Вони цю сторінку не оновили просто. З M3/4 точно та ж ситуація. Не буде до нього доступу через те, що Apple свій T2 не розкриєartko: ↑ 14.08.2025 14:15так там у списку тільки застарілі m1, m2. де богоподібний m4, у якого аналогівнет ?(с) (сарказм, якщо що)
Новости
Последние статьи и обзоры
Минулого кварталу обсяги поставок процесорів для ПК і ноутбуків досягли 67 млн штук
-
alexeygalas
Member
-
Геральт
Active Member
Плойка - 20к на хотлайні, коробокс- 15к. І іграшок там на порядки більше, ніж в тих маках нещасних.yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 13:51 наразі на Амазоні MacBook Air М4 на 13" по $799, а на 15" по $999
нічого конкуруючого на х86 нема і близько
За 30к можна взяти собі якийсь x86 з RTX4050 і мати універсала, якщо вже так сам ноут хочеться.
Повторюсь, ті маки мало кому потрібні. Вузькі задачі для вузького кола. Сектанти
-
yuriy_dd
Member
на х86 - є також ноути на які Лінукс не поставиш, або стане криво, або працювати не може, навіть базове регулювання яскравості екрануalexeygalas: ↑ 14.08.2025 14:10 Оте, що червоненьке, не реалізують саме через закритість. Бо чіпи безпеки і TB вони не відкриють.
я вже не кажу що старішу версію Віндовс теж встановити не можливо
так що ця притензія - мимо
а ви в курсі що ноути на х86 - також мають розпаяні проци, які ну дуже не просто замінити?artko: ↑ 14.08.2025 14:15 ви майстер?
запит був на де купити проц на ноут окремо. це раз. і два - так, я технічно можу сам це зробити. буду робити? ні.
діалог що знайшов:
так що ви знову щось придумали притензію до АРМ, коли у х86 таке ж самеAfter walk kilometers and kilometers, trying to find a technical service to do a desoldering(i7-8750H) of the cpu of my laptop to replace it for other something better(i9-9980HK), finally, i have found a place to do this operation.
When i reached the place, he asked me the questions of always. “Is the cpu soldered?” Yes, “Do you have the micro code?” Yes, “Stencil?” Yes,“Do you know if the BIOS and the EC are compatible” in this one he catched me, i answered “i don’t know”
тобто купити через mail forwarder in US - це для вас проблема?artko: ↑ 14.08.2025 14:15а НЕ від епл? от (ну, наприклад) купив я ноут від епла, він вмер. пішов на сайт епла, а там... "We've detected that you may be located in a country/region outside of the supported list"
точно? бо я щось вам не вірюartko: ↑ 14.08.2025 14:15не кажучи вже про прайс скажений.
я вже в курсі що ви далі пару слів в заголовку не читаєтеartko: ↑ 14.08.2025 14:15ну і повертаючись до теми - новина про процесори х86 в десктопах та ноутбуках. з якою метою ви згадуєте арм?
але все таки - трішки напружтесь і знайдіть доказ що новина виключно про х86? зможете? чи знову буль?
а може справи ще сильно гірші - і ви не знаєте що АРМ вже давно присутній серед процесорів для ПК і ноутбуків?
продажі х86 проців що розпаюються - теж пробували шукати?artko: ↑ 14.08.2025 14:15 а, доречі. а де подивитись офіційну статистику продаж m4? просто цікаво, скільки їх. бо гугл каже що цієї інформації нема, закрита
чи ваша ненависть до продукції Епл вам це забороняє зробити?
-
alexeygalas
Member
Lieyuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:27або стане криво, або працювати не може, навіть базове регулювання яскравості екрану
kext необхідний втикаєш і все регулюється
Lieyuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:27я вже не кажу що старішу версію Віндовс теж встановити не можливо
При наявності драйверів я MSDOS 6.22 навіть встановлю
А ні так FreeDOS так точно. І запущу DOS програму НАТИВНО БЕЗ ЕМУЛЯЦІЇ. На Lunar Lake 2024 року.
Последний раз редактировалось alexeygalas 14.08.2025 14:33, всего редактировалось 2 раза.
