5-10Вт в режимі робочого столу, що на 6700 що на 6900. Що не так зі споживанням? Чи це вже не RDNA?Kirakishou: ↑ 23.08.2025 09:43 Точно як і не зможуть пофіксити споживання в режимі робочого столу, споживання з двома моніторами, та споживання при перегляді відео.
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD випустила набір FidelityFX 2.0 SDK для спрощення інтеграції масштабування FSR 4
-
Геральт
Active Member
-
neonglaу
Member
Kirakishou
Теж купив в лютому місяці вк 7800хт від сапфір. Чекати нехт ген тоді вже було сечі
.
В принципі всім в вк задоволений, крім енергоспоживання під час ігор. Граю в сталкер 2 в 2к роздільній здатності, все вк витягує, але комп гріє повітря, як піч під час ігор.
І так, коли в минуле покоління не завезли fsr4 - було дуже образливо. Розглядаю 5070 до покупки на заміну 7800хт тільки з-за нижчого енергоспоживання. Не люблю коли комп гріється.
Теж купив в лютому місяці вк 7800хт від сапфір. Чекати нехт ген тоді вже було сечі
В принципі всім в вк задоволений, крім енергоспоживання під час ігор. Граю в сталкер 2 в 2к роздільній здатності, все вк витягує, але комп гріє повітря, як піч під час ігор.
І так, коли в минуле покоління не завезли fsr4 - було дуже образливо. Розглядаю 5070 до покупки на заміну 7800хт тільки з-за нижчого енергоспоживання. Не люблю коли комп гріється.
-
waryag
Member
З оптіскейлером працює і навпаки.Kirakishou: ↑ 23.08.2025 09:43Маючи відеокарту від Nvidia, ви можете грати в ігри і з DLSS, і з FSR. Маючи відеокарту від AMD, ви можете грати в ігри тільки з FSR.
Ти пропустив купу скарг на драйвера нвідіа для 5000 серії? Вильоти, чорні екрани і весь набір. А артефакти це практично невід'ємна частина роботи ДЛССKirakishou: ↑ 23.08.2025 09:43Я придбав собі RX 7800 XT офіційну в Україні за 800 доларів. Нормально користуватися нею без зелених та чорних екранів, а також інших артефактів зображення я зміг тільки через рік, з виходом AMD Software: Adrenalin Edition 24.12.1. Їм знадобилося більше року, щоб допрацювати драйвери.
Це теж універсальна проблема. У більшості працює нормально, але величезна кількість варіантів обладнання, складність драйверів і софту регулярно породжує ті чи інші проблеми.Kirakishou: ↑ 23.08.2025 09:43Не дадуть. Точно як і не зможуть пофіксити споживання в режимі робочого столу, споживання з двома моніторами, та споживання при перегляді відео. Бо архітектуру розробляли криворукі інженери. Це не Polaris.
Про поларіс це такий жарт? Там теж вистачало проблем, при тому, що це лише розвиток GCN
-
Kirakishou
Member
artko
Моя RX 7800 XT споживає 45-90 Вт при перегляді ютубу на 4К моніторі. При перегляді сторінок в інтернеті споживання біля 50 Вт. Якщо поставити просто робочий стіл, то споживання дійсно падає до 10 Вт. Але це до першого руху мишкою.
neonglaу
waryag
Саме так, проблеми стосувалися відеокарт з RDNA3. Саме тому більшість користувачів RDNA2 не розуміла, про що я пишу і ліпила мінуси на мої пости з доказами у вигляді скріншотів та відео, що на RDNA3 є проблеми.artko: ↑ 23.08.2025 11:27це саме на RDNA3? бо з RDNA2 ніяких проблем не відмітив
Моя RX 7800 XT споживає 45-90 Вт при перегляді ютубу на 4К моніторі. При перегляді сторінок в інтернеті споживання біля 50 Вт. Якщо поставити просто робочий стіл, то споживання дійсно падає до 10 Вт. Але це до першого руху мишкою.
neonglaу
Я теж придбав, бо вона виглядала вигіднішою, ніж 4070. Про що потім пошкодував. Міняти на 5070 не буду, вже чекатиму наступне покоління.neonglaу: ↑ 23.08.2025 11:52Розглядаю 5070 до покупки на заміну 7800хт тільки з-за нижчого енергоспоживання.
