Новини
Останні статті і огляди
Блогер JayzTwoCents показав, що нові драйвери знизили продуктивність GeForce RTX 5090
-
Tiufin
Member
Інфляція і до заліза дісталась 
-
kairo
Member
Пригадав "Башку" з серіалу Кремнієва Долина. Ідеальний прототип вайб-кодера))MqM: ↑ 08.09.2025 17:56То ви не розумієте вайб кодингу зі смузі, треба бути, як чілгай
- спойлер

-
Kullerok
Member
Ну допустим. Ты теряешь 10 ФПС из 600 от такой потери чуть вселенная не схлопнуласьEnjthesilence: ↑ 08.09.2025 16:58 3 гри затестив, двічі перепровірив, через дду зносив драйвер, карта сток. сквад (юе5), хант (крайенджин), кронос (юе5)
сквад 581.15 сквад 572.16 хант 581.15 хант 572.16 Синтетика краще у останнього драйвера, як і у "кроносі" (чомусь скрін не захопив, вже лінь переробляти, але на останньому на декілька фпс вище)
-
Enjthesilence
Member
я погоджуюсь, тому й залишаюсь на останньому драйвері. якщо б там мова йшла хоча б за 10% тоді можливо вже відкатився, а так це статистична похибка. то ж продуктивність на момент виходу карти, вже була максимальною, що є добре.Kullerok: ↑ 08.09.2025 18:34Ну допустим. Ты теряешь 10 ФПС из 600 от такой потери чуть вселенная не схлопнуласьEnjthesilence: ↑ 08.09.2025 16:58 3 гри затестив, двічі перепровірив, через дду зносив драйвер, карта сток. сквад (юе5), хант (крайенджин), кронос (юе5)
сквад 581.15 сквад 572.16 хант 581.15 хант 572.16 Синтетика краще у останнього драйвера, як і у "кроносі" (чомусь скрін не захопив, вже лінь переробляти, але на останньому на декілька фпс вище). Но в новых версиях не только урезание но и фиксы есть. И тут как бы лично мне фиолетово на ети 10 кадров. Куда важнее фиксы.
-
man1242
Member
То скоріше головна причина втрати продуктивності через зміну версії dlss4 через нвідіа app з версії 310.2.1 на 310.3.0, як раз бачив відео порівннняEnjthesilence: ↑ 08.09.2025 18:57я погоджуюсь, тому й залишаюсь на останньому драйвері. якщо б там мова йшла хоча б за 10% тоді можливо вже відкатився, а так це статистична похибка. то ж продуктивність на момент виходу карти, вже була максимальною, що є добре.Kullerok: ↑ 08.09.2025 18:34
Ну допустим. Ты теряешь 10 ФПС из 600 от такой потери чуть вселенная не схлопнулась. Но в новых версиях не только урезание но и фиксы есть. И тут как бы лично мне фиолетово на ети 10 кадров. Куда важнее фиксы.
- спойлер

-
unique-neon
Member
Не бачу мінусів. Як на мене вища освіта для середніх задач іт-шника - час в нікуда. Достатньо знань шкільної математики. Решта по ходу діла опановується, в універах смак до коду все-одно не прививають.MqM: ↑ 08.09.2025 17:56Загалом реалії в айті - це погана базова освіта, от у нас після нетривалих курсів вважають себе справжніми програмістами
І сидять по кафе та позують з макбуками
Інша справа, коли на посади по квотах набирають. Ту так, відбивається на якості.
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
Что-то JayzTwoCents много хайпует в последнее время. То винда из-за обновления у него стабильно в синий экран падает из-за нагрузки на ssd, теперь дрова снижают производительность.
-
maksim2020
Member
Чєл, шкільна математика не дасть розуміння чому не можна використовувати ArrayList де попало.unique-neon: ↑ 08.09.2025 19:56Не бачу мінусів. Як на мене вища освіта для середніх задач іт-шника - час в нікуда. Достатньо знань шкільної математики. Решта по ходу діла опановується, в універах смак до коду все-одно не прививають.MqM: ↑ 08.09.2025 17:56Загалом реалії в айті - це погана базова освіта, от у нас після нетривалих курсів вважають себе справжніми програмістами
-
Shaolin_Style
Member
у них с момента выхода 50й серии с драйверами постоянно какая-то беда происходит.kalakawa: ↑ 08.09.2025 16:49 в 2025 могу поверить
учитывая что сейчас и игры и ОСь и наверное весь остальной софт пишут в основном активисты и ИИ, то последствия очевидны
-
NUN4AG
Member
AMD на ринку GPU викинула білий прапор
NVIDIA отиквлює найновіший ТОП
Так і живемо

