NVIDIA та AMD погодилися віддавати США 15% виторгу від продажів ШІ-прискорювачів у Китаї

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Та вони вже й не капіталісти давно. Капіталізм то про приватну власність, а це про збір данини. Повернення в часи Ігора Рюриковича. Тільки Ігор якось не дуже добре закінчив, і немає особливих причин чому добре мають закінчити штати.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.08.2025 15:19Та вони вже й не капіталісти давно. Капіталізм то про приватну власність, а це про збір данини. Повернення в часи Ігора Рюриковича.
Ну не знаю, збір даних то скоріше про користувачів тих карт, що моделі тренують, а нвідія та амд - то продавці лопат.
Бульбашка ШІ зараз просто дурна (у нвідії P/E біля 60 років), виробники карт розуміють, що воно може в будь-який момент луснути, тому їм аби швидко урвати на хайпі, а там хоч трава не рости.
Те, що їх потім самих по голові тою лопатою комуняка тюкне - вони якось ігнорують.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.08.2025 15:19 fantomrulezz
Та вони вже й не капіталісти давно. Капіталізм то про приватну власність, а це про збір данини. Повернення в часи Ігора Рюриковича. Тільки Ігор якось не дуже добре закінчив, і немає особливих причин чому добре мають закінчити штати.
Переважна більшість країн ненавидить Америку, але альтернативи для розрахунків крім доллар немає. Тому як би їх ненавидили - доллар потрібен усім для торгівлі, в значить треба стабільність і сильна Америка. Короче є два стула.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Не даних, а данини)))
Я не про нвідію і амд, я про штати.
Востаннє редагувалось 11.08.2025 15:34 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.08.2025 15:29
Scoffer: 11.08.2025 15:19Та вони вже й не капіталісти давно. Капіталізм то про приватну власність, а це про збір данини. Повернення в часи Ігора Рюриковича.
Ну не знаю, збір даних то скоріше про користувачів тих карт, що моделі тренують, а нвідія та амд - то продавці лопат.
Бульбашка ШІ зараз просто дурна (у нвідії P/E біля 60 років), виробники карт розуміють, що воно може в будь-який момент луснути, тому їм аби швидко урвати на хайпі, а там хоч трава не рости.
Те, що їх потім самих по голові тою лопатою комуняка тюкне - вони якось ігнорують.
Це ніяка не бульбашка. Ші заміняють працівників і роблять багато іншої роботи, їх роботу реально видно. Це не крипта - яка реально бульбашка і торгівля повітрям.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.08.2025 15:32Не даних, а данини)))
Провтикав :laugh:
Справді схоже.
Рудий король збив десятину з кожаного вассала.
Vlaad13: 11.08.2025 15:33Це ніяка не бульбашка. Ші заміняють працівників і роблять багато іншої роботи, їх роботу реально видно.
Це все вірно.
Але на 60 P/E (Price-to-Earnings ratio) не тягне.
Фактично продукти зараз настільки переоцінені, що інвестори готові купувати взагалі не думаючи про якусь +- досяжну окупність.
60 років - це кілька поколінь зміниться.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Бей своих, чтоб чужие боялись :gigi: :lol: :lol: :lol: :up: :up: :up:
Vlaad13
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.08.2025 15:37
Vlaad13: 11.08.2025 15:33Це ніяка не бульбашка. Ші заміняють працівників і роблять багато іншої роботи, їх роботу реально видно.
Це все вірно.
Але на 60 P/E (Price-to-Earnings ratio) не тягне.
Фактично продукти зараз настільки переоцінені, що інвестори готові купувати взагалі не думаючи про якусь +- досяжну окупність.
60 років - це кілька поколінь зміниться.
Тут сенс в тому що ти захопиш якусь нішу ринку і станеш там монополістом, на новому ринку це цілком можливо і в цьому є сенс. А ось крипта якраз була і є бульбашкою, де ти вкладаєш гроші в незрозуміло що . Воно нічого не виробляє, послуг не надає, купити за неї нічого не можна майже - торгівля повітрям.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 11.08.2025 16:00Тут сенс в тому що ти захопиш якусь іншу і станеш там монополістом, на новому ринку це цілком можливо і в цьому є сенс.
Ну вони не сильно то і монополіст (виробників прискорювачів ШІ вже багато), скоріше зараз попит настільки сильно перевищує пропозицію, що розганяє ціни до небес, а на ринку хавають будь-який продукт незалежно від якості.

Про бульбашку ШІ я кажу в якому сенсі...
Зараз достатньо будь-якому ноунейму (особливо якщо він в OpenAI хоча б поли мив) заявити, що він винайшов модель, яка обходить лідерів, а тренується на калькуляторах - як його одразу заливають дурними мільярдами венчурних інвестицій без нормальних перевірок, а чи в змозі взагалі компанія щось створити.
Це все розганяє бульбашку і лусне так само, як в свій час луснула бульбашка доткомів.
Розвиток інтернету від цього не зупинився.
І так само не зупиниться розвиток ШІ.
Просто може виявитись, що лідери цього ринку через десятки років будуть зовсім іншими і зараз ще навіть не існують.
taras_cs
Member