waryag
Ні, не пропустив. А тепер давайте порахуємо, скільки часу пішло на виправлення цих проблем у Nvidia, і скільки часу пішло у AMD. Я зараз кажу виключно про RDNA3, а конкретно про народні RX 7800 XT та RX 7900 GRE. Довести драйвери до розуму вони змогли лише в адреналіні 24.12.1. Тобто більш ніж через рік після виходу відеокарт. Та й навіть потім вони знову поламали драйвери в адреналіні 25.5.1, а виправили в 25.8.1. Я реальний користувач і пишу про власний досвід використання, а не міфи з форумів.waryag: ↑ 23.08.2025 12:03Ти пропустив купу скарг на драйвера нвідіа для 5000 серії? Вильоти, чорні екрани і весь набір. А артефакти це практично невід'ємна частина роботи ДЛСС
-
waryag
Member
Ти пишеш про масові проблеми чи про свої? НЯП, вони були в тебе лише в одній грі міхойо з кількох?Kirakishou: ↑ 23.08.2025 12:45Ні, не пропустив. А тепер давайте порахуємо, скільки часу пішло на виправлення цих проблем у Nvidia, і скільки часу пішло у AMD. Я зараз кажу виключно про RDNA3, а конкретно про народні RX 7800 XT та RX 7900 GRE. Довести драйвери до розуму вони змогли лише в адреналіні 24.12.1. Тобто більш ніж через рік після виходу відеокарт. Та й навіть потім вони знову поламали драйвери в адреналіні 25.5.1, а виправили в 25.8.1. Я реальний користувач і пишу про власний досвід використання, а не міфи з форумів.
Бо з нвідіа на форумі і досі багато людей сидить на старих драйверах чи бореться з проблемами костилями.
-
Kirakishou
Member
Проблеми ці були загалом в іграх на Unity, а не тільки в іграх HoYoverse. Я створював теми на Reddit та на старому форумі підтримки AMD, де інші користувачі з RX 7800 XT та RX 7900 GRE підтвердили ці проблеми. В адреналіні 24.12.1 їх виправили. Хоча писали ми їм про ці проблеми мабуть з півроку. Водночас на іншому комп’ютері я маю стареньку 1660 Ті, я граю в усі ці самі ігри, тільки не в 4К, а в 1080р. За весь цей час не було жодних проблем з цими іграми. Завжди ставлю самі свіжі драйвери від Nvidia. Ось це мене найбільше і розізлило. Що я придбав відеокарту для того, щоб грати на ній в простенькі ігри на Unity, але в 4К, а отримав майже рік вильотів, чорних і зелених екранів, та різних глітчів. Станом на зараз в адреналіні 25.8.1 проблем немає в жодній із ігор на Unity, в які я граю. Але вони довго це фіксили. Це нормально?waryag: ↑ 23.08.2025 12:59Ти пишеш про масові проблеми чи про свої? НЯП, вони були в тебе лише в одній грі міхойо з кількох ігор?
-
artko
Member
кадрова 144гц+ на моніторі? в параметрах адреналіну ввімкнуто display mode with cvt reduced time? бо 6700хт, 9070хт без таких налаштувань жеруть. з ними - 10..15вт, не більшеKirakishou: ↑ 23.08.2025 12:45Моя RX 7800 XT споживає 45-90 Вт при перегляді ютубу на 4К моніторі. При перегляді сторінок в інтернеті споживання біля 50 Вт. Якщо поставити просто робочий стіл, то споживання дійсно падає до 10 Вт. Але це до першого руху мишкою.
народні?Kirakishou: ↑ 23.08.2025 12:45народні RX 7800 XT та RX 7900 GRE.
-
Kirakishou
Member
artko
Я вже пробував різні налаштування і різні конфігурації моніторів та телевізорів. Не жере вона тільки якщо підключити 1080р@60 монітор. Тоді споживання 30 Вт на ютубі.
Що з двома моніторами, що з одним 4К@60 споживання від 45 до 90 Вт. Зазвичай в середньому 60 Вт, якщо міряти за допомогою HWiNFO. Я запускав на одному моніторі відео, а на іншому відкривав адреналін і дивився в реальному часі на споживання. Відеокарта споживає 45-60, але періодично споживання піднімається до 70-90 на короткий час, потім знову опускається до 45-60 Вт.
Я вже пробував різні налаштування і різні конфігурації моніторів та телевізорів. Не жере вона тільки якщо підключити 1080р@60 монітор. Тоді споживання 30 Вт на ютубі.
