У Китаї модифікують GeForce RTX 5090 для серверів ШІ і вони не страждають від проблем із вигоранням роз’єму живлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 31.07.2025 13:25
Enjthesilence: 31.07.2025 12:27 "Невже китайські умільці зробили більш вдалий дизайн, ніж інженери NVIDIA? Насправді причина в бічному розташуванні роз’єму живлення у споживчих версій GeForce RTX 5090. Через невеликий простір усередині корпусу товстий кабель згинається і з часом це призводить до порушення контакту всередині роз’єму."
це буквально що було в мене, через що купив 90° кабель від bequiet.
Как эти угловые переходники держат пиковые нагрузки в 500+вт? не нагревается?
максимум що показала моя карта це 360вт, конектор біля гпу до 40 градусів нагрівся, біля бж взагалі майже не нагрівся за 30 хв фурмарку. брав "бікваєт" бо гарантію не знімає у випадку чого і він підходить під мою гпу, бо в мене перевернутий конектор на гпу, це точно краще за ноунейм китайський
Павло_
Junior

Повідомлення

Скоро ці відеокарти з випаяним GPU і пам'яттю, будуть виставлені на OLX. Так було вже з RTX 4090
Востаннє редагувалось 31.07.2025 14:07 користувачем Павло_, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 31.07.2025 12:24Що саме мав зробити хуанг? Регулювати розміщення роз'єму для нерефів? Сказати асусу та гігабайту, що роз'єм розміщухмо тільки ззаду?
так. все оце
leif
Member

Повідомлення

waryag: 31.07.2025 13:48Але не ідеально.
ой, вам не догодиш :laugh:
waryag: 31.07.2025 13:48хтозна куди докатиться
нікуди воно навіть ще не почало катитися, дивіться статистику.
waryag: 31.07.2025 13:48 Але в умовах постійного сильного обдуву не так принципово.
в домашніх умовах теж нічо так. не найкращий варіант, можливо, але мінімальні заходи обережності і все працює роками, запитайте власників 4090, яких тут вистачає. але їм також пощастило, знаю знаю
waryag: 31.07.2025 13:48Звідки їй взятися у Китаї?
а шо у них там не комунізм? :eek: а комунізм це ж коли засоби виробництва фпс'ів належать всім :super:

Відправлено через 40 секунд:
Hotspur: 31.07.2025 14:01так. все оце
це б ніяк не допомогло. гнулись би у тих у кого корпуси недостатньо довгі замість тих у кого недостатньо широкі.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

фігня це все, зробили б силови дроти з бп і розьем під це в відяшке , щось інженери перемудріли , або робили індуси з чатомГПТ .
По поводу заміни бп = народ з відяшками 50хх і так іх міняє.

В серверах\майнінг фермах зовсім можно напряму кидати провода пайкой = відяшки все одно там будуть рабствовать до здиху :horror:

п.с. - а хто говорить все окей, то це як купити ел. прибор і крутити вілку бо воно зроблено так що плавиться і ще покупати перехідники :insane:
leif
Member

Повідомлення

Klon: 31.07.2025 14:09По поводу заміни бп = народ з відяшками 50хх і так іх міняє.
я не міняв, не бачу сенсу. замовив кабель у lom_ua та й по всьому. можна купити такий же фірмовий, якщо душа бажає.
n6407
Member

Повідомлення

подвал дедушки Ляо - Невидиа 1:0 :lol:
waryag
Member

Повідомлення

leif: 31.07.2025 14:02 нікуди воно навіть ще не почало катитися, дивіться статистику.
Фанати інтел не так давно приводили ті ж аргументи )
leif: 31.07.2025 14:02 а шо у них там не комунізм? :eek: а комунізм це ж коли засоби виробництва фпс'ів належать всім :super:
Там держкапіталізм з комуністичним антуражем. :laugh:

Відправлено через 33 секунди:
leif: 31.07.2025 14:02в домашніх умовах теж нічо так. не найкращий варіант, можливо, але мінімальні заходи обережності і все працює роками, запитайте власників 4090, яких тут вистачає. але їм також пощастило, знаю знаю
Складно сперечатися.
leif
Member