-
yuriy_dd
Member
якщо для вас ігри важливі - однозначно не купуйте макбукГеральт: ↑ 14.08.2025 14:22 Плойка - 20к на хотлайні, коробокс- 15к. І іграшок там на порядки більше, ніж в тих маках нещасних.
але очевидне питання - чому люди маючи х86 ноут - купують ігрові приставки? невже їм їх божественого ноута не достатньо? напевне всетаки не достатньо
і що заважає маючи макбук - теж купити ігрову приставку?
підозра що фанати х86 до такого додуматись не в змозі
-
Геральт
Active Member
yuriy_dd
Не знаю точно, чому люди беруть ПК і приставку, їм так зручно, очевидно. А от нащо оте прорієтарне одоробло брати, для мене дійсно загадка. Хіба якийсь тест поганяти. Бо для роботи воно мені не підійде, в забавки також не вміє. Для простої розважалки в дорогу вистарчить і планшета, який тримає довго, коштує в рази дешевше, є легшим і зручнішим. От просто не розумію нішу тих маководів, хоч вбий.
Не знаю точно, чому люди беруть ПК і приставку, їм так зручно, очевидно. А от нащо оте прорієтарне одоробло брати, для мене дійсно загадка. Хіба якийсь тест поганяти. Бо для роботи воно мені не підійде, в забавки також не вміє. Для простої розважалки в дорогу вистарчить і планшета, який тримає довго, коштує в рази дешевше, є легшим і зручнішим. От просто не розумію нішу тих маководів, хоч вбий.
-
alexeygalas
Member
Яка (surprise) працює на x86_64. А якщо хочеться більше ніж 30 fps? Але є усі інші випадки, які мак фізично не дозволить тобі зробити. Підтримка периферії найскудніша (після оновлення робочого мака на M4 Pro я пішов у довгу подорож шукати новий DP кабель, бо діючий на ньому не завівся), прошити мені мій 4G Huawei e3372 я маючи найкрутіший мак з блискучою від гордості пикою піду проситись до друга на ПК, так?yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:31теж купити ігрову приставку
Це не універсальний інструмент, і лишитись із ним сам на сам не можливо, бо все він зробити не дозволить через "екосистему" свою болотяну. А PC дозволить.
Последний раз редактировалось alexeygalas 14.08.2025 14:41, всего редактировалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Логіка підказує наступне: якщо є можливість розглянути приставку - значить, є телевізор. Значить, людина розглядає своє місце перебування як +\- постійне. Значить, для ігор треба брати або приставку, або ПК. А ноутбук для роботи, якщо робота потребує мобільності.
Я б ніколи не брав ноутбук для ігор, маючи постійний простір для проживання. Це не його задача, не його фіча. Хоча, він може це, коли людина потребує мобільності. Але задорого. І з суттєвими компромісами.
Але. Обираючи універсальний мобільний інструмент, ноутбуки від епл взагалі не повинні розглядатись крім випадків, коли береться макбук під спеціалізоване ПО для заздалегідь визначених завдань.
Я б ніколи не брав ноутбук для ігор, маючи постійний простір для проживання. Це не його задача, не його фіча. Хоча, він може це, коли людина потребує мобільності. Але задорого. І з суттєвими компромісами.
Але. Обираючи універсальний мобільний інструмент, ноутбуки від епл взагалі не повинні розглядатись крім випадків, коли береться макбук під спеціалізоване ПО для заздалегідь визначених завдань.
-
yuriy_dd
Member
ключеве - вам не підійдеГеральт: ↑ 14.08.2025 14:38Бо для роботи воно мені не підійде
але більшості підходить
воно легеньке, дуже швидке та автономне, дуже якісне
я за десктоп дома з великим екраном, купою оперативи, студійними моніторами і тд, і щось легке з собою
-
Ostin
Member
yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:42десктоп дома з великим екраном, купою оперативи, студійними моніторами і тд, і щось легке з собою
-
alexeygalas
Member
Так і є. це техніка вузькоспеціалізована і працює з вузьким переліком периферії. Навіть скейлінг зображення в OS настільки дибільний, що ти мусиш підбирати під нього монітор із конкретним PPI і бажано 200%, щоб мила не було і не було додаткового up/down scailing.Ostin: ↑ 14.08.2025 14:39коли береться макбук під спеціалізоване ПО для заздалегідь визначених завдань.
