NVIDIA випустить нову версію GeForce RTX 3050 із процесором AD106

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Melofon: 28.07.2025 11:01Что за бред хуанг там делает? :facepalm: зачем называть карту более нового поколения цифрами старого
Уже было с 750/ти. Только тогда это было до релиза максвелов, а сейчас - после ухода 4000 в тень.
Единственное обьяснение, которое вижу - Хуанг не хочет лишней конкуренции для 5050, а закрывать сегмент рынка надо.
Melofon
Member

Повідомлення

waryag: 28.07.2025 13:08Единственное обьяснение, которое вижу - Хуанг не хочет лишней конкуренции для 5050, а закрывать сегмент рынка надо.
Каким образом если поменять название на 4050 вместо 3050 это как-то станет влиять на конкуренцию больше чем оно будет с названием 3050? каким образом название карты вообще играет роль в конкуренции? я всегда думал что важна производительность-цена :rolleyes: , и почему сегмент рынка не закроется если назвать её 4050 в не 3050? 3050 уже давно существует!! что тут закрывать? а вот как раз 4050 так и не выпустили хоть вроде и хотели бо слухи тоже как-то были, и вот тут как раз бы и закрыла бы сегмент рынка, ведь по вашему закрывать сегмент рынка сейчас надо, это ведь так важно для прошлого поколения :rolleyes: (если что то единственное что им действительно важно в этой карте так это избавится от излишков отбраковки чипов прошлого поколения ;) ), и 4050 с 5050 конкуренция была бы такая же как сейчас между 4060 и 5060, тоесть конечно многие предпочитают сейчас более новое поколение которое и мощней и даёт новые фишки, вот то же самое было бы и с конкуренцией 4050 против 5050, только тут первая выигрывала бы только в цене (потому что она явно должна быть дешевле чем 5050), а вторая выигрывала в производительности и в новых фишках и поэтому у них между собой нет особой конкуренции т.к. они немного из разных ценовых категорий, надо дешевле бери 4050 (3050), надо чуть мощнее бери 5050, но сейчас к примеру у нас 5050 такая дорогая что уже лучше купить 5060 бо они практически в одну цену, дебелизм конечно т.к. рекомендованные цены у них отличаются существенней, а конкретно 50$.
Impulse101
Member

Повідомлення

Melofon: 28.07.2025 16:40
waryag: 28.07.2025 13:08Единственное обьяснение, которое вижу - Хуанг не хочет лишней конкуренции для 5050, а закрывать сегмент рынка надо.
Каким образом если поменять название на 4050 вместо 3050 это как-то станет влиять на конкуренцию больше чем оно будет с названием 3050? каким образом название карты вообще играет роль в конкуренции? ...я всегда думал что важна производительность-цена :rolleyes:... :rolleyes:
Самым прямым образом играет. И название и бренд. Если бы все было как ты говоришь, то доля рынка АМД была бы минимум 50%. А мы видим как люди берут 1050 вместо RX570, 3050 вместо RX6600. Это первое что пришло в голову, но таких пар намного больше.
Input_Lag
Member

Повідомлення

Я думал вообще сделают без внешнего питания, только от слота ПСИЕ, хотя может есть материнки с питанием 150 Вт.
daesz
Member

Повідомлення

Яка в неї взагалі зараз рекомендована ціна?
antonshe
Member

Повідомлення

Гадаю що ця версія карти активно зайде в бюджетні ігрові ноутбуки, які зараз продаються в ніші до 30 тис. , але мають версії з 4гб, 6гб відеопам'яті.
waryag
Member

Повідомлення

Melofon: 28.07.2025 16:40Каким образом если поменять название на 4050 вместо 3050 это как-то станет влиять на конкуренцию больше чем оно будет с названием 3050? каким образом название карты вообще играет роль в конкуренции? я всегда думал что важна производительность-цена :rolleyes: , и почему сегмент рынка не закроется если назвать её 4050 в не 3050? 3050 уже давно существует!! что тут закрывать? а вот как раз 4050 так и не выпустили хоть вроде и хотели бо слухи тоже как-то были, и вот тут как раз бы и закрыла бы сегмент рынка, ведь по вашему закрывать сегмент рынка сейчас надо, это ведь так важно для прошлого поколения :rolleyes: (если что то единственное что им действительно важно в этой карте так это избавится от излишков отбраковки чипов прошлого поколения ;) ), и 4050 с 5050 конкуренция была бы такая же как сейчас между 4060 и 5060, тоесть конечно многие предпочитают сейчас более новое поколение которое и мощней и даёт новые фишки, вот то же самое было бы и с конкуренцией 4050 против 5050, только тут первая выигрывала бы только в цене (потому что она явно должна быть дешевле чем 5050), а вторая выигрывала в производительности и в новых фишках и поэтому у них между собой нет особой конкуренции т.к. они немного из разных ценовых категорий, надо дешевле бери 4050 (3050), надо чуть мощнее бери 5050, но сейчас к примеру у нас 5050 такая дорогая что уже лучше купить 5060 бо они практически в одну цену, дебелизм конечно т.к. рекомендованные цены у них отличаются существенней, а конкретно 50$.
Карта, отстающая на два поколения, воспринимается как нечто гораздо более старое, слабое и дешевое. И вызовет меньше вопросов к 5050, которая смотрится неубедительно относительно 4060.

