Китайська Lisuan Tech представила 7G106 — 6-нм графічний процесор, який мітить у конкуренти GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif: 27.07.2025 11:59
Scoffer: 27.07.2025 11:53Метод звісно працює, але ти просто уяви скільки це коштує.
коштує не дешево, але і не дорого. я ж не кажу, що безкоштовно віддають. мінімальні втрати, щоб досягти кращих позицій швидше, змусити конкурента робити невдалі кроки в протидію. але китайці, повторюсь, планують надовго і збитки/маленький прибуток, буває, що і закладається в план. чому умовному UBER'у можна 14 років працювати без прибутку, а китайцям ні? це просто інший горизонт планування

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Scoffer: 27.07.2025 11:53Я от не уявляю собі як америкоси і європейці взагалі збираються конкурувати на вільному ринку товарів за умови і близько не рівних умов роботи підприємств.
тому ніякого вільного ринку і не буде, та його, здається, вже і немає) тому що екологія, права робітничого класу, різні РГБ-меншини та їхні права, тощо тощо, список довгий, ти сам розумієш

Відправлено через 21 секунду:
Scoffer: 27.07.2025 11:53Потрібно зав'язувати з цією глобалізацією
друже, воно вже несеться на всіх парах це зав'язування
не намагайся цьому cumуністу щось довести, фін фанатік партії і в кожній темі виправдовує нєфрітовий стєржень.
StTechnik
Member

Scoffer
От ви смієтесь, а з автівками було рівно те ж саме. Спочатку партія, потім воно якось саме повитісняло фольцвагени з внутрішнього ринку, а зараз єврозаводи аж пищать щоб вводити загороджувальні мита бо не вивозять в конкуренцію вже в самих європах.
Я жил в китае 3 мес. Очень не все они на китайских машинах ездят. Очень средний клас - да. Но очень много БМВ, Мерсов, тайот. Но больше всего - великов и дрычков. Было есть и будет.
Georgin
Member

leif
Після оцього "дзвонили з 2005 року, питали, чи ви ще досі дотримуєтесь уявлень з тих часів" і оцього "але я знаю, що зараз буде: "китайці все вкрали, нічого свого не вигадали, все нечесно, бла бла бла" так і хочеться спитати,
які щє откровення нашепотіли Вам голоси у Вашій голові? Це нездорово, раджу сходити до психотерапевта :eek:

А якщо серйозно, то наведіть мені 3 приклади китайських чудо-винаходів для масового ринку, які:

- не було скопійовано з европейських чи американських аналогів,
- дійсно виявилися саме такими технічно просунутими і мали ті самі характеристики, про які заявляли їх китайські розробники,
- про які навіть самі китайські споживачі не заявляли, що це туфта і вони фаткично "залатили податок на патріотизм", а не купили гарний товар.

І гугліть уважно, щоб не помилитися :)

P.S. Про якість китайської продукції - тут все просто. Навіть самі китайці визнають, що могли б робити продукцію добре, але абсолютно свідомо та самостіно обрали шлях "робити дешево."
Також вони визнають, що 'культурна революція' повністю знищила будь яку мораль та совість у населення і падіння культури виробництва - це один з наслідків.
Тому, перш ніж гигикати, Ви хоч поцікавтесь як самі китайці характеризують власне життя і чому їхнє життєве кредо зараз - "якщо можна обманути - треба це зробити."
А щє можете поцікавитись, як вони ставляться до власного автопрому і чому тебе вважають жебраком, якщо в тебе не іномарка, а машина власного китайського виробництва :)
Enjthesilence
Member

Georgin: 27.07.2025 12:25 leif
Після оцього "дзвонили з 2005 року, питали, чи ви ще досі дотримуєтесь уявлень з тих часів" і оцього "але я знаю, що зараз буде: "китайці все вкрали, нічого свого не вигадали, все нечесно, бла бла бла" так і хочеться спитати,
які щє откровення нашепотіли Вам голоси у Вашій голові? Це нездорово, раджу сходити до психотерапевта :eek:

А якщо серйозно, то наведіть мені 3 приклади китайських чудо-винаходів для масового ринку, які:

- не було скопійовано з европейських чи американських аналогів,
- дійсно виявилися саме такими технічно просунутими і мали ті самі характеристики, про які заявляли їх китайські розробники,
- про які навіть самі китайські споживачі не заявляли, що це туфта і вони фаткично "залатили податок на патріотизм", а не купили гарний товар.