-
yuriy_dd
Member
і що? це якось щось міняє? ніби є також приставки і на АРМ - але я не розбираюсь в іграх, повний 0alexeygalas: ↑ 14.08.2025 14:39Яка (surprise) працює на x86_64
а якщо вінду на віртуалці поставити?alexeygalas: ↑ 14.08.2025 14:39прошити мені мій 4G Huawei e3372 я маючи найкрутіший мак з блискучою від гордості пикою піду проситись до друга на ПК, так?
саме так. Вас не заставляють купувати ноут з АРМ. Кому треба сидіть і далі на х86alexeygalas: ↑ 14.08.2025 14:39Це не універсальний інструмент
це як коли трактори прийшли в село, то деякі (і досі) орють кіньми
-
Геральт
Active Member
yuriy_dd
Якій ще більшості? Більшість робочих ПК - маки? Можна лінк на статку? І на чорта робочому ПК автономність, якщо вже на те пішло.
В мене ноут 24/7 в розетці, ще й виключаю раз на тиждень.
Дуже якісне і дуже не потрбіне
Якій ще більшості? Більшість робочих ПК - маки? Можна лінк на статку? І на чорта робочому ПК автономність, якщо вже на те пішло.
В мене ноут 24/7 в розетці, ще й виключаю раз на тиждень.
Дуже якісне і дуже не потрбіне
Так до того мака божественного звн. монітор не підключається чи що?yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:42 я за десктоп дома з великим екраном, купою оперативи, студійними моніторами і тд, і щось легке з собою
-
yuriy_dd
Member
є така проблема, допомагає безкоштовна програма BetterDisplayalexeygalas: ↑ 14.08.2025 14:44Навіть скейлінг зображення в OS настільки дибільний, що ти мусиш підбирати під нього монітор із конкретним PPI і бажано 200%, щоб мила не було і не було додаткового up/down scailing
-
artko
Member
а ви в курсі, що існували (та і зараз існують) ноути на х86, де проц просто у сокеті? вийняв старий, встановив новий? мініпк(а-ля макміні) також таку магію вміють? (не всі, звісно)yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:27а ви в курсі що ноути на х86 - також мають розпаяні проци, які ну дуже не просто замінити?
не кажучи про те, що проц х86 просто випаяв та встановив новий. а інколи і можна кращій. можна замінити m2 на m4? а чому ні?
процесори х86 під ноути продаються всюди. замінити їх може будь яка пристойна майстерня. я вже питав у вас лінк, де купити m4 окремо в нашій країні? відповіді нема.yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:27так що ви знову щось придумали притензію до АРМ, коли у х86 таке ж саме
а ви трошки напружтесь, та прочитайте початкову новину, а не переклад. а там, раптом, є вказівка, що це не про арм, а щодо арму вони дають окремий репорт, до того ж не безкоштовно.yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:27я вже в курсі що ви далі пару слів в заголовку не читаєте
але все таки - трішки напружтесь і знайдіть доказ що новина виключно про х86? зможете? чи знову буль?
яка ненавість? відкіля цей висновок? в мене є питання тільки до окремих людей, які тягнуть коментарі щодо еплу туди, де вони ніяким боком не очікувались.yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:27чи ваша ненависть до продукції Епл вам це забороняє зробити?
-
leif
Member
Порівняння еплів на армах та х86 цілком доречне за деяких сценаріїв користування компом. Так, залізяки у яблучників справді непогані, певний спектр задач комусь робити на них і на макосі зручніше. Особливо сильні позиції в мобільному сегменті, тобто лептопах.
