NVIDIA анонсувала закінчення підтримки GeForce GTX 10‑ї серії та Windows 10

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Alligator
Таке враження що у вас ніколи не було відеокарти Нвідіа, бо кожна бібліотека їх відеокарт підписана GeForce аж до останнього, а у вас тільки за 10хх.
Alligator
Member

Ararat: 01.08.2025 10:28Так на якій такій ЮРИДИЧНІЙ ПІДСТАВІ, яку ти згадав, не можно?
Microsoft юридично припиняє підтримку Windows 10 14 жовтня 2025 року.
Тобто 15 жовтня 2025 року NVIDIA технічно може робити оновлення своїх продуктів для Windows 10, але Microsoft їх більше не затвердить бо юридично Windows 10 перестала оновлювати свій продукт (окрім безпеки). Чи однаковий термін припинення підтримки у NVIDIA та Microsoft то для приколу?

Технічно все можливо, юридично якась компанія з мільярдною капіталізацією як наприклад MSC: Global Container Shipping Company візьме драйвери NVIDIA від "грудня 2025", у неї з'являться BSOD 01.01.2026 і навіть у разі якщо проблема буде у Windows, а не nVidia вони нічого не зроблять, бо офіційно Windows 10 припинила оновлення 15 жовтня 2025.

Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
Аціо: 01.08.2025 10:28 Alligator
Так ви не пояснили чому у вашому всесвіті тільки 10хх підтримки позбавляться?
Коли написано у новині за усі GeForce, а це і 5ххх, і 4ххх, і 3ххх... Усі коротше.
GeForce GTX 10‑ї серії - позбавляється БУДЬ ЯКИХ оновлень у майбутньому.
Усі відеокарти GeForce позбавляються усіх оновлень Windows 10.
(окрім критичних)
Аціо: 01.08.2025 10:31 Alligator
Таке враження що у вас ніколи не було відеокарти Нвідіа, бо кожна бібліотека їх відеокарт підписана GeForce аж до останнього, а у вас тільки за 10хх.
Там де прочитавши коментар який на мою думку стосувався лише GeForce GTX 10‑ї серії я відповідав лише за GeForce GTX 10‑ї серії.
Ararat
Member

Alligator: 01.08.2025 10:42 Але Microsoft їх більше не затвердить бо юридично Windows 10 перестала оновлювати свій продукт (окрім безпеки).
У Microsoft є якась процедура затвердження оновлення для драйверів nvidea?
dead_rat
Member

Mongolongo
Дякую за простиню з чату гпт, не робіть так більше
Аціо
Member

Alligator: 01.08.2025 10:42

Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
Аціо: 01.08.2025 10:28 Alligator
Так ви не пояснили чому у вашому всесвіті тільки 10хх підтримки позбавляться?
Коли написано у новині за усі GeForce, а це і 5ххх, і 4ххх, і 3ххх... Усі коротше.
GeForce GTX 10‑ї серії - позбавляється БУДЬ ЯКИХ оновлень у майбутньому.
Усі відеокарти GeForce позбавляються усіх оновлень Windows 10.
(окрім критичних)
Аціо: 01.08.2025 10:31 Alligator
Там де прочитавши коментар який на мою думку стосувався лише GeForce GTX 10‑ї серії я відповідав лише за GeForce GTX 10‑ї серії.
Так ви самі бачите допис за мільярд користувачів - що одразу дає зрозуміти, що розмова йде за усі покоління GeForce, і починаєте мені доводити за 10хх?
Файно, але то не так файно як зграя рибок гуппі на сайті які мені наліпили мінуси бо в них голова щоб тільки туди їсти, дякую посміявся.
Ну ви там юридично ще доведіть людині - що заборона бо не заборонено, а то сміх якійсь.
tablestikus
Member

Ararat: 01.08.2025 10:52
Alligator: 01.08.2025 10:42 Але Microsoft їх більше не затвердить бо юридично Windows 10 перестала оновлювати свій продукт (окрім безпеки).
Ні, Нвідіа окремо вирішує коли яку ОС по підтримці дропати і це не залежить від підтримки зі сторони мягкотілих
nv_ua
Member

Mongolongo
який же крінж згенерував, це ганьба
tablestikus
Member

dead_rat: 01.08.2025 10:54 Mongolongo
Дякую за простиню з чату гпт, не робіть так більше
Чим далі тим більше цієї фігні на форумі де люди не думаючи копіпастять чатгпт
IronWithin
Member