Повідомлення

sam_ua: 11.08.2025 12:16«Капітал» Карла Маркса, де він цитує Томаса Даннінга
«При 10% прибутку капітал погоджується на будь-яке застосування, при 20% він стає жвавим, при 50% — позитивно готовий зламати собі голову, при 100% — він попирає всі людські закони, при 300% — немає такого злочину, на який він не наважився б, навіть під страхом шибениці».
Не те, що комунист Сталін, який здох, а в його сейфі знайшли 3 мільйони з чимось рублів та ще купу валюти, ці гроші він не витратив на країну під час війни, не витратив, коли діти вмирали з голоду, він сидів на цих грошах та навіть грошик не хотів витратити на щось хороше.
В той же час прості люди були зобов'язані купувати облігації совка, щоб "допомогти" фронту, що було іноді до 75% їх зарплатні в ті часи. ЗАТО НІ КАПІТАЛІЗМ!!!111аадин
спойлер
Зображення
erkins007
Member

Повідомлення

leif: 11.08.2025 12:46
Melofon: 11.08.2025 12:42 Лучше в Новую Зеландию подальше от всех ;)
Там дорого, тому південна америка попривабливіше виглядає особисто для мене.
Если вас не смущает что вас могут в фавелах за телефон прирезать, то вперед.

Южная Америка с ее картелями не самое безопасное место.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Тут ще треба почати з того що наче гроші в совку взагалі щось значили і за них можна було от просто взяти і вільно піти скупитись що тобі треба :laugh:
dead_rat: 11.08.2025 18:22це якось сильно притягнуто за вуха.
Краще б пам'ятали про знищення мільйонів українців. А про якісь копійки, як на диктатора такої країни, в сейфі це дійсно попахує маразмом.
leif
Member

Повідомлення

erkins007: 11.08.2025 18:09Если вас не смущает что вас могут в фавелах за телефон прирезать, то вперед.
госпадє, як же страшно
erkins007: 11.08.2025 18:09Южная Америка с ее картелями не самое безопасное место.
я ж написав -- чілі/аргентина, можна ще уругвай розглянути, хоча зустрічав інфу, що там ситуація дещо гірше. в цілому це досить безпечні країні, поцікавтесь, особливо великі міста, столиці.

до того ж, з чого ви вирішили, що я захочу проводити час в фавелах замість того, щоб тусити в більш цивільній місцевості навіть в умовній бразилії?

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Scoffer: 11.08.2025 18:26А про якісь копійки, як на диктатора такої країни, в сейфі це дійсно попахує маразмом.
плакала обурилась половина маршрутки :laugh:
evenmore
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.08.2025 15:29 Бульбашка ШІ зараз просто дурна
Языковые модели как коммерческий продукт - да, можно сказать пузырь.
Комплексные модели, в перспективе "сильный" ИИ - как минимум инструмент (а значит и оружие) нового поколения, как максимум экзистенциальная угроза, но сверхрегулятором быть некому.
MqM
Member

Повідомлення

leif: 11.08.2025 13:37
avuremybe: 11.08.2025 13:34Таїланд, як країну з невеликими цінами і нормальним рівнем життя.
варіант, справді. але тамошній азійський вайб менше приваблює ніж латино-американський, до того ж там кацапів як сарани
Ну так без кокаїну і терактів від картелів не так весело :weep: *сарказм*
waryag
Member

Повідомлення

leif: 11.08.2025 12:27а може там все прорахували і прикинули, що китайці навіть на тому залізі, яке у них є зараз своє (і тому, яке вони вироблятимуть незабаром), зможуть досягти не сильно менших результатів ніж на тих прискорювачах, які їм постачатиме хуанг.
Голова Трампа не про підрахунки, а про постійну боротьбу хороших і поганих тарганів :lol:
waryag
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.08.2025 16:09Про бульбашку ШІ я кажу в якому сенсі...
Зараз достатньо будь-якому ноунейму (особливо якщо він в OpenAI хоча б поли мив) заявити, що він винайшов модель, яка обходить лідерів, а тренується на калькуляторах - як його одразу заливають дурними мільярдами венчурних інвестицій без нормальних перевірок, а чи в змозі взагалі компанія щось створити.
Це все розганяє бульбашку і лусне так само, як в свій час луснула бульбашка доткомів.
Це бульбашка лише до моменту створення справжнього ШІ.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.08.2025 12:06
leif: 11.08.2025 11:59ну, нічого, китайці заплатять на 20% більше (15% + 5% хуангу за суєту ), ніби у них є вибір
Наче це щось принципово змінює. Замість того щоб обмежити ворога в технологіях, вони просто хотять щоб їм заплатили за запчастини до зброї, котрою їх вб'ють.
Західному світу вже однозначно торба, вони роблять все можливе щоб це наблизити.
Вони це не розуміють (я не про їх владу, а американців в цілому), мій колега на проекті каже, що коли трамп поставив якісь там 20% тарифів на продукти із Індії, то тепер індійські продукти в американських магазинах стануть на 20% дешевше а грошей в бюджеті більше :gigi:
dead_rat
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 12.08.2025 10:46
Наче це щось принципово змінює. Замість того щоб обмежити ворога в технологіях, вони просто хотять щоб їм заплатили за запчастини до зброї, котрою їх вб'ють.
Західному світу вже однозначно торба, вони роблять все можливе щоб це наблизити.
Вони це не розуміють (я не про їх владу, а американців в цілому), мій колега на проекті каже, що коли трамп поставив якісь там 20% тарифів на продукти із Індії, то тепер індійські продукти в американських магазинах стануть на 20% дешевше а грошей в бюджеті більше :gigi:
Відсутність освіти творить дива :beer:
tablestikus
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 12.08.2025 10:46
Купи в нього фьючерси на -20% ціни від поточної)
Відповісти