Вийшла збірка Heretic + Hexen з оновленими версіями класичних ігор 90-х років

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

ООО!! Ігри, які я досі із задоволенням пробігаю наново і наново. По декілька разів.
Але Це все через gzdoom потрібно грати. Ось, хто фанат - спробуйте ось цей пак на рідний wad файл
https://www.moddb.com/mods/hexen-rebirt ... version-09

https://www.moddb.com/mods/heretic-hd

1234waltz: 08.08.2025 16:30Все це вміє GZDoom, якому треба тільки WAD закинути
В нього досі обмеження - 2 потоки. Тому, коли я проходив вперше Wolfendoom - Blade of Agony на ryzen 5700x - дуже страждав. На форумі усі на розігнаних 8600K/9600K ганяли - і у них нічого не фрізило. Там дуже багато дерев і трави - і все лагяє на бідний цп. Ну і додатково ще самі внутрішні обмеження рушія ID v1.
А на сучасному цп вже більш менш нічого так

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Цікаво чи виправили вони скрипт в hexen.wad в рівні Gibllet в останній залі з зіркою, коли зелених серпентів усіх перебиваєш і стіни не відчиняються.

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Inqizitor2022: 08.08.2025 14:23Ах да, Хексен 1 - мерзкая шляпа, надругательство над Еретиком и зря его вообще тронули, такое нужно забывать сразу после выхода.
Не погоджусь. Принесли класи, нову зброю, цікаві рівні. І динамічніше порівняно з єретиком. І гексен 2 на двиглі від Q2 теж цікавий. Пройшов разом з усіма доповненнями. А от Heretic II - діч повна

Відправлено через 10 хвилин 15 секунд:
А от Hexen Vestiges of Grandeur - це щось цікаве. Якщо там асети такі ж як в оригіналі використовуються - можна спробувати його згодувати Rebirth of Chronos MOD

Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
Ого!! У мене на gog були куплені класичні версії. Заходжу - а мені інсталяшки оновлених підсунули в ту саму гру.
спойлер
Screenshot 2025-08-09 143520.png
Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
Встановив. Блін, вони прибрали покачування при хотьбі із Hexen. Перетворили його по динаміці на heretic.

Відправлено через 29 хвилин 37 секунд:
У мене вийшло запустити новий аддон через мод :super:

https://photos.app.goo.gl/yEz4YrjEHMZYfCCS7
Последний раз редактировалось alexeygalas 09.08.2025 15:17, всего редактировалось 1 раз.
radical
Member

У рекомендованих системних вимогах вказані ПК на базі процесора Intel Core i5-6600k і AMD Ryzen 5 1600, 8 ГБ пам’яті та відеокарти рівня GeForce GTX 1070 Ti, Radeon RX Vega 56 і Intel Arc A 380. Але в мінімальних вимогах вказані відеокарти Geforce GTX 650 Ti та Radeon HD 7750. Підтримується API DirectX 11. Для встановлення потрібно 2 ГБ на накопичувачі.
причому що візуально воно не сильно відрізняється від того, що літало на першому пентіумі з картою S3 Trio 2МБ і займало декілька десятків МБ на HDD
Inqizitor2022
Member

alexeygalas: 09.08.2025 15:09Принесли класи, нову зброю, цікаві рівні. І динамічніше порівняно з єретиком.
Классы - да, но паркур, лабиринты, когда ключ в одном конце активирует что-то где-то и убогость в патронах (всего 2 вида маны) - наглядно показывает, что это дичь и кризис жанра.
alexeygalas: 09.08.2025 15:09І гексен 2 на двиглі від Q2 теж цікавий. Пройшов разом з усіма доповненнями.
Хексен 2 - отличный был, так как решили не выдумывать и сделать по-человечески, я ничего про него плохого и не говорил. Движок у него от Квейк 1 был, не от 2.
alexeygalas: 09.08.2025 15:09А от Heretic II - діч повна
:insane: Оскорбление Корвуса и всех фанатов Еретика. Единственное, что мне не понравилось - нет от 1 лица вида, остальное было шикарно - история, геймплей, оружие, левелдизайн, уровни помню до сих пор и прочее... Как может Еретик 2 не понравиться? Первая часть была шедевром абсолютно гениальным на своё время, вторая часть - отличной игрой, хотя не шедевр.

