Arc A320? Наче все вміє і однослотовий.alexeygalas: ↑ 07.08.2025 14:12 Ого невже. Нарешті доступна singleslot LP відеокарта для програвання/транскодування відео. Попередня 6400 була на NAVI-24, який нічого не вмів.
Новини
Останні статті і огляди
AMD анонсувала компактну відеокарту Radeon Pro W7400 з 55-ватним TBP та 8 ГБ GDDR6
-
Ray2000gt
Advanced Member
-
alexeygalas
Member
Grava
Ага. Ця трилогія - бенчмарк для всіх Android приставок ))
170 fps це таки сильно. Ну я розумію, що та UHD що в n100 не вистачає. Тому думаю на щось типу Ultra 5 235 перейти.
Але раціональний чоловічок всередині мене волає не чіпати. Насправді я jellyfin використовую тільки на виїзді (готелі, поїздка в село). Вдома не дивлюсь через нього. Дивлюсь з Android TV приставок напряму через NFS/SMB. Тому і думаю що не варто. Хоча в перспективі хочу взяти itx плату на w880 щоб встановити ECC плашки. Для zfs raid корисно.
Відправлено через 38 секунд:
Читайте вище весь тред.
Ага. Ця трилогія - бенчмарк для всіх Android приставок ))
170 fps це таки сильно. Ну я розумію, що та UHD що в n100 не вистачає. Тому думаю на щось типу Ultra 5 235 перейти.
Але раціональний чоловічок всередині мене волає не чіпати. Насправді я jellyfin використовую тільки на виїзді (готелі, поїздка в село). Вдома не дивлюсь через нього. Дивлюсь з Android TV приставок напряму через NFS/SMB. Тому і думаю що не варто. Хоча в перспективі хочу взяти itx плату на w880 щоб встановити ECC плашки. Для zfs raid корисно.
Відправлено через 38 секунд:
A310 ви мали на увазі?Ray2000gt: ↑ 09.08.2025 08:37Arc A320? Наче все вміє і однослотовий.
Читайте вище весь тред.
-
AssayMAS
Member
ага и объём переносимого груза по сравнению с N100 вырастет в несколько раз.alexeygalas: ↑ 09.08.2025 09:27itx плату на w880
Знакомый тоже купил портативный мощный ноутбук - так со временем вес переносимого обвеса вместе с ноутом стал более 15 кг - мышка, юсб хаб, БП не родной но с запасом по мощи чтоб не грелся, провода переходники, защищенная сумка, какой то толстый коврик для мыши, "портативная" охлаждающая подставка, 4кк вэб камера с собственной "защищенной" коробкой... . Вообщем по 5-10 минут раскладывается и складывается - с него курицы в офисе (со смартами по $500-$1000) шутят - мол "портативный" "не привязанный"...
-
Grava
Member
Ноут тут до чого?AssayMAS: ↑ 09.08.2025 10:08ага и объём переносимого груза по сравнению с N100 вырастет в несколько раз.
-
AFU_power
Member
Це дуже чудово, жаль амд в транскоді норм тільки під віндоюalexeygalas: ↑ 07.08.2025 14:12 Ого невже. Нарешті доступна singleslot LP відеокарта для програвання/транскодування відео. Попередня 6400 була на NAVI-24, який нічого не вмів.
-
Ekz0rcyst
Member
AFU_power
Є таке.
https://jellyfin.org/docs/general/admin ... -selection
Є таке.
https://jellyfin.org/docs/general/admin ... -selection
- спойлер
- Hardware Encoder Quality
Different vendors have different hardware encoder implementations and produce different results. Usually, newer generations within the same vendor will provide better results. The following is a quick comparison on the quality between vendors on modern products.
Apple ≥ Intel ≥ Nvidia >>> AMD*
* This only represents the default Jellyfin settings. The quality may be different depending on your exact configuration.
Server with Integrated Graphics
If you are not planning to use a dedicated graphics card, the following specs are recommended:
CPU: Intel Core i5-11400, Intel Pentium Gold G7400, Intel N100, Apple M series or newer (excluding Intel J/M/N/Y series up to 11th gen)
RAM: 8GB System RAM (Consider adding more on Windows 11)
Graphics: Intel UHD 710, Apple M series or newer
AMD is NOT recommended if you plan to use integrated graphics for Jellyfin.
