16.09.2025 14:16 Можуть зрости, а можуть не зрости. Гарна новина!
-
LordTornado
Member
Чтобы Винда не отжиралась бесконтрольно, просто нужно отключить автоматические обновления. Моя Вин10 за 2,5 года эксплуатации занимает 62 гига (вместе со всеми служебными программами и драйверами).DDt: ↑ 16.09.2025 13:58винда сама по себе через некоторое время на 120 ссд не влазит, мне через 2-3 года 256гб еле хватало, приходилось периодически искать что жрёт место и чистить
а игры сколько щас жрут ....
-
DDt
Member
та неLordTornado: ↑ 16.09.2025 14:30Чтобы Винда не отжиралась бесконтрольно, просто нужно отключить автоматические обновления. Моя Вин10 за 2,5 года эксплуатации занимает 62 гига (вместе со всеми служебными программами и драйверами).DDt: ↑ 16.09.2025 13:58
винда сама по себе через некоторое время на 120 ссд не влазит, мне через 2-3 года 256гб еле хватало, приходилось периодически искать что жрёт место и чистить
а игры сколько щас жрут ....
мы так и до сборок от васяна дойдём, где половина системы вырезана, зато места занимает мало
-
1234waltz
Member
Олігополія так завжди працює)waryag: ↑ 16.09.2025 13:39 А если спрос не растет и цены начинают снижаться, всегда можно ограничить производство!
-
Robostyle
Member
А я то смотрю что у меня голда 8тб в прошлом году 8 секторов pending отправила и не вывела до сих пор, и в этом году еще 8 секторов.
Видимо пришла указка из HQ готовить меня к подорожанию новых ХДД
Видимо пришла указка из HQ готовить меня к подорожанию новых ХДД
-
waryag
Member
Учитывая переход хдд-ссд и инфляцию - не так уж плохо.EvgenyDET: ↑ 16.09.2025 13:392008 год HDD Samsung 1TB — $100
2025 год SSD Samsung 1TB — $100
невесело
-
Etra
Member
MqM
Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан
P.S. На всякий случай уточню, что на нём храню. Фильмы, фильмы и ещё раз фильмы. BD-Remux'ы (FHD), 4K, Fake 4K (но субъективно качественные), и типа фотки-картинки.
Как я Вас понимаю! Такая же "фигня".Мені 4тб вдалося забити за 3 роки:) і все жаль видаляти, бо наче і треба
Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан
P.S. На всякий случай уточню, что на нём храню. Фильмы, фильмы и ещё раз фильмы. BD-Remux'ы (FHD), 4K, Fake 4K (но субъективно качественные), и типа фотки-картинки.
-
Tiufin
Member
Насправді, все доволі просто:marinich: ↑ 16.09.2025 13:44 Якісь дивні часи, якщо попит росте ціни піднімаємо, якщо падає менше виготовляємо і теж піднімаємо.
Розширення виробництва чипів потребує великих інвестицій та часу, бо побудувати такий високотехнологічний завод - треба багато часу.
Щоб це робити - треба бути впевненим, що високий попит- це не короткочасна флуктуація, а сталий довгостроковий тренд.
Інший момент, що не дає рухатись - це відсутність конкуренції (знову ж таки, через високу технологічність галузі. тобто, це не просто відкрити ларьок по сусідству). Ринок накопичувачів вже поділений між гравцями, порогу входу для нових - дуже високий, тож їм нема чого боятись, що знизу їх посунуть нові конкуренти.
Отже, зверху давить невизначеність щодо подальших риночних тенденцій (та ризик втратити великі гроші, якщо не вгадаєш із цими тенденціями), а знизу НЕ давлять конкуренти. От виробництво і стоїть на місці.
І навіть зараз, коли одні говорять, що розвиток ші тепер надовго створить попит на чіпи, інші кажуть, що надувається кулька, яка незабаром лусне - тобто не треба вкладатись в нові фабрики.
А ще ж є геополітичний фактор, бо з деяких пір чіпи стали, як нафта - стратегічним товаром. Думаю, це також ускладнює нормальний ринковий процес.