Отправлено спустя 4 минуты 52 секунды:
radical: 09.08.2025 15:10
У рекомендованих системних вимогах вказані ПК на базі процесора Intel Core i5-6600k і AMD Ryzen 5 1600, 8 ГБ пам’яті та відеокарти рівня GeForce GTX 1070 Ti, Radeon RX Vega 56 і Intel Arc A 380. Але в мінімальних вимогах вказані відеокарти Geforce GTX 650 Ti та Radeon HD 7750. Підтримується API DirectX 11. Для встановлення потрібно 2 ГБ на накопичувачі.
причому що візуально воно не сильно відрізняється від того, що літало на першому пентіумі з картою S3 Trio 2МБ і займало декілька десятків МБ на HDD
Реальные требования - 10900К@4500+ и 1080 - их вполне достаточно для плавной 60 фпс игры в 1080р.

Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
alexeygalas: 09.08.2025 15:09У мене вийшло запустити новий аддон через мод :super:
Core Ultra 7 265K из профиля - на нём запускалось? :eek: В видосе видно, как лагает :spy: .
alexeygalas
Member

Inqizitor2022: 09.08.2025 20:07Core Ultra 7 265K из профиля - на нём запускалось? В видосе видно, как лагает
Ні і ні.
Коре ультра - комп дружини. Вона на ньому працює. Там жодної гри немає. І на 265к нічого не лагає. Не слухайте понос місцевих "експертів". Записував на свому 9800x3d. Лагає на всіх компах. Це особливості асетів. Треба зайти в локацію, пробігти по колу шоб все закешилось. Тоді все супер плавно. Це особливості gzdoom та hd текстур. Можливо треба поритись в конфігах gzdoom ввімкнути кешування асетів

Відправлено через 35 хвилин 11 секунд:
Inqizitor2022
Перевірив тільки що. Так, у мене pre-caching gl textures був вимкнений. Для всіх інших модів це не впливає. У мене ще багато ігор висить в gzdoom. А цей чутливий. Коли перевстановлював gzdoom - забув за цей параметр.
alexeygalas
Member

Inqizitor2022
Залив оновлене
OldGoodGames
Member

цікаво, але краще б зробили ремастер ку3 або ку4
1234waltz
Member

alexeygalas: 09.08.2025 15:09 В нього досі обмеження - 2 потоки. Тому, коли я проходив вперше Wolfendoom - Blade of Agony на ryzen 5700x - дуже страждав. На форумі усі на розігнаних 8600K/9600K ганяли - і у них нічого не фрізило. Там дуже багато дерев і трави - і все лагяє на бідний цп. Ну і додатково ще самі внутрішні обмеження рушія ID v1.
А на сучасному цп вже більш менш нічого так
В Wolfendoom - Blade of Agony не грав, тому з затиками не стикався. Hexen та Heretic доволі прості по дизайну рівней, їх що GZDOOM, що KEX Engine витягнуть без проблем. Чесно кажучи, окрім портабельності на всі платформи з підтримкою консольних приблуд, KEX Engine по відчуттям сильно більше жерущій ресурсів і навіть менш оптимізований. Прийнанні спроби його натягувати на Q1 та Q2, в порівнянні з DarkPlaces, хоч і дають кращий візуал, але в якісь космічні значення фпс за 200-300 лімітують на рівні рущія (там здається якись максимальний фреймлок до 120 був на релізах).
alexeygalas
Member

1234waltz: 11.08.2025 17:57В Wolfendoom - Blade of Agony не грав, тому з затиками не стикався.
На отаких картах, де в зоні видимості по дефолту відмальовується 8182 спрайтів усіляких дерев і трами - вся робота падає на ЦП
спойлер
Изображение
Пограйте. Там один pk3 з сайту realm666 закачується. А база - doom2.wad. Рекомендую. Дуже цікавий авторський мод. Зібрали асети зі світу по нитці (двері з blood, вимикачі з duke nukem 3d, музику з medal of honor) і вийшов дуже захоплюючий ТС

https://boa.realm667.com/

Цікаві місії, купа пасхалок. Відсилки до оригінальних частин Wolfenstein 3D
Ответить