NVIDIA отиквлює найновіший ТОП
Так і живемо
-
unique-neon
Member
Чєл, для того щоб розуміти як працює array list, можна відео відкрити (чи статтю) на пів години. То не 5 років вивчається. Якщо хочеться академічнішого підходу, на курсері вагон притомних концентрованих курсів.maksim2020: ↑ 08.09.2025 20:15Чєл, шкільна математика не дасть розуміння чому не можна використовувати ArrayList де попало
-
kalakawa
Member
Так я ж и говорю, ничего странногоShaolin_Style: ↑ 08.09.2025 20:23у них с момента выхода 50й серии с драйверами постоянно какая-то беда происходит.kalakawa: ↑ 08.09.2025 16:49 в 2025 могу поверить
учитывая что сейчас и игры и ОСь и наверное весь остальной софт пишут в основном активисты и ИИ, то последствия очевидны
-
zaqik
Member
А тестируют чипербанк и бордурленснові версії для кращої продуктивності у свіжих іграх
-
Tesseract
Member
Для джуніка достатньо школи, для інтерміда вистачить технікума, а сіньйору дуже бажано універ. Бо в школі не викладають теорію алгоритмів і дискретку, а сіньйору дуже бажано хоча б приблизно уявляти собі як воно працює під капотом. І чому, наприклад, алгоритми що працюють з графікою в великих ігрових рушіях пишуть без використання збирачів сміття.unique-neon: ↑ 08.09.2025 19:56Не бачу мінусів. Як на мене вища освіта для середніх задач іт-шника - час в нікуда. Достатньо знань шкільної математики. Решта по ходу діла опановується, в універах смак до коду все-одно не прививають.
-
maksim2020
Member
Уявляєш - в університетах не тільки ArrayList вивчають. Таких "півгодин" якраз і набереться на повноцінний курс (і це лише по одній дисципліні).unique-neon: ↑ 08.09.2025 20:32Чєл, для того щоб розуміти як працює array list, можна відео відкрити (чи статтю) на пів години. То не 5 років вивчається. Якщо хочеться академічнішого підходу, на курсері вагон притомних концентрованих курсів.maksim2020: ↑ 08.09.2025 20:15Чєл, шкільна математика не дасть розуміння чому не можна використовувати ArrayList де попало
-
MqM
Member
Переконані, що кожен математик гарантовано опанує програмування?)unique-neon: ↑ 08.09.2025 19:56Не бачу мінусів. Як на мене вища освіта для середніх задач іт-шника - час в нікуда. Достатньо знань шкільної математики. Решта по ходу діла опановується, в універах смак до коду все-одно не прививають.MqM: ↑ 08.09.2025 17:56Загалом реалії в айті - це погана базова освіта, от у нас після нетривалих курсів вважають себе справжніми програмістами
Інша справа, коли на посади по квотах набирають. Ту так, відбивається на якості.
І таке в нас поширено, я вже начитався про знайомих та коханок, яких треба десь прилаштувати
-
Nouriel
Member
це канєшно прикольно, шо ти скріни наробив, але фпс в іграх не статичний, тому на майбутнє додай в ріва тюнер хоча б авг фпс, 0,1%, ще є парочка цікавих метрик, а не один поточний фпсEnjthesilence: ↑ 08.09.2025 16:583 гри затестив, двічі перепровірив, через дду зносив драйвер, карта сток. сквад (юе5), хант (крайенджин), кронос (юе5)
-
Mozdev
Member
Це далеко не перший і точно не останній раз коли нв сповільнює певні карти на нових версіях драйверів.
-
unique-neon
Member
Уявляєш, поки ти в універі вивчав array list (це якщо ти ще там його вивчав), таблиці істинності якими ніхто не користується у побуті, охорону праці та іншу мумбу юмбу, і вийшов звідти іще не джуніором, твій конкурент на ринку вже став мінімум мідлом, максимум сініором, може навіть менеджером, вивчив англійську, давно сидить по кафешках з власним свіжим аплє як вище згадували та хлєбає смузі. Нема про що тут спорити, просто заздриш.maksim2020: ↑ 09.09.2025 00:52Уявляєш - в університетах не тільки ArrayList вивчають. Таких "півгодин" якраз і набереться на повноцінний курс (і це лише по одній дисципліні).
Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
Зовсім ні, навіть бачив приклади, але то вади характеру, вже в деталі не вдаватисусь)MqM: ↑ 09.09.2025 01:04Переконані, що кожен математик гарантовано опанує програмування?)
Так то знаю і медиків, які повністю відучились і в підсумку одразу після навчання пішли в іт.
Ну це якраз про те, що смаку до коду в вишах не розвивають.
Так, і таке єMqM: ↑ 09.09.2025 01:04І таке в нас поширено, я вже начитався про знайомих та коханок, яких треба десь прилаштувати
Востаннє редагувалось 09.09.2025 08:34 користувачем unique-neon, всього редагувалось 3 разів.
-
Enjthesilence
Member
дякую за пораду. саме тому, я запустив ігри в максимально наближених умовах і дочекався стабільного фпс. в ідеалі, треба тестити мінімум 3 рази, один відрізок гри, а потім звести дані середнього та лоу, ще для цього ідеально співставити скрінкасти треба, мені нема чим зайнятись? ти взагалі це пишеш під відео з табличками ексель, навіть без скрінів, а це "професійний" пк блогер робить, на хвилиночкуNouriel: ↑ 09.09.2025 01:13це канєшно прикольно, шо ти скріни наробив, але фпс в іграх не статичний, тому на майбутнє додай в ріва тюнер хоча б авг фпс, 0,1%, ще є парочка цікавих метрик, а не один поточний фпсEnjthesilence: ↑ 08.09.2025 16:583 гри затестив, двічі перепровірив, через дду зносив драйвер, карта сток. сквад (юе5), хант (крайенджин), кронос (юе5)