Повідомлення

waryag: 31.07.2025 14:17Фанати інтел не так давно приводили ті ж аргументи )
правильно, якщо з інтелом так сталось, то і з нвідією ситуація повториться, інфа сотка, бо так це і працює. епл теж скоро втратить ринкову долю, ось-ось, ну як інтел же ж.
waryag: 31.07.2025 14:17Там держкапіталізм з комуністичним антуражем.
та ви шо! не може такого бути :eek: :(
Afit
Member

Повідомлення

У меня таких проблем нет :) И я думаю у 95% случаев хватает места не перегибать. Тем более разъём утоплен во внутрь. Росположения сзади было бы эстетичнее, но опять же, корпуса не у всех с запасом по длине и проблема останется той же.
Вкладення
photo_2025-07-31_14-16-59.jpg
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 14:22 У меня таких проблем нет :) И я думаю у 95% случаев хватает места не перегибать. Тем более разъём утоплен во внутрь. Росположения сзади было бы эстетичнее, но опять же, корпуса не у всех с запасом по длине и проблема останется той же.
ця касічка, ну не гарно :(
Afit
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 31.07.2025 16:44
Afit: 31.07.2025 14:22 У меня таких проблем нет :) И я думаю у 95% случаев хватает места не перегибать. Тем более разъём утоплен во внутрь. Росположения сзади было бы эстетичнее, но опять же, корпуса не у всех с запасом по длине и проблема останется той же.
Ахах) По спартански B-) В бум майнинга блок брался) Хотелось адекватной цены, но с топовой начинкой ;) В итоге оптимальнее всего оказалось серое ведро с золотым сертификатом :gigi: SSP-750RT. Под столом стоит, меня не парит))
Вкладення
photo_2025-07-31_17-00-10.jpg
photo_2025-07-31_17-00-05.jpg
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 17:01
Enjthesilence: 31.07.2025 16:44

Ахах) По спартански B-) В бум майнинга блок брался) Хотелось адекватной цены, но с топовой начинкой ;) В итоге оптимальнее всего оказалось серое ведро с золотым сертификатом :gigi: SSP-750RT. Под столом стоит, меня не парит))
та я дуркую) кольорові дроти - то олдскул :super:
VRoman
Member

Повідомлення

AndrewV: 31.07.2025 12:31 Питание должно идти через разъём на материнской плате, тогда не будет проблем с изгибами и контактами
Толщину проводов не прикинул? Обычный PCIE не выдержит 600 Вт. Нужны жирные надёжные контакты, а не иголки как в 12-пиновом разъёме.
Afit
Member

Повідомлення

Удалил, не правильно понял
Alligator
Member

Повідомлення

VRoman: 31.07.2025 17:50
AndrewV: 31.07.2025 12:31 Питание должно идти через разъём на материнской плате, тогда не будет проблем с изгибами и контактами
Толщину проводов не прикинул? Обычный PCIE не выдержит 600 Вт. Нужны жирные надёжные контакты, а не иголки как в 12-пиновом разъёме.
Мова про нові роз'єми живлення по типу GC-HPWR до 1000 Вт потужності
Пропоную обговорити ASUS представила оновлений роз'єм живлення GC-HPWR для відеокарти, розрахований на 1000 Вт потужності
nikolaiii
Member

Повідомлення

Я от подумав, що заважає модифікувати стандарти, щоб змінити роз'єм PCI-E 16x для того щоб передавати всі 600 Ватт через роз'єм.
Afit
Member

Повідомлення

nikolaiii: 31.07.2025 19:42 Я от подумав, що заважає модифікувати стандарти, щоб змінити роз'єм PCI-E 16x для того щоб передавати всі 600 Ватт через роз'єм.
Представь что ещё больше материнки подорожают. Особено ударит по бюджетным решениям. Короче это избавит от гибкости питания. + сделает сборку дороже. Ведь всё равно с БП, похожим разъёмом все эти 600ватт подавать
Grava
Member

Повідомлення

leif: 31.07.2025 13:44на 4*8pin які за логікою форумних експертів і мали б використати китайці в своїх франкенштейнах, при тому що місця там на платі -- завалісь. але чомусь не поставили
Бо коли цих карта купа, отримаємо мільйон кабелів, які будуть заважати потоку повітря.
nikolaiii
Member

Повідомлення

Afit
Материнські плати дорожчають через складні вимоги до останніх версій PCI-E і нової оперативної пам'яті. завести на пару жил більше з живленням не створить великої додаткової вартості.
Відповісти