-
Afit
Member
Кто в теме, подскажите - Накопичувач HDD SATA 4.0TB WD Red Plus нормальный вариант, в плане надёжности и низкого шума? Производительность если что на последнем месте. Приглядываюсь на такой, или на 6 терабайтную версию, но отзывы на разетке смущают
-
FastBullet
Member
Та да)) ПК это мертвый рынокdoc-oc: ↑ 16.09.2025 12:34 Предлагаю обсудить Ціни на жорсткі диски та SSD можуть зрости на 30%
Растёт спрос, повышаем цены![]()
Логично![]()
Никогда не было и вот опять![]()
Не сильно и хотелось! 2TB NVME+6TB HDD в ПК и почти 2TB NVME в PS5 мне хватит ещё лет на десять. Делайте, что хотите, достали![]()
Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
Молодец )) фильмы которые там просто пролежат еще лет 10-20 и никто их смотреть и не будетEtra: ↑ 16.09.2025 15:13 MqMКак я Вас понимаю! Такая же "фигня".Мені 4тб вдалося забити за 3 роки:) і все жаль видаляти, бо наче і треба
Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан![]()
-
Nekros
Member
Це якщо ти ПК тільки як браузер використовуєш. Бо якщо ти попрацюєш з Zbrush з автосейвами по 2ггб за штуку, автосейвами 3д редактору, сейвами по 2ггб сабстанс пеінтера та пр проф софтом.Zakarul: ↑ 16.09.2025 14:10 Так о чем и говорю. Если не играешь, фильмы не качаешь, то места более чем достаточно. Рабочие документы с нужными вещами пара десятков гб, винда под 100. Больше нечем забивать) Фотки не так много. Потому некуда место это девать. Бросай игры, нафиг оно надо.![]()
У мене на диску С: зайнято 400ггб хоча на ньому нема ні ігр, ні фільмів, ні будь яких файлів окрім робочих програм
-
NUN4AG
Member
Хотів якраз взяти в жовтні-листопаді собі M2 сісідюк на 2 Tb під іграшки.
Придивляюсь до Samsung 990 PRO та 9100 PRO, але не впевнений, що майже 1.5-кратна переплата того варта, та й взагалі якось не особливо слідкував за тим які виробники та моделі SSD зараз в тренді і де зараз менше браку чи найсмачніше співвідношення ціна/якість.
Бо мені в принципі для іграшок чи вінди і SATA-шних швидкостей вистачало, але 500 Гб вже як пару років хотів апнути, а доля все ніяк не давала мені копняка.
Схоже це той самий копняк, якщо руки продавців не виявляться найшвидшими в інтернеті і не підіймуть ціни відразу після появи цієї новини. Тоді можна буде чілити ще 2 роки (CrystalDisk показує стан 82% після 50 місяців роботи диску)
Придивляюсь до Samsung 990 PRO та 9100 PRO, але не впевнений, що майже 1.5-кратна переплата того варта, та й взагалі якось не особливо слідкував за тим які виробники та моделі SSD зараз в тренді і де зараз менше браку чи найсмачніше співвідношення ціна/якість.
Бо мені в принципі для іграшок чи вінди і SATA-шних швидкостей вистачало, але 500 Гб вже як пару років хотів апнути, а доля все ніяк не давала мені копняка.
Схоже це той самий копняк, якщо руки продавців не виявляться найшвидшими в інтернеті і не підіймуть ціни відразу після появи цієї новини. Тоді можна буде чілити ще 2 роки (CrystalDisk показує стан 82% після 50 місяців роботи диску)
-
zalizo_org
Member
В мене одна тільки Forza Horizon 5 займає 148,89GB
-
daesz
Member
Що знову? ''Це ж вже було''?
https://www.overclockers.ua/ua/news/sam ... ip-prices/
https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... dram-nand/
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 23/134589/
Що на цей раз? Тайфун? Цунамі? Землетрус? Нова яхта сео?
-
Tiufin
Member
Та наче як те ж саме, що і по трьом наведеним вами посиланням - ШІ бумdaesz: ↑ 16.09.2025 16:14 Що знову? ''Це ж вже було''?
-
Lekrs
Member
Мало, піднімайте на 50%!
-
Tiufin
Member
До речі, індекс долара DXY з початку року просів десь на 10%, тобто в середньому валюти країн-виробників пам'яті стали міцніше, а значить, в доларах їхні доходи зменшилися десь на ці 10%. Теж фактор здорожчання.