-
alexeygalas
Member
AFU_power
Ekz0rcyst
Ну він через AMF якось там кодує але fps значно нижче, ніж на intel. Ну і щодо VCN4.0 потрібно дочекатись нових APU на новому VCN, бо в поточних феніксах по дурному зроблений AV01. Він в них кодує тайлами 64х16. І якщо в тебе розмір відео не ділиться націло на ці тайли - він додає декілька пікселів.
https://gitlab.freedesktop.org/mesa/mes ... te_1954319
Особисто у мене в NAS то зараз і відеокарту не втикнеш, бо на Asus N100 слот x1. І там вже BMC картка стоїть. Тому в майбутніх оновленнях бути цілити всеодно на APU.
Grava
UPD: Кодує 23 fps. Я наново докер пулив після переїзду на zfs і з нуля налаштовував jellyfin. Забув галочку на h.265 поставити. І він його софтварно намагався ганяти. Але після оновлення з ubuntu 22 на 24 стало трошки повільніше. На 22 версії з linux 6.5 він 24 тримав. А на цій версії просідає нижче 24 в місцях, де підскакує бітрейт. Короче треба на Arrow Lake пересаджувати його. І бажано на i5 класу мідл типу 235, в них вже йде графіка жирніша і підтримка vPro та ECC (до прикладу минулих поколінь 12400 йде з UHD730 та 1 відео пайплайном, 12500 вже йде з UHD770 і 2 відео пайплайнами)
Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
Ekz0rcyst
Ну він через AMF якось там кодує але fps значно нижче, ніж на intel. Ну і щодо VCN4.0 потрібно дочекатись нових APU на новому VCN, бо в поточних феніксах по дурному зроблений AV01. Він в них кодує тайлами 64х16. І якщо в тебе розмір відео не ділиться націло на ці тайли - він додає декілька пікселів.
https://gitlab.freedesktop.org/mesa/mes ... te_1954319
Особисто у мене в NAS то зараз і відеокарту не втикнеш, бо на Asus N100 слот x1. І там вже BMC картка стоїть. Тому в майбутніх оновленнях бути цілити всеодно на APU.
Grava
UPD: Кодує 23 fps. Я наново докер пулив після переїзду на zfs і з нуля налаштовував jellyfin. Забув галочку на h.265 поставити. І він його софтварно намагався ганяти. Але після оновлення з ubuntu 22 на 24 стало трошки повільніше. На 22 версії з linux 6.5 він 24 тримав. А на цій версії просідає нижче 24 в місцях, де підскакує бітрейт. Короче треба на Arrow Lake пересаджувати його. І бажано на i5 класу мідл типу 235, в них вже йде графіка жирніша і підтримка vPro та ECC (до прикладу минулих поколінь 12400 йде з UHD730 та 1 відео пайплайном, 12500 вже йде з UHD770 і 2 відео пайплайнами)
Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
NAS Server для Self Hosted Content (Jonsbo N1 корпус, не ноут)AssayMAS: ↑ 09.08.2025 10:08ага и объём переносимого груза по сравнению с N100 вырастет в несколько раз.
Знакомый тоже купил портативный мощный ноутбук - так со временем вес переносимого обвеса вместе с ноутом стал более 15 кг
-
Grava
Member
Через vaapi може бути трохи швидше, в мене на uhd630 та а380 так було.alexeygalas: ↑ 09.08.2025 11:38Кодує 23 fps
-
alexeygalas
Member
Спробував - точно те самеGrava: ↑ 09.08.2025 13:14Через vaapi може бути трохи швидше
- спойлер
-
Grava
Member
якщо чесно, не пам'ятаю чи було у мене колись 100%alexeygalas: ↑ 09.08.2025 13:59На минулому ядрі у мене 100% була загруженість під час транскодінгу.