Відповідно, кому підходить по софту/задачах/продуктивності – можна сміливо купувати. як мінімум спробувати, і, скоріше за все, вам сподобається. Але ж підходить далеко не всім і не для всіх сценаріїв використання компа, це очевидні речі, які просто відомі всім, хто хоч трошки розуміється на нинішньому стані речей. Навіщо Юрій влаштовує трололо не зрозуміло, скоріше за все, розважається таким чином
Відповідно, кому підходить по софту/задачах/продуктивності – можна сміливо купувати. як мінімум спробувати, і, скоріше за все, вам сподобається. Але ж підходить далеко не всім і не для всіх сценаріїв використання компа, це очевидні речі, які просто відомі всім, хто хоч трошки розуміється на нинішньому стані речей. Навіщо Юрій влаштовує трололо не зрозуміло, скоріше за все, розважається таким чином
-
yuriy_dd
Member
більшості користувачів потрібно - браузер, месенджери, офіс, фото. відео, музикаГеральт: ↑ 14.08.2025 14:46Якій ще більшості?
всі ці задачі чудово йдуть на маку, (навіть на хромбуку)
підключаєтьсяГеральт: ↑ 14.08.2025 14:46 Так до того мака божественного звн. монітор не підключається чи що?
і колись я користувався ноутом через зовнішній екран
але мати десктоп - все таки краще (для мене)
-
Геральт
Active Member
Хромбуки від 100$ на хотлайні. Та ще й на інтулях x86yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:51більшості користувачів потрібно - браузер, месенджери, офіс, фото. відео, музикаГеральт: ↑ 14.08.2025 14:46Якій ще більшості?
всі ці задачі чудово йдуть на маку, (навіть на хромбуку)
Тобто мати x86 краще. Ну от. І нащо стільки тої балаканини.але мати десктоп - все таки краще (для мене)Геральт: ↑ 14.08.2025 14:46 Так до того мака божественного звн. монітор не підключається чи що?
Последний раз редактировалось Геральт 14.08.2025 14:55, всего редактировалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
звичайно що в курсіartko: ↑ 14.08.2025 14:48а ви в курсі, що існували (та і зараз існують) ноути на х86, де проц просто у сокеті?
але все більше де розпаяно, і оперативка - також
так точно як у макбуках
про потенційні проблеми - я вже написавartko: ↑ 14.08.2025 14:48не кажучи про те, що проц х86 просто випаяв та встановив новий. а інколи і можна кращій
якщо вам треба - то шукайте. В мене за багато років - ніколи не було проблеми що потрібно міняти проц в ноутіartko: ↑ 14.08.2025 14:48я вже питав у вас лінк, де купити m4 окремо в нашій країні? відповіді нема
зможете довести?artko: ↑ 14.08.2025 14:48а ви трошки напружтесь, та прочитайте початкову новину, а не переклад. а там, раптом, є вказівка, що це не про арм
-
alexeygalas
Member
Я нею користуюсь. Вона коштовна. В Apple безкоштовного нічого немає. І якби ти нею користувався - ти би знав, що вона лише згладжує трохи зображення але основну проблему не вирішує - захардкоджений скейлінг в OS та відключений Anti aliasing почитаючи з Catalina здається. Тому що по*, і так схаваютьyuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:48 допомагає безкоштовна програма BetterDisplay
І це один із багатьох фактів, що macOS ще з коробки допилювати треба,бо вона не придатна для роботи.
А ще як же я випав, коли дізнався, що в мому macbook PRO 2024 з miniLED екраном Apple не дала можливість вимкнути Local Dimming
Тому що по*, і так схавають
У Lenovo Yoga Pro 9i в попередньому поколінні був miniLED дисплей - його правда засрали і Lenovo в поточне покоління поставив Tandem OLED. Але факт - lenovo була можливість вимкнути цю гірлянду контент мейкерам, які фарбують відео та обробляють фото. А тут в "PRO" інструменті є фінкція, яка явно буде заважати і її неможливо вирубити.
Розпрбники того ж BetterDisplay спробували побороти обійти - але вийшло лише на половину.
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Типу прийшли, і дивляться як коні орають, бо самі орати не вміють?yuriy_dd: ↑ 14.08.2025 14:45це як коли трактори прийшли в село
Последний раз редактировалось alexeygalas 14.08.2025 15:03, всего редактировалось 1 раз.