Що з двома моніторами, що з одним 4К@60 споживання від 45 до 90 Вт. Зазвичай в середньому 60 Вт, якщо міряти за допомогою HWiNFO. Я запускав на одному моніторі відео, а на іншому відкривав адреналін і дивився в реальному часі на споживання. Відеокарта споживає 45-60, але періодично споживання піднімається до 70-90 на короткий час, потім знову опускається до 45-60 Вт.
Ну відносно народні. Коли купував, то всі рекомендували або RTX 4070, або RX 7800 XT.
-
artko
Member
це воноKirakishou: ↑ 23.08.2025 13:32Я вже пробував різні налаштування і різні конфігурації моніторів та телевізорів. Не жере вона тільки якщо підключити 1080р@60 монітор. Тоді споживання 30 Вт на ютубі.
-
Archer
Member
Ну я як упоротий фанат АМД раджу вам все ж не брати вк за 800 доларів, коли вона має коштувати 500, рік назад у мене був вибір між RX 7900 GRE та RTX 4070 Super у RX с плюсів 16GB і близька до рекомендованої ціна у 550 євро, у RTX с плюсів я побачив тільки DLSS 4, але все ж головну роль зіграла ціна на той момент (RTX 4070 Super коштувала 650 євро,не знаю яка була рекомендована) і мені вона здалася зависокою за 12 GB і +- однакову продуктивність. І от зараз я як упоротий фанат АМД вирішив придбати RX 9070 XT тому що не набагато дорожча ціна від рекомендованої(700 євро у топовому виконані) не потрібен ATX 3.1 блок(у більшості випадків) ну і звісно найголовніше FSR 4, АЛЕ потім я побачив RTX 5080 за 1050 євро в доволі непоганому виконані від Zotac і замовив врешті її. Проблема не в фанатизмі, а в не раціоналізмі. Вам перестати бути упоротим фанатом АМД коштувало 300 доларів.Kirakishou: ↑ 23.08.2025 09:43 Маючи відеокарту від Nvidia, ви можете грати в ігри і з DLSS, і з FSR. Маючи відеокарту від AMD, ви можете грати в ігри тільки з FSR.
Після того, як AMD кинула з FSR4 покупців відеокарт минулого покоління, тепер тільки упоротий фанатик AMD буде купувати їх відеокарти.
Я придбав собі RX 7800 XT офіційну в Україні за 800 доларів. Нормально користуватися нею без зелених та чорних екранів, а також інших артефактів зображення я зміг тільки через рік, з виходом AMD Software: Adrenalin Edition 24.12.1. Їм знадобилося більше року, щоб допрацювати драйвери. Особливо багато проблем було з іграми на рушії Unity. І тепер, коли відеокарта вже почала нормально працювати, AMD говорить, що FSR4 тільки для нових відеокарт. Причому на відеокарти минулого покоління ще навіть гарантія не закінчилася. Я звісно зарікатися не буду, але станом на зараз не маю бажання зв’язуватися з відеокартами від AMD.
-
unique-neon
Member
Залежить до чого підключати. 4к монітор високочастотниц, а ти більше два. Vram постійно на максималках. Карта в результаті 40-50 вт в простої тягнеГеральт: ↑ 23.08.2025 11:355-10Вт в режимі робочого столу, що на 6700 що на 6900. Що не так зі споживанням? Чи це вже не RDNA?
-
Геральт
Active Member
unique-neon
Дивився на QHD/144.
Вже не памятаю, але і при 4K на ютубі ніякі 50Вт воно не жерло
Дивився на QHD/144.
Вже не памятаю, але і при 4K на ютубі ніякі 50Вт воно не жерло
-
unique-neon
Member
Геральт
Має значення роздільна здатність саме монітора, а не відео. Прупаскаю це через DSC
Має значення роздільна здатність саме монітора, а не відео. Прупаскаю це через DSC
-
Kirakishou
Member
Archer
Хай там як, але все одно зелений екран в першу годину користування новою відеокартою це не те, що ти очікуєш за цю ціну.
unique-neon
У мене Sapphire RX 7800 XT NITRO+. Я купував її, коли Польща блокувала кордони і ціни на відеокарти кожного дня піднімалися вгору. Вже не пам’ятаю, який тоді був курс долара, але щось мені пам’ятається, що вона обійшлась мені біля 800 доларів. Ну хай буде не 800, а 700. Зважаючи, що MSRP на цю модель 559 доларів, то вона ніяк не могла коштувати дешевше 700 доларів в Україні.Archer: ↑ 23.08.2025 14:24Ну я як упоротий фанат АМД раджу вам все ж не брати вк за 800 доларів, коли вона має коштувати 500
Хай там як, але все одно зелений екран в першу годину користування новою відеокартою це не те, що ти очікуєш за цю ціну.