- спойлер
-
AssayMAS
Member
Пример что чтобы долго,комфортно работать на ПК\ноуте надо кучу всего разного что имеет вес и объём. И часто вижу - ультратонкий, ультралёгкий ноут(<2кг) и 5-10кг обвесаGrava: ↑ 09.08.2025 10:15Ноут тут до чого?
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
как бы выше ты упоминаешь что ты его носишь, возишь, исполняешь на нем функции мультимедия... как у ноута.alexeygalas: ↑ 09.08.2025 11:38NAS Server для Self Hosted Content (Jonsbo N1 корпус, не ноут)
-
alexeygalas
Member
oO )) Ти мабуть читав один абзац - а закінчив на іншому повідомленні )) Я не писав такого. Він у мене взагалі в кладовці над дверима в коридорі стоїть в важко-доступному місці. Тому і поставив BMC карту в нього, щоб драбину не виймати туди-сюди.AssayMAS: ↑ 10.08.2025 06:32как бы выше ты упоминаешь что ты его носишь, возишь, исполняешь на нем функции мультимедия...
Чи ти мав на увазі "на виїзді" моє? Це я маю на увазі, що їду в готель в карпати до прикладу - з собою у мене шайба ось така https://www.homatics.com/products/dongle-g-4k
І там стоїть Jellyfin для ATV. І я віддалено конекчусь додому на jellyfin сервер. І тоді - який би інет гівняний не був - він мені його траскодить в менший потік, щоб я його міг навіть на 3G дивитись.
-
AssayMAS
Member
мсье знает толк в извращенияхalexeygalas: ↑ 10.08.2025 15:59І там стоїть Jellyfin для ATV. І я віддалено конекчусь додому на jellyfin сервер. І тоді - який би інет гівняний не був - він мені його траскодить в менший потік, щоб я його міг навіть на 3G дивитись.
проблема что - из гуголя ИИ:
графический процессор ARM Mali-G31 MP2, как и другие GPU семейства Mali, не имеет встроенных кодеков. Он отвечает за обработку графики и видео, а декодирование и кодирование видео осуществляется аппаратными блоками, которые могут быть интегрированы в SoC (систему на кристалле) вместе с Mali-G31 MP2, либо реализованы программно.
Так что покупай следующую смарт приставку с кодеками аппаратными. Да на $20-$30 ДОРОЖЕ но проблем на несколько лет явно меньше будет.
Или смартфон что умеет через "специально обученный" хаб с видеовыходом монитором пользоваться.
-
alexeygalas
Member
AssayMAS
Я не знаю що місьє ти там читав - s905x4 та y4 має апаратний avc, hevc, av01. Скажи свому ші - нехай добре спеки чіпів читає.
Малі тут ніяким боком. В ньому є окремі пвйплайни для того. Короч місьє, вчи мат частину по приставках. У мене їх стільки було і я стільки перетестив - тому не раджу зі мною сперечатись. Програєш ))
P.s от прямо зараз сиджу на дивані і дивлюсь з нетфлікс серіал в 4k Dolby vision на старезному як гівно s905d3 на chromecast 4k Sabrina- і так ізвращаюсь
Відправлено через 21 хвилину 41 секунду:
Не намагайся територію приставок проеціювати на компи - тут все набагато складніше і це зовсім інша кухня
Відправлено через 46 хвилин :
AssayMAS
Трохи тебе просвітлю
Homatics dongle 4k - це донгл стрімінгового класу на s905Y чіпі. Як і всі інші девайси на Y - він розрахований на стрімінгову якість webdlrip умовно. 4к dolby vision profile 5 або 8. Він їх їсть якигорішки. Хоча на справді може і деякі ремукси. Бо у нього нижчий tdp. У них як правило немає ліцензій і модулів на passtrough та декодінг лослесс форматів звуку dolby true hd та dts-hd master audio. Бо на стрімінгах використовується lossy (dolby digital/digital plus)
S905X вже має більший тдп, більшу частоту відео пайплайнів і з легкістю тягає отакі файли, які ми викладали вище.
Цей донгл у мене для поїздок. Логічно, що ремукси по 100гб я в поїздках не дивлюсь.