І гугліть уважно, щоб не помилитися :)

P.S. Про якість китайської продукції - тут все просто. Навіть самі китайці визнають, що могли б робити продукцію добре, але абсолютно свідомо та самостіно обрали шлях "робити дешево."
Також вони визнають, що 'культурна революція' повністю знищила будь яку мораль та совість у населення і падіння культури виробництва - це один з наслідків.
Тому, перш ніж гигикати, Ви хоч поцікавтесь як самі китайці характеризують власне життя і чому їхнє життєве кредо зараз - "якщо можна обманути - треба це зробити."
А щє можете поцікавитись, як вони ставляться до власного автопрому і чому тебе вважають жебраком, якщо в тебе не іномарка, а машина власного китайського виробництва :)
1) спінєр
2) сімпл дімпл
3) лабубу
питання?
Georgin
Member

Enjthesilence

Питання є:
1. Я до Вас звертався? Мій пост був адресований точково.
2. Хоч щось з переліченого схоже на складний технічний вироб, який є "технічно просунутим" і може слугувати показником технічного розвитку країни?

Єдине що є - це комерційна успішність і все. А ми говорили про хайтек (CPU, GPU, смартфони, автомобілі, швидкісні поїзди, авіація і т.п.)
Последний раз редактировалось Georgin 27.07.2025 12:39, всего редактировалось 1 раз.
talex
Member

StTechnik: 27.07.2025 12:23 Но очень много БМВ, Мерсов, тайот. .
они местного производства, к нам в последние пару-тройну лет начали тоже активно оттуда типа фирму везти, особенно ваг электрички
Scoffer
Member

leif: 27.07.2025 11:59друже, воно вже несеться на всіх парах це зав'язування
Жалюгідні 10% трампа ні про що. Я щось не бачу закриття митниць і створення експортно-імпортних компаній державного керування.
Georgin
Member

Scoffer: 27.07.2025 11:41Які серійники? Шо ти мелеш?) Номера закінчились чи що?)) Грошові емісії роблять всі. Оно трамп перший випустив трильйон, потім бідон стільки ж, і трамп другий мабуть повторить, і нічо, політ нормальний.
От тепер я точно знаю Ваш рівень обізнанності щодо Китаю.
Пропустили Ви цю тему з дубльованими серійниками і навіть не можете зрозуміти, чому вони дублювали серії, а не просто випускали з новими номерами.
Нічого, буває, можливо у Вас як у людини є інші сильні сторони :)
Scoffer
Member

talex: 27.07.2025 12:39
они местного производства, к нам в последние пару-тройну лет начали тоже активно оттуда типа фирму везти, особенно ваг электрички
Оце тільки хотів сказати. Майже всі західні товари в китаї не такі вже й західні. Туди просто щоб зайти на ринок безальтернативною умовою є створення спільного підприємства з кимось місцевим.

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Georgin
Ти мелеш якісь бредні. Нал не складає і 10% грошового обороту. Ніхто ні з якими папірцями не заморочується.
StTechnik
Member

talex: 27.07.2025 12:39
Местного конечно, но я просто имел ввиду, что "западные" известные бренды вполне себе очень представлены.
Scoffer
Member

Georgin
https://take-profit.org/en/statistics/m ... -m1/china/
Money Supply M0 10652 CNY Billion | 1459.178 B USD - нал
Money Supply M2 286934 CNY Billion | 39306.027 B USD - нал і безнал різних сортів
оце б зараз папір друкувати замість випуску безналу, ти в якому році живеш, в 1825му?)