Вони навіть розробникам вимоги ставлять, і не тільки nvidia))
Аціо
Member

IronWithin: 01.08.2025 10:58
Ага юридично, дяка за жарт.
(с)Юридично доведіть мені що я з Альфа Центавра В не можу стріляти лазером по жабам в Індонезії!
Васильович
Member

Ararat: 01.08.2025 10:28Так на якій такій ЮРИДИЧНІЙ ПІДСТАВІ, яку ти згадав, не можно?
Я не Alligator, а всього лише "мимокрокодил", але перше, що спадає на думку з цього приводу - Microsoft може цілком собі ЮРИДИЧНО відмовити у видачі цифрового підпису для гіпотетично нових драйверів Nvidia для Windows 10 на основі того, що дана система більше не підтримується :dontknow:
Аціо
Member

Васильович: 01.08.2025 11:02
Я не Alligator, а всього лише "мимокрокодил", але перше, що спадає на думку з цього приводу - Microsoft може цілком собі ЮРИДИЧНО відмовити у видачі цифрового підпису для гіпотетично нових драйверів Nvidia для Windows 10 на основі того, що дана система більше не підтримується :dontknow:
ЮРИДИЧНО?
ТОЧНО?
-Ні, бо якщо вони це зроблять саме ЮРИДИЧНО, Нвідія візьме цю заборону звернеться до ВТО та іншим добрим панам, і МС придбає по х2 вартості усі відеокарти Нвідії та ще штраф сплатить. Не вигадуйте будь ласка.
Васильович
Member

Аціо: 01.08.2025 11:10Ні, бо якщо вони це зроблять саме ЮРИДИЧНО, Нвідія візьме цю заборону звернеться до ВТО та іншим добрим панам, і МС придбає по х2 вартості усі відеокарти Нвідії та ще штраф сплатить.
Аціо: 01.08.2025 11:10Не вигадуйте будь ласка.
Добре, не буду - з цим конкурувати всеодно не зможу :D
IronWithin
Member

Аціо: 01.08.2025 11:02
IronWithin: 01.08.2025 10:58

Ага юридично, дяка за жарт.
(с)Юридично доведіть мені що я з Альфа Центавра В не можу стріляти лазером по жабам в Індонезії!
Я вам А, ви мені Б, прочитайте ваше повідомлення, і що ви мені відповіли… юридично то не до мене, але здається ви перестали читати те на що відповідаєте, треба перекур :laugh:
Ararat
Member

Так, розібрався.
Починаючи з 10 МС зробила так, щоб без їх цифрового підпису драйвери не мали можливості вільно встановлюватися. На старіших віндах можно було отримати підпис іншого СА, але з 10 мс анально огородила вінду. Коли закінчиться підтримка 10ки, МС скоріш за все просто автоматично буде всім відмовляти у підписі дров, на цій підставі.
kairo
Member

Давно вже сиджу на Він11. Особливої різниці не бачу, що те, що те більш-менш притомно працює та має свої баги.
tablestikus
Member

Ararat: 01.08.2025 11:27 Коли закінчиться підтримка 10ки, МС скоріш за все просто автоматично буде всім відмовляти у підписі дров, на цій підставі.
А вони дійсно таке заявляли? :D
Martix
Member

Окончание поддержки видеокарт мы уже проходили. Будут выпускать дрова, только реже, с критичными исправлениями, но работать все будет на 10-ом поколении и на старых дровах. Просто компания не будет больше оптимизировать дрова под старичков. Когда в последний раз на 10-ой серии у вас был прирост от обновления дров? Забейте, у меня тоже есть ноут с 1660Ти, только непонятно, это ж не 10, а 16 серия :lol:
Ararat
Member

tablestikus: 01.08.2025 11:47
Ararat: 01.08.2025 11:27 Коли закінчиться підтримка 10ки, МС скоріш за все просто автоматично буде всім відмовляти у підписі дров, на цій підставі.
Ну на він7 вони перестали підписувати десь через рік після кінця підтримки.
tablestikus
Member

Ararat: 01.08.2025 12:20
tablestikus: 01.08.2025 11:47
Ну на він7 вони перестали підписувати десь через рік після кінця підтримки.
Мені здавалось вони зробили уніфіковані підписи. І там більше залежить від оновлень кореневих сертів в ОС.
Ответить