Вдома на центральному місці мого дк, де олед тв та лазерний проєктор стоїть спец для цього пристрій zidoo z9x pro на rtd1619b, який зроблений чисто під відео. Впевнений, що ші гугла розкаже нам, який же там поганий powervr і дивитись відео на ньому не можливо. В інших кімнатах у мене s905x4 та shield. А нетфлікс в вітальні я окремо дивлюсь із chromecast 4k, який на s905d3, ще слабшим за s905y4. І грає він бездоганно. Бо його основне призначення - стрімінговий клас.
І скажу тобі по секрету (нікому не кажи) - 90% приставок на s905x4 та s905y4 (сертифікованих само собою). Не сертифіковані можуть бути на s928x. І вони бездоганно програють відео. І всі на них роблять приставки. Тому, переказуй ші - нехай більше читає а менше по дівках горівку п"є
Я не знаю що місьє ти там читав - s905x4 та y4 має апаратний avc, hevc, av01. Скажи свому ші - нехай добре спеки чіпів читає.
Малі тут ніяким боком. В ньому є окремі пвйплайни для того. Короч місьє, вчи мат частину по приставках. У мене їх стільки було і я стільки перетестив - тому не раджу зі мною сперечатись. Програєш ))
P.s от прямо зараз сиджу на дивані і дивлюсь з нетфлікс серіал в 4k Dolby vision на старезному як гівно s905d3 на chromecast 4k Sabrina- і так ізвращаюсь
Відправлено через 21 хвилину 41 секунду:
От це дійсно збочення. Ти пробував зі смартфону 4k dolby vision хоча б 8 профіль з мкв вивести? І dolby true-hd або dts-hd на ресивер? )) спробуй. Побачиш велике смачне ні^&%я ))AssayMAS: ↑ 10.08.2025 17:54Или смартфон что умеет через "специально обученный" хаб с видеовыходом монитором пользоваться.
Не намагайся територію приставок проеціювати на компи - тут все набагато складніше і це зовсім інша кухня
Відправлено через 46 хвилин :
AssayMAS
Трохи тебе просвітлю
Homatics dongle 4k - це донгл стрімінгового класу на s905Y чіпі. Як і всі інші девайси на Y - він розрахований на стрімінгову якість webdlrip умовно. 4к dolby vision profile 5 або 8. Він їх їсть якигорішки. Хоча на справді може і деякі ремукси. Бо у нього нижчий tdp. У них як правило немає ліцензій і модулів на passtrough та декодінг лослесс форматів звуку dolby true hd та dts-hd master audio. Бо на стрімінгах використовується lossy (dolby digital/digital plus)
S905X вже має більший тдп, більшу частоту відео пайплайнів і з легкістю тягає отакі файли, які ми викладали вище.
Цей донгл у мене для поїздок. Логічно, що ремукси по 100гб я в поїздках не дивлюсь.
Вдома на центральному місці мого дк, де олед тв та лазерний проєктор стоїть спец для цього пристрій zidoo z9x pro на rtd1619b, який зроблений чисто під відео. Впевнений, що ші гугла розкаже нам, який же там поганий powervr і дивитись відео на ньому не можливо. В інших кімнатах у мене s905x4 та shield. А нетфлікс в вітальні я окремо дивлюсь із chromecast 4k, який на s905d3, ще слабшим за s905y4. І грає він бездоганно. Бо його основне призначення - стрімінговий клас.
І скажу тобі по секрету (нікому не кажи) - 90% приставок на s905x4 та s905y4 (сертифікованих само собою). Не сертифіковані можуть бути на s928x. І вони бездоганно програють відео. І всі на них роблять приставки. Тому, переказуй ші - нехай більше читає а менше по дівках горівку п"є
-
AssayMAS
Member
ну я уже выучил что любой "современный" х86 совместимый ПК лучше любой приставки - сча даже есть х86 под 4Кк размером с пару пачек сигарет под вин10.alexeygalas: ↑ 10.08.2025 19:34вчи мат частину по приставках
А я как погляжу вы не понимаете что аппаратные кодеки тоже бывают разные - и заявлять поддержку не значит тянуть все возможные режимы. И получаешь программную поддержку кодека.