Відправлено через 8 хвилин 17 секунд:
А от що роблять з однаковими номерами купюр, так це підробки. Сам такі бачив, в гривнях. Ціла стопка і всі ідентичні :laugh:
leif
Member

Georgin: 27.07.2025 12:25Це нездорово, раджу сходити до психотерапевта
а ви недавно в інтернеті, так? ну, буває
тоді тримайте коротенький лікбез:
- "дзвонили з якогось року" або "дзвонила якась відома людина" це такі усталені жартівливі конструкції мови, частіше їх можна побачити в англомовному інтернеті, але і до нас пробираються також
- всі дискусії про китай відбуваються по одних і тих же сценаріях, ви, як людина в інтернеті новенька, можете звісно цього не знати, але не треба чути ніяких голосів в голові для того, щоб знати на 100% за яким сценарієм піде подальша дискусія. вони всі кожен раз однакові (просто неймовірно, еге ж!) :laugh:
Georgin: 27.07.2025 12:25китайських чудо-винаходів
а я щось писав про китайські чудо винаходи (sic!)? вам ввижається? у вас галюцинації? може це вам до фахівця потрібно (т зв. проекція)?
Georgin: 27.07.2025 12:25- не було скопійовано з европейських чи американських аналогів,
взагалі, сама постановка питання красномовно свідчить про вашу необізнаність. почитайте, подивісться відео на ютубі, наприклад. дізнаєтесь багато нового, там і на ваші питання відповіді будуть. кидаю з дуже відомого українського каналу, який мав би бути близьким вам за поглядами (вибачте, якщо помиляюсь), там вже якщо захочете, знайдете більше:
https://youtu.be/mFaua2CfrTI
https://youtu.be/TB6e3cjJf_8
Georgin: 27.07.2025 12:25 Про якість китайської продукції - тут все просто. Навіть самі китайці визнають, що могли б робити продукцію добре, але абсолютно свідомо та самостіно обрали шлях "робити дешево."
:lol:
китайські товари існують дуже різних рівнів якості, від дешевих до високорівневих, доброго ранку.
Georgin: 27.07.2025 12:25Також вони визнають, що 'культурна революція' повністю знищила будь яку мораль та совість у населення і падіння культури виробництва - це один з наслідків.
тотальна маячня.
Georgin: 27.07.2025 12:25Тому, перш ніж гигикати, Ви хоч поцікавтесь як самі китайці характеризують власне життя і чому їхнє життєве кредо зараз - "якщо можна обманути - треба це зробити."
в цьому випадку я продовжу "гигикати" над вашою необізнаністю.
Georgin: 27.07.2025 12:25А щє можете поцікавитись, як вони ставляться до власного автопрому і чому тебе вважають жебраком, якщо в тебе не іномарка, а машина власного китайського виробництва
деякі речі мають інерцію. ви статистику давно дивились? а ви подивіться. щодо того, чому люксові західні бренди ( з різних сфер) в китаї останні пару років офігівають від падіння продажів і б'ють на сполох -- також. все змінюється, а ви і не слідкуєте. ну, новачок в інтернеті, видно, нічого, начитаєтесь-надивитесь, перестанете цей крінж видавати :beer:
Последний раз редактировалось leif 27.07.2025 13:23, всего редактировалось 2 раза.
ddO
Member

Було б цікаво подивитись якійсь незалежні огляди на цю новинку - бо на слайдах все і справді виглядає надто класно. Та і як зазначали вище - Intel вклав купу ресурсів щоб вийти на цей ринок і уже випускають не перше покоління своїх відеокарт, а тут якийсь стартап - і відразу такі результати....
Коли у Вас під будинком відкривається нове, допустим, АТБ - це роблять святом. Надувають шарики, роздають флаєри. А ще там дешево. При чому реально дешево - ціни практично на усі товари на 20-30% (а то і більше) менші ніж у сусідніх магазинах (якраз десь на націнку). І триває це не тиждень - два, можливо навіть не один місяць. Люди просто перестають купувати потрібні їм товари в інших магазинах - і несуть свої гроші в це умовне АТБ. Так, супермаркет працює в мінус, але це велика мережа та вони можуть собі таке дозволити. Знаєте що відбувається далі? Правильно - таку конкуренцію "не вивозять" інші магазинчики, і незабаром на районі із магазинів залишається тільки це АТБ. І більше нікого. Вгадаєте що дальше відбувається із ціноутворенням в цьому АТБ коли немає конкурентів?
P.S. В економіці я невіглас, але друкування грошей не дає економіці країни абсолютно ніяких бонусів, так як гроші не являються ніякими ресурсами/ благами. По суті це просто варіація банкротства уряду.
Enjthesilence
Member

Georgin: 27.07.2025 12:37 Enjthesilence

Питання є:
1. Я до Вас звертався? Мій пост був адресований точково.
2. Хоч щось з переліченого схоже на складний технічний вироб, який є "технічно просунутим" і може слугувати показником технічного розвитку країни?

