У Китаї представили Mini SSD — компактніший формат NVMe-накопичувачів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
sensey
Member

Повідомлення

dead_rat: 15.08.2025 17:03 Пропоную обговорити У Китаї представили Mini SSD — компактніший формат NVMe-накопичувачів

Оце топ :super:

Таких можна б зарядити цілу пачку
А як у них із надійністю? Все так само як і у сд карт цього форм фактору? :laugh: :laugh:
Kotya
Member

Повідомлення

Ektalion: 15.08.2025 19:58Ти мені краще скажи, ЧИМ охолоджувати такі швидкості?
У мене зустрічне питання.
Точно воно встигне нагрітись?
Це ж не стрес тести ганяти.
У використанні повсякденному, та ладно.
Це не критично взагалі.
:shuffle:
evenmore
Member

Повідомлення

Я могу понять такие карты для смартфонов (но это не согласуется с маркетинговой политикой продавцов этих смартфонов). Но в консоль и фотоаппарат спокойно влезет 2230.
daesz
Member

Повідомлення

evenmore: 15.08.2025 22:23 Я могу понять такие карты для смартфонов (но это не согласуется с маркетинговой политикой продавцов этих смартфонов). Но в консоль и фотоаппарат спокойно влезет 2230.
Уявіть собі 2280 із 3-4 слотами під такі "сд"шки :)
mrigi
Member

Повідомлення

Мабуть урізаний контроллер, відсутність ddr кеша та кондерів які сбросять кеш якщо живлення на ssd пропаде. Ну і охолодження.
Хоча якщо воно допоможе умертвити emmc на sbc, то ок.
evenmore
Member

Повідомлення

daesz: 15.08.2025 22:29
evenmore: 15.08.2025 22:23 Я могу понять такие карты для смартфонов (но это не согласуется с маркетинговой политикой продавцов этих смартфонов). Но в консоль и фотоаппарат спокойно влезет 2230.
Представить могу. Но зачем?
daesz
Member

Повідомлення

evenmore: 15.08.2025 23:28
daesz: 15.08.2025 22:29
Представить могу. Но зачем?
Я до того, що воно можуть займати значно менше місця і в той же час предоставляти більші об'єми.
Polyaan
Member

Повідомлення

alexeygalas: 15.08.2025 17:07 Але питання швидкості ))
Лучше, чем сд карта 10 тип скорости :lol:
Kirakishou
Member

Повідомлення

CADR: 15.08.2025 20:35Китайцы не про инновации. Так что слабо вериться.
P.S. Они всю свою промышленность сосредоточили на экономии на НИОКРе. Что поменялось?
Перш ніж дискутувати про НДДКР Китаю, ви б для початку вивчили правопис "тся" і "ться" у дієсловах російської мови.
tornadox
Member

Повідомлення

Ektalion
Причому тут краще, мова йде про те що ця штука вставляється всередину портативного пристрою і не мішає користуватися в руках. В мене теж є ссд 2230 і кейс з кабелем 10 гбіт. Ті що без кабеля, це хіба для стаціонарних пристроїв які стоять біля стіни де не страшно зачепити і віддавати.
nikolaiii
Member

Повідомлення

Nekros
З таким носієм про буфер можна забути.
Kotya
Member

Повідомлення

Polyaan: 15.08.2025 23:52
alexeygalas: 15.08.2025 17:07 Але питання швидкості ))
Лучше, чем сд карта 10 тип скорости :lol:
Трошки краще :gigi:
saren
Member

Повідомлення

alexeygalas: 15.08.2025 17:20
перегріватиметься за 10 сек
У меня первая мысль: теперь оно не до 90* а до 120* греться будет... :insane:
waryag
Member

Повідомлення

daesz: 15.08.2025 23:29 Я до того, що воно можуть займати значно менше місця і в той же час предоставляти більші об'єми.
Не може. М2 - 8ТБ, ця шляпа - 2ТБ.
daesz
Member

Повідомлення

waryag: 16.08.2025 07:02
daesz: 15.08.2025 23:29 Я до того, що воно можуть займати значно менше місця і в той же час предоставляти більші об'єми.
Не може. М2 - 8ТБ, ця шляпа - 2ТБ.
На одній "плашці" м2 таких можна 3-4 "наліпити" з легкістю (якщо не більше).
Grava
Member

Повідомлення

Kotya: 15.08.2025 22:16Норм буст для андроіда буде
Ага, після ufs 4 з 4200/2800 дуууууже великий буст
waryag
Member

Повідомлення

daesz: 16.08.2025 07:08 На одній "плашці" м2 таких можна 3-4 "наліпити" з легкістю (якщо не більше).
І вони дадуть 6-8ТБ за набагато більші гроші. І потенційно в плані щільності нормальний М2 буде краще з меншою кількістю проблем, бо не треба дублювати контролери і ускладнювати розводку.
daesz
Member

Повідомлення

waryag: 16.08.2025 07:19 І вони дадуть 6-8ТБ за набагато більші гроші.
Можливо й так, але з них (можливо) можна буде зробити рейд в межах однієї "плашки", що суттєво підвищить швидкість.
waryag: 16.08.2025 07:19 бо не треба дублювати контролери і ускладнювати розводку.
Я взагалі думав, що можливо, одного конролера буде достатньо на цілу "плашку", але хто зна :)
Scoffer
Member

Повідомлення

Ektalion: 15.08.2025 19:58В Hynix Tube принаймі є досить непоганий радіатор в середині.
Це не радіатор. Щоб воно стало радіатором треба циркуляція повітря, а не пластиковий ізоляційний кожух. Це скоріше акумулятор тепла щоб троттлінг встиг спрацювати швидше ніж чип згорить.
Ektalion: 15.08.2025 19:58ЧИМ охолоджувати такі швидкості?
Теоретично ніхто не заважає зробити металічний слот для цієї штуки, і до нього довести теплотрубку. Шо там намутили практично я не в курсі.
waryag
Member

Повідомлення

daesz: 16.08.2025 07:55 Можливо й так, але з них (можливо) можна буде зробити рейд в межах однієї "плашки", що суттєво підвищить швидкість.
Рейд - можливо. Покращення - навряд чи. У форматі М2 можна поставити продуктивний контролер з кешем, а в міні ссд все заточено під компактність і енергоефективність.
Взагалі не здивуюся, якщо це адаптація мобільних UFS під сокет і РСІе.
daesz: 16.08.2025 07:55 Я взагалі думав, що можливо, одного конролера буде достатньо на цілу "плашку", але хто зна :)
У кожному мініссд є свій контролер і пам'ять.
Відповісти