4050 выпустили только для ноутов.
Melofon: 28.07.2025 16:40я всегда думал что важна производительность-цена :rolleyes:
Важна, но не всегда определяюща. Хуанг прилагает все усилия, чтобы доломать ее, а массовый покупатель руководствавался слайдами нвидиа.
ПРичем наиболее сильное давление на обзорщиков оказывалось, чтобы исказить результаты тестов младших карт.
oleg5d75
Member

Повідомлення

Могли б і 2050 назвати))))) різниці ніякої від назви
Васильович
Member

Повідомлення

IronWithin: 28.07.2025 10:05Чому не 25-50? Що за висновки такі «має бути і все!!!! Бо я так хочу» якщо нвідія робить то всіх або всіх за виключенням вас це влаштовує/влаштує!
Бо 75 Вт забезпечує сам слот РСІх, без задіювання додаткового живлення - чого логічно очікувати від "затички" :dontknow:
KimRomik
Member

Повідомлення

хитра шкірянка хоче заробити на відбраковках, які мають вартість самої утилізації
oleg5d75
Member

Повідомлення

KimRomik: 30.07.2025 11:27 хитра шкірянка хоче заробити на відбраковках, які мають вартість самої утилізації
Ти б мабуть просто викинув, навіщо тобі зайві прибутки, всі ж на планеті багаті і можуть собі дозволити 5090
IronWithin
Member

Повідомлення

Васильович: 30.07.2025 11:20
IronWithin: 28.07.2025 10:05Чому не 25-50? Що за висновки такі «має бути і все!!!! Бо я так хочу» якщо нвідія робить то всіх або всіх за виключенням вас це влаштовує/влаштує!
Бо 75 Вт забезпечує сам слот РСІх, без задіювання додаткового живлення - чого логічно очікувати від "затички" :dontknow:
І що що по псі йде тільки 75? Це що якийсь барʼєр для карти, чи додаткове живлення підніме ціну карти в рази? Чи у вас руки відпадуть підʼєднати ще й провід від бп? Я все ще не бачу аргументів за «має бути 75», і питання а чому не 25-50 все ще відкрите :-/

Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
Alligator: 28.07.2025 12:12
Кожне нове покоління прискорювачів жере більше десятки років поспіль, а ви дивуєтесь
Дивуємось. Твоїй відповіді.
75 Ват це максимум який можно надати за допомогою слоту PCI Express без додаткового живлення яке і не має бути присутнім у картах подібного класу. :lamer:
Що значить «не має бути присутнім», це рівно те чому я коментар взагалі створив, дайте відповідь на питання чому?
Васильович
Member

Повідомлення

IronWithin: 31.07.2025 09:47Чи у вас руки відпадуть підʼєднати ще й провід від бп?
Та включи вже мозок - в компах, куди йдуть такі карти, зазвичай малопотужні БЖ, які взагалі не мають конектора для підключення живлення відеокарт.
І навіть не здумай писати про перехідник - нам й інших причин для пожеж вистачає.
IronWithin: 31.07.2025 09:47Я все ще не бачу аргументів за «має бути 75», і питання а чому не 25-50 все ще відкрите
Бо має бути ДО 75 Вт, а там чи 1, чи 25, чи 50 - всеодно. Аби вписувалося в ліміти живлення слота.
Сам собі придумав про строгі 75, а тепер як та принцеса - чекаєш "лицарів", які визволять тебе з полону твоїх хибних переконань :facepalm:
VovaII
Member

Повідомлення

IronWithin: 31.07.2025 09:47Що значить «не має бути присутнім», це рівно те чому я коментар взагалі створив, дайте відповідь на питання чому?
Додам до вищесказаного. На відеокарти що споживають менше 75Вт виробники не розпаюють додатковий роз'єм живлення. — Тобто які б у Вас не були б потужні руки, Вам фізично нема куди ввіткнути провід додаткового живлення. Навіть із перехідниками. — Так зрозуміло?
IronWithin
Member

Повідомлення

Васильович: 31.07.2025 10:06
IronWithin: 31.07.2025 09:47Чи у вас руки відпадуть підʼєднати ще й провід від бп?
Та включи вже мозок - в компах, куди йдуть такі карти, зазвичай малопотужні БЖ, які взагалі не мають конектора для підключення живлення відеокарт.
І навіть не здумай писати про перехідник - нам й інших причин для пожеж вистачає.
IronWithin: 31.07.2025 09:47Я все ще не бачу аргументів за «має бути 75», і питання а чому не 25-50 все ще відкрите
Бо має бути ДО 75 Вт, а там чи 1, чи 25, чи 50 - всеодно. Аби вписувалося в ліміти живлення слота.
Сам собі придумав про строгі 75, а тепер як та принцеса - чекаєш "лицарів", які визволять тебе з полону твоїх хибних переконань :facepalm:
в мене ще таке питання, а з чого ви взяли що цю карту будуть пхати саме в такі формфактори?
я взагалі то відписав людині тому що він просто жаліється на те що енергоспоживання росте, яке росте приблизно ... завжди?
і так, додам просто, а що, якщо в малопотужних бп не було роз'єму живлення карт, це якийсь бар'єр для того щоб він там не з'явився, це якісь нанотехнології які обійти важко?... з'явиться наступна версія ОЕМ(офісника) з роз'ємом та й по всьому, якусь хрінь пишете пане, це купувати в собі в десктоп збірку один хрін ніхто не буде/зможе!