в твоём случае 4к на s905x4 может быть 30\75\120 Гц=(кадров в сек) в зависимости от кодека которым закодирован фильм. А вот на "s905d3"если оно s905х3 30\75Гц кадров - других аппаратных кодеков не завезли.
А вот 8к уже не обещают ни на одном... . А вот из гуголя "Максимальное разрешение, поддерживаемое видеокартой Intel UHD Graphics 710, составляет 7680 x 4320 (8K UHD) при подключении через DisplayPort и 4096 x 2160 при подключении через HDMI". А комплект с uhd710 или лучше и современней можно за $200+ взять и оно в 25-30 кадров 8K UHD вытянет.
Но опять я сильно сомневаюсь что ты часто находишь отели с инетом что 4+К вытянет. Ютуба и иные сервисы запросто начинают вещать в 4К, но заканчивают в "1К" из за проблем с скоростями.
нет, я в 1080p пикселей монитор подключал только и всё ОК. Даже 4К видео поток сжимало в 2К на эран и было норм в 30кадров. Хаб правда 15+$ грелся и через 1 год помер... .alexeygalas: ↑ 10.08.2025 19:34Ти пробував зі смартфону 4k dolby vision
-
alexeygalas
Member
Він від 4 покоління відрізняється лише av01.AssayMAS: ↑ 10.08.2025 20:50А вот на "s905d3"если оно s905х3 30\75Гц кадров
Фільми можуть бути у 23.97, 25, 29,97, 50 та 59,94. Для чого йому 75 і більше підтримувати?AssayMAS: ↑ 10.08.2025 20:5030\75\120 Гц=(кадров в сек) в зависимости от кодека которым закодирован фильм.
І він по волі щучій звичайно ж покаже нам кіно від 5в 400мА живлення )AssayMAS: ↑ 10.08.2025 20:50лучше любой приставки - сча даже есть х86 под 4Кк размером с пару пачек сигарет под вин10.
Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
Трошки відстав від життя. S928x-k вже майже рік як є. Hevc av01 vvc. 8k60 420 10 bitAssayMAS: ↑ 10.08.2025 20:50А вот 8к уже не обещают ни на одном...
Zidoo, dune вже мають на ньому цілу лінійку
Але я на z9x 8k поки не буду переходити. Бо там щось із vs10 напартачили і він червоні відтінки у DV трошки кліпує в порівнянні з рілтек. Тому поки що rtd1619 лишається іконою якості зображення для перегляду відео. І навколо цих приставок будують кінозали із двоматричними проєкторами, dolby atmos cinema та dts-x pro конфігами та системою control4.
На х86 ніхто кінозали чомусь не будує
Відправлено через 10 хвилин 25 секунд:
Можеш. Але я зупиняюсь. І навіть у свій хоматікс, який бонусом з поміж інших донглів має 100m ethernet. І я з тв виймаю просто кабель, втикаю собі і ливлюсь нетфлікс в 4к hdr (не DV бо готелі люблять так чогось срані сосунги) в повній якості.AssayMAS: ↑ 10.08.2025 20:50Но опять я сильно сомневаюсь что ты часто находишь отели с инетом что 4+К вытянет. Ютуба и иные сервисы запросто начинают вещать в 4К, но заканчивают в "1К" из за проблем с скоростями.
Все грає без проблем. Треба правильні девайси купляти (на 20-30$ менше
P.s. не ображайся, я просто бачу що ти не в темі і хочу поділитись досвідом. Може колись тобі згодиться, коли захочеться домашній кінотеатр побудувати. Звертайся все підкажу.
Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Якщо по чесному - є av процесори (це такий av ресівер але без підсилювача. Проте з дуже якісною предпідсилювальною частиною) trinnov. Вони мега дорогущі і побудовані на базі пк на інтел. Але пк частина там за інше відповідає. Відео частина всеодно зроблена на пропрієтарній платформі. А комп займається аналізом, виводом великої кількості інфи, різних налаштувань та навіть в реальному часі показує, як в dolby atmos та dts-x динамічні об'єкти літають між каналами. Проте відео там окремо. І hdmi плата теж окремо.
- спойлер