Єдине що є - це комерційна успішність і все. А ми говорили про хайтек (CPU, GPU, смартфони, автомобілі, швидкісні поїзди, авіація і т.п.)
з гумором дуже погано, розумію. а взагалі попустись, ви в загальних коментарях спілкуєтесь, хочеш приватності пиши в лс, це форум
shatun
Member

leif: 27.07.2025 11:48 рівень китайських технологій і товарів за останні 15 років здійснив стрибок який дуже нагадує японський ~60років тому. там теж спочатку копіювали і реверс інжинірінгом займались, а потім "ооооо, совєтскоє японскоє качєство". але я знаю, що зараз буде: "китайці все вкрали, нічого свого не вигадали, все нечесно, бла бла бла", хоча це не відповідає дійсності :rotate:
Особисто мені по цимбалах - вкрали чи законно придбали, якщо якість під великим сумнівом. Їх автопром практично поголовно пропускає цикл оцинковки готового кузову авто, через що становиться пофіг на інший "фарш", бо через п'ять років воно буде у дірках розміром з кулак, якщо ти сам не будеш авто латати. І що мені до нормального двигуна (що також під сумнівом), якщо кузову хана? Я таке хаватиму виключно за прайс у тричі нижчий за все інше, що на ринку - чого не спостерігається...

А один з їхніх іменитих виробників побутової аудіотехніки має вдома техніку Grundig саме європейського виробництва відкрито підкреслюючи, що вона краща.
Це при тому, що Grundig давно вже не той...

Років 18 тому китайці завод силових вузлів для вантажівок викупали (ZF) - той що в Європі збирались різати на брухт при модернізації.
Вивозили все включно з сировиною. І все було гарно-кашерно до скінчення цієї сировини. Тільки но китайці намагались перейти на свій метал - коробки передач починали втрачати ресурс і надійність. В результаті завод перепродали у Бразилію...
Те саме відбувалось з продукцією хімпрому. Коли BASF хотів прибрати один з заводів пов'язаний з виробництвом АКБ - китайці швиденько викупили його разом з наявною сировиною. Перші lifepo4 АКБ китайського виробництва з хімкою від BASF працюють досі вже більше 15 років, а ті що китайці виробили вже на своїй хімці, чомусь можуть лише мріяти про таку довговічність.
І насправді байдуже - чи вони намагаються здешевити процесс виробництва, чи чогось не знають/не можуть - для кінцевого споживача - результат той самий.
leif
Member

shatun
вам теж рекомендую подивитись принаймні два відео по посилання в моєму пості вище з відомого українскього каналу.

аналогічно період слабенької якості товарів був і у Кореї (тієї що нормальна) і у Японії, але про ті періоди всі вже забули. по тому ж шляху йде і Китай. все змінюється, була погана якість -- стала краще, були тільки дешеві товари -- тепер пропонуються різні, було тільки копіювання, тепер на черзі наступні етапи. нічого не залишається сталим, все змінюється, не варто залишатись зі застарілими уявленнями про світ

Відправлено через 58 секунд:
ось побачите, скоро китай набудує заводів в африці і зробить з неї те, що в свій час зробили з Китаєм штати і західний світ. тільки на свій лад, звичайно)
Scoffer
Member

shatun
Кузова давно ніхто не цинкує за дуже рідкісним вийнятком, не екологічненько (ц). Фосфатують спец грунтовками як і всі. Як власник чері, котра майже 10 років їздила, а тепер вже скоро як 5 стоїть в сирому гаражі через появу іншої машини класом сильно вище, і все ще не згнила, не поділяю побоювань щодо корозії. Скільки треба ще почекати до перших симптомів корозії? Років 20-30?)
leif
Member

Scoffer
то видно про черрі амулєти 20+ річної давнини. я ж кажу, у людей уявлення застарілі, а світ змінюється.

не варто один раз визначити для себе, що у китайців кузови гниють 20 років тому і досі, не перевіряючи і не збираючи нову інфу, дотримуватись такої думки.