unique-neon
Спочатку VRAM був на максимумі, а потім вони допилили драйвери і він став 1500 при перегляді відео. Тому і нижній поріг споживання впав до 45 Вт, а раніше нижче 60 Вт не опускався. Вже точно не згадаю, який це саме був адреналін, коли споживання впало до 45 Вт. Мабуть 24.12.1 або біля того.unique-neon: ↑ 23.08.2025 14:31Залежить до чого підключати. 4к монітор високочастотниц, а ти більше два. Vram постійно на максималках. Карта в результаті 40-50 вт в простої тягне
-
unique-neon
Member
Kirakishou
Навіть так не мало
Втім НВ теж не конфетка, коли до DSC доходить. Там свої приколи вилазять.
Навіть так не мало
-
Enjthesilence
Member
єдиний прикол з DSC це секундний блек скрін при альтабі (трагедія), вимкненням dsc лікується, якщо так важко терпітиunique-neon: ↑ 23.08.2025 16:06 Kirakishou
Навіть так не мало![]()
-
Archer
Member
Зроз.Да, не пощастило вам в цьому моменті. Заради інтересу зайшов на розетку поглянути ціни на таку ж вк яку я замовив і ледве щелепа не відвалилась, рівно на 500 євро дорожче. С такими цінами взагалі бажання щось купувати відпаде...Але подивившись на найдешевшу 5080 то вже не все так погано 1300 євро, на амазоні теж багато карт по такім цінам, ну все одне націнка на флагмани(навіть мідли) якась неадекватна... А от чомусь на RTX 5050 однакові ціни що в Україні, що і у німецькому амазоні, і от я не розумію чому така націнка на мідл и хай енд!?Kirakishou: ↑ 23.08.2025 15:28 ArcherУ мене Sapphire RX 7800 XT NITRO+. Я купував її, коли Польща блокувала кордони і ціни на відеокарти кожного дня піднімалися вгору. Вже не пам’ятаю, який тоді був курс долара, але щось мені пам’ятається, що вона обійшлась мені біля 800 доларів. Ну хай буде не 800, а 700. Зважаючи, що MSRP на цю модель 559 доларів, то вона ніяк не могла коштувати дешевше 700 доларів в Україні.Archer: ↑ 23.08.2025 14:24Ну я як упоротий фанат АМД раджу вам все ж не брати вк за 800 доларів, коли вона має коштувати 500
-
unique-neon
Member
Так, неприємний, і більше секунди. І ні, не єдиний:Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 17:47єдиний прикол з DSC це секундний блек скрін при альтабі (трагедія)
- тимчасові блекскріни під час гри
- відвалюється dldsr
- по споживанню в простої точно не згадаю, може є проблема, може ні
Ну так, зрізати зайвих 120 гц, норм метод.Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 17:47вимкненням dsc лікується, якщо так важко терпіти
-
Vincent66
Member
Про фср4 звісно прикро але всі ці апскейлери це фігня, так вони допомагають тим хто грає в 2к або 4к чи з великою герцовкою, але для мене(граю в фхд, 60 герц) моєї 6800 поки вистачає , якщо є падіння я краще зменшу налаштування. Як би я не любив нвидиа, була 770 і 1070, але зараз їхні відеокарти зовсім не радують з їхніми обрізаний шинами, відеопам'ятью,pcie, а саме головне ціною. Через це нвидиа виграє як на мене тільки своїм дллс і старою славою, амд зараз кращий варіант для бюджетного пк
-
Enjthesilence
Member
ну вибачте, в моєму моніторі ніякі 120гц не зрізаються, длдср не відвалюється, споживання мінімальне, ніяких блекскрінів під час гри. норм пугалки, особливо про ті "які згадати не виходить"unique-neon: ↑ 23.08.2025 18:00Так, неприємний, і більше секунди. І ні, не єдиний:Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 17:47єдиний прикол з DSC це секундний блек скрін при альтабі (трагедія)
- тимчасові блекскріни під час гри
- відвалюється dldsr
- по споживанню в простої точно не згадаю, може є проблема, може ні
Ну так, зрізати зайвих 120 гц, норм метод.Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 17:47вимкненням dsc лікується, якщо так важко терпіти
єдина проблема, яка має місце бути - це секундний блек скрін при альтабі, і не у всіх іграх це відбувається