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
VovaII: 31.07.2025 11:47
IronWithin: 31.07.2025 09:47Що значить «не має бути присутнім», це рівно те чому я коментар взагалі створив, дайте відповідь на питання чому?
Додам до вищесказаного. На відеокарти що споживають менше 75Вт виробники не розпаюють додатковий роз'єм живлення. — Тобто які б у Вас не були б потужні руки, Вам фізично нема куди ввіткнути провід додаткового живлення. Навіть із перехідниками. — Так зрозуміло?
вау, я вже відписав і про те що сабж це кандитат виключно в ОЕМ, і про те що з'явитися роз'єму напевно господь заважає... але "не має бути присутній і все!"
Васильович
Member

Повідомлення

IronWithin: 31.07.2025 12:09в мене ще таке питання, а з чого ви взяли що цю карту будуть пхати саме в такі формфактори?
А з чого ви взяли, що не будуть?
IronWithin: 31.07.2025 12:09якщо в малопотужних бп не було роз'єму живлення карт, це якийсь бар'єр для того щоб він там не з'явився, це якісь нанотехнології які обійти важко?
IronWithin: 31.07.2025 12:09якусь хрінь пишете пане
Самокритично :rolleyes:
IronWithin
Member

Повідомлення

Васильович: 31.07.2025 12:26
IronWithin: 31.07.2025 12:09в мене ще таке питання, а з чого ви взяли що цю карту будуть пхати саме в такі формфактори?
А з чого ви взяли, що не будуть?
IronWithin: 31.07.2025 12:09якщо в малопотужних бп не було роз'єму живлення карт, це якийсь бар'єр для того щоб він там не з'явився, це якісь нанотехнології які обійти важко?
IronWithin: 31.07.2025 12:09якусь хрінь пишете пане
Самокритично :rolleyes:
Ну я з десяток років пропрацював в офісах, я абсолютно точно знаю де знайшла прихисток ця карта, і де знайде її послідовник(ба більше, я якраз працював там де такої ж збірки + вбудованної не вистачало, потрібна була саме дискретка), і де до цього були її попередники і які вони були!
Я досі не почув відповіді, чому вона "має і все" вписатися в 75 ватт... так ... на всякий допишу, що якщо ви замовили для офісу сотні машин з 1050, то ви не зможете просто докупити 3050, замінити їх і на цьому все, це не так працює!
Васильович
Member

Повідомлення

IronWithin: 31.07.2025 12:45я абсолютно точно знаю
Нічого ти не знаєш, Джон Сноу ©
Карти такого рівня переважно низькопрофільні, тому вони ідеально підходять для апгрейдів старих ПК, які часто куплені "б/в з Європи" - відповідно, формфактор теж часто нестандартний. Ніхто з власників подібних ПК не буде міняти наявний БЖ на варіант з кабелем живлення відеокарти, бо це для них банально дорого. Та й знайти пропрієтарний БЖ не завжди легко. І я вже мовчу про сумарну потужність таких блоків.
То яку карту вибрати для умовного "i5 8400" в тонкий ПК з блоком на 250 Вт? Отож.
А в новий комп зрозуміло, що ти зможеш підібрати сумісне залізо.
IronWithin
Member

Повідомлення

Васильович: 31.07.2025 13:11
IronWithin: 31.07.2025 12:45я абсолютно точно знаю
Нічого ти не знаєш, Джон Сноу ©
Карти такого рівня переважно низькопрофільні, тому вони ідеально підходять для апгрейдів старих ПК, які часто куплені "б/в з Європи" - відповідно, формфактор теж часто нестандартний. Ніхто з власників подібних ПК не буде міняти наявний БЖ на варіант з кабелем живлення відеокарти, бо це для них банально дорого. Та й знайти пропрієтарний БЖ не завжди легко. І я вже мовчу про сумарну потужність таких блоків.
То яку карту вибрати для умовного "i5 8400" в тонкий ПК з блоком на 250 Вт? Отож.
А в новий комп зрозуміло, що ти зможеш підібрати сумісне залізо.
Хочеш в це вірити, будь ласка, переконувати дуболомів не моя життєва ціль. :dontknow:
Васильович
Member

Повідомлення

IronWithin: 31.07.2025 23:51Хочеш в це вірити, будь ласка, переконувати дуболомів не моя життєва ціль.
Це не питання віри, а буденних реалій "неньки", містере "75-ватний дуболом".
Відповісти