про акуми взагалі лол. китай світовий лідер виробницва літієвих акумів, у них там під 80% світового виробництва сконцентровано, але якісь міфічні 15 річні акуми досі працюють (це вже скільки циклів вони пройшли?) звідки інфа про довговічність китайських акумів? яких саме? скільки циклів проходять ті і ті? якийсь набір упереджень :think:
Tiufin
Member

Scoffer: 27.07.2025 10:58 vmsolver
Інтелу треба конкурувати на вільному ринку з усіма відповідними наслідками. Китайському стартапу не треба конкурувати. Патрія скаже всі на расово китайські відяхи, значить всі на расово китайські відяхи.

Відправлено через 5 хвилин 17 секунд:
От ви смієтесь, а з автівками було рівно те ж саме. Спочатку партія, потім воно якось саме повитісняло фольцвагени з внутрішнього ринку, а зараз єврозаводи аж пищать щоб вводити загороджувальні мита бо не вивозять в конкуренцію вже в самих європах. Побільше технологій треба китайцям віддати, а потім дивуватись шо ж пішло не так.
Тільки от китайські автовиробники по-перше, отримують величезні дотації від держави, в по-друге - навіть із ними продають автівки із нульовою або від'ємною маржою. Все заради захоплення долі ринку, і з розрахунку на майбутні надприбутки. Як можна здогадатися, така політика не може тривати довго. Та й досвід СРСР показав, що усі ці дотаційні галузі везуть до краху держави врешті-решт.
Georgin
Member

Scoffer
Ваша необізнаність у цій темі мені вже зрозуміла.

Я щє раз спробую Вам пояснити:
1. Кожна фізична або електронна купюра при правильній емісії має свій унікальний номер, який дозволяє ідентифікувати її та для відстеження емісії.
2. Кількість унікальних номерів дорівнює кількості емісованих цифрових та фізичних банкнот.
3. Кількість емісованих банкнот безпосередньо впливає на інфляцію. Якщо узагальнювати, то чим більше банкнот в обороті - тим більше інфляція.

А отут дуже важливо:
Цифрова валюта: кожна одиниця цифрової валюти 100% фіксується в базі даних і 100% контролюється і дуже легко перевіряється та відслідковується. Задублювати нереально.
Готівкова валюта: відслідковувати значно важче, дублі можна виявити тільки якщо у когось вони будуть на руках (доречі, це і сталося, але ж Вам ця історія нецікава).

ЗАВДАННЯ: китайському уряду терміново потрібна велика кількість грошей для різного роду виплат, але китайський уряд не бажає підвищувати рівень інфляції (принаймні не бажає робити це так,
щоб це легко вираховувалось шляхом елементарної перевірки кількості серійних номерів). Як це зробити?
Емісія електронної валюти не є варіантом, бо кожна електронна одиниця - це, фактично, унікальний ID і нічого більше.

ВИРІШЕННЯ: роздрукувати готівку з номерами, які вже є у базі даних. Таким чином, нові номери у БД внесено не буде, формально кількість надрукованих банкнот не змінюється і
для непрямих перевірок ззовні значно важче виявити реальний стан справ.

Так, це шахрайство на рівні уряду, але вони цього хотіли з самого початку. Тому оце "Ти мелеш якісь бредні. Нал не складає і 10% грошового обороту. Ніхто ні з якими папірцями не заморочується."та "це б зараз папір друкувати замість випуску безналу, ти в якому році живеш, в 1825му?)" - це Ваші рожеві фантазії. Китайському уряду (та й не тільки) абсолютно пофігу, з чим працювати для досягнення свої мети. Вони перейдуть навіть бартер і буси, якщо це вирішить їхні проблеми хоча б тимчасово і частково.

Ось саме це вони і зробили, причому мінімум тричі. Кількість готівки на руках стала більше, але це ніяк не відображається у емісійних звітах. Звісно ж, це не повна історія, але там багато специфіки для експертів щодо того, як це спрацювало і які наслідки. Я пояснив як зміг. І це відбулося не зараз, це відбувалося протягом декади, якщо не довше - просто дізналися про це всього лише пару років тому.
Звісно ж, це не повна історія, але там багато специфіки для експертів.
Последний раз редактировалось Georgin 27.07.2025 13:45, всего редактировалось 